Fordøjelse

Helse & Sundhed Kosttilskud Shop efter behov
Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/4
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

125 produkter
125 produkter
Sorter efter: Mest populære
Havaianas Top Black Black 37/38
199,95 kr.
Aloe Vera Drik 1000 ml
139,95 kr.
Solaray Super Digestaway 60 kaps.
319,95 kr.
Obbekjærs Mintosan 90 kaps.
164,95 kr.
Solaray Cool Cayenne 90 kaps.
139,95 kr.
Solaray Elmebark 400 mg 100 kaps.
169,95 kr.
Terra Probiotic complex 50 kaps.
169,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 4
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Fordøjelsessystemet

Din fordøjelse starter allerede i det sekund, du begynder at tygge maden. I dit spyt findes der enzymer, som begynder nedbrydelsen af det, du spiser.

Når du synker, passerer maden dit spiserør og lander i mavesækken. I mavesækken er der mavesyre, som nedbryder maden yderligere. Musklerne omkring din mavesæk ælter maden sammen, så alt det, du spiser i løbet af dagen, nemmere kan passere videre i dit tarmsystem.

Herefter passerer maden tolvfingertarmen, som er den første del af tyndtarmen. Her fordøjes maden yderligere ved hjælp af forskellige fordøjelsesorganer, bl.a. galde fra leveren og bugspytkirtlen. I den resterende del af tyndtarmen optages størstedelen af alle næringsstofferne fra maden via tarmvæggen. Herfra overføres næringsstofferne til blodbanen, og de transporteres derefter rundt i kroppen.

De dele af maden, som ikke optages i tyndtarmen, passerer videre til tyktarmen. Her masseres resterne sammen til en solid masse, og det resterende vand optages i kroppen. Resten udskilles som afføring via endetarmens åbning.

Fordøjelsesbesvær

Hvis man oplever fordøjelsesproblemer af den ene eller anden slags, kan man heldigvis finde midler, der afhjælper oppustet mave, træg eller lind mave.

Fibre i form af eksempelvis loppefrøskaller er et rigtig godt sted at starte, hvis du oplever disse problemer. Loppefrøskallerne har en gavnlig effekt på alle tre problematikker, da de både smører tarmgangene, samtidig med at de suger overskydende væske. Når der først kommer mere ro på tarmindholdet, vil størstedelen også opleve, at generne fra oppustet mave bliver mindre påtrængende. Loppefrøskaller kan bruges som kosttilskud, lige så længe behovet er for det.

Oplever du at din fordøjelse er i ubalance, så står vores uddannede personale klar til at vejlede dig, på chatten eller i vores butikker. 

​​​​​​​Hvis du rammes af akutte, spontane mavesmerter, eller hvis dine symptomer ikke forsvinder, bør du kontakte din læge.