Vi guider

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Som om der ikke er udfordringer nok forbundet med at farve sit eget hår, er der også en masse du skal tage højde for, når du opfrisker din hårfarve igen. I dag deler vi alle vores bedste tips til at camouflere nye grå hår, skjule udgroninger og holde din farve frisk og fin.

Alle der får farvet hår har brug for at opfriske farven i ny og næ – det gælder også, hvis du farver håret hjemme. Opfriskningen kræver heldigvis ikke ligeså meget arbejde som selve grundfarven af håret gjorde, men der er stadig mange ting at være opmærksom på. I dag guider vi dig til de bedste metoder at opfriske hårfarven på, så du får det mest naturlige og pæne resultat.

3 tips til en succesfuld opfriskning af din hjemmehårfarve

Afhængigt af din naturlige hårfarve, den nuance du har farvet dit hår i, dit hårs tilstand samt væksthastighed, skal du regne med at opfriske din farve hver 4-8 uge. Det er vigtigt, at man ikke overfarver håret, for det tager det skade af og det ønsker vi naturligvis ikke.

​​​​​​​

Hvis du giver dit hår masser af kærlighed mellem farvningerne, når det at komme sig oven på det ”chok” det trods alt er at gennemgå en indfarvnings- eller lysningsproces. Alligevel er det en god idé at tage sig lidt god tid og forberede sig inden man opfrisker sin farve, så resultatet vedbliver at være et smukt og glansfyldt hår.

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

1. Undgå at overmætte dit hår med farve

Fejl nummer ét mange begår når de skal genopfriske deres hårfarve, er at overfarve håret. Det vil sige, at der bliver påført mere hårfarve end håret kan nå at absorbere, hvilket for det første skader håret, men for det andet giver et kedeligt og tungt resultat du både vil kunne se på farve og tekstur.


Det resulterer i bund og grund i et hår, som ser tungt ud og mangler glans – uanset hvad du gør ved det. Du vil måske endda opleve, at dit hårs tekstur ændrer sig og at det ser mere kruset ud end normalt eller bliver mere glat, hvis du har krøller.Metoden til at undgå dette er heldigvis simpel; sørg for udelukkende at påføre ny hårfarve i din udgroning, så det kun er det ubehandlede hår der tager imod ny farve. For at undgå, at det allerede farvede hår suger yderligere farve til sig alligevel, kan du komme balsam i længderne af håret. Balsammen vil hjælpe med at ”mætte” håret og altså danne en fysisk barriere som gør, at ny hårfarve ikke kan trænge ind og virke i de områder du har påført balsammen.Tip!
Påfør kun ny hårfarve i din udgroning, så det er det ubehandlede hår, der tager imod ny farve.


2. Påfør med kam for et naturligt resultat

Når du har placeret hårfarven hvor den skal virke og fordelt den grundigt, kan du med fordel rede efter med en kam. Hjemmehårfarve kan hurtigt komme til at se lidt fladt ud og mangle ”spil”, fordi farven nemt kan fordele sig ujævnt. En måde at sikre sig mod det er at bruge en kam; dens form gør, at farven fordeles på en måde så den minder om det udseende en naturlige hårfarve vil have - med spil, reflekser og det hele.


Tip!
Giv spil i håret ved at rede efter med en kam, når hårfarven er fordelt.

Alt du skal vide om silvershampoo

Hairstudio

Alt du skal vide om silvershampoo

Silvershampoo, aka lilla shampoo, er en formidabel og farverig ven at have i baghånden, når de lyse eller grå lokker er blevet matte i koderne med et trist, gulligt skær. Genkender du problemet, så læs med her.

Læs også

3. Undgå farveaftryk på huden

Fordi farveopfriskning som regel går ud på at skjule en udgroning eller indfarve nytilkomne grå hår, er det hovedbunden der arbejdes på. Det betyder også, at risikoen for farveaftryk på huden omkring hårgrænsen er stor. Et farveaftryk er naturligvis ikke farligt, men kan være rart at undgå.


Heldigvis findes der et super nemt trick til at undgå, at huden suger noget af hårfarven; smør en fed creme rundt langs hårgrænsen. Det kan være alt fra en fugtmaske til et ekstra tykt lag af din almindelige dagcreme. Det vil fungere lidt ligesom når balsam i hårlængderne modvirker yderligere indfarvning. Hvis lidt hårfarve skulle finde vej til huden, bliver den hurtigt stoppet af cremen, som nemt kan tørres af!


Vi håber at disse hårfarve-tips var hjælpsomme! Vil du vide mere om, hvordan du vedligeholder din hårfarve? Så har vi lavet en dedikeret artikel til lysnet hår lige nedenfor – og vi har flere på vej om andre hårfarver!Tip!
Smør en fed creme rundt langs hårgrænsen for at undgå farveaftryk på huden.Se alle hårfarver​​​​​​​.

Relaterede produkter

FAST LAV PRIS
61,95 kr.
(462)
FAST LAV PRIS
L'Oréal ParisCasting Glossy Blonds
84,95 kr.
(83)
FAST LAV PRIS
L'Oréal ParisMagic Retouch Spray
84,95 kr.
(442)
COLORB4ColourB4 Hårfarvefjerner Frequent Use
119,95 kr.
(68)

Relaterede artikler

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs Mere
Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Frisøren guider til hjemmehårfarve

Af Matas

Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs Mere
Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Vi guider

Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Af Natalie Khayat

Hvis du døjer med hårtab, kan du helt sikkert nikke genkendende til frygten for hårbørsten og suget i maven, når du ser dine dyrebare hårstrå ligge på tøjet, stolen og i vasken i stedet for at sidde på dit hoved. I denne artikel stiller vi skarpt på hårtab, de mest almindelige grunde til det – og ikke mindst hvad du selv kan gøre, hvis du oplever, at det tynder ud i dit hår.

Læs Mere
Redaktionen tester hårprodukter fra Gun-Britt

Hairstudio

Redaktionen tester hårprodukter fra Gun-Britt

Af Amalie Schiller

Som Gun-Britt selv fortæller: Vi skal behandle vores hår, som vi behandler vores hud. Den danske stjernefrisør har udviklet en række produkter, der netop plejer og styler håret på bedste vis. I artiklen her fortæller jeg om min hårplejerutine med produkterne fra Gun-Britt, og hvordan du kan kan få mere fylde i håret takket være styling produkterne iblandt.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek