Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Krøller eller ej. Ofte er græsset grønnere på den anden side – os med glat hår sukker efter en stor (ustyrlig), krøllet manke, og omvendt. Ligesom vores hårfarve og hårtype bestemmes ud fra vores genetik, så gør hårets struktur det også – altså om vi bliver født med krøller eller ej. 

Hvorfor får nogen krøllet hår?

Forskere kan ikke med 100 procent sikkerhed sige, hvordan genetikken spiller ind, men faktum er, at hvis en af dine forældre (eller bedsteforældre) har krøller, så er der chance for, at du også har det.


Det krøllede hår har en fuldstændig anderledes opbygning af hårstrået end et glat hår og kræver derfor også en anderledes pleje. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du får styr på krøllerne.

Derfor kruser og frizzer dit hår – og sådan undgår du det

Krøllet hår har en helt anden struktur i hårstrået end glat hår og har dermed også lettere ved at frizze og kruse, så fra naturens side er krøllet hår mere udfordret.


Når det er sagt, er det dog også vigtigt at kigge på hårets generelle tilstand. Er dit hår tørt og mangler fugt, har det tendens til at kruse og frizze meget mere, end hvad godt – og ønsket – er.  Det er derfor en god idé at se dine rutiner efter i sømmene.


Skru ned for hårvaskene

Kan du skrue ned for dine hårvask og eventuelt kun vaske håret to gange om ugen, så er det et godt sted at starte. Når hår og hovedbund ikke konstant bliver forstyrret med hårvask og shampoo, har hovedbunden nemlig nemmere ved at producere de naturlige olier, som holder håret fugtigt.


Pas på de varme temperaturer

Ligeledes er det en god idé at skrue ned for vandets og føntørrerens temperaturer, så håret ikke bliver ekstra udtørret og porøst.


Red håret i bruseren

Når du vasker dit hår, er det vigtigt at tilføre så meget fugt som muligt. Brug hårkur og balsam, og red så håret igennem i bruseren, mens du har produkt i håret. Start ude i spidserne, og red forsigtigt lidt ad gangen, uden at hive og slide for meget i håret. ​​​​​​​​​​​​​​

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Vælg det rette redskab

Fat så en kam i stedet for din børste, når du skal til at redde håret. Kruset og frizzet hår har nemlig let ved at knække, når vi lader en børste hastigt flyve igennem håret. En kam er meget mere nænsom mod håret, og det gør en stor forskel.


Vælg fugtgivende shampoo og balsam

Et andet vigtigt punkt er at huske at indføre fugt i dine hårplejerutiner og bruge en god fugtgivende shampoo og balsam, når du vasker håret.


Tør håret rigtigt

Den måde, du tørrer dit hår på, har også en masse at sige for, hvor frizzy og kruset dit hår bliver. Pas på med at frottere håret for hårdt med håndklædet. Pres og klem i stedet vandet forsigtigt ud.


Sov blødt

Vi er ikke selv helt herre over, hvor uroligt vi ligger, når vi sover, men faktum er, at vores natteroderi har konsekvenser for vores hår – især et hår med krøller, som i forvejen har tendens til at frizze og kruse. Skift derfor dit hovedpudebetræk af bomuld ud med et i silke eller satin, der er mere skånsomt for håret, og sæt eventuelt dit hår op i en løs knold, når du sover, så du ikke ligger på længderne.


Næring til spidserne – fugt, fugt og fugt

Et krøllet hår skriger konstant på fugt, og derfor kan du på ingen måde give det for meget fugt. Balsam, kur, leave-in treatment og oliedråber … Dit hår kan ikke få for meget, så tilfør en eller anden form for fugt dagligt. Kruset og frizzet hår har især brug for et produkt, der giver både fugt og gør det umådelig meget nemmere at tæmme de ustyrlige krøller, så dit hår både synes og føles sundere.


Husk frisøren

Sunde og velplejede krøller har brug for en tur til frisøren i ny og næ, så overhold dine frisørtider, så du får spidserne klippet cirka hver ottende uge. Det gør det nemmere for dig at holde håret sundt og smukt.

Sådan laver du en knold med et twist

Hairstudio

Sådan laver du en knold med et twist

En håropsætning som denne skræmmer de fleste, men bare rolig. Det er laaang nemmere end du tror. Vi guider dig med 4 nemme steps.

Læs også

Vælg de rigtige hårplejeprodukter til krøller

Hvis du er så heldig at være begavet med store, flotte krøller fra naturens side, er der nogle gode fif, du bør kende, når du vælger hårplejeprodukter, som hjælper dig med at få et flot krøllet eller bølget hår og gør det nemmere for dig at style dine krøller.

Vælg mild shampoo

Selv om du ikke bør vaske dit hår så ofte, så vælg en mild shampoo, som udtørrer håret mindst muligt. ​​​​​​​


Kig efter milde shampooer til krøllet hår, eller vælg en sulfatfri shampoo, som udtørrer mindst muligt.

FAST LAV PRIS
KUN ONLINE
300 ml
AussieRepair Miracle Shampoo
37,95 kr.
(18)
SPAR 23,-
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Shampoo
66,95 kr.89,95 kr.
(409)
SPAR 20%
385 ml
MAUICoconut Oil Shampoo
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(161)

Vælg balsam med ekstra fugt

Dit krøllede hår kan ikke få fugt nok, så husk altid at pleje dit hår med balsam, som dels giver fugt til håret, dels beskytter hårstråene.

SPAR 20%ABONNÉR
KUN ONLINE
250 ml
SachajuanConditioner Curl
224,95 kr.
(1)
SPAR 20%
250 ml
John FriedaFrizz Ease Dream Curls Conditioner
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(63)
FAST LAV PRIS
150 ml
Revlon ProfessionalUniq One Hair Treatment
79,95 kr.
(167)

Ekstra fugt efter vask

Krøllet hår har ofte brug for mere fugt end det, en balsam kan give det, så top op med ekstra fugt efter hårvask og balsam. Test dig frem, til du finder det fugtniveau, der passer dit hår

SPAR MEREKØB FLERE
200 ml
Kevin MurphyKiller.Curls Anti Frizz Curl Defining Creme
237,95 kr.
(50)

Sådan styler du krøller

Flotte krøller kræver gode hårrutiner, produkter og flid. Et smukt krøllet hår kræver med andre ord lidt ekstra kærlighed – og masser af fugt. 


Hold på lokkerne

For at samle håret i flotte definerede lokker, er det en god idé at kramme mousse eller gelé ind i håret, når det er fugtigt, så håret får støtte og hjælp til at holde krøllernes form.


Føntørring på den rigtige måde

Når du føntørrer krøller, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du gør det. Fat føntørrer og diffuser, og hold så hovedet nedad, mens du lægger en tot hår ad gangen i diffuseren. Stop med at føntørre, når dit hår er næsten tørt, så du undgår at udtørre det med den varme luft.
​​​​​​​

Tip!
Føntør dit krøllede hår på lavest mulige varme.


Masser af fugt

De dage, hvor du ikke vasker hår, kan du om morgenen tilføre ekstra fugt til håret ved at spraye dit hår med vand og eventuelt lidt leave-in conditioner. 


Klips krøllerne op

Du kan vælge at klipse dine krøller op og lade håret lufttørre for at få flotte definerede krøller. Kram først mousse eller gelé ind i det våde hår. Derefter tager du hver enkelt lok og ruller den rundt den vej, håret naturligt krøller, og fæstner den med en hårklips ved hovedbunden.


På den måde får du en flot defineret krølle, og du får løftet håret fra hårbunden, så du får ekstra fylde i håret.


Tyndt/fint hår vs. normalt krøllet hår

Krøller er ikke bare krøller. Din hårtype har meget at sige for, hvordan du skal pleje dine krøller.


 • Tyndt og fint hår: Har du tyndt og fint hår med krøller, passer produkter som mousse og let gel godt til styling.
 • Normalt hår: Har du normalt hår, kan du gå lidt mere til den med mousse, olie og voks.


Lad dit produktvalg være styret af, hvor friske dine krøller ser ud, og om din styling kommer til at tynge dem, eller om din styling giver dine krøller lethed og liv.

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs også

Gode produkter til styling af krøller

Mousse eller gel – skaber hold

Det er vigtigt, at du hjælper dine krøller med at holde på formen, så kram mousse eller gel ind i dit fugtige hår, så lokkerne bevarer deres spændstighed, og får fugt.​​​​​​​.

SPAR 20%
200 ml
John FriedaFrizz Ease Curl Reviver Mousse
Medlemspris
87,96 kr.109,95 kr.
(115)
SPAR 5,-
Matas StriberVolume Mousse Stærkt Hold Uden Parfume
Fra 19,95 kr.34,95 kr.
(541)
SPAR 20%ABONNÉR
KUN ONLINE
100 ml
American CrewClassic Superglue
209,95 kr.
(1)

Olie eller grooming-creme – afsluttende pleje

Olie og grooming-creme i spidserne samler krøllerne og hjælper med at definere dem.

75 ml
SchwarzkopfGliss Daily Oil Elixir Hårolie
54,95 kr.
(105)
SPAR 20%ABONNÉR
85 g
American CrewGrooming Cream
129,95 kr.
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs også

3 steps til at glatte krøllerne ud

Alt efter hvor langt hår du har, og hvor mange krøller du er skænket, så kan det at glatte et krøllet hår være lidt af en udfordring. Det krøllede hårstrå skal jo gå stik imod sin natur for at blive glat, og derfor er det også supervigtigt, at du gør det med måde, hvis du ønsker at prøve at glatte dit hår.  ​​​​​​​

1. Brug varmebeskyttende produkter

Brug først og fremmest masser af varmebeskyttende produkt i dit hår, så du ikke ødelægger hårstråene, når du bruger dit glattejern.

SPAR 20,-
Matas StriberHeat Protection Spray Uden Parfume
Fra 24,95 kr.74,95 kr.
(185)

2. Føntør krøllerne ud

Mens håret er fugtigt, tilfører du et udglattende produkt, og fat så føntørrer med næb og børste. Du skal føntørre dit hår, så det bliver så glat som muligt.


Tør håret fra hovedbunden og ud, mens du trækker håret glat med børsten. At du føntørrer på den rette måde, har noget at sige, i og med at håret efterfølgende bliver lettere at glatte med glattejernet og ikke er én stor kruset høstak.

SPAR 62,-
RemingtonCompact 1800 D5000 Rejsehårtørrer
187,95 kr.249,95 kr.
(134)

3. Glat med glattejern

Inddel herefter håret i sektioner, og tag kun en lille tot ad gangen, når du glatter Afslut med et godt teksturgivende produkt, som får det glatte hår til at ‘leve’ lidt og skaber volumen.


Ud over at være et stort arbejde at glatte et naturligt krøllet hår er det også meget at udsætte håret for og bør derfor ikke være noget, du gør for ofte.​​​​​​​

SPAR 100,-
S3700 E51
RemingtonCeramic Glide 230 Glattejern
299,95 kr.399,95 kr.
(81)
SPAR 20%
ghdGold Styler Glattejern
Medlemspris
1.535,20 kr.1.919 kr.
(10)

Steps by step

Se her, hvordan du step by step glatter dit krøllede hår:


 • Vask håret

 • Tilfør et varmebeskyttende produkt til håret

 • Fordel et udglattende produkt i det våde hår

 • Føntør med næb og børste – håret skal være 100 procent tørt

 • Inddel håret i sektioner

 • Glat håret med et godt glattejern – en lille tot ad gangen
  ​​​​​​​
 • Afslut med et teksturgivende produkt, der giver volumen og fylde

Permanentede krøller – sådan passer du dem

Er du født med glat hår, men drømmer om en stor krøllet manke, så smut forbi din frisør, og snyd dig til looket.


Tænk på, at et permanentet hår kræver en noget anderledes pleje end dine glatte lokker og har, på samme måde som naturligt krøllet hår, brug for ekstra fugt.


 • Brug shampoo rig på fugt og protein, som plejer dit behandlede hår (tænk på, hvad hårstråene har været igennem for at blive krøllet.


 • Få håret klippet jævnligt, så længderne ikke hiver dine krøller ud.


 • Når du føntørrer håret, må det ikke blive for varmt. Det kan dine krøller ikke lide, så skru ned for varmen, og beskyt i øvrigt også håret i solen.

  ​​​​​​​
 • Kend dine stylingsprodukter – husk masser af leave-in, hårkur og balsam, som giver fugt.

Hvor længe holder permanente krøller?

Det er svært at sætte en udløbsdato på, hvor længe permanente krøller holder, da der er flere ting, som spiller ind.


Din hårtype og hårlængde har nemlig meget at sige, når dit hår bliver permanentet, da længere hår kræver mere pleje.


Som en tommelfingerregel plejer man at sige, at permanente krøller vil holde nogle måneder alt efter, hvor godt du passer på dem og følger din frisørs anvisninger om pleje. Ved at undgå følgende, kan du holde på dine krøller: 


 • Undgå at bruge hårpleje med alkohol og silikone

 • Undgå at vaske dit hår for ofte
  ​​​​​​​
 • Undgå stylingsredskaber med varme ​​​​​​​
Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs også

Er du træt af dine krøller?

Skaber dine krøller mere arbejde for dig end den glæde, du får af dem, skal du måske overveje at få en permanent udglatning af håret.


Med en permanent udglatning af håret får dit hår en anden struktur, som gør, at dit hår ikke længere er krøllet eller kruset, men blankt og glat. Og så skal du ikke have glattejernet frem hver morgen længere.


Du kan ikke få behandling, hvis du har:

 • Meget skadet hår

 • Lider af hårtab
  ​​​​​​​
 • Allerede har permanent i håret
Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Frisøren guider til hjemmehårfarve

Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs også

Skønne krøltoppe på Instagram

Er du ved at gå kold i dine krøller, kan du måske trænge til ny inspiration? Instagram er det perfekte sted at gå på opdagelse i nye trends og spotte inspirerende kvinder – og det gælder naturligvis også krøllet hår.


Måske følger du dem allerede, men hvis ikke, så får du her tre skønne krøltoppe, der er værd at følge på Instagram:


Den cool: Julia Garner - @juliagarnerofficial

Den amerikanske krøltop Julia Garner er ikke bare en af Hollywoods hotteste unge stjerner lige nu (tjek hende fx ud i Netflix-serien Ozark), men hun har altså også et vildt og krøllet garn, der altid er en fornøjelse at kigge på. Og så minder hun os om, at rød læbestift ofte ser fantastisk ud til kvinder med blond (og krøllet) hår.


Den klassiske: Nicole Kidman - @nicolekidman

Superstjernen Nicole Kidman vandt alles hjerter tilbage i 1990’erne med sit store krøllede – og røde – garn. Selv om håret i dag er blevet lysere og krøllerne mere tæmmet, så viser hun stadigvæk mange looks med alt fra naturlige krøller, stylede glamour-krøller og opsatte frisurer med krøl. Og ja, så glatter hun dem altså også jævnligt, hvilket bestemt også kan noget, hvis du trænger til lidt variation.


Influenceren: Jayme Jo - @jaymejo

En ting er kendisser med lækkert krøllet hår på Instagram, men en anden er de såkaldte influencers, som også giver tips og tricks til, hvordan du kan optimere dit look.

​​​​​​​

En af de mest populære krøltoppe i den kategori er australske Jayme Jo, som poster billeder af sine labre lokker, men også videoer, hvor hun deler ud af sine bedste stylingtip. Har du svært ved at elske dine naturlige krøller, er Jayme en god kvinde at følge.      

Relaterede produkter

120 ml
ghdCurly Ever After Spray
199,95 kr.
(7)
SPAR 20%
125 ml
Bumble and BumbleFull Potential Booster Spray
Medlemspris
447,96 kr.559,95 kr.

Relaterede artikler

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Hairstudio

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Af Nanna Skousbøll

Det har stor betydning for dit hår, hvilken hårtørrer du bruger, hvis du gerne vil undgå krus og tørre lokker. Men føntørrere kommer i mange afskygninger, og er du i tvivl, om du har behov for ION-teknologi, keramisk belægning eller diffuser, så lad os guide dig godt på vej.

Læs Mere
Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Hairstudio

Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, jeg elsker lige så højt som en velplejede hud, er det velplejede, silkeblødt hår. I indslaget her afslører jeg, hvilke hårprodukter, der har forvandlet mit ellers tørre, slidte hår til en blød manke.

Læs Mere
5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek