• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • Byt frem til 28/2-2022
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Guide til overgangsalderen: Til kamp mod hedeture

Overgangsalderen signalerer en helt ny fase af dit liv. Der er udfordringer, men også muligheder for at lave sunde forandringer. En af udfordringerne er hedeture. Vi ser på, hvad du kan gøre.

De fleste kvinder oplever hedeture i større eller mindre grad, når de er i overgangsalderen. Grunden til, at vi pludselig sidder og sveder, er, at når det naturlige østrogenniveauet falder, bliver kroppen mere følsom for temperatursvingninger og reagerer meget kraftigt for at slippe af med varmen.

Det kan du gøre for at mindske ubehag i overgangsalderen:

​​​​​​​

Tillskud til hedeture

Der findes en række tilskud, som indeholder ingredienser, der kan reducere hedestigninger i forbindelse med overgangsalderen og skabe en bedre balance i kroppen.​​​​​​​

1

Rødkløver

Rødkløverekstrakt hjælper med at reducere hedestigninger og medvirker til bedre balance og øget velvære.


New Nordic har lavet kosttilskuddet Meno Joy, der regulerer hormonbalancen med rødkløver. Indeholder også Damiana og humle samt B6


Du kan også få rødkløverkaplser fra Naturdrogeriet eller ekstrakt, der kan drikkes.


2

Salvie

Salvie hæmmer øget svedsekretion ved overgangsalder.


A.Vogel Menosan 30 tabl
159,95
Du optjener 16 point
Mezina Chello Forte med Soya 120 tabl.
349,95
Du optjener 35 point
3

Bidro Bidronningeføde

Bidro er er kosttilskud til kvinder i overgangsalderen. Det indeholder rødkløver, der hjælper med håndteringen af symptomer forbundet med overgangsalderen, såsom hedeture, svedeture, rastløshed og irritabilitet.Vitamin B6 bidrager til at regulere hormonaktiviteten.


Motion lindrer også i overgangsalderen

Motion er altid sundt, men udover at styrke din krop, så er der forskningsresultater[1], der peger på, at motion kan hjælpe med at mindske hedeture.

Måske er det fordi, veltrænede mennesker har en bedre varmeudskillelse end utrænede. Men forskningsresultatet kan også skyldes, at kvinder, der ikke døjer med så mange negative symptomer på overgangsalderen, har mere energi til at leve et mere aktivt liv.

Husk altid at tale med din læge, hvis du føler dig generet af dine hedeture.​​​​​​​

[1] Does Physical Exercise Influence the Frequency of Postmenopausal Hot Flushes? Mats Hammar,Goran Berg And &Richard Lindgren. Pages 409-412 | Received 23 Mar 1990, Accepted 19 Jun 1990, Published online: 03 Aug 2009  

5 hormonforandringer - pleje til overgangsalderen

Vi guider

5 hormonforandringer - pleje til overgangsalderen

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Læs også

3 tips til at holde dig sund i overgangsalderen

Det er selvfølgeligt vigtigt at leve sundt hele livet, men kvinder, som er i overgangsalderen eller har nået menopausen, kan alligevel med fordel tænke på disse tre ting:

1

Træn

Hvis du skal holde knogler og kroppen sund hele livet, så er styrketræning og udholdenhedstræning rigtig godt for dig. Det kan være yoga, spinning, powerwalk, svømning eller badminton.


Styrketræning og belastning på knoglerne styrker knoglemassen.


Du kan også med fordel investere i et vippebræt, som er en sjov måde at træne balance og udholdenhed. 


2

Spis bønner

Der er ikke videnskabeligt bevis for, at det hjælper, men noget tyder på, at hvis du spiser sojabønner og kikærter, så kan de naturlige planteøstrogener have en effekt på hedestigninger.


Hvis du føler, du er begyndt at miste muskelmasse, så kan det være en idé at spise lidt mere protein fra både planter og kød.


3

Tænk på knoglerne

Når østrogenniveauet falder,  er det vigtigt at passe godt på dine knogler, både gennem motion og en knoglevenlig kost.


Dine knogler har brug for en kombination af D-vitamin og kalk. Kalk optages nemlig bedre i kroppen sammen med D-vitamin.  Kalk kan du få via mælkeprodukter, grove grøntsager og grove kornprodukter som havregryn og rugbrød. D-vitamin får vi fra solens stråler og fed fisk.


Relaterede produkter

Biogan Kikærter Ø 1 kg
46,95
Du optjener 5 point
A.Vogel Menosan 30 tabl
159,95
Du optjener 16 point
Reebok træningsudstyr Træningsbold 65 cm
479,95
Du optjener 48 point
Reebok træningsudstyr Studiomåtte
539,95
Du optjener 54 point

Relaterede artikler

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs mere
Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. I indslager her giver vi dig et overblik over, hvilke faktorer du kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge hudpleje udfra din alder. Hertil kommer vi med nogle eksempler på produkter, vi er overbeviste om, din hud vil elske.

Læs mere
8 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Vi guider

8 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Når man kommer op i alderen og får en moden hud, er det godt at kende nogle tips og tricks til at lære at lægge makeup på en 50+ hud. Vi har lavet en guide med 8 simple tricks, til hvordan du kan lægge en makeup på moden hud og komme til at se skøn ud.

Læs mere
Glutenfri livstil – find dine fødevarer her

Spot Trenden

Glutenfri livstil – find dine fødevarer her

Af Nicoline Kongedam

Glutenfrie fødevarer er blevet ekstremt populære. Derfor finder du selvfølgelig også et stort udvalg af glutenfrie varer på Matas.dk

Læs mere