Hairstudio
Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår
Hvis du har et kruset hår, så ved du, at det kan føles flyvsk, tørt og elektrisk, og ofte har det svært ved at samle sig. Men med de rigtige produkter og den rigtige pleje, kan du faktisk komme rigtig langt i at tæmme de uregerlige lokker og bedre undgå et kruset hår. Det kan Martina fra redaktionen i hvert fald skrive under på. Hun har nemlig testet et udvalg af produkterne i eget hår. Læs med her, så guider vi dig til de bedste hårplejeserier til denne hårtype, og deler ud af vores bedste råd.

I denne artikel dykker vi ned i forskellige produkter til kruset hår, så du kan blive klogere på, hvilke produkter du skal have klikket hjem til din hårplejerutine!

4 gode serier til et kruset hår

​​​​​​​1. Kérastase Discipline

Når man oplever at have et tørt og kruset hår, så hænger det ofte sammen med, at man plejer det forkert. Det kan være fordi, man bruger produkter, der ikke giver nok fugt – og i nogle tilfælde fordi håret simpelthen får for meget fugt. Så det kan gå begge veje, og derfor er det ret essentielt, at man bruger produkter specifikt til et kruset hår, så du sørger for at ramme den rigtige fugtbalance.

Kérastase er eksperter på at udvikle produkter til alle slags hårtyper, og kruset hår er ingen undtagelse. Deres Discipline-serie består af shampoo, balsam, hårkur og leave-in produkter, som alle sørger for at mindske frizz og gøre dit hår mere smooth og let at have med at gøre. De går an til mere eller mere alle hårtyper.

Med denne serie får du den rette mængde fugt til dit hår, som holder i op til 72 timer. Derudover hjælper de til at udglatte hårets skællag, så du undgår, at håret flyver op og bliver kruset og uregerligt.
’’Jeg tørrer ofte mit hår med en diffuser, så jeg kan få ekstra volumen i håret. Når jeg bruger Leave-in fra Kèrastase inden, er det som om, at mine krøller holder bedre på fugten og ser glansfulde ud i længere tid’’

– Martina fra Redaktionen

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Du har garanteret hørt om franske Kérastase. De er kendt for deres unikke formler og hamrende lækre dufte, som gør en hver hårvask til en fornøjelse. Men måske har du scrollet gennem deres produkter her på matas.dk og været i tvivl om, hvilken serie du egentlig skal klikke i kurven for at få den optimale pleje til dit hår? Genesis, Nutrivive, Specifique – hvad betyder de, og hvad skal man bruge? Lad os gennemgå dem fra en ende af.

Læs også

2. Redken Frizz Dismiss

Den bedste måde, at komme et kruset hår til livs på, er, at starte allerede når du vasker dit hår. Sørg for også at bruge en shampoo og balsam, som indeholder ingredienser, der nærer og fugter dit hår. Med Redken Frizz Dismiss får du en perlerække af gode produkter til det krusede hår. Start med deres shampoo og balsam i serien – de er beriget med babassu-olie, som giver håret den rette næring og gør det blødt og medgørligt. Brug hårmasken i serien et par gange om ugen, for at få den optimale pleje og beskyttelse af håret. I serien finder du også en mist, leave-in conditioner og serum, som alle giver et ekstra skud fugt og
modvirker frizz.  
​​​​​​​

Sørg også for at bruge produkter, der har varmebeskyttelse i sig. Ofte er varmen fra vores stylingredskaber med til at gøre, at håret kruser op og bliver tørt, da det over tid bliver skadet af det. Du finder varmebeskyttelse i Redken Frizz Dismiss Leave in, som dermed beskytter håret samtidig med, at den plejer. Sørg også for at skrue ned for varmen på føntørren, så du ikke udtørrer håret unødigt.
’’En god balsam er altafgørende for, om det bliver en god eller dårlig krølledag for mig. Denne balsam fra Redken har en fed, cremet konsistens, der gør håret helt utroligt blødt. Mine krøller blev dejlig glatte at røre ved og enormt nemme at rede ud."

– Martina fra Redaktionen

Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Hairstudio

Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Det sidste stykke tid har jeg haft fornemt besøg i min brusekabine. Jeg har nemlig fået lov til at teste en række produkter fra det populære mærke, Redken, og jeg må indrømme, at det bliver svært at slippe jerngrebet om de effektive hårplejeprodukter, der har taget kærlig hånd om mine lokker på det seneste. I dagens indlæg giver jeg en kort introduktion til 3 skønne serier og de mest populære stylingprodukter fra Redken, så du kan finde dit perfekte match.

Læs også

​​​​​​​3. Living Proof No Frizz

Living Proof No Frizz serien er en række af produkter, som er geniale til det krusede hår. De er også gode til dig, der har krøller – og så er de fleste af produkterne curly girl godkendte, hvis du følger den metode. Det er milde produkter, som giver masser af blødhed og fleksibilitet til håret, så du lettere kan få styr på lokkerne.

I denne serie til et tørt og kruset hår finder du shampoo, balsam, leave-in, hårolie og hårspray. Det er den perfekte pakke til et frizzy hår.

Brug gerne hårolien til kruset hår, da den hjælper med at skabe ro på håret og give fugt til spidserne. Det kan også være en hjælp at komme lidt styling-cream i spidserne, da det skaber samling og hold på det flyvske og elektriske hår. Slut af med en hårspray for at sørge for, at håret holder sig på plads. Du finder det hele i Living Proof No Frizz-serien – og så er det specifikt hårprodukter til kruset hår, som derfor gør håret nemmere at håndtere og får til at fremstå blankt og lækkert.

​​​​​​​4. L'Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold

L'Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold serie, er perfekt til dig, der har et tykkere hår, som er tørt og kruser, og derfor virkelig har brug for fugt. Produkterne indeholder blandt andet hvedeprotein, som er rigtig godt til et meget tørt og skadet hår.

Du finder shampoo, balsam, hårkur og hårolie i denne serie. L’oreal har skabt to hårmasker, som er til henholdsvis det almindelig hår og det kraftige hår - så vælg den, den passer bedst til dig.

Når du vasker dit hår, så husk at vask det to gange – det gælder specielt, når du bruger produkter som disse med plejende ingredienser. Første gang vasker du skidt og snavs væk fra hår og hovedbund. Anden gang får shampooen lov at virke i de let åbne hårstrå, så de gode ingredienser kan trænge ind og virke. Slut altid af med balsam – det step må du endelig ikke udelade, når du har kruset hår. Balsammen i denne serie er perfekt til frizzy lokker, da den reparerer hårstrået og giver en fjerlet følelse efterfølgende.’’Absolut Repair Golden Masque giver mit hår fin tyngde, så de enkelte hårstrå lægger sig pænt, og krøllerne bliver mere definerede at se på. Håret bliver blødere og får en skøn glans!’’

– Martina fra Redaktionen

4 hurtige om kruset hår


1. Hvad er kruset hår?

Kruset hår betyder, at dit hår mangler fedtsyrer og protein. Det kan skyldes, at håret er skadet eller er tørt og derfor mangler fugt. Hårstråene er mere åbne og ru i skællaget, når du har kruset hår, hvilket kan være med til at give det her elektriske, tørre og frizzy look.


2.Hvordan kan jeg undgå kruset hår?

Sørg for at give dit hår den pleje, det har brug for. Tænkt fugt, fugt og masser af fugt – men kend også din hårtype. Har du et meget fint hår, skal du også tænke over ikke at få for meget fugt. For det kan faktisk gøre det værre. Så kend dit hårs behov og hav det som udgangspunkt at gå ud fra, når du vælger dine hårprodukter.

Derudover er det vigtigt at passe på dit hår, når du styler det. En af de hyppigste årsager til kruset hår er nemlig, at vi styler det forkert og for meget. Så brug en varmebeskyttelse, og skru ned for varmen på føntørre og glattejern.

Brug også gerne gode leave-in produkter, som kan hjælpe håret til at holde på fugten. Det skaber ro på frisuren og gør, at dit hår ikke flyver i alle retninger.


3. Hvorfor er mit glatte hår kruset?

Det mangler sandsynligvis fedt og/eller er skadet. Når håret er fint og glat, er der ikke meget til at tynge håret ned, og derfor får kruset lov at flyve om ørene, og giver det elektriske look, som vi jo helst gerne vil undgå. Masser af fugt, en god styling-gel og lidt hårlak vil gøre underværker, hvis du er indehaver af et glat hår, der kruser.


4. Hvorfor er mit krøllede hår kruset?

Naturkrøller har generelt tendens til at kruse. Det skyldes, at strukturen i håret er anderledes – det snor sig i alle mulige retninger og bliver derfor hurtigt tørt. Det er almindeligt, at krøllet hår er mere tørt og uregerligt end et glat hår. Igen er det vigtigt at give håret en masse fugt. Brug eventuelt en bredtandet kam i badet, når du skal fordele din balsam. På den måde får du ikke rykket for meget på din hårstruktur, og resultatet er mere samlede og definerede krøller. Du kan også vælge at sove med en hårmaske ind imellem, da det kan give hårstråene et fugtboost, som kan gøre håret mere medgørligt.​​​​​​​

Andre favoritter til et kruset hår:

Relaterede artikler

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Af Maria Bech-Jensen

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs Mere
Den store Olaplex guide - StyleBox By Matas

Hairstudio

Den store Olaplex guide - StyleBox By Matas

Af Amalie Schiller

Hvordan laver du en Olaplex behandling derhjemme? I artiklen her giver jeg en step-by-step guide til, hvordan du bruger de forskellige Olaplex produkter, hvilken rækkefølge du bruger dem i samt min egen personlige vurdering af de top populære produkter. Og så kommer vores frisør Mike med sine bedste tips til brug af Olaplex.

Læs Mere
Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har garanteret hørt om franske Kérastase. De er kendt for deres unikke formler og hamrende lækre dufte, som gør en hver hårvask til en fornøjelse. Men måske har du scrollet gennem deres produkter her på matas.dk og været i tvivl om, hvilken serie du egentlig skal klikke i kurven for at få den optimale pleje til dit hår? Genesis, Nutrivive, Specifique – hvad betyder de, og hvad skal man bruge? Lad os gennemgå dem fra en ende af.

Læs Mere
Frisørens tips til at tæmme kruset og flyvsk hår

Matas LIVE

Frisørens tips til at tæmme kruset og flyvsk hår

Af Matas

Flyvsk hår og krus er noget de fleste døjer med fra tid til anden - uanset hårtype. Maj er frisør, og i dag deler hun sine bedste tips til at komme begge problemer til livs så frisuren sidder, som den skal - hele dagen.

Læs Mere