• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Hairstudio

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Du har muligvis hørt om sulfater i shampoo før. Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der skummende fornemmelse, mange elsker. Flere og flere brands undgår dog de skrappe sulfater, da de kan udtørre håret. I denne artikel dykker vi ned i, hvad sulfatfri shampoo er, og vores frisør Mike svarer på de mest stillede spørgsmål.

I denne artikel kan du blive meget klogere på, hvad sulfatfri shampoo er, og hvornår det kan være godt at bruge.

Hvad er sulfatfri shampoo?

Sulfatfri shampoo er en shampoo, hvor man har fjernet de mest aggressive former for sulfater. De sulfater er også kaldet SLS (Sodium Lauryl Sulfat) ellers SLES (Sodium Laureth Sulfat). Sulfat er et skummemiddel, som går ind og renser, men også skummer op. Det findes også i fx showergel og håndsæbe. Men de er mere udtørrende og kan også virke irriterende på huden. I de sulfatfri shampooer er de derfor erstattet med nogle andre skummemidler, som er knap så skrappe.

En sulfatfri shampoo kan godt have sulfater i sig, det er bare godkendte og milde sulfater, der er i. Det kan fx være kokossulfat, der ikke er lige så irriterende og udtørrende på huden.


- Mike, frisør i Matas.

4 gode brands med sulfatfri hårpleje:

1. Purely Professional

Purely Professional Shampoo 0 er en sulfatfri shampoo, som renser håret helt mildt og skånsomt. Den er særlig god til det mere kraftige og krusede hår, og er også god til dig med krøller, også hvis du følger Curly Girl metoden.

Purely Professional arbejder ud fra den tilgang, at deres produkter skal indeholde så få ingredienser som muligt. Så denne shampoo indeholder kun 7 ingredienser og altså ingen parfume, silikone eller farve. Du vil på sigt opnå en sundere hovedbund samt et blødt, glansfuldt hår.

Læs meget mere om Purely Professional lige her.

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Hairstudio

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Måske har du allerede hørt om curly girl metoden, og er en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig, for at fremhæve det krøllede look. Hvis ikke, skal du læse med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl og co-wash.

Læs også

2. HairLust

Med den serie af proteinrige, veganske og økologiske hårprodukter fra det innovative danske hårplejebrand HairLust, behøver du ikke gå på kompromis med hverken sundhed eller skønhed.


Deres shampoo indeholder netop kokos-sulfat, som ganske mildt renser hår og hovedbund. Den indeholder derudover risprotein, planteprotein og hvedeprotein, som styrker håret og hjælper det med at gro sig langt, sundt og stærkt.

​​​​​​​

Se alle HairLusts produkter

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Hvorfor vælge sulfatfri shampoo?

En sulfatfri shampoo vil ofte være en shampoo, der også indeholder gode og nærende ingredienser for dit hår. Derfor kan disse shampooer i de fleste tilfælde også være lidt dyrere. Men fordelen ved at vælge en sulfatfri shampoo, eller en shampoo med milde sulfater som fx kokosulfater, vil være, at det ikke er ligeså udtørrende for hår og hovedbund, og du ofte vil få en masse gode, plejende og nærende ingredienser med også.

SLS og SLES kan i værste fald være udtørrende og irritere hår og hovedbund unødvendigt. Så en sulfatfri shampoo er et mildere alternativ itl en shampoo. Den renser stadig, men er ikke lige så hård mod hår og hovedbund.

- Mike, frisør i Matas

3. John Masters

John Masters Organics har kun økologiske produkter og er baseret på naturlige ingredienser. Og så indeholder de selvfølgelig ikke sulfat.

Denne shampoo til normalt hår er beriget med rensende rosmarin og lavendel, som renser håret skånsomt. Derudover er den god til at afbalancere talgproduktionen, så håret ikke fedter for meget. Du vil få et sundt og lækkert hår med masser af glans og shine.Se alle John Masters produkter

4. Kevin Murphy

Kevin Murphy er i den grad kendt for at skabe lækker og nærende hårpleje, der tilmed alt sammen er sulfatfri. At de så oven i købet er superfine i indpakningen er bare et plus for din badeværelseshylde.

Kevin Murphy Stimulate-Me Wash Shampoo er skabt til at stimulere hovedbundens blodcirkulation og hjælper med at modvirke hårtab. Den indeholder blandt andet kamfer og bergamotte, som styrker og reparerer hår og hovedbund.


Se alle Kevin Murphy produkter

Flere gode sulfatfri produkter fra matas.dk:

Relaterede artikler

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Læs Mere
Sådan kommer du hårtab til livs

Matas LIVE

Sådan kommer du hårtab til livs

Af Matas

Lider du af irriterende hårtab? I denne LIVE stiller vi skarpt på hårtab hos både mænd og kvinder. Vores ekspert guider med gode produkter og kommer også med tips til, hvad du kan gøre, hvis dit hår ikke bliver på hovedet.

Læs Mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs Mere
Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs Mere