Fordøjelse

Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/3
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

90 produkter
90 produkter
Sorter efter: Mest populære
Solaray Elmebark 400 mg 100 kaps.
169,95 kr.
Trifalla 120 tabl.
289,95 kr.
Natur Drogeriet Aktivt kul 180 kaps
224,95 kr.
Obbekjærs Mintosan 90 kaps.
164,95 kr.
Solaray Hepa Form 100 kaps.
199,95 kr.
HUSK Psyllium Mavebalance 120 stk
79,95 kr.
Solaray Digestaway 60 kaps.
319,95 kr.
Trifalla Special 60 tabl.
164,95 kr.
Natur Drogeriet FOS-inulin 150 g
79,95 kr.
Vitabalans Oy LactaNON 90 tabl.
249,95 kr.
HUSK Psyllium Mavebalance 200 g
79,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Lærke
Farmakonom
Lærke er udlært farmakonom på apoteket i 2015. Hudplejen har været en stor passion i mange for Lærke. Hun nyder kundekontakten og tror på at den rigtige rådgivning skal være tilgængelig for alle.
Min ekspertise er:
Helse

Fordøjelsessystemet

Din fordøjelse starter allerede i det sekund, du begynder at tygge maden. I dit spyt findes der enzymer, som begynder nedbrydelsen af det, du spiser.

Når du synker, passerer maden dit spiserør og lander i mavesækken. I mavesækken er der mavesyre, som nedbryder maden yderligere. Musklerne omkring din mavesæk ælter maden sammen, så alt det, du spiser i løbet af dagen, nemmere kan passere videre i dit tarmsystem.

Herefter passerer maden tolvfingertarmen, som er den første del af tyndtarmen. Her fordøjes maden yderligere ved hjælp af forskellige fordøjelsesorganer, bl.a. galde fra leveren og bugspytkirtlen. I den resterende del af tyndtarmen optages størstedelen af alle næringsstofferne fra maden via tarmvæggen. Herfra overføres næringsstofferne til blodbanen, og de transporteres derefter rundt i kroppen.

De dele af maden, som ikke optages i tyndtarmen, passerer videre til tyktarmen. Her masseres resterne sammen til en solid masse, og det resterende vand optages i kroppen. Resten udskilles som afføring via endetarmens åbning.

Fordøjelsesbesvær

Hvis man oplever fordøjelsesproblemer af den ene eller anden slags, kan man heldigvis finde midler, der afhjælper oppustet mave, træg eller lind mave.

Fibre i form af eksempelvis loppefrøskaller er et rigtig godt sted at starte, hvis du oplever disse problemer. Loppefrøskallerne har en gavnlig effekt på alle tre problematikker, da de både smører tarmgangene, samtidig med at de suger overskydende væske. Når der først kommer mere ro på tarmindholdet, vil størstedelen også opleve, at generne fra oppustet mave bliver mindre påtrængende. Loppefrøskaller kan bruges som kosttilskud, lige så længe behovet er for det.

Oplever du at din fordøjelse er i ubalance, så står vores uddannede personale klar til at vejlede dig, på chatten eller i vores butikker. 

​​​​​​​Hvis du rammes af akutte, spontane mavesmerter, eller hvis dine symptomer ikke forsvinder, bør du kontakte din læge.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.