• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Guide til overgangsalderen: Til kamp mod hedeture

Overgangsalderen signalerer en helt ny fase af dit liv. Der er udfordringer, men også muligheder for at lave sunde forandringer. En af udfordringerne er hedeture. Vi ser på, hvad du kan gøre.

De fleste kvinder oplever hedeture i større eller mindre grad, når de er i overgangsalderen. Grunden til, at vi pludselig sidder og sveder, er, at når det naturlige østrogenniveauet falder, bliver kroppen mere følsom for temperatursvingninger og reagerer meget kraftigt for at slippe af med varmen.

Det kan du gøre for at mindske ubehag i overgangsalderen:

​​​​​​​

Tillskud til hedeture

Der findes en række tilskud, som indeholder ingredienser, der kan reducere hedestigninger i forbindelse med overgangsalderen og skabe en bedre balance i kroppen.​​​​​​​

1

Meno Joy

New Nordic har lavet kosttilskuddet Meno Joy, der regulerer hormonbalancen med B6.


Indeholder også Damiana og humle samt rødkløver.

2

Salvie

Salvie kan bidrage til at hæmme øget svedsekretion ved overgangsalder.

3

Bidro Bidronningeføde

Bidro er er kosttilskud til kvinder i overgangsalderen.


Det indeholder rødkløver, der hjælper med håndteringen af symptomer forbundet med overgangsalderen, såsom hedeture, svedeture, rastløshed og irritabilitet. Vitamin B6 bidrager til at regulere hormonaktiviteten.


Motion lindrer også i overgangsalderen

Motion er altid sundt, men udover at styrke din krop, så er der forskningsresultater[1], der peger på, at motion kan hjælpe med at mindske hedeture.

Måske er det fordi, veltrænede mennesker har en bedre varmeudskillelse end utrænede. Men forskningsresultatet kan også skyldes, at kvinder, der ikke døjer med så mange negative symptomer på overgangsalderen, har mere energi til at leve et mere aktivt liv.

Husk altid at tale med din læge, hvis du føler dig generet af dine hedeture.​​​​​​​

[1] Does Physical Exercise Influence the Frequency of Postmenopausal Hot Flushes? Mats Hammar,Goran Berg And &Richard Lindgren. Pages 409-412 | Received 23 Mar 1990, Accepted 19 Jun 1990, Published online: 03 Aug 2009  

5 hormonforandringer - pleje til overgangsalderen

Vi guider

5 hormonforandringer - pleje til overgangsalderen

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Læs også

2 tips til at holde dig sund i overgangsalderen

Det er selvfølgeligt vigtigt at leve sundt hele livet, men kvinder, som er i overgangsalderen eller har nået menopausen, kan alligevel med fordel tænke på disse to ting:

1

Træn

Hvis du skal holde knogler og kroppen sund hele livet, så er styrketræning og udholdenhedstræning rigtig godt for dig. Det kan være yoga, spinning, powerwalk, svømning eller badminton.


Styrketræning og belastning på knoglerne styrker knoglemassen.


Du kan også med fordel investere i et vippebræt, som er en sjov måde at træne balance og udholdenhed. 


2

Tænk på knoglerne

Når østrogenniveauet falder,  er det vigtigt at passe godt på dine knogler, både gennem motion og en knoglevenlig kost.


Dine knogler har brug for en kombination af D-vitamin og kalk. Kalk kan du få via mælkeprodukter, grove grøntsager og grove kornprodukter som havregryn og rugbrød. D-vitamin får vi fra solens stråler og fed fisk.


Relaterede artikler

Overgangsalder? Vi taler om det!

Nyhed

Overgangsalder? Vi taler om det!

Hedeture, svedeture og humørsvingninger… Det er noget, som mange kvinder oplever, når de går i overgangsalderen. Men det kan være svært og grænseoverskridende at tale åbent og ærligt om – dét vil Longo gerne være med til at lave om på. De sætter derfor i forbindelse med lanceringen af deres nye kosttilskud, Longo Overgangsalder, fokus på, hvor vigtigt, det er, vi taler sammen om overgangsalderen.

Læs mere
Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Vi guider

Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Af Natalie Khayat

Vaginal tørhed, pletblødninger, ubalance i underlivet. Overgangsalderen kan være svær at komme igennem for dig, din krop og ikke mindst de intime områder. Men når dit underliv er i humør til at udfordre dig, kommer Vivags milde intimprodukter dig til gavn. For selvom overgangsalderen er en prøvelse for dit underliv, findes der produkter og remedier, der hjælper dig lidt lettere igennem den tørre tid.

Læs mere
9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Vi guider

9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Af Ida Hinchely Kyhn

Når man kommer op i alderen og får en moden hud, er det godt at kende nogle tips og tricks til at lære at lægge makeup på en 50+ hud. Vi har lavet en guide med 8 simple tricks, til hvordan du kan lægge en makeup på moden hud og komme til at se skøn ud.

Læs mere
Overgangsalder: Jeg følte mig sat til storskrald

Vi guider

Overgangsalder: Jeg følte mig sat til storskrald

Af Ida Hinchely Kyhn

Hedeture, manglende søvn og et humør, der svinger i pendulfart. Symptomerne på overgangsalderen kan være mange, og det kan være svært at hitte ud af, hvad man skal stille op, når de rammer. For 55-årige Vibeke Silke Guldager, der er blogger og foredragsholder, vendte overgangsalderen fra den ene dag til den anden livet på hovedet. Læs med her og få Vibekes historie, og bliv klogere på de klassiske symptomer, og hvad du selv kan gøre for at komme dem til livs.

Læs mere