• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage

Forkæl dig selv med 20% på alt* (medlemstilbud)

Vi guider

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Krøller eller ej. Ofte er græsset grønnere på den anden side – os med glat hår sukker efter en stor (ustyrlig), krøllet manke, og omvendt. Ligesom vores hårfarve og hårtype bestemmes ud fra vores genetik, så gør hårets struktur det også – altså om vi bliver født med krøller eller ej. 

Hvorfor får nogen krøllet hår?

Forskere kan ikke med 100 procent sikkerhed sige, hvordan genetikken spiller ind, men faktum er, at hvis en af dine forældre (eller bedsteforældre) har krøller, så er der chance for, at du også har det. Det krøllede hår har en fuldstændig anderledes opbygning af hårstrået end et glat hår og kræver derfor også en anderledes pleje. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du får styr på krøllerne.

Derfor kruser og frizzer dit hår – og sådan undgår du det

Krøllet hår har en helt anden struktur i hårstrået end glat hår og har dermed også lettere ved at frizze og kruse, så fra naturens side er krøllet hår mere udfordret. Når det er sagt, er det dog også vigtigt at kigge på hårets generelle tilstand. Er dit hår tørt og mangler fugt, har det tendens til at kruse og frizze meget mere, end hvad godt – og ønsket – er.  Det er derfor en god idé at se dine rutiner efter i sømmene.

Skru ned for hårvaskene

Kan du skrue ned for dine hårvask og eventuelt kun vaske håret to gange om ugen, så er det et godt sted at starte. Når hår og hovedbund ikke konstant bliver forstyrret med hårvask og shampoo, har hovedbunden nemlig nemmere ved at producere de naturlige olier, som holder håret fugtigt.

Pas på de varme temperaturer

Ligeledes er det en god idé at skrue ned for vandets og føntørrerens temperaturer, så håret ikke bliver ekstra udtørret og porøst.

Red håret i bruseren

Når du vasker dit hår, er det vigtigt at tilføre så meget fugt som muligt. Brug hårkur og balsam, og red så håret igennem i bruseren, mens du har produkt i håret. Start ude i spidserne, og red forsigtigt lidt ad gangen, uden at hive og slide for meget i håret.

Vælg det rette redskab

Fat så en kam i stedet for din børste, når du skal til at redde håret. Kruset og frizzet hår har nemlig let ved at knække, når vi lader en børste hastigt flyve igennem håret. En kam er meget mere nænsom mod håret, og det gør en stor forskel.

Vælg fugtgivende shampoo og balsam

Et andet vigtigt punkt er at huske at indføre fugt i dine hårplejerutiner og bruge en god fugtgivende shampoo og balsam, når du vasker håret.

Tør håret rigtigt

Den måde, du tørrer dit hår på, har også en masse at sige for, hvor frizzy og kruset dit hår bliver. Pas på med at frottere håret for hårdt med håndklædet. Pres og klem i stedet vandet forsigtigt ud.

Sov blødt

Vi er ikke selv helt herre over, hvor uroligt vi ligger, når vi sover, men faktum er, at vores natteroderi har konsekvenser for vores hår – især et hår med krøller, som i forvejen har tendens til at frizze og kruse. Skift derfor dit hovedpudebetræk af bomuld ud med et i silke eller satin, der er mere skånsomt for håret, og sæt eventuelt dit hår op i en løs knold, når du sover, så du ikke ligger på længderne.

Næring til spidserne – fugt, fugt og fugt

Et krøllet hår skriger konstant på fugt, og derfor kan du på ingen måde give det for meget fugt. Balsam, kur, leave-in treatment og oliedråber … Dit hår kan ikke få for meget, så tilfør en eller anden form for fugt dagligt. Kruset og frizzet hår har især brug for et produkt, der giver både fugt og gør det umådelig meget nemmere at tæmme de ustyrlige krøller, så dit hår både synes og føles sundere.

Husk frisøren

Sunde og velplejede krøller har brug for en tur til frisøren i ny og næ, så overhold dine frisørtider, så du får spidserne klippet cirka hver ottende uge. Det gør det nemmere for dig at holde håret sundt og smukt.

Sådan laver du en knold... med et twist

Vi guider

Sådan laver du en knold... med et twist

En håropsætning som denne skræmmer de fleste, men bare rolig. Det er laaang nemmere end du tror. Vi guider dig med 4 nemme steps.

Læs også

Vælg de rigtige hårplejeprodukter til krøller

Hvis du er så heldig at være begavet med store, flotte krøller fra naturens side, er der nogle gode fif, du bør kende, når du vælger hårplejeprodukter, som hjælper dig med at få et flot krøllet eller bølget hår og gør det nemmere for dig at style dine krøller.

Vælg mild shampoo

Selv om du ikke bør vaske dit hår så ofte, så vælg en mild shampoo, som udtørrer håret mindst muligt. ​​​​​​​


Kig efter milde shampooer til krøllet hår, eller vælg en sulfatfri shampoo, som udtørrer mindst muligt.

FAST LAV PRIS
Aussie Repair Miracle Shampoo til Meget Tørt Hår 300 ml
37,95
DU OPTJENER 4 Point
OGX Coconut Curls Shampoo 385 ml
Medlemspris 79,96
Ikke medlem 99,95
DU OPTJENER 8 Point
MAUI Coconut Oil Shampoo 385 ml
Medlemspris 95,96
Ikke medlem 119,95
DU OPTJENER 10 Point

Vælg balsam med ekstra fugt

Dit krøllede hår kan ikke få fugt nok, så husk altid at pleje dit hår med balsam, som dels giver fugt til håret, dels beskytter hårstråene.

Sachajuan Conditioner Curl 250 ml
Medlemspris 119,96
Ikke medlem 149,95
DU OPTJENER 12 Point
John Frieda Frizz Ease Dream Curls Conditioner 250 ml
Medlemspris 71,96
Ikke medlem 89,95
DU OPTJENER 8 Point
Matas Striber Argan Balsam 500 ml
Medlemspris 35,96
Ikke medlem 44,95
DU OPTJENER 4 Point

Ekstra fugt efter vask

Krøllet hår har ofte brug for mere fugt end det, en balsam kan give det, så top op med ekstra fugt efter hårvask og balsam. Test dig frem, til du finder det fugtniveau, der passer dit hår

TONI&GUY Curl Defining Oil 150 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Kevin Murphy Killer.Curls 200 ml
Medlemspris 174,36
Ikke medlem 217,95
DU OPTJENER 18 Point
Matas Striber Curl Cream 100 ml
47,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point

Sådan styler du krøller

Flotte krøller kræver gode hårrutiner, produkter og flid. Et smukt krøllet hår kræver med andre ord lidt ekstra kærlighed – og masser af fugt. 

Hold på lokkerne

For at samle håret i flotte definerede lokker, er det en god idé at kramme mousse eller gelé ind i håret, når det er fugtigt, så håret får støtte og hjælp til at holde krøllernes form.

Føntørring på den rigtige måde

Når du føntørrer krøller, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du gør det. Fat føntørrer og diffuser, og hold så hovedet nedad, mens du lægger en tot hår ad gangen i diffuseren. Stop med at føntørre, når dit hår er næsten tørt, så du undgår at udtørre det med den varme luft.
​​​​​​​

Tip!
Føntør dit krøllede hår på lavest mulige varme.


Masser af fugt

De dage, hvor du ikke vasker hår, kan du om morgenen tilføre ekstra fugt til håret ved at spraye dit hår med vand og eventuelt lidt leave-in conditioner. 

Klips krøllerne op

Du kan vælge at klipse dine krøller op og lade håret lufttørre for at få flotte definerede krøller. Kram først mousse eller gelé ind i det våde hår. Derefter tager du hver enkelt lok og ruller den rundt den vej, håret naturligt krøller, og fæstner den med en hårklips ved hovedbunden. På den måde får du en flot defineret krølle, og du får løftet håret fra hårbunden, så du får ekstra fylde i håret.

Tyndt/fint hår vs. normalt krøllet hår

Krøller er ikke bare krøller. Din hårtype har meget at sige for, hvordan du skal pleje dine krøller.

 • Tyndt og fint hår: Har du tyndt og fint hår med krøller, passer produkter som mousse og let gel godt til styling.
 • Normalt hår: Har du normalt hår, kan du gå lidt mere til den med mousse, olie og voks.

Lad dit produktvalg være styret af, hvor friske dine krøller ser ud, og om din styling kommer til at tynge dem, eller om din styling giver dine krøller lethed og liv.

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs også

Gode produkter til styling af krøller

Mousse eller gel – skaber hold

Det er vigtigt, at du hjælper dine krøller med at holde på formen, så kram mousse eller gel ind i dit fugtige hår, så lokkerne bevarer deres spændstighed, og får fugt.​​​​​​​.

John Frieda Frizz Ease Curl Reviver Mousse 200 ml
Medlemspris 71,96
Ikke medlem 89,95
DU OPTJENER 8 Point
Matas Striber Curl Defining Gel Spray 150 ml
47,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point

Olie eller grooming-creme – afsluttende pleje

Olie og grooming-creme i spidserne samler krøllerne og hjælper med at definere dem.

TONI&GUY Curl Defining Oil 150 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point
American Crew Grooming Cream 85 g
Medlemspris 147,96
Ikke medlem 184,95
DU OPTJENER 15 Point
Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Spot Trenden

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Foto: MEGA. Celebrities som Rihanna, Scarlett Johansson og Kate Hudson har været med til at bane vejen for efterårets hotteste trend, kort hår. Find gode råd til den rette frisure, pleje og styling lige her.

Læs også

Sådan glatter du dine krøller ud

Alt efter hvor langt hår du har, og hvor mange krøller du er skænket, så kan det at glatte et krøllet hår være lidt af en udfordring. Det krøllede hårstrå skal jo gå stik imod sin natur for at blive glat, og derfor er det også supervigtigt, at du gør det med måde, hvis du ønsker at prøve at glatte dit hår. 

Brug varmebeskyttende produkter

Brug først og fremmest masser af varmebeskyttende produkt i dit hår, så du ikke ødelægger hårstråene, når du bruger dit glattejern.

Føntør krøllerne ud

Mens håret er fugtigt, tilfører du et udglattende produkt, og fat så føntørrer med næb og børste. Du skal føntørre dit hår, så det bliver så glat som muligt. Tør håret fra hovedbunden og ud, mens du trækker håret glat med børsten. At du føntørrer på den rette måde, har noget at sige, i og med at håret efterfølgende bliver lettere at glatte med glattejernet og ikke er én stor kruset høstak. 

Glat med glattejern

Inddel herefter håret i sektioner, og tag kun en lille tot ad gangen, når du glatter Afslut med et godt teksturgivende produkt, som får det glatte hår til at ‘leve’ lidt og skaber volumen. Ud over at være et stort arbejde at glatte et naturligt krøllet hår er det også meget at udsætte håret for og bør derfor ikke være noget, du gør for ofte. 

Step by step

Du kan vælge at klipse dine krøller op og lade håret lufttørre for at få flotte definerede krøller. Kram først mousse eller gelé ind i det våde hår. Derefter tager du hver enkelt lok og ruller den rundt den vej, håret naturligt krøller, og fæstner den med en hårklips ved hovedbunden. På den måde får du en flot defineret krølle, og du får løftet håret fra hårbunden, så du får ekstra fylde i håret.

 • Vask håret
 • Tilfør et varmebeskyttende produkt til håret
 • Fordel et udglattende produkt i det våde hår
 • Føntør med næb og børste – håret skal være 100 procent tørt
 • Inddel håret i sektioner
 • Glat håret med et godt glattejern – en lille tot ad gangen
 • Afslut med et teksturgivende produkt, der giver volumen og fylde

Permanentede krøller – sådan passer du dem

Er du født med glat hår, men drømmer om en stor krøllet manke, så smut forbi din frisør, og snyd dig til looket. Tænk på, at et permanentet hår kræver en noget anderledes pleje end dine glatte lokker og har, på samme måde som naturligt krøllet hår, brug for ekstra fugt.

 • Brug shampoo rig på fugt og protein, som plejer dit behandlede hår (tænk på, hvad hårstråene har været igennem for at blive krøllet.
 • Få håret klippet jævnligt, så længderne ikke hiver dine krøller ud.
 • Når du føntørrer håret, må det ikke blive for varmt. Det kan dine krøller ikke lide, så skru ned for varmen, og beskyt i øvrigt også håret i solen.
 • Kend dine stylingsprodukter – husk masser af leave-in, hårkur og balsam, som giver fugt.

Relaterede produkter

GHD Curl Hold Spray 120 ml
Medlemspris 191,96
Ikke medlem 239,95
DU OPTJENER 20 Point
KÉRASTASE Discipline Oléo-Curl 150 ml
Medlemspris 223,96
Ikke medlem 279,95
DU OPTJENER 23 Point
Redken Curvaceous Curl Refiner 180 ml
Medlemspris 175,96
Ikke medlem 219,95
DU OPTJENER 18 Point
MAUI Coconut Oil Curl Smoothie 340 g
Medlemspris 95,96
Ikke medlem 119,95
DU OPTJENER 10 Point
Milk Shake Curl Passion Shampoo 300 ml
Medlemspris 127,96
Ikke medlem 159,95
DU OPTJENER 13 Point

Relaterede artikler

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
7 fejl du ikke må begå med din mascara

Vi guider

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Af Trine Brøndsted

Mascaraen behøver ikke nogen yderligere introduktion. Vi er mange, der bruger den hver dag, og den er måske den del af vores rutine, de færreste af os vil undvære. Men selvom du bruger mascara hver dag, har du så helt styr på, hvordan du gør?

Læs Mere
Sådan laver du den fineste fletning

Vi guider

Sådan laver du den fineste fletning

Af Nicoline Kongedam

Det der med at flette skræmmer mange, men det behøver faktisk ikke være så svært. Vi giver dig 6 lette trin til denne fine opsætning.

Læs Mere
5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Af Trine Brøndsted

Korte vipper og ufrivillig tynde bryn er der ingen, der drømmer om. Heldigvis er der masser, du kan gøre for at få fyldigere bryn og vipper.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage