• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice
Spot Trenden

Æblecidereddike - derfor skal du have en flaske

Findes der et produkt, der har en berettigelse både på toilethylden, køkkenbordet og i skabet med rengøringsmidler? Ja. Her har vi samlet nogle af de mange fordele, der forbindes med æblecidereddike.

Æblecidereddike er ikke en ny opfindelse. Noget tyder på, at vikingerne har brugt det i deres husholdning. Selv om det først er inden for de seneste år, at æblecidereddike for alvor har fundet vej til de fleste hjem, så har vi brugt den længe – og ikke kun i madlavningen.

Hvad er æblecidereddike?

Æblecidereddike er æblesaft, som først er gæret til cider og bagefter syrnet til en eddike. Æblecidereddike kan let blive forvekslet med æbleeddike, men det er ikke det samme. Æbleeddike er eddike, der er tilsat koncentreret æblesaft. Æbleeddike har typisk en sødere smag end æblecidereddike, men den kan til gengæld bruges på flere forskellige områder end æbleeddiken.

Mange af os har allerede en flaske æblecidereddike stående derhjemme, fordi eddiken, der smager friskt, en smule sødt og selvfølgelig syrligt, også er rigtig god til madlavning. Du kan eksempelvis bruge æblecidereddike i dressing til salater eller som marinade.
​​​​​​​


Vidste du, at …
æblecidereddike og æbleeddike er ikke det samme?

​​​​​​​

Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs også

Stabiliserer blodsukkeret

Når vores blodsukker falder, bliver vi ofte fristet til at spise især usunde madvarer og snacks. Det er selvfølgelig ikke særlig heldigt, hvis vi gerne vil smide et par kilo eller ‘bare’ holde vægten.For at forhindre overspisning og for mange af de søde sager er det vigtigt at sørge for, at vi føler os mætte i længere tid – og samtidig sikre et stabilt blodsukker.Æblecidereddike kan hjælpe dig med at stabilisere blodsukkeret, hvis du indtager æblecidereddike, inden du spiser. Drik et glas vand tilsat en skefuld æblecidereddike før et måltid, så er du godt på vej.


Æblecidereddike hjælper på fordøjelsen

En fiberrig kost hjælper dine tarme med at fordøje maden, men et godt og klassisk husmoderråd er at drikke fortyndet æblecidereddike. Et glas vand tilsat syrlig æblecidereddike siges nemlig at hjælpe fordøjelsen på vej, hvis du drikker blandingen inden et måltid.


Værd at vide om kosttilskud

Bag om brandet

Værd at vide om kosttilskud

Følger du sundhedsmyndighedernes 10 kostråd? Så får du sandsynligvis de vitaminer, du har brug for. Men er din eller din families kost i perioder for ensformig, kan forskellige tilskud være en mulighed.

Læs også

​​​​​​​

Tip! Fortynd altid æblecidereddike i vand, ellers kan det godt blive lidt for kras at drikke.​​​​​​Æblecidereddike

Du kan få æblecidereddike au naturel eller med smag, som er lækker både i maden eller i et glas vand.


Aspall Økologisk Æblecidereddike 500 ml
39,95
DU OPTJENER 4 Point


Kosttilskud med æblecidereddike

Er du ikke frisk på at drikke æblecidereddike, kan du heldigvis også få det som kosttilskud.Abonnér & spar 20%
New Nordic Apple Cider™ 30 kaps.
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Abonnér & spar 20%
New Nordic Apple Cider™ Gummies 60 gummies
149,95
DU OPTJENER 15 Point

Frisker ansigtet op

Æblecidereddike bruges gerne for at stramme huden op. Bland tre dele æblecidereddike med én del olivenolie, og massér blandingen godt ind i huden. Sådan lyder et af de mange råd, der findes om æblecidereddike og hudpleje – og som du jo kan afprøve, hvis eksempelvis dit ansigt trænger til at blive frisket lidt op.

Andre har held med at blande én spiseskefuld æblecidereddike med to kopper vand og bruge væsken som en rensende skintonic. Æblecidereddike siges at have en antiseptisk virkning, så måske har du også lige fået et nyt, naturligt hjemmelavet våben mod diverse hudirritationer?

​​

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Vi guider

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

For at sikre at både du og barnet får de vigtigste vitaminer og mineraler, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din daglige kost med kosttilskud. De fleste vitaminer er ugiftige og udskilles uden problemer. Dog er fx for meget A-vitamin farligt for barnet. Tag derfor ikke større doser, end der er anbefalet. Se alle anbefalinger her.

Læs også

​​​​​​​

TIP! Døjer du med dårlig ånde, kan du prøve at gurgle mund i æblecidereddike fortyndet med vand. Det siges at have en bakteriedræbende virkning. Æblecidereddiker kan være tilsat en smag.​​​​​​​


Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Giver håret nyt liv

Dit har kan få nyt liv og glansen tilbage, hvis du skyller det i eddike og vand, når du plejer dit hår.

Er dit hår livløst, anbefaler vi, at du i forhold til blandingsforholdet prøver dig frem – hellere for meget vand end for meget æblecidereddike. Er du ikke (kun) ude efter fylde og et mere glansfuldt hår, men en hovedbund i balance, kan du lade vand- og eddikeblandingen sidde lidt, før du skyller håret.Sig farvel til skæl med en hårkur

Du kan hurtigt og enkelt eksperimentere med at lave din egen eddike-hårkur.


Sådan gør du:


1. Bland æblecidereddike op med vand. Brug en flaske, hvor du kan fordele vand og æblecidereddike i lige store mål .
2. Sprøjt blandingen i håret, og lad det sidde i to timer.
3. Skyl håret grundigt.
4. Efter et par behandlinger bør du være sluppet af med skæl i hovedbunden.

​​​​​​​ZENZ

Zenz har udviklet en dybdevirkende hårkur, der renser hår og hovedbund og gør håret blankt og blødt. Den består af en blanding af æbleekstrakt, plejende aloe vera, beroligende kamille og frugtekstrakter


ZENZ Hair Rinse & Treatment Fresh Herbs No. 87 200 ml
219,95
DU OPTJENER 22 Point

Rengør hjemmet naturligt

Intet (husmor)hjem uden eddike, som har en desinficerende virkning og i nogle tilfælde kan erstatte rengøringsmidler, når det handler om bakteriebekæmpelse.
Ønsker du et naturligt alternativ til for eksempel glasrens, kalkfjerner og universalsæbe, kan du give æblecidereddike – blandet med vand – en chance. Det er både billigere og mere naturligt


Lav din egen rengøringsspray

1 del æblecidereddike
1 del vand (gerne demineraliseret vand)
0,5 del husholdningssprit
0,1 del opvaskemiddel

Bland alle ingredienserne sammen i en sprayflaske, og brug den i køkkenet eller på badeværelset i brusenichen eller badekarret.
​​​​​​​​​​​​​​

Relaterede produkter

WellNOx Rå Rødbedesaft presset Øko 3 L.
145,00
DU OPTJENER 15 Point
Æbleeddike complex 90 kap
139,95
DU OPTJENER 14 Point
My Moments Fresh Start Body Scrub 350 ml
104,95
Førpris 149,95
DU OPTJENER 11 Point

Relaterede artikler

Miniguide til Magnesium: Mineral med mange fordele

Spot Trenden

Miniguide til Magnesium: Mineral med mange fordele

Magnesium er en nødvendighed for, at kroppens stofskifte fungerer, som det skal, at vi kan bruge vores muskler på normal vis, og at hjertet fungerer. Her får du indblik i de mange processer og funktioner i kroppen, som magnesium er involveret i.

Læs Mere
Alt du skal vide om naturlig deodorant

Spot Trenden

Alt du skal vide om naturlig deodorant

Af Isabel Marschall Thostrup

Det er aldrig sjovt at opdage, at ens nye deodorant ikke beskytter ordentligt mod svedlugt. Og da slet ikke, hvis man er midt i et vigtigt møde på jobbet eller til fest fredag aften. Deodoranter er bare noget, der skal virke! Men måske er du alligevel blevet nysgerrig på at springe ud i at prøve en af de naturlige deodoranter, der er kommet på markedet? Få styr på alt om naturlig deodorant her.

Læs Mere
Opskrift: Smoothie bowl med omega 3

Vi guider

Opskrift: Smoothie bowl med omega 3

Af Maria Vestergaard

Det kan være svært at sluge fiskeoliepillerne. Men jeg har fundet en løsning der virker for mig - den hippe, lækre og skønne morgenmad - en Smothie bowl.

Læs Mere
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Af Matas

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice