Vi guider

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Har du styr på din hudplejerutine? Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg allieret mig med Matas’ egen kosmetiker, Zita, der har sammensat den perfekte hudplejerutine til dig. Følg med i step-by-step guiden her og bliv inspireret til en komplet hverdagsrutine.

Zita er kosmetiker hos Matas og ved alt om hudpleje og de bedste produkter. Derfor har jeg sprugte hende om hjælp til at sammensætte den perfekte, komplette hudplejerutine. Så her får du: Step-by-step hudplejerutinen med de bedste produkter udvalgt af Zita.

Den bedste, daglige rutine

Jeg, Zita, har sat en hudplejerutine sammen, som passer de fleste. Den her rutine er en go-to og er en step-by-step, som udgør en god rutine. Men det er vigtigt for mig at understrege, at valget af produkter er meget individuelt alt efter, hvilken hudtype du har. Valg af produkter afhænger altså af hudtype, tilstand og behov. Jeg har derfor udvalgt nogle forskellige produkter i alle step, så der er lidt forskelligt. Men du kan med fordel læse lidt mere om hudtyper i denne artikel, hvis du gerne vil blive lidt klogere.

1. Rens

Det første step er rens. Det er vigtigt at få renset sit ansigt godt om aftenen ligegyldigt, hvor meget eller lidt makeup, du bruger. Alt hverdagens skidt og snavs sidder i huden, så den skal renses, som det første i rutinen.


Jeg vil gerne anbefale Beauté Pacifiques Cleansing Foam. Den er let skummende og passer til alle hudtyper. Cleansing Foam er god til både morgen og aften, inden du går videre med resten af rutinen.


Hvis du døjer med lidt mere tør hud, så kan jeg anbefale dig Ceraves Hydrating Cleanser. Det er en fugtgivende ansigtsrens, der er udviklet i samarbejde med dermatologer. Den fjerner skidt, snavs og hudens sebum, samtidig med at den fugter. Den her Cleanser har både fået vores markat som mest solgte og bedst anmeldte. En rigtig vinder!


Tip: Du kan vælge at rense dit ansigt to gange med din ansigtsrens, eller du kan bruge en skintonic. Den finder du længere nede i step-by-step guiden.

2. Eksfoliering / peeling

Et par gange om ugen vil jeg anbefale at bruge en eksfoliering eller peeling.


Ecooking har en rigtig god Peel Maske, der indeholder planteekstrater og E-vitamin. Den går ind og retter op på fine linjer og rynker. Resultatet vil være en mere ensartet hud. Denne her maske anbefales kun at bruges én gang ugentligt. Masken er til den normale hud.


Lancome har også lavet en skøn Rose Sugar Scrub, der er mild og eksfolierende. Den er med sukker og rosenvand og er ret god til den lidt mere sarte hud. Det kunne være til dig med tør eller sensitiv hud. Du vil opleve en dejlig jævn, ensartet og blød hud efterfølgende.


Et godt råd: Hvis din hud er lidt mere sart, vil jeg dog ikke anbefale at peele og dybderense samme aften, og husk nu ikke at peele hver dag, så taber din hud meget af sin fugt.

3. Dybderens

Én gang ugentligt kan du bruge en dybderensende maske, hvis du har normal hud. Hvis du derimod har kombineret til fedtet hud, så kan du godt dybderense 2-3 gange ugentligt.


Den her Deep Pore Cleansing Mask fra Beauté Pacifique er en supergod lermaske til ansigtet. Den er poreminimerende og er en effekttiv rensning af huden i dybden. Den fjerner det skidt og snavs, der ophober sig løbende i huden, som den daglige rens ikke fanger.


Et andet bud på en god dybderens er den her SOS Mask fra Clarins. Den afbalancerer og regulerer talgproduktionen i huden. Den er egnet til dig, der har en kombineret til fedtet hud. Den er altså lidt hårdere end alternativet fra Beauté Pacifique.


Vigtigt råd: Hvis din hud er lidt mere sart, vil jeg dog ikke anbefale at peele og dybderense samme aften.

Meget mere fugt: Skøn hudpleje fra NUXE

Vi guider

Meget mere fugt: Skøn hudpleje fra NUXE

Fugt, fugt og atter fugt. Uanset om vi befinder os i vinterens kulde eller sommerens varme, er en af de allervigtigste komponenter i hudplejerutinen fugt. Huden har nemlig brug for masser af den for at forblive spændstig, blød og fuld af glød. I denne artikel guider vi til tre produkter fra franske NUXE, som sørger for at holde hudens tørst slukket.

Læs også

4. Fugtmaske

En god fugtmaske er et must i din rutine. Men lige som peeling og dybderens, er fugtmasken ikke en, du skal bruge hver dag. Brug en fugtmaske 2-3 gange om ugen. Et godt råd er at bruge fugtmasken på dage, hvor du peeler eller dybderenser, da det kan være hårdt for huden. Så er det godt at tilføre noget ekstra fugt igen.


Jeg har fundet den her Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique, som passer til alle hudtyper. Den er selvfølgelig særlig, særlig god til en tør og dehydreret hud, der har brug for fugt. Den genopbygger fugtbalancen i huden, og med A-vitamin er masken meget aktiv og genopbygger tabt collagenfiberstruktur.


Hvis du døjer med særlig tør hud, og din hud virkelig har brug for noget fugt, så har jeg den her SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins til dig. Den er super nærende, beskyttende og nærer virkelig huden i dybden.


Tip: Du kan også vælge at slutte af med fugtmasken og sove med den. Hvis du gerne vil det, så ville jeg bruge skintonic efter dybderens, direkte på med fugtmasken og så i seng. Morgenen efter ville jeg så vaske min hud let, eventuelt rense den og så fortsætte med serum og creme.

5. Skintonic

Du kan med fordel bruge en skintonic efter første omgang med ansigtsrensen – step 1. Hvis du ikke skal enten peele, dybderense eller bruge en fugtmaske, så er skintonic steppet lige efter ansigtsrens. En skintonic er supergod til at fjerne de sidste rester af makeuppen.


Nilens Jord har lavet den her Skin Tonic, som er uden alkohol, mild og skånsom. Den kan bruges til alle hudtyper. Den indeholder Niacimid og reducerer sebum og urenheder.


Du kan også prøve den her Toning Lotion Hydration fra Clarins. Den er også alkoholfri og er ret god til dig, der har tør hud. Den er mild og skånsom, som jeg synes, en god skintonic skal være.

6. Serum

Et virkelig vigtigt step i rutinen er serum. Har du nogle specifikke behov i huden, er det ofte ens serum, der skal være det mest målrettede produkt, alt efter dit behov.


Jeg har fundet den her Advanced Night Repair fra Estée Lauder. Den kan bruges af alle hudtyper og er et reparerende ansigtsserum, der giver glød og intensiv fugt. Serummet er også antiaging, der hjælper med at reducere synlige aldringstegn som fine linjer og ujævn hud.


Hvis du har lidt mere tør hud, så kan jeg anbefale dig den her Double Serum All Skin fra Clarins. Den har fået vores Bedst Anmeldte mærkat, så jeg er vist ikke den eneste, der synes, den her er fantastisk. Den fugter og nærer huden, samt efterlader den mere ensartet og strålende. Og så er en virkelig god til antiaging!

Bliv klogere på Beauté Pacifique & A-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på Beauté Pacifique & A-vitamin

Den danske pioner inden for hudpleje, Beauté Pacifique, forsyner dig med din nye lifesaver fra deres effektive A-vitaminserie, hvis du gerne vil komme fine linjer og rynker til livs. I dag ser vi nærmere på den populære serie, samt gør dig klogere på, hvilke produkter fra det danske brand, du skal investere i.

Læs også

7. Øjencreme

Øjenområdet er god til at få lidt fine linjer med alderen, så en god øjencreme er et must. Huden omkring øjnene er så fin og tynd, så den skal vi passe på.


Jeg kan virkelig godt lide Lancomes Advanced Génefique Eye Cream. Den er styrkende og fugtgivende. En booster til den fine hud. Den kan bruges af alle hudtyper.


Du kan også prøve denne Nuxuriance Ultra Eye & Lip Cream fra Nuxe, der er særligt god til en tør og moden hud. De beskriver en selv som god til +55. Den modvirker mørke rander, hævelser, opstrammer og modvirker pigmentforandringer.


Du kan bruge øjencreme både morgen og aften.

8. Dagcreme

Det siger næsten sig selv, at en dagcreme er et must i din dagligdagsrutine om morgenen.


Den her Dagcreme fra Ecooking er ret budgetvenlig, men går ikke ned på kvalitet. Den er god til alle hudtyper, er vegansk og fugtgivende. Den er samtidig også god til at forebygge den fine linjer og aldringstegn.


En anden virkelig god dagcreme til den mere tørre hud er den her Enriched Moisturizing Creme Dry Skin. Den er utrolig effektiv og en ret intens fugtbooster. Selvom den er effektiv, så har den stadig en let tekstur, hvilket er dejligt, når vi taler dagcreme. Så føles den let og nem at have på i løbet af dagen.

Carlas skønhedsrutine med Estée Lauder

Nyhed

Carlas skønhedsrutine med Estée Lauder

Influencer Carla Mickelborg sværger til simple men effektive hudpleje- og makeuprutiner i det daglige. Med Estée Lauders produkter, kan hun på nul komma fem give sin hud den nødvendige pleje og lægge en smuk hverdagsmakeup. Læs med, når vi tager dig gennem Carlas daglige skønhedsrutine og fortæller meget mere om hendes go to-produkter fra Estée Lauder.

Læs også

9. Natcreme

I din aftenrutine skal der selvfølgelig være en natcreme. Den må gerne være lidt mere intens og tungere end dagcremen, så den virkelig kan nære din hud i løbet af aftenen og natten.


Anti-Age Night fra Nilens Jord kan bruges af alle hudtyper. Men den har en særlig god effekt til antiage. Den er uden parfume og fugtgivende. Den er let, blød og trænger ret nemt ind i huden. Den arbejder godt i dybden i løbet af natten, hvor den genopbygger huden.


Cerave har lavet den her utrolig budgetvenlige ansigtscreme Facial Moisturising Lotion. Den kan bruges som natcreme, men faktisk også i løbet af dagen, hvis du ønsker det. Den er supergod til tør hud. Den indeholder utrolig mange gode ingredienser som hyaluronsyre, niacimid og en række essentielle ceramider.


Tip: Påfør gerne din natcreme lidt før sengetid, så du ikke tørrer din gode creme af i sengetøjet.

10. Solfaktor

Sidst, men i hvert fald ikke mindst, så har vi SPF. Det er virkelig vigtigt at bruge en solcreme til ansigtet som sidste step. SPF er faktisk nærmest det vigtigste antiaging produkt.


Clarins har den her UV Plus SPF 50, som er deres første UV- og forureningsbeskyttelse. Den beskytter mod fem former for forurening i hverdagen: Atmosfærisk, indendørs, pollen, blåt lys og fotoforurening. Den er til alle hudtyper.


Nuxe har også Fondant Face Cream SPF 50, som også er til alle hudtyper. Derudover har den ekstra antiagingeffekt med cellulær beskyttelse. Du kan også sagtens bruge den til kroppen, hvis du ønsker det.


​​​​​​​To virkelig gode solcremer til ansigtet.

Materialist med speciale i hudpleje og makeup.


Zita er uddannet kosmetiker og har 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje, der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem.

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste serum

Vi guider

Redaktionen tester: bedste serum

Af Isabel Marschall Thostrup

Har du overvejet at tilføje et serum til din hudplejerutine? Så se med her. Vi har testet de bedste sera på forskellige hudtyper, så du kan finde det, der passer til netop din hudtype og pengepung – og som virker!

Læs Mere
4 effektive øjencremer fra Beauté Pacifique

Vi guider

4 effektive øjencremer fra Beauté Pacifique

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du også kan føle, at det med øjencremer kan være lidt af en jungle, så er du ikke alene. Der findes mange forskellige på markedet, og det kan være svært at hitte ud af, hvilken én man skal investere i for at få de resultater, man ønsker. Derfor har vi samlet fire favoritter til de delikate øjenomgivelser fra danske Beauté Pacifique, så du kan blive mere skarp på, hvilken én der er bedst til dig og dine behov.

Læs Mere
Favoritter fra Clarins

Bag om brandet

Favoritter fra Clarins

Af Michelle Weis

Franske delikatesser er ikke blot croissanter, fondue og velsmagende oste. I dagens indlæg fremhæver vi vores favoritter fra det franske mærke, Clarins, der har vundet indpas i mange makeuppunge og hudplejerutiner her på Stories redaktionen. Lad dig inspirere og forføre af vores Clarins beauty og hudpleje must-haves, og klik dine franske favoritter hjem.

Læs Mere
Vi guider: De bedste ingredienser fra Ecooking

Vi guider

Vi guider: De bedste ingredienser fra Ecooking

Af Ida Hinchely Kyhn

Ecooking er, som du muligvis ved, et dansk mærke, der i den grad har gjort sig bemærket med sin effektive hudpleje og lækre makeup-produkter. Men vidste du, at flere af de gode ingredienser går igen i både hudpleje og makeup? Vi guider dig her til, hvilke virksomme og lækre ingredienser du kan finde fra brandet både i hudplejeprodukter, men også i makeuppen.

Læs Mere