Din sundhed

Her er de 10 bedste sexstillinger!

Det kan være rigtig sundt for sexlivet at spice det op med et par nye sexstillinger. Det kan både gøre det mere spændende og mindre rutine-præget, og så kan det gøre samlejet endnu bedre, hvis I finder nogle nye stillinger, som kan få jer helt op til stjernerne! Læs med her, så guider sexolog Cathrine Katzmann til 10 af de rigtig gode.

I denne artikel guider vi til 10 forskellige sexstillinger. Nogle er gode gamle klassikere med et twist, og andre har du måske ikke hørt om før. Læs med, og lad jer inspirere!

1. Missionær


Her har vi at gøre med lidt af en klassiker, som rigtig mange nok har stiftet bekendtskab med i deres sexliv. Missionærstillingen går ud på, at modtageren ligger på ryggen, og giveren ligger øverst og kan penetrere vagina eller anus.

Det gode ved denne stilling er, at man virkelig har mulighed for at være intim med sin partner, da man kan kigge hinanden i øjnene, flette fingre og kysse, imens man har sex. En klassiker, som bare virker!

I kan gøre oplevelsen endnu bedre ved at lægge en pude under bækkenet på den, der ligger nederst. For kvinder kan det gøre det nemmere at ramme G-punktet. Derudover kan det hjælpe med at løsne op, så bækkenet ikke føles så spændt.Tip: Sæt tid af til at give hinanden en dejlig massage, inden I har sex. Det sætter en helt særlig stemning og giver et dejligt nærvær.

2. Ske


Endnu en skøn og intim sexstilling, som både er hyggelig og føles virkelig dejlig. Den går ud på, at I lægger jer i ske med modtageren forrest, så giveren kan penetrere bagfra. Her er der også godt med plads til, at giveren kan stimulere modtageren, imens I har sex - brug eventuelt en vibrator. Her er der igen rig mulighed for at kysse på munden, i nakken og nappe lidt i øreflipperne – en masse ting, som kan føles virkelig rart, intimt og dejligt.

En variation kan være at modtageren, som ligger forrest, rykker sig væk i en 90 graders vinkel fra giveren. Det kan give en ny og anderledes oplevelse af den klassiske ske.

Svært ved at opnå orgasme? Få sexologens guide her

Din sundhed

Svært ved at opnå orgasme? Få sexologens guide her

Oplever du, at det kan være svært at give sig hen og opnå orgasme, når du er sammen med din partner? Så er du ikke den eneste. Én af grundene kan findes i den skam, der rent historisk har været forbundet med kvinders nydelse gennem tiden. Og det skal der gøres op med. I denne artikel guider sexolog Cathrine Katzmann dig til, hvordan du tager din nydelse alvorligt og giver dig selv plads til at opnå skønne orgasmer under sex.

Læs også

3. Cowgirl


Så skal vi have fat i endnu en klassisk sexstilling – nemlig Cowgirl. Den går ud på, at giveren ligger på ryggen, og modtageren sidder øverst og lader sig penetrere af penis. Her har man samme gode intimitet, man kan se hinanden i øjnene og man kan kysse (hvis man bøjer sig lidt ned).

Her er det modtageren, som sidder øverst, der bestemmer fart og tempo – og den ekstra bonus er, at begge har hænderne fri i denne stilling, så det er nemt at røre ved hinanden og stimulere endnu mere! Virkelig dejligt.

4. Sex på vaskemaskinen


Har du nogensinde tænkt over, hvor meget en vaskemaskine brummer, når den centrifugerer? Det behøver ikke kun være et larmende lydbillede i hverdagen, det kan faktisk føre til noget lidt mere frækt end bare velvredet vasketøj.

Det kan lyde lidt skørt, men rystelserne fra vaskemaskinen kan være med til at give et mere intenst samleje og gøre det nemmere at opnå orgasme. Modtageren kan sætte sig på vaskemaskinen, og giveren står op og kan penetrere herfra, som en slags stående missionær.

Sengen er et dejligt og trygt sted at have sex – men bliver det lidt meget det samme for jer, så kan det være, I skal prøve at kaste jer ud i at have sex andre steder i jeres hjem. Det kan være på vaskemaskinen, over køkkenbordet eller i sofaen. Det kan være med til at spice det hele lidt mere op.

5. Saksen


Denne stilling har lidt forskellige navne, men den går som regel under navnet ’saksen’. Modtageren lægger sig på ryggen med det ene ben hvilende på madrassen. Giveren sætter sig overskrævs mellem modtagerens ben, og kan holde modtagerens andet ben oppe over skulderen, således at modtageren nu har et ben på madrassen og et over skulderen på giveren. Her fra kan giveren penetrere modtageren – og der er altså tale om en stilling, som virkelig føles dejlig for begge parter!

Det kan lyde kompliceret, men det er det ikke – prøv jer frem, så det føles godt for jer begge.

Den ultimative guide til intim leg i soveværelset

Matas LIVE

Den ultimative guide til intim leg i soveværelset

De digitale hylder hos Matas bugner af skønne produkter, og især sexlegetøjskategorien byder på et spændende og pirrende udvalg. Vi har udforsket kategorien for at lave den ultimative guide til det bedste, mest nydelsesfulde sexlegetøj. Find inspiration i vores LIVE-video herunder, og bliv klogere på, hvilken vibrator, dildo eller noget helt tredje du skal klikke hjem.

Læs også

6. (Downward) Doggy

Doggystyle er lidt af en klassiker, som også går under navnet ’bagfra’. Den kan udføres helt klassisk ved, at modtageren står på alle fire, og giveren penetrerer på knæ bagfra. Her er det giveren, som har kontrollen, og kan styre tempo og fart. Det er en god stilling til at trænge dybt ind.

Har man lyst til at prøve en variation af den klassiske doggystyle, så kan man prøve med Downward Doggy. Modtageren hviler arme og overkrop på madrassen, og stikker bagdelen i vejret. Hav eventuelt en pude liggende under hofterne, hvis det bliver for hårdt at have numsen oppe. Her fra kan giveren penetrere bagfra. Her er man lidt tættere på hinanden end i den klassiske doggystyle, og er i til analsex, så er denne stilling også god, da den giver god plads til at penetrere anus.

7. Krabben

Denne stilling går ud på, at modtageren lægger sig på ryggen og folder sine ben op under sig selv, så benene ligger ind mod maven. Giveren penetrerer, og har dermed modtagerens ben hvilende mod brystkassen. Det er en lidt anderledes version af den klassiske missionær, som giver virkelig dejlig nydelse. For nogle kvinder skaber det en spænding i den øverste del af lårene og vagina, som kan være en hjælpende hånd til at opnå orgasme.Vidste du, at kun 1/3 af kvinder kan opnå indvendig orgasme?

8. Den store bi

Et lidt sjovt navn til en virkelig fræk stilling! Den store bi er en variation over cowgirl-stillingen, hvor giveren ligger fladt på ryggen, og modtageren sætter sig overskrævs på hug. Det giver modtageren den fulde kontrol, hvilket kan være rigtig dejligt og giverigt for begge parter.

9. Slyngplanten

I denne stilling skal I op ad sengen! Her slynger modtageren sig op ad giveren, som var man en slyngplante rundt om et træ. Det er en lidt anderledes sexstilling, som skal laves stående, gerne op ad en væg, så man bedst kan holde balancen. Men det kan være med til at gøre det hele lidt mere frækt, når man bevæger sig op ad sengen og prøver noget nyt!

10. Den gabende stilling

Her ligger modtageren sig på ryggen og løfter ben og lår op i luften og holder dem spredte. Herfra kan giveren lægge sig oven på modtageren og penetrere. Modtageren har giverens ben oppe over skuldrene. Det er en stilling, der giver masser af dejlig nydelse for både modtager og giver.  

Om eksperten

Cathrine Katzmann er uddannet sexolog og parterapeut og har haft praksis siden 2012. Hun er specialist i sexlyst og holder både foredrag og onlinekurser om sex. ​​​
​​​​​​​

Du kan læse mere om Cathrine på cathrinekatzmann.dk

Find inspiration til dit sexliv i vores store udvalg af sexlegetøj:

MEDLEMSTREATSSPAR 20%
KUN ONLINE
Nude
B SwishBdesired Deluxe Vibrator
Medlemspris
215,96 kr.269,95 kr.
1 stk
SatisfyerPro G-Spot Rabbit Lufttryksvibrator
349,95 kr.
(11)
1 stk
SatisfyerPro 2 Next Generation Lufttryksvibrator
329,95 kr.
(12)
KUN ONLINE
1 stk
SatisfyerPurple Pleasure Lay-On Vibrator
329,95 kr.
KUN ONLINE
Pink
BelladotBarbro Small Rabbit Vibrator
264,95 kr.
KUN ONLINE
Rød
TicklerRuby Rabbit-vibrator
499,95 kr.
KUN ONLINE
Vibrator, knibekugler og analplug
Rianne SFirst Vibe Kit
199,95 kr.

Relaterede artikler

Den ultimative guide til intim leg i soveværelset

Matas LIVE

Den ultimative guide til intim leg i soveværelset

Af Ida Hinchely Kyhn

De digitale hylder hos Matas bugner af skønne produkter, og især sexlegetøjskategorien byder på et spændende og pirrende udvalg. Vi har udforsket kategorien for at lave den ultimative guide til det bedste, mest nydelsesfulde sexlegetøj. Find inspiration i vores LIVE-video herunder, og bliv klogere på, hvilken vibrator, dildo eller noget helt tredje du skal klikke hjem.

Læs Mere
3 vibratorer, du skal kende

Din sundhed

3 vibratorer, du skal kende

Af Michelle Weis

Uanset om du er på udkig efter legetøj til parleg eller solohygge, skal du vende blikket imod disse 3 musthaves til sengeskuffen. Hvis du har bingewatchet Sex and The City, ligesom jeg har, er du i hvert fald bekendt med ét af vidunderne, der kan få selv Charlotte York til at blive hjemme under dynen...

Læs Mere
Sådan kommer du i gang med buttplug

Din sundhed

Sådan kommer du i gang med buttplug

Af Matas

Er du nysgerrig på, hvad analsex kan gøre for dig og dit sexliv? Så har vi her lavet den komplette guide til, hvordan du kommer godt i gang med at bruge en buttplug. Forhåbentlig du og din partner kan lade jer inspirere til mere leg under dynerne!

Læs Mere
Peech: Begyndervenligt sexlegetøj

Vi guider

Peech: Begyndervenligt sexlegetøj

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er på udkig efter dit første stykke sexlegetøj, så er Peech et rigtig godt sted at starte. Deres produkter er nemme at bruge, så du trygt kan prøve dig frem, hvad der føles bedst for dig. I denne artikel guider vi dig til produkter fra Peech, som er gode til nybegyndere.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek