Din sundhed

Eksperten guider: Den store guide til Body SDS

Body SDS er en holistisk kropsbehandling, der fokuserer på hele kroppen som helhed. I artiklen tester jeg Body SDS, og Body SDS' seniorvisor og behandler, Zarbina, guider til, hvad Body SDS er, og hvordan Body SDS kan hjælpe til både fysisk og mental sundhed.

Læs med i artiklen her, hvor jeg tester Body SDS på egen krop. Jeg får også ekspertens svar på, hvad Body SDS egentlig er, og hvilke fordele der er for vores mentale og fysiske sundhed.

Hvad er Body SDS?


"Det er en helhedskropsbehandling, som kigger på hele kroppen som helhed; fysisk, psykisk, og så bruger vi åndedrættet meget. Vores princip er at kigge på hele kroppen som helhed," forklarer Zarbina.


Hun forklarer, at Body SDS er mere end bare en kropsbehandling. Det er en holistisk tilgang, der bygger på, at kroppen, sindet og åndedrættet hænger sammen. Terapiform tager udgangspunkt i dig som en hel person, og det handler om at opnå balance og velvære både psykisk og fysisk.


At kigge på helheden er kernen i en Body SDS-behandling. En typisk behandling varer 45 minutter, hvor behandleren behandler dig på en briks, og behandler hele din krop og danner sig et billede af sammenhænge. En Body SDS-behandling tager nemlig udgangspunkt i, at et problem i kroppen kan ligge et andet sted, end der hvor der er en smerte eller måske spænding.

Hvordan foregår Body SDS?


Når du får en behandling, tager behandleren udgangspunkt i dit individuelle behov. Kropsbehandlingen kan indebære ledbevægelser, muskelmassage, pulserende bevægelser, zone- og akupressurtryk samt afspændende åndedrætsteknikker. Der er stor fokus på at forbedre kredsløbet og øge gennemstrømningen i kroppen.


Ifølge Zarbina hjælper aktivering af kredsløbet med at reducere spændinger i musklerne, lindre inflammationer og forbedre blod- og lymfecirkulationen.


Men hver behandling er individuel. "Det kommer an på, hvad du kommer med. Vi har folk med angst, rygproblemer, sportsskader, stresssymptomer og mere typiske smerter ved et stillesiddende kontorjob," forklarer Zarbina.



'Body SDS er udviklet gennem generationer i Danmark gennem mere end 50 år. Systemet er baseret på en kombination af østlige og vestlige teknikker til kropsterapi.'

Fysisk, psykisk og forebyggende behandling


Der er ifølge Zarbina flere fordele ved en Body SDS-behandling, og du kan bruge behandlingen til flere formål.


Psykisk: "Mange af os lever i dag et liv, hvor vi føler, at vi skal leve op til noget og bevise, at vi kan noget. På et tidspunkt bliver presset måske for meget. Hvis du forestiller dig kroppen som en flaske, så vil flasken på et tidspunkt flyde over, hvis den ikke bliver tømt," forklarer Zarbina.


Body SDS kan ifølge Zarbina derfor bruges som et psykisk redskab til at skabe rummelighed i kroppen, slippe ting, der fylder meget og give ro og plads til at være i sig selv. "Vi kan slippe kontrollen og føle, at der er plads i kroppen til det, som livet byder," siger Zarbina.


Fysisk: Body SDS kan både være et redskab til smertelindring og forbedring af din mobilitet. Mange af os kan i perioder opleve smerter i kroppen. Det kan være efter overbelastning ved fysisk aktivitet, smerter ved stillesiddende arbejde eller andre pludseligt opståede smerter eller længerevarende. Zarbina forklarer, at Body SDS kan hjælpe med at reducere muskelspændinger og løsne op for fysiske blokeringer i kroppen, der giver os smerter eller anspændthed.


Body SDS kan også bruges til at forbedre kroppens mobilitet og stivhed. Ved at arbejde med leddene og muskulaturen kan behandlingen øge din mobilitet og hjælpe med bedre bevægelse i kroppen.​​​​​​​ "Hver krop har sin egen historie. Det er behandlerens arbejde at gå på opdagelse i kroppen og finde problemet," forklarer Zarbina. Derfor kan det være meget individuelt, hvad behandleren lægger fokus på ved de enkelte behandlinger.


Forebyggende: Body SDS kan også bruges som en forebyggende behandling for at opretholde fysisk og mentalt velvære. "Det hele hænger sammen. Det fysiske påvirker det psykiske og omvendt," forklarer Zarbina.



'Ofte vil en behandler opfordre dig som klient til at arbejde med personlige udfordringer og mentale blokeringer, som kan bidrage til fysiske symptomer.'

Jeg tester Body SDS mod kæbespændinger


Jeg har aftalt med direktøren for Body SDS, at jeg skal prøve en behandling og mærke det på egen krop. Jeg vil gerne have fokus på spændinger ved nakken og kæben, som giver mig hovedpine.


Behandleren står klar til at tage imod mig ved indgangen, og vi går ind i et af behandlerrummene. Zarbina, som jeg har fået som behandler, spørger lidt til, om der er noget særligt, jeg kunne tænke mig at have fokus på. Jeg fortæller, at jeg døjer med hovedpine, og at min kæbe er særligt spændt.


Hun går ud, og jeg får lov at klæde om alene. Jeg er klar under tæppet på briksen, og ind kommer behandleren igen. Hun forklarer, at hun begynder med at skabe lymfe- og blodcirkulation ved mit kraveben ved at bevæge sine hænder i pulserende bevægelser. Jeg kan mærke, at det giver varme i kroppen.


"Det er kroppens kloaksystem, hvor der opstår en fysisk udrensningseffekt, så kroppen skiller sig af med affaldsstoffer," forklarer Zarbina.


Behandleren bevæger sig rundt og tager fat i stort set hele min krop. Det føles som lidt voldsomme bevægelser, men slet ikke ubehageligt. Det føles rart.


Zarbina spørger, om jeg ville være okay med at få løsnet min kæbe op indefra. Hun kan mærke, at jeg er meget spændt, og den bedste måde at løsne op er indefra fra munden. Det er jeg klar på. Hun tager handsker på, hjælper mig med åndedrættet og trykker så til. Det gør ondt, og jeg kan mærke, at det presser lidt på ved tårekanalerne. Zarbina siger, at det er helt normalt.


Det føles rart og ret afspændt efter.


Zarbina arbejder sig videre gennem min krop. Hun går blandt andet ind og frigør led i ryggen. "Din ryg var godt spændt. Hvis du går og spænder et sted i kroppen, vil der komme en modspænding, som f.eks. her i ryggen. Det er vigtigt at få løsnet op," forklarer hun.


Efter behandlingen føler jeg mig en smule rundt på gulvet, men faktisk ret veltilpas.

Hvem kan have gavn af Body SDS?


Body SDS kan være for alle, der har lyst til at prøve en holistisk kropsbehandling. Hvis du synes, det lyder interessant, at behandlingen tager udgangspunkt i, at krop, sind og åndedræt er tæt forbundet, så kan det være, at behandlingen er noget for dig.


Body SDS er ikke en del af de konventionelle behandlingstilbud, som du finder i Danmark. Derfor kan behandlingen betragtes som en form for alternativ behandling og kan være en supplerende tilgang til at forbedre din generelle trivsel.


Body SDS er et registreret varemærke, og du kan finde en autoriseret behandler ved at kigge efter et autoriseret Body SDS-behandler-logo.

Om eksperten

Zarbina Lill Andersen er Body SDS seniorsupervisor. Zarbina er datter af founder af Body SDS, Andrrew E. E. Mogensen. Siden hun var 6 år gammel, har hun interesseret sig for Body SDS´ system, både træningen og behandlingen. Hun har derfor altid vidst, at hun ville være terapeut. Hun er hjælpelærer på Body SDS' uddannelse, træningsinstruktør og terapeut på udrensningskurser. Hun interesserer mig for det hele menneske – symbiosen mellem det fysiske og det psykiske. Hver krop indeholder en unik historie, som hun er nysgerrig efter at gå på opdagelse i gennem behandling.


Udover Zarbina har Body SDS en dygtige række behandlere, som du kan finde på deres hjemmeside.

Produkter til din fysiske og mentale sundhed:

Casall Sjippetov Sort
KUN ONLINE
Sort
CasallSjippetov
229,95 kr.
(4)
UNIQ Luksus Sovemaske
UNIQLuksus Sovemaske
189,95 kr.
(7)
Beurer 4D Massageapparat til nakke, skuldre og lænd MG 153
KUN ONLINE
MG 153
Beurer4D Massageapparat til nakke, skuldre og lænd
1.399 kr.
(4)
Barebells Proteinbar Cookies&Cream 55 g
2 FOR 40,-
KUN ONLINE
stk. 21,95 kr.
Active by Charlotte Massageroller
MEDLEMSTREATSSPAR 20%
KUN ONLINE
Active by CharlotteMassageroller
Medlemspris
119,96 kr.149,95 kr.
(22)
Beurer 4D Massageapparat til nakke, skuldre og lænd MG 153
KUN ONLINE
MG 153
Beurer4D Massageapparat til nakke, skuldre og lænd
1.399 kr.
(4)

Har du set vores nye mini-programserie De To Streger, der handler om fertilitet? Ellers se med her! ​​Vi følger 29-årige Pernille, der stresser over sin fertilitet.

Relaterede artikler

Du bliver gladere og sundere med alderen

Din sundhed

Du bliver gladere og sundere med alderen

Af Amalie Kaaris Lund

Det er desværre et kendt fakta, at mange unge danskere er stressede og oplever stor mistrivsel. Men – måske overraskende – ser billedet helt anderledes ud, når det kommer til de ældre generationer. En ny undersøgelse viser nemlig, at danske kvinder får det bedre og bedre, jo ældre de bliver.

Læs Mere
Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Din sundhed

Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Af Amalie Kaaris Lund

Det lille kornfrø, quinoa, er faktisk en gammel afgrøde, som er blevet meget populært at bruge både i salater, som alternativ til kød eller i snacks. Quinoa er meget næringsrigt, da quinoa blandt andet er en komplet proteinkilde. Lær' alt om quinoa her og så endda en opskrift på en lækker quinoabar.

Læs Mere
Vi guider til HUSK® Psyllium Mavebalance

Vi guider

Vi guider til HUSK® Psyllium Mavebalance

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis vi gerne vil opnå mere balance i vores mave- og tarmsystem, så er det vigtigt at sørge for, at vi får masser af fibre. Fibre giver vores tarme noget at arbejde med, og det er med til at give dem gode vilkår for at holde sig sunde. HUSK Psyllium Mavebalance har i mange år hjulpet danskere, som har problemer med fordøjelsen eller gerne vil tilføje flere fibre til kosten. Det er et kosttilskud, som består af varmebehandlede loppefrøskaller, som indeholder 85% kostfibre.

Læs Mere
Mental velvære: Hvorfor er de unge så stressede?

Din sundhed

Mental velvære: Hvorfor er de unge så stressede?

Af Ida Hinchely Kyhn

Cirka hver anden kvinde under 30 år føler sig stresset. Det viser en ny undersøgelse, som Matas har lavet blandt de kvindelige Club Matas medlemmer. Det er skræmmende tal, som taler ind i en tendens, som vi desværre har set blive større og større de senere år: nemlig, at de unge har det sværest. Det er et af de temaer, vi hos Matas vil dykke ned i, når vi fremadrettet får større fokus på den mentale sundhed.

Læs Mere