• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Squalane – hudens naturlige smørelse

Når huden tørster og er ude af balance, vil den elske noget ekstra fedtstof, som den genkender. Og derfor bør du kende superfugtgiveren squalane.

Er din hud tør, så er squalane en af de hudplejeingredienser, du særligt bør kende og bruge igen og igen. Vi gør dig klogere på squalane her og hvilke produkter, du kan anvende.  

Hvad er squalane?

Faktisk kender din hud allerede squalane, for squalane er et af de fedtstoffer, som hudens talgkirtler selv producerer. Denne naturlige sebumproduktion er ekstremt vigtig, for det er kroppens metode til at beskytte din hud, og huden gengælder så med at skabe en barriere, som dels hindrer fremmede mikroorganismer i at kunne invadere kroppen, og dels hindrer, at vand ikke fordamper fra hudens dybere lag.


Sidstnævnte er blandt andet årsagen til, at din hud ikke bliver tør som en rosin og revner og sprækker. Men det er en hårfin balance, for der kan gå kuk i sebumproduktionen, f.eks. om vinteren, hvor luftfugtigheden er ekstra lav, og indeklimaet er supertørt, og så har din hud brug for at få tilført nærende fedtstoffer som eksempelvis squalane udefra.

​​​​​​​

Hvor kommer squalane fra?

Tidligere udvandt man i hudplejeindustrien gerne squalene, som er en olieagtig substans fra hajlever, og som er i familie med squalane. I dag går man den plantebaserede vej og udvinder squalane fra bæredygtige plantekilder som oliven eller sukkerrør, hvilket ovenikøbet er en langt mere stabil størrelse, som ikke bliver nedbrudt lige så hurtigt som “fætteren” squalene.

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Hvad gør squalane for huden?

Selvom squalane jo er en olieagtig substans, efterlader 100 procent ren squalane slet ikke den der lidt tunge, fedtede fornemmelse på huden, som vi ofte forbinder med andre nærende olier som jojobaolie og sheasmør. Det skyldes, at squalanes molekylestruktur er let og meget lig hudens cellemembran og derfor er endnu en grund til, at huden siger “dig kender jeg” og straks suger squalane til sig.


Her virker olien som fugtgivende og beroligende smørelse, der forebygger udtørring, gør hudoverfladen glat og blød og danner en beskyttende hinde – helt uden at tilstoppe. Ligegyldig om du har en tør, sensitiv eller fedtet hudtype, er squalane således vejen til en sund, stærk og strålende hud.


Vidste du...
at vores hudoverflade ved fødslen består af cirka 12 % squalane? Fra slut-20’erne begynder vores naturlige squalane-produktion dog at falde hurtigt.

4 gode med squalane

1. Øjencremen

Den revolutionerende øjencreme fra IT Cosmetics passer til alle hudtyper. Udover squalane indeholder øjencremen avocado, der begge tilfører fugt, udglatter og forfrisker.


Øjencremen har et strejf af abrikosfarve, der farvekorrigerer og lysner huden omkring øjnene, så du får et friskt blik.

2. Læbepomaden

Kiehl's absolut bestseller siden 1969 er deres Lip Balm.

​​​​​​​

Den populære Lip Balm indeholder blødgørende ingredienser som mandelolie og squalane, der sikrer at dine læber kommer velplejende igennem vind og koldt vejr.

3. Den rene squalane

Den luksuriøse fugtgiver fra Peter Thomas Roth, der er egnet til selv den sarte hud, eller den prisvenlige fra The Ordinary. Begge er gode bud på ren squalane.


Udover at have en effektiv effekt på huden, er de også gode mod tørhed på eksempelvis albuer, neglebånd og slidte hårspidser.

4. Fugtighedscremen

Den intense fugtighedscreme fra Beauté Pacifique er specielt udviklet til tør og sart hud.


Udover at cremen tilfører en masse fugt til huden, beskytter den også mod UV-stråler.

Relaterede artikler

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Af Cathrine Park

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så i denne artikel dykker vi ned i, hvad denne superingrediens kan gøre for dig og din hud.

Læs Mere
Alt, der er værd at vide om Q10

Vi guider

Alt, der er værd at vide om Q10

Af Cathrine Park

Q10 spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. I denne artikel dykker vi ned i, hvad Q10 egentlig gør, og hvordan det bidrager til en smuk og stærk hud.

Læs Mere
J-Beauty - Skønheden i japansk hudpleje

Spot Trenden

J-Beauty - Skønheden i japansk hudpleje

Af Matas

Har du hørt om J-beauty før? Vi giver et recap på den populære, japanske skønhedstrend, der bygger på en filosofi om, at huden skal beskyttes og forsvares med innovativ forskning, der - på sigt - styrker den til at kunne stå imod den livsstil, vi hver især har.

Læs Mere
Sådan passer du på din hud i en presset tid

Vi guider

Sådan passer du på din hud i en presset tid

Af Isabel Marschall Thostrup

Dr. Nathalie Broussard er Scientific Communication Director hos Shiseido, og hun fortæller her, hvordan du bedst plejer din hud, når det meste er lukket ned udenfor og vi opholder os mere inde. Den særlige situation vi er i lige nu, kan nemlig både stresse dig og din hud.

Læs Mere