• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Spot Trenden

Æblecidereddike - derfor skal du have en flaske

Findes der et produkt, der har en berettigelse både på toilethylden, køkkenbordet og i skabet med rengøringsmidler? Ja. Her har vi samlet nogle af de mange fordele, der forbindes med æblecidereddike.

Æblecidereddike er ikke en ny opfindelse. Noget tyder på, at vikingerne har brugt det i deres husholdning. Selv om det først er inden for de seneste år, at æblecidereddike for alvor har fundet vej til de fleste hjem, så har vi brugt den længe – og ikke kun i madlavningen.

Hvad er æblecidereddike?

Æblecidereddike er æblesaft, som først er gæret til cider og bagefter syrnet til en eddike. Æblecidereddike kan let blive forvekslet med æbleeddike, men det er ikke det samme. Æbleeddike er eddike, der er tilsat koncentreret æblesaft (eller baseret på æble, men ikke lavet til cider før den er lavet til eddike). Æbleeddike har derfor typisk en sødere smag end æblecidereddike. Æblecidereddiken kan til gengæld bruges på flere forskellige områder end æbleeddiken. Smagen og sødmen af de forskellige eddiker er enten baseret på den mængde cider eller eddike, der er tilsat æblesaften. Det kan naturligvis variere fra produkt til produkt.
​​​​​​​

Mange af os har allerede en flaske æblecidereddike stående derhjemme, fordi eddiken, der smager friskt, en smule sødt og selvfølgelig syrligt, også er rigtig god til madlavning. Du kan eksempelvis bruge æblecidereddike i dressing til salater eller som marinade.


Vidste du, at …
æblecidereddike og æbleeddike er ikke det samme?
​​​​​​​

Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs også

Æblecidereddike

Du kan få æblecidereddike au naturel eller med smag, som er lækker både i maden eller i et glas vand.


​​​​​​​

Tip! Fortynd altid æblecidereddike i vand, ellers kan det godt blive lidt for kras at drikke.​​​​​​


Kosttilskud med æblecidereddike

Er du ikke frisk på at drikke æblecidereddike, kan du heldigvis også få det som kosttilskud.Frisker ansigtet op

Æblecidereddike bruges gerne for at stramme huden op. Bland tre dele æblecidereddike med én del olivenolie, og massér blandingen godt ind i huden. Sådan lyder et af de mange råd, der findes om æblecidereddike og hudpleje – og som du jo kan afprøve, hvis eksempelvis dit ansigt trænger til at blive frisket lidt op.Andre har held med at blande én spiseskefuld æblecidereddike med to kopper vand og bruge væsken som en rensende skintonic. Æblecidereddike siges at have en antiseptisk virkning, så måske har du også lige fået et nyt, naturligt hjemmelavet våben mod diverse hudirritationer?

​​

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Vi guider

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

For at sikre at både du og barnet får de vigtigste vitaminer og mineraler, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din daglige kost med kosttilskud. De fleste vitaminer er ugiftige og udskilles uden problemer. Dog er fx for meget A-vitamin farligt for barnet. Tag derfor ikke større doser, end der er anbefalet. Se alle anbefalinger her.

Læs også

​​​​​​​

TIP! Døjer du med dårlig ånde, kan du prøve at gurgle mund i æblecidereddike fortyndet med vand. Det siges at have en bakteriedræbende virkning. Æblecidereddiker kan være tilsat en smag.​​​​​​​


En naturlig mundskyl 

Som desinficerende naturprodukt kan æblecidereddike være et godt alternativ til den klassiske mundskyl. Takket være eddikens antibakterielle egenskaber kan den nemlig bekæmpe uønskede bakterier og fjerne og neutralisere den lugt, vi forbinder med dårlig ånde.  


Sådan gør du:


 • 1 dl. vand
 • 3 spsk. æblecidereddike
 • En knivspids honning


​​​​​​​Bland ingredienserne sammen, og gurgl munden i blandingen i 20 sekunder efter tandbørstningen. Skyl efter med vand.


Aspall Økologisk Æblecidereddike 500 ml
39,95
Optjen 4 point
Biogan Blomster honning Ø 500 g
69,95
Optjen 7 point
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Æblecidereddike og ernæring

Æblecidereddike er især rigt på kalium (73 mg pr. 100 g), som er et vigtigt mineral for din krop.
Kalium er nødvendigt for normal muskel- og hjertefunktion, og så er kalium med til at opretholde væskebalancen i kroppen i samarbejde med mineralet natrium. Det er vigtigt, at kaliummængden i blodet hverken er for høj eller for lav, fordi det blandt andet påvirker hjertets evne til at slå.


Der findes kalium i rigtig mange almindelige fødevarer, og derfor ser vi sjældent mennesker med kaliummangel i Danmark. Er du sund og rask, er det også svært at spise sig til for meget kalium, da din krop som udgangspunkt selv regulerer din kaliumbalance. Hvis der er for meget kalium i din krop, sender dine nyrer mineralet ud med urinen.


På trods af at æblecidereddike indeholder kalium, så er det ikke den mest optimale (eller mest velsmagende!) kilde til at opretholde en god kaliumbalance i kroppen. Her findes langt bedre og sundere alternativer.


Mad, der indeholder meget kalium:

​​​​​​​

 • Grøntsager (især champignon og andre svampe, spinat, rosenkål, rå selleri og rå rødbede, avocado og tørrede bælgfrugter)

 • Frugter (især abrikos, banan, rabarber, kiwi, solbær, ribs, hyldebær og honningmelon)

 • Kartofler (særligt dem med skræl)

 • Fiberrige kornprodukter

 • Nødder (især jordnødder og mandler)

 • Mælk og mælkeprodukter


Kilder: madpyramiden.dk og sundhed.dk

Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs også

Giver håret nyt liv

Dit har kan få nyt liv og glansen tilbage, hvis du skyller det i eddike og vand, når du plejer dit hår.


Er dit hår livløst, anbefaler vi, at du i forhold til blandingsforholdet prøver dig frem – hellere for meget vand end for meget æblecidereddike. Er du ikke (kun) ude efter fylde og et mere glansfuldt hår, men en hovedbund i balance, kan du lade vand- og eddikeblandingen sidde lidt, før du skyller håret.Sig farvel til skæl med en hårkur

Du kan hurtigt og enkelt eksperimentere med at lave din egen eddike-hårkur.


Sådan gør du:


1. Bland æblecidereddike op med vand. Brug en flaske, hvor du kan fordele vand og æblecidereddike i lige store mål.

2. Sprøjt blandingen i håret, og lad det sidde i to timer.

3. Skyl håret grundigt.
​​​​​​​
4. Efter et par behandlinger bør du være sluppet af med skæl i hovedbunden.

​​​​​​​

ZENZ

Zenz har udviklet en dybdevirkende hårkur, der renser hår og hovedbund og gør håret blankt og blødt. Den består af en blanding af æbleekstrakt, plejende aloe vera, beroligende kamille og frugtekstrakter


ZENZ Hair Rinse & Treatment Fresh Herbs No. 87 200 ml
229,95
Optjen 23 point

Rengør hjemmet naturligt

Intet (husmor)hjem uden eddike, som har en desinficerende virkning og i nogle tilfælde kan erstatte rengøringsmidler, når det handler om bakteriebekæmpelse.


Ønsker du et naturligt alternativ til for eksempel glasrens, kalkfjerner og universalsæbe, kan du give æblecidereddike – blandet med vand – en chance. Det er både billigere og mere naturligt


Lav din egen rengøringsspray


 • 1 del æblecidereddike
 • 1 del vand (gerne demineraliseret vand)
 • 0,5 del husholdningssprit
 • 0,1 del opvaskemiddel


Bland alle ingredienserne sammen i en sprayflaske, og brug den i køkkenet eller på badeværelset i brusenichen eller badekarret.
​​​​​​​​​​​​​​

Giv energien og humøret et boost

Vi guider

Giv energien og humøret et boost

De fleste kender til at være trætte og ikke have det store overskud til nye eller igangværende projekter. Det kan der være mange årsager til, men heldigvis kan du ved selv små livsstilsændringer gøre noget ved problemet. Og bonussen ligger lige for i form af mere overskud og et gladere dig.

Læs også

Lav din egen æblecidereddike derhjemme 

Du behøver ikke være en ørn i et køkken for at begive dig ud i at lave æblecidereddike, det er nemlig slet ikke så svært, som du tror. Derfor er det det perfekte DIY-projekt til begynderen eller dig, som ikke har en overflod af tid, men gerne vil gøre noget godt for dig selv.


Det skal du bruge:


 • 1 glas vand
 • 2 tsk. rørsukker
 • 50 g. økologiske æbleskræller
 • Et syltetøjsglas
 • Et kaffefilter
 • En elastik


Sådan gør du:

Start med at opløse rørsukkeret i et almindeligt glas vand og fyld dit syltetøjsglas 2/3 op med dine æbleskræller. Herefter hældes vandet med opløst rørsukker over dine æbleskræller, så de er helt dækket af vandet.


Sæt dit kaffefilter over syltetøjsglassets åbning med en elastik og placér glasset et mørkt sted, som dit køkkenskab. Her skal din blanding stå i tre uger, hvorefter du fisker æbleskrællerne op af syltetøjsglasset og sætter det tilbage i skabet bagefter.


Her skal blandingen stå endnu tre uger, hvor du rører lidt rundt i blandingen med et par dages mellemrum, indtil du synes, at din æblecidereddike er blevet syrlig nok. Og så er der kun tilbage at hælde din nye æblecidereddike på flaske og nyde den!
​​​​​​​​​

Relaterede produkter

Natur Drogeriet Æbleeddike complex 90 kap
139,95
Optjen 14 point
WellNOx Rå Rødbedesaft presset Øko 3 L.
144,95
Optjen 15 point
Camette Æbleeddike 180 tab
159,95
Optjen 16 point

Relaterede artikler

Puori tredjepartstester alle deres produktbatches

Bag om brandet

Puori tredjepartstester alle deres produktbatches

Af Anja Mille Blum

Når du vælger kosttilskud fra Puori, kan du tjekke, hvad du får. En af deres kerneværdier er nemlig gennemsigtighed - og derfor er de nu i gang med at sætte en QR-kode på alle deres produkter, så du kan se, hvad deres produkter indeholder. Er du nysgerrig på, hvordan det fungerer? Så læs med, når vi gør dig klogere her i artiklen.

Læs Mere
Overgangsalder? Vi taler om det!

Nyhed

Overgangsalder? Vi taler om det!

Hedeture, svedeture og humørsvingninger… Det er noget, som mange kvinder oplever, når de går i overgangsalderen. Men det kan være svært og grænseoverskridende at tale åbent og ærligt om – dét vil Longo gerne være med til at lave om på. De sætter derfor i forbindelse med lanceringen af deres nye kosttilskud, Longo Overgangsalder, fokus på, hvor vigtigt, det er, vi taler sammen om overgangsalderen.

Læs Mere
Derfor skal du spise loppefrøskaller

Spot Trenden

Derfor skal du spise loppefrøskaller

Loppefrøskaller, der hverken har noget med lopper eller frøer at gøre, er uundværlige for en del danskere, der døjer med mave- og tarmproblemer, og det uanset om det er løs eller hård mave, der er problemet. Vi dykker ned i skallerne med de mange egenskaber.

Læs Mere
Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Spot Trenden

Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier, som også bliver kaldt probiotika, lyder måske ikke umiddelbart som noget, du skal ønske dig flere af. Men de er en del af en varieret kost, og så er din tarm er fulde af dem.

Læs Mere