Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Sexologens guide til sex og cyklus

Hvornår har man mest lyst til sex i sin cyklus? Hvornår har man mindst lyst til sex i sin cyklus? Hvordan påvirker hormoner sexlysten? I denne LIVE zoomer vi ind på din cyklus sammen med vores hus-sexolog, Cathrine Katzmann, der gør dig meget klogere på ugerne i din cyklus - og særligt tre ting, du skal være opmærksom på.
Seneste LIVES
Vi sendte LIVE torsdag d. 14/03

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

De fire årstider i cyklussen

Det bliver (heldigvis) nemmere og nemmere for os kvinder at tale om vores cyklus og de stadier, vi gennemgår hver måned. Og det er vigtigt, for faktum er, at de forskellige faser i menstruationen har betydning for, hvordan vi har det både mentalt og fysisk. Én måde at italesætte det på kan være ved at inddele de fire faser i årstider - det kan give et nyt sprog for ens cyklus, som kan være en hjælp til at forstår, hvad der sker.

Men hvad betyder de forskellige faser egentlig for vores lyst til sex? Og hvilket sexlegetøj kan være godt at bruge hvornår? Det stiller vi skarpt på her.

Vinter: Din menstruation starter

Vinteren er defineret ved, at menstruationen starter, og med den kommer behovet for at trække sig indad og finde ro og varme. Det er tid til at lytte til vores krop og give os selv den ro og hvile, vi har brug for. Vi kan opleve lidt ubehag i form af muren i underlivet, men det er en naturlig del af cyklussen, så øv dig i at møde det med venlighed og accept.

Tips til sexlegetøj i denne periode:
Hvis lysten melder sig under menstruationen, kan det være en god idé med sexlegetøj, som du kan bruge udvendigt på klitoris. Det er ret smart, når man bløder, hvis man ikke har lyst til at komme noget op i skeden. En bulletvibrator kan være god, da den er lille, kraftfuld og nem at styre.

Analsex kan også være fint at prøve af i denne periode, hvis man har lyst til det. I kan eventuelt supplere med butt plugs for en anderledes og spændende følelse.

KUN ONLINE
Lemon
MON AMIBullet Vibrator
259,95 kr.
DurexButt Plug Set
289,95 kr.Husk: Brug altid vandbaseret glidecreme til sexlegetøj, da silikonebaseret kan ødelægge overfladen. Du kan læse Cathrines guide til glidecreme på dette link.

Forår: Perioden inden din ægløsning

I foråret vender energien tilbage, og lysten begynder langsomt at spire. Mentalt føler vi os mere på dupperne og får mere overskud, og trætheden slipper så småt sit greb. Det er en fase, hvor vi mærker, at vi får mere mod på hverdagen og har mere overskud. Fysisk nærmer vi os ægløsningen, hvilket gør, at man kan føle, man har mere lyst til sex.

Tips til sexlegetøj i denne periode:
Prøv dig frem, og vær nysgerrig i denne periode. Lysten stiger, så måske du skal prøve noget nyt? Har du ikke prøvet en lufttryksvibrator før, kan det være nu, du skal prøve det af (trust us, du vil ikke blive skuffet!)

KUN ONLINE
Rød
MON AMIRose Pleasure Air Suction Toy
374,95 kr.

Sommer: Perioden omkring din ægløsning

Perioden omkring ægløsning kalder vi for sommeren. Her oplever vi mere energi, en følelse af styrke, selvtillid og balance. Vi føler os tilpas i vores egen krop og kan også opleve en øget lyst til sex. Rent fysiologisk er vores krop nemlig klar til at blive befrugtet, hvilket gør, at sexlysten kan stige. Udflåden bliver tykkere og mere sejt, næsten æggehvideagtigt, hvilket er et tegn på ægløsning. Denne periode er præget af overskud, både på arbejdet og personligt.

Tips til sexlegetøj i denne periode:
Hvis du har en partner, kan denne periode være præget af en øget lyst til ham/hende. Her kan I invitere sexlegetøj til par ind i soveværelset, hvis I har lyst til at sætte ekstra krydderi på sexlivet i denne periode.

KUN ONLINE
Mauve
MON AMIC-formet Par Vibrator
409,95 kr.
Menstruationscyklus: Forstå de 4 faser

Din sundhed

Menstruationscyklus: Forstå de 4 faser

Vi kender menstruation som den månedlige blødning, piger og kvinder får, fra de rammer puberteten og frem til overgangsalderen. Men i virkeligheden er det meget mere end det. I løbet af en måned foregår der nemlig en masse forskellige processer i kvindekroppen. Den cyklus kan man dele op i fire faser – og de faser fortæller vi meget mere om i denne artikel.

Læs også

Efterår: Perioden efter ægløsning

I efteråret begynder energien at falde igen, og vi bliver mere indadvendte. Det er en tid til at lytte til vores krop og mærke efter. Det kan være givende at tillade os selv at gå med strømmen og acceptere de naturlige svingninger i vores energi og sexlyst. Vi begynder at pakke lidt mere ned, og både fysisk og mentalt kan vi mærke en ændring i vores energi og træthed.

Tips til sexlegetøj i denne periode:
I efteråret kan en klitorisvibrator være særligt passende. Den blide og beroligende stimulation passer godt til den mere indadvendte energi i denne fase. Det kan være dejligt at give sig hen til at nyde lidt selvforkælelse, men husk på, at det også er helt normalt, hvis man ikke har så meget lyst i denne periode.

KUN ONLINE
Mint Green
MON AMILay-On klitoris-vibrator
349,95 kr.

Hvad er PMS?

PMS (Præmenstruelt Syndrom) er en naturlig del af mange kvinders menstruationscyklus. Det kan føre til forskellige fysiske og følelsesmæssige symptomer, såsom humørsvingninger, rastløshed, oppustethed og ømme bryster.

PMS kan det påvirke vores humør, hvilket kan gøre, at man hurtigere bliver sur eller irriteret på sin partner. Er du meget ramt af PMS, kan du øve dig i at give din partner en forvarsel inden, så din partner ved, at det er på vej. Vores partnere ikke altid læse vores tanker, så vi kan minde dem om, at vi snart har menstruation og derfor kan opleve udsving i humøret. Øv dig på at åbne op og fortælle din partner, hvordan du har det. Når vi åbent kommunikere om det, kan det være en stor hjælp for begge parter.

​​​​​​​Kilde: Sundhed.dk

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Sexologen guider: Intim massage

Matas LIVE

Sexologen guider: Intim massage

Af Matas

I denne LIVE har vi endnu engang vores dygtige hus-sexolog og parterapeut, Cathrine Katzmann, med. Vi stiller skarpt på intim massage med og uden en partner, og så har vi et hav af sexlegetøj med. Cathrine svarer på alle dine spørgsmål, så du kan finde dit perfekte match til intim massage.

Læs Mere
Sexologen: Alt du skal vide om lufttryksvibratorer

Matas LIVE

Sexologen: Alt du skal vide om lufttryksvibratorer

I denne LIVE stiller vi skarpt på lufttryksvibratoren. Lufttryksvibratoren er en særlig vibrator, der stimulerer klitoris. Vi guider dig sammen med vores sexolog, Cathrine Katzmann, til forskellige typer af lufttryksvibratorer, hvordan du bruger dem, hvad forskellen på dem og almindelige vibratorer er - og selvfølgelig hvordan du opnår nydelse med den.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek