Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
RFSU guider til sexlegetøj og seksuel velvære
I denne LIVE sætter vi fokus på seksuel velvære - og hvad der hører under den kategori. Eksperten guider til prævention, glidecreme og ikke mindst det nyeste sexlegetøj fra RFSU. Det bliver en ærlig og spændende snak, hvor du i kommentarerne har mulighed for anonymt at stille de spørgsmål, du måtte have om emnet.
Seksuel velvære
Vi sendte LIVE tirsdag d. 25/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Snak om sex med RFSU

I denne live får vi besøg af sexolog Lene Stavngaard, som giver alle sine bedste råd om kondomer, glidecreme og sexlegetøj, samtidig med at hun svarer på spørgsmål fra seerene. I denne artikel kan du læse et udpluk af hendes gode råd, samt få en gennemgang af nogle af de bedste produkter fra RFSU.

Hvilket kondom skal man vælge?

Kondomet er det eneste præventionsmiddel, der både beskytter mod graviditet og sexsygdomme. Lene fortæller, at kondomet også en god anledning til at fået en god snak om sex, grænser og samtykke. Når kondomet tages op ad lommen, giver det anledning til, at man lige får en samtale om, hvordan vi beskytter os, og hvor grænsen går.

Der findes forskellige størrelser, og det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse. Det nytter ikke noget at sjusse sig frem, for så passer kondomet måske ikke, og så bliver det ikke en god oplevelse. Man skal finde det kondom, der passer godt til ens penis. Har man et for lille kondom på, er sandsynligheden for, at det går i stykker, større. Er kondomet omvendt for stort, er der en risiko for at det glider af eller ikke føles rart. Mange tror, kondomstørrelser har noget at gøre med længden. Men det handler i højere grad om omkredsen.

Tre typer kondomer fra RFSU

RFSU har kondomer til en hver størrelse og et hvert behov. Vi har her samlet tre af de  mest populære:

Grande XL: Et ekstra large kondom, som er større både i længden og i bredten.

Beyond thin: Det tyndeste kondom, RFSU har, der kun er 0,04 milimeter tykt. Det ekstra glidecreme, der er på kondomet, gør det lettere at påføre og giver en rarere fornemmelse.

Thin: Et tyndt latexkondom på 0,05 milimeter i tykkeslen. Har også ekstra glidecreme på sig, som gør oplevelsen bedre.

SPAR 25,-
RFSU Kondomer Grande XL 15 stk
99,95 kr.124,95 kr.Spar 25,-
SPAR 20,-
RFSU Kondomer Beyond Thin 8 stk
81,95 kr.101,95 kr.Spar 20,-
SPAR 33,-
KUN ONLINE
RFSU Kondomer Thin 30 stk.
131,95 kr.164,95 kr.Spar 33,-Har du det rigtige størrelse kondom på, er forskellen på følelsen med og uden kondom meget lille. Du kan selvfølgelig godt mærke forskel, men det er ikke meget.

Tre gode glidecremer fra RFSU

Det er helt normalt at bruge glidecreme, når man har sex med sin partner og/eller, når man onanerer. Det giver en meget bedre nydelse, da det er rarere at blive stimuleret, når man er godt våd. Så brug endelig glidecreme med din partner og alene – det er både godt for kvinder og mænd!

Her får du tre gode bud på glidecremer fra RFSU.

1. Vandbaseret glidecreme

En vandbaseret glidecreme, som også holder i lang tid. Vandbaserede glidecremer kan normalt fordampe hurtigere end en silikonebaseret glidecreme, men denne er altså mere langtidsholdbar end normalt.

Sense Me Aqua Glide indeholder en mild duft, men er gynækologisk testet og ph-balanceret, så den irriterer ikke huden. Men vær altid påpasselig, hvis du ikke kan tåle parfume. Den kan bruges på huden og på kønsorganerne, men den også perfekt til sexlegetøj, da den er vandbaseret. Og man skal endelig ikke være næring med glidecremen – jo mere glidecreme, jo bedre oplevelse!

SPAR 15,-
RFSU Sense Me Aqua Glide 100 ml
59,95 kr.74,95 kr.Spar 15,-

2. Hybridglidecreme

Denne glidecreme er en hybridglidecreme, hvilket vil sige, at den både er vandbaseret og siliconebaseret på samme tid. Derfor har den en lidt anden konsistens end den vandbaserede -  der er mere ’glide’ i den. I og med, at den er hybrid, så holder den også længere.


Du kan godt bruge den til sexlegetøj - men husk, at du ikke må bruge en ren silikoneabaseret glidecreme til sexlegetøj, da det kan skade overfladen på legetøj, der ofte er af silikone.

Denne glidecreme er parfumefri, og så afgiver den varme, når den påføres på huden, hvilket giver den dejligste følelse både til onani og sex med en partner.

SPAR 16,-
RFSU Sense me Magic Glide 75 ml
64,95 kr.80,95 kr.Spar 16,-

3. Glidecreme, der også kan bruges til massage

Denne glidecreme kan bruges både som almindelig glidecreme og til at give massage. Derudover har den smag, så den kan bruges oralt også. Den smager let af honning (eller af blomster, hvis du spørger Amalie - hun smager faktisk på den i liven!)

Det er en vandbaseret glidecreme, som også indeholder aloe vera, der giver lidt ekstra fugt, hvilket kan mærkes på huden.

SPAR 21,-
KUN ONLINE
RFSU Sense me Caring Massage Glide 150 ml
83,95 kr. 104,95 kr.Spar 21,-

Sexlegetøj fra RFSU

RFSU har netop lanceret sexlegetøj for første gang. Sexlegetøj kan bruges på alle mulige forskellige måder af forskellige mennesker. Det kan både være hjælpemidler til at opnå orgasme, og det kan generelt hjælpe med at opnå et bedre og mere alsidigt sexliv. Sexlegetøj kan også være med til at spice sexlivet lidt mere op, hvis man har lyst til at prøve noget nyt. Mulighederne er mange! Lad os gennemgå et par af de spændende nyheder!

Pleasure Rings

Lene Stavngaard fortæller:

'Pleasure Rings fra RFSU kan bruges til at få en hårdere erektion, men også en længerevarende erektion. De giver mere følsomhed til penis og gør, at der er mere blod i svulmelegmerne, som ikke lige så let flyder tilbage. Det kan også hjæpe med at holde en hårdere erektion og at holde den.

Det er dog vigtigt lige at nævne, at man skal ikke have sin penisring på i mere end en halv time.'

Sweet Vibes

En begyndervenlig vibrator til både indvendig og udvendig stimulering. Lene Stavngaard fortæller:

'Denne vibrator har syv forskeliige programmer og kan bruges til ydre stimulation og indre stimulation. Det er en god begyndervibrator, da den er lille og let at bruge. Er du ny i sexlegetøjsverdenen, så er det en god idé at finde en vibrator med flere niveauer, da det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad man kan li’.

KUN ONLINE
RFSU Sweet Vibes
199,95 kr.Et godt tip er at teste vibrationen på næsetippen. Næsetippen er nemlig meget følsom, så her kan du prøve, hvor hård vibrationen er.

Vaginal Trainer

Dit bækkenbund vil takke dig, når du først har fået træningen med RFSU's Vaginal Trainers igang! Lene Stavngaard fortæller om produktet:

'Disse Vaginal Trainors indeholder tre forskellige størrelser med tre forskellige vægte. Den kan både bruges som sexlegetøj, da den giver vibrationer i skeden. Men den er primært til at træne bækkenbunden med.

Bækkenbundstræning er godt efter en fødsel, eller hvis man oplever inkontinens, så er det godt at træne sit bækkenbunds op igen. Men det kan også være med til at give mere nydelse under sex. Bækkenbundet spiller nemlig en vigtig rolle, når det handler om at opnå orgasme.'

Guide til knibeøvelser: Sådan kniber du korrekt

Din sundhed

Guide til knibeøvelser: Sådan kniber du korrekt

Knibeøvelser og generel træning af bækkenbund er en temmelig overset træning, som ellers kan give mange gode fordele og øge din livskvalitet. Det kan både afhjælpe inkontinens og give et bedre sexliv. Og så er det alfa omega efter en fødsel. Vi har taget en snak med sexolog og uroterapeut Birthe Bonde, som giver sine bedste råd til at komme godt i gang med at lave knibeøvelser – og ikke mindst at lave dem korrekt.

Læs også

Excite Me Classic Dildo

En klassisk dildo med flere funktioner. Lene Stavngaard fortæller om produktet:

'Her har vi at gøre med en dildo uden vibrationer. Det er en helt klassisk dildo, udover at den er meget æstetisk formet med en silkeblød overflade. Den føles glat og er lavet af blød silikone.

Du kan bruge den med sugekop, men den kan også bruges i et harness som strap on. Den har en opadgående spids, så den kan stimulere G-punktet indvendigt. Den kan også bruges sammen med en vibrator, hvis du kan lide indvendig og udvendig stimulering samtidig.'

3 vibratorer, du skal kende

Din sundhed

3 vibratorer, du skal kende

Uanset om du er på udkig efter legetøj til parleg eller solohygge, skal du vende blikket imod disse 3 musthaves til sengeskuffen. Hvis du har bingewatchet Sex and The City, ligesom jeg har, er du i hvert fald bekendt med ét af vidunderne, der kan få selv Charlotte York til at blive hjemme under dynen...

Læs også

Oh La La! - En lækker dobbeltvibrator

En fantastisk kombination af indre og ydre stimulering! Lene Stavngaard fortæller om produktet:

'Denne lille sag har en kraftig vibrator, som kan lave dobbeltstimulation. Det aflange stykke stimulerer inde i skeden, samtidig med at den ydre del (den lille knop) stimulerer klitoris. Håndtaget for enden af vibratoren gør den nem at bruge til onani. Den kan også bruges i mellemkødet på en mand, hvilket kan være en lækker og intens oplevelse for ham.'

KUN ONLINE
RFSU Oh La La! Vibrator
449,95 kr.

Graviditets- og ægløsningstest

RFSU har både graviditetstests og ægløsningstests, som kan hjælpe dig, der planlægger en graviditet.

Til dig, der vil teste tidligt

Test Tidligt Graviditetstest fra RFSU har en meget sensitiv hormonel måler, så du kan teste meget tidligt. Du kan faktisk teste før, din menstruation er udeblevet. Du kan teste 5 dage inden, du skulle have menstruation, og på selve dagen, du skulle have haft din menstruation, er den 99% sikker. Den er nemlig meget følsom overfor hCG.

Vær opmærksom på, at nogle graviditeter går til grunde inden menstruationen – det er helt normalt. Så vil du meget gerne være gravid, skal man lige være obs på dette, når man bruger denne graviditetstest.

SPAR 19,-
RFSU Graviditetstest stav - test tidlig 2 stk
73,95 kr.92,95 kr.Spar 19,-

Til dig, der vil teste ofte

Test Ofte Graviditetstests indeholder otte tests, og er god til når man gerne vil teste flere gange. Du kan tage denne graviditetstest på første dags udebleven menstruation. Alle graviditeter er forskellige, så for nogle kan det være relevant at skulle teste flere dage i træk. Her er det godt at have flere tests i én pakke.

Tag altid din graviditetstest om morgenen. Her er niveauet af hCG højest og vil dermed være lettere at måle.

SPAR 30,-
RFSU Graviditetstest strips - test ofte 8 stk
119,95 kr.149,95 kr.Spar 30,-
Bliv klogere på din fertilitet

Din sundhed

Bliv klogere på din fertilitet

Hvad er fertilitet? Er fertilitet noget andet for mænd end for kvinder? Fertilitet er et stort emne, som de fleste af os på et tidspunkt i livet vil have i tankerne. I denne artikel dykker vi ned i det store emne, hvor jordemoder Siff Stephenson vil guide og råde om fertilitet hos både mænd og kvinder og ikke mindst, hvad der forværrer og forbedrer vores fertilitet.

Læs også

Ægløsningstest

Når du planlægger en graviditet, er det en rigtig god idé at tage en ægløsningstest. Det er generelt en rigtig god måde at lære sin cyklus at kende. Vores cyklusser er nemlig forskellige, så vi kan ikke 100% forudsige vores fertile vindue ved at sjusse os frem eller bruge en app.

Vi har kun to dage om måneden, hvor det reelt er muligt at få befrugtet et æg. Med ægløsningstesten kan du måle det hormon (LH), som er i din urin. Bliver testen positiv, når du måler, så har du et højt niveau af dette hormon, og det betyder, at inde for det næste døgn har du størst sandsynlighed for at blive gravid.

Du skal helst bruge ægløsningstesten mellem kl. 10 og 20.

SPAR 34,-
RFSU Ægløsningstest strips 14 stk.
138,95 kr.172,95 kr.Spar 34,-

Har du lyttet til vores nye podcast Nøgne Sandheder? Ellers lyt med her!  ​​​​​

Andre favoritter fra RFSU:

KUN ONLINE
RFSU Thrilling Vibes
399,95 kr.
KUN ONLINE
RFSU On Spot Stimulator
349,95 kr.
KUN ONLINE
RFSU Keep Me Close
349,95 kr.
SPAR 21,-
RFSU Klick Supreme Glide 40 ml
82,95 kr.103,95 kr.Spar 21,-
SPAR 14,-
RFSU Kondomer Profil 10 stk.
56,95 kr.70,95 kr.Spar 14,-

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Sexologen guider: Det bedste sexlegetøj

Matas LIVE

Sexologen guider: Det bedste sexlegetøj

Af Ida Hinchely Kyhn

I denne LIVE sætter vi fokus på sexlegetøj, og hvordan du får det absolut bedste ud af det. Vi har besøg af en sexolog, der svarer dig på de spørgsmål, du har. Og så stiller vi skarpt på, hvorfor sex og seksuel velvære er så vigtigt for os mennesker. Det er der flere gode grunde til!

Læs Mere
Taler du og din partner samme kærlighedssprog?

Matas LIVE

Taler du og din partner samme kærlighedssprog?

Af Cathrine Katzmann

Ikke to mennesker er ens. Derfor er sandsynligheden for, at du og din partner ikke taler samme kærlighedssprog, ret stor. I denne LIVE får vi besøg af vores parterapeut og sexolog, Cathrine Katzmann, der gør os klogere på kærlighedssprog, og hvordan vi som par kan forstå hinanden uden at tale det samme sprog. I anledning af uge 6 præsenterer Cathrine også udvalgt, og spændende, sexlegetøj, du kan nyde med din partner eller alene. Her er sproget ikke afgørende.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.