• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Personlig kundeservice
Spot Trenden

Kender du Aloe Vera? 9 fordele ved mirakelplanten

Aloe vera ser måske ikke ud af så meget, når du kigger på planten – den ligner mest en fin kaktus – men den har et væld af funktioner, der kan gavne din sundhed og dit udseende, og så kan du bruge den både indvortes og udvortes. Her får du svar på nogle af de mange spørgsmål, der typisk melder sig i forbindelse med mirakelplanten og særligt den gel, dens blade indeholder.

Aloe vera-planten har i årtusinder været kendt og elsket for sin gode og især helende virkning. I dag er planten stadig ualmindeligt populær, fordi der nærmest ikke findes det, som aloe vera ikke siges at være god for – lige fra solskoldning til heling af skadet hud. Andre bruger aloe vera i håbet om at opnå et stærkere immunforsvar, en flottere og sundere hud samt en velfungerende mave. Du finder aloe vera i forskellige plejeprodukter som gel, cremer og shampoo, som kosttilskud i form af for eksempel kapsler og drikke, som te og sågar i tandpasta.


Vidste du, at...
der findes mere end 3.000 forskellige arter af aloe vera-planten, hvis ikke flere? Den art, som er mest interessant med hensyn til sundhed og skønhedspleje, kaldes gerne læge-aloe vera.

Kan aloe vera hele huden?

Kan aloe vera hele huden? Den grønne plante er fantastisk til at give fugt og modvirke irritation på huden. Derfor finder du ofte den ingrediens i masser af cremer, som hjælper mod solskoldning, forbrændinger og smårifter. Det er i særdeleshed i plantens gel, som består af 98 procent vand, at du finder de fugtgivende og helende egenskaber. Aloe vera bliver også brugt ved insektbid eller -stik, fordi den modvirker irritation, og sommetider også mod strækmærker og i forbindelse med forfrysninger.

God hudpleje med aloe vera

Avivir gel

Denne aloe vera-gel giver lindring og virker genopbyggende ved solskoldet hud, insektbid, smårifter, røde haler og andre hudirritationer.

AVIVIR Aloe Vera Gel 150 ml
109,95
DU OPTJENER 11 Point

Avivir creme

Denne creme er til daglig pleje af tør/sart hud i ansigt og på krop og indeholder 80 % økologisk aloe vera.

AVIVIR Aloe Vera Creme 150 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point

Badger økologisk lip balm stick

Med økologisk ekstra jomfru olivenolie, bivoks og aloe vera giver denne læbepomade fugt og beskytter læberne.

Agurk i hudpleje: Når din hudpleje går helt agurk

Spot Trenden

Agurk i hudpleje: Når din hudpleje går helt agurk

Agurk. Den lange, grønne sag, som din hud elsker. Den er rig på vand, virker kølende, og så indeholder den også stoffer, som stimulerer kollagen og elastin i din hud. Læs med og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge hudpleje, som indeholder agurk.

Læs også


Vidste du, at...
du kan brække et blad af aloe vera-planten og smøre den klare gel fra bladet på eksempelvis solskoldet hud, hudafskrabninger og sår? Du kan også bruge aloe vera til lettere forbrændinger, hvis uheldet er ude. Et smart og dekorativt supplement til hjemmets førstehjælpskasse!

Er aloe vera desinficerende?

Mange bruger aloe vera for at opnå en desinficerende og antibakteriel virkning på huden. Men du bør altid bruge desinficerende midler som klorhexidin, når du skal rense rifter og hudafskrabninger frem for aloe vera-saft. 


Tip! Hvis du barberer dig med skraber eller bruger hårfjerningsprodukter, er en aloe vera-gel ideel at smøre på huden efterfølgende for at forebygge rødme og irritation.

Virker aloe vera mod bumser, uren hud og problem hud?

Aloe vera kan være med til at holde vores hud sund. Aloe vera bruges som bekendt gerne i forbindelse med irriteret eller skadet hud, og på grund af sin anti-bakterielle virkning er det også ganske effektivt mod ‘ungdommeligheder’ som bumser, akne og fedtet hud.


Andre kan have gavn af aloe vera i forbindelse med irriteret, tør og rød hud, netop fordi det er sådan en god fugtgiver, som hjælper din hudbarriere. Har du ‘problemhud’, kan det derfor være en god idé at prøve, om et hudplejeprodukt med aloe vera kan hjælpe dig, ligesom et kosttilskud, der virker indefra, måske kan gøre en forskel.

Virker aloe vera mod solskoldning?

Når først skaden er sket, og du er blevet skoldet, kan aloe vera være din bedste ven i nøden. Derfor er det en god idé at have for eksempel en aloe vera-gel eller -spray klar i strandtasken eller med på solferien, så du er klar, når huden brænder. Du finder derfor også aloe vera som ingrediens i rigtig mange after sun-produkter. Den har nemlig en kølende og svalende virkning og kan dæmpe rød og irriteret solhud.

Solpleje til huden

Derma Aftersun

Med et højt indhold af aloe vera (96 %) virker gelen svalende på huden og dæmper eventuel rød og irriteret hud.

Derma Aftersun Aloe Vera Gel 200 ml
39,95
Førpris 79,95
DU OPTJENER 4 Point

Matas Aftersun

Matas Aftersun Lotion er en plejende lotion uden parfume. Den indeholder skøn aloe vera, som giver yderligere pleje og beskyttelse til huden.

Matas Striber Aftersun Lotion 400 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point

Rudolph Care Aftersun

En let kølende after sun mist til kroppen, der plejer, beroliger og lindrer varm og solbrændt sommerhud. Den indeholder blandt andet aloe vera, agurk og arganolie.

Rudolph Care After Sun Repair Spray 150 ml
184,95
DU OPTJENER 19 Point
Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs også

Hvilke vitaminer indeholder aloe vera?

Aloe vera indeholder en lang række vitaminer og mineraler, vi har brug for. For eksempel:

 • A-vitamin
 • C-vitamin
 • E-vitamin
 • B-vitaminer
 • Folinsyre
 • Kalcium
 • Jern
 • Zink
 • Magnesium

Styrker aloe vera immunforsvaret?

Aloe vera bidrager til kroppens naturlige forsvar mod mikroorganismer og hjælper til at forbedre kroppens immunforsvar. Den har også en positiv virkning, hvis du er træt og mangler overskud, og det er med til at hjælpe kroppens naturlige modstandskraft.

Virker aloe vera på fordøjelsesproblemer?

Det er ikke ualmindeligt at tage eksempelvis et kosttilskud, der indeholder aloe vera, hvis der er problemer med maven. Planten hjælper nemlig med at opretholde en naturlige fordøjelse og stabiliserer løs eller træg mave. Hvis du oplever, at maven ikke fungerer helt, som den plejer, for eksempel ved at du oplever uregelmæssige afføringer, kan aloe vera med andre ord hjælpe til med at normalisere fordøjelsessystemet.

Aloe Vera som kosttilskud

Avivir Aloe Vera drikkeklar

Du kan drikke aloe vera eller gurgle mund i det. Tag en spiseskefuld 15 minutter før hvert måltid for at hjælpe din fordøjelse.

Abonnér & spar 20%
AVIVIR Aloe Vera Drikkeklar 1000 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point

Pukka Aloe Vera kapsler

Hvis du vil indtage aloe vera som et kosttilskud, kan det heldigvis også lade sig gøre.

Pukka Aloe Vera Kapsler Øko 30 kaps.
217,00
DU OPTJENER 22 Point

Er aloe vera bedre end kokosolie eller arganolie?

Kokosolie er en populær olie, der passer til mange hudtyper, og som fugter og blødgør. Arganolie er en lettere og mere eksklusiv olie, som også er kendt for sin genopbyggende effekt på hud. Det er svært at slå fast, om aloe vera-produkter er bedre end olietyperne. Begge dele har en plejende og helende virkning for krop, ansigt og hår. Tilhængere af aloe vera vil nok fremhæve, at aloe vera, der er kendt for sine rødder i medicinens verden, kan ‘lidt mere af det hele’.  

Relaterede produkter

Tromborg Healing Gel Aloe Vera 50 ml
259,95
DU OPTJENER 26 Point
Minimumskøb 3 stk
Meraki Opfriskende Renseservietter Aloe Vera 20 stk.
stk. 12,95
DU OPTJENER 2 Point
Green People Aloe Vera & Prebiotics Deodorant 75 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
AVIVIR Aloe Vera Natural Spray 75 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point
Dr. Organic Aloe Vera Shampoo 265 ml
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Urtekram Fodcreme Aloe vera øko 100 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Spot Trenden

Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs Mere
Grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Grøn hudpleje med god samvittighed

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Personlig kundeservice