Vi guider

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Har du styr på din hudplejerutine? Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg allieret mig med Matas’ egen kosmetiker, Zita, der har sammensat den perfekte hudplejerutine til dig. Følg med i step-by-step guiden her og bliv inspireret til en komplet hverdagsrutine.

Zita er kosmetiker hos Matas og ved alt om hudpleje og de bedste produkter. Derfor har jeg sprugte hende om hjælp til at sammensætte den perfekte, komplette hudplejerutine. Så her får du: Step-by-step hudplejerutinen med de bedste produkter udvalgt af Zita.

Den bedste, daglige rutine

Jeg, Zita, har sat en hudplejerutine sammen, som passer de fleste. Den her rutine er en go-to og er en step-by-step, som udgør en god rutine. Men det er vigtigt for mig at understrege, at valget af produkter er meget individuelt alt efter, hvilken hudtype du har. Valg af produkter afhænger altså af hudtype, tilstand og behov. Jeg har derfor udvalgt nogle forskellige produkter i alle step, så der er lidt forskelligt. Men du kan med fordel læse lidt mere om hudtyper i denne artikel, hvis du gerne vil blive lidt klogere.

1. Rens

Det første step er rens. Det er vigtigt at få renset sit ansigt godt om aftenen ligegyldigt, hvor meget eller lidt makeup, du bruger. Alt hverdagens skidt og snavs sidder i huden, så den skal renses, som det første i rutinen.


Jeg vil gerne anbefale Kiehl's Ultra Facial Cleanser. Den er skummende, giver masser fugt, renser i dybden uden at udtørre og passer til alle hudtyper. Ultra Facial Cleanser er god til både morgen og aften, inden du går videre med resten af rutinen.


Hvis du døjer med lidt mere sart og kombineret hud, så kan jeg anbefale dig Bioterms Biosource Purifying Foaming Cleanser. Den efterlader din hud ren og frisk, uden at den kommer til at føles tør og stram.


Tip: Du kan vælge at rense dit ansigt to gange med din ansigtsrens, eller du kan bruge en skintonic. Den finder du længere nede i step-by-step guiden.

3 FOR 2
Kiehl’sUltra Facial Cleanser
179,95 kr.
(77)
3 FOR 2
150 ml
BiothermBiosource Purifying Foaming Cleanser
209,95 kr.
(63)

2. Eksfoliering / peeling

Et par gange om ugen vil jeg anbefale at bruge en eksfoliering eller peeling.


Helena Rubinstein har en rigtig godfrugtsyre maske, der hedder Re-Plasty Peel Mask. Den fjerner døde hudceller, øger cellefornyelsen, forfiner strukturen og udglatter fine linjer og rynker. Masken er til alle hudtyper og særligt til anti-age.


Lancome har også lavet en skøn Rose Sugar Scrub, der er mild og eksfolierende. Den er med sukker og rosenvand og er ret god til den lidt mere sarte hud. Det kunne være til dig med tør eller sensitiv hud. Du vil opleve en dejlig jævn, ensartet og blød hud efterfølgende.


Et godt råd: Hvis din hud er lidt mere sart, vil jeg dog ikke anbefale at peele og dybderense samme aften, og husk nu ikke at peele hver dag, så taber din hud meget af sin fugt.

75 ml
Helena RubinsteinRe-Plasty Peel Mask
849,95 kr.
(1)
3 FOR 2
100 ml
LancômeRose Sugar Scrub
274,95 kr.
(38)

3. Dybderens

Én gang ugentligt kan du bruge en dybderensende maske, hvis du har normal hud. Hvis du derimod har kombineret til fedtet hud, så kan du godt dybderense 2-3 gange ugentligt.


Den her Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask fra Kiehl's er en supergod lermaske til ansigtet. Den reducerer bumser og hudorme, fjerner overskydende fedtstof og har en sammentrækkende effekt på forstørrede porer. Den er til kombineret og fedtet hud.


Et andet bud på en god dybderens er den her Powercell Decontaminating Mask fra Helena Rubinstein. Det er en detoxmaske til alle hudtyper. Det helt fine ler polerer hudens overflade og har en udrensede effekt på huden. Masken indeholder en masse næring, så huden efterlades fugtet, blød og med masser glød.


Vigtigt råd: Hvis din hud er lidt mere sart, vil jeg dog ikke anbefale at peele og dybderense samme aften.

3 FOR 2
Kiehl’sRare Earth Deep Pore Cleansing Mask
284,95 kr.
(39)
100 ml
Helena RubinsteinPowercell Decontaminating Mask
799,95 kr.
(2)
 6 bestsellers fra Kiehl's

Vi guider

6 bestsellers fra Kiehl's

Kiehl's har i mange år været et af de brands, rigtig mange mennesker har tyet til. Det er nemlig supereffektiv hudpleje, som er skabt på baggrund af den seneste teknologi indefor hudpleje. I denne artikel stiller vi skarpt på 6 bestsellers fra brandet.

Læs også

4. Fugtmaske

En god fugtmaske er et must i din rutine. Men lige som peeling og dybderens, er fugtmasken ikke en, du skal bruge hver dag. Brug en fugtmaske 2-3 gange om ugen. Et godt råd er at bruge fugtmasken på dage, hvor du peeler eller dybderenser, da det kan være hårdt for huden. Så er det godt at tilføre noget ekstra fugt igen.


Jeg har fundet den her Avocado Nourishing Hydration Mask fra Kiehl's, som passer til alle hudtyper. Den er selvfølgelig særlig, særlig god til en tør og dehydreret hud, der har brug for fugt. Det er en meget nærende avokadomaske, som har samme konsistens som en most avokado. Det lyder lidt specielt, men den giver så meget fugt, næring og forebygger fugttab i huden.


Den her overnight maske Ultra Facial Masque fra Kiehl's er også fantastisk! Den er med 10,5 procent squalane. Den nærer og fugter huden i dybden, samtidig med at den beskytter og genopretter hudens barriere.


Tip: Du kan også vælge at slutte af med fugtmasken og sove med den. Hvis du gerne vil det, så ville jeg bruge skintonic efter dybderens, direkte på med fugtmasken og så i seng. Morgenen efter ville jeg så vaske min hud let, eventuelt rense den og så fortsætte med serum og creme.

3 FOR 2
Kiehl’sAvocado Nourishing Hydration Mask
379,95 kr.
(5)
3 FOR 2
100 g
Kiehl’sUltra Facial Masque
314,95 kr.
(7)

5. Skintonic

Du kan med fordel bruge en skintonic efter første omgang med ansigtsrensen – step 1. Hvis du ikke skal enten peele, dybderense eller bruge en fugtmaske, så er skintonic steppet lige efter ansigtsrens. En skintonic er supergod til at fjerne de sidste rester af makeuppen.


Bioterms Biosoruce Purifying Toner er til en kombinerede hud. Den renser lidt ekstra i dybden, men tilfører stadig en masse fugt til din hud.


Du kan også prøve den her Ultra Facial Toner fra Kiehl's. Den giver masser fugt og forbereder huden til bedre at tage imod efterfølgende pleje.

3 FOR 2
Kiehl’sUltra Facial Toner
189,95 kr.
(15)
3 FOR 2
200 ml
BiothermBiosource Purifying Toner
209,95 kr.
(29)

6. Serum

Et virkelig vigtigt step i rutinen er serum. Har du nogle specifikke behov i huden, er det ofte ens serum, der skal være det mest målrettede produkt, alt efter dit behov.


Jeg har fundet den her Genifique Youth Activator fra Lancome. Det er en meget fugtgivende serum med både præ- og probiotiske bakterier. Serummet styrker hudens mikrobiom og barriere, giver glød og fugter i dybden.


En anden fantastisk serum er Bioterms Life Plankton Elixir. Den er reparerende og fugtgivende - særligt takket være Life Plankton, som de opdagede fordelene ved allerde i 1952. Din hud vil blive efterladt gennemfugtet og med fornyet glød.

3 FOR 2
LancômeAdvanced Génifique Serum
924,95 kr.
(173)
3 FOR 2
BiothermLife Plankton Elixir
699,95 kr.
(384)

7. Øjencreme

Øjenområdet er god til at få lidt fine linjer med alderen, så en god øjencreme er et must. Huden omkring øjnene er så fin og tynd, så den skal vi passe på.


Jeg kan virkelig godt lide Lancomes Advanced Génefique Eye Cream. Den er styrkende og fugtgivende. En booster til den fine hud. Den kan bruges af alle hudtyper.


Du kan også prøve denne Confidence in an Eye Cream Anti-Aging Peptide øjencreme fra IT Cosmetics. Som navnet fortæller, så er den anti-age og midsker smilerynker, mørke rander under øjnene, manglende fasthed og tørhed.


Du kan bruge øjencreme både morgen og aften.

3 FOR 2
15 ml
LancômeAdvanced Génefique Eye Crem
474,95 kr.
(17)
3 FOR 2
15 ml
IT CosmeticsConfidence in an Eye Cream Anti-Aging Peptide Eye Cream
314,95 kr.
(6)

8. Dagcreme

Det siger næsten sig selv, at en dagcreme er et must i din dagligdagsrutine om morgenen.


Den Ultra Facial Cream fra Kiehl's er en af mine yndlingsprodukter. Det er en fugtgivende dagcreme til alle hudtyper. Den  fugter huden i dybden, virker beroligende pg styrker din huds barriere.


En anden virkelig god dagcreme med fokus på anti-age er den her Blue Therapy Red Algae Uplift. Den er meget fugtgivende og nærende og arbejder målrettet efter at gøre huden mere fast og spændsstig. Den fornyer hudens glød og reducerer fine linjer og rynker.

3 FOR 2
Kiehl’sUltra Facial Cream
279,95 kr.
(237)
Vi guider: De bedste favoritter fra IT Cosmetics

Vi guider

Vi guider: De bedste favoritter fra IT Cosmetics

Når det kommer til at give huden den pleje, den har brug for, så kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke produkter man skal vælge. Men IT Cosmetics har med deres effektive produkter gjort det nemt at skræddersy en god hudplejerutine til lige præcis dine behov. Med luksuriøse formler og gode ingredienser har de skabt hudpleje og makeup, som i den grad får det bedste frem i din hud. Læs med her, så dykker vi ned i en håndfuld af deres absolutte favoritter.

Læs også

9. Natcreme

I din aftenrutine skal der selvfølgelig være en natcreme. Den må gerne være lidt mere intens og tungere end dagcremen, så den virkelig kan nære din hud i løbet af aftenen og natten.


Confidence In Your Beauty Sleep fra IT Cosmetics kan bruges af alle hudtyper. Den er fugtgivende, nærende og indeholder ceramider, der styrker hudensfugtbarriere. Den udglatter fine linjer, rynker og efterlader huden med en fornyet glød.


Helena Rubinstein Re-Plasty Age Recovery er en fugtgivende anti-age natcreme, der effektivt reparerer gamle skader i huden, udglatter fine linjer og aldringstegn. Jeg vil faktisk sige, at den her natcreme er ikonisk for virkelig at skabe synlige resultater. Konsistensen er rig og lægger sig på huden som en beskyttende bandage.


Tip: Påfør gerne din natcreme lidt før sengetid, så du ikke tørrer din gode creme af i sengetøjet.

3 FOR 2
KUN I MATAS
60 ml
IT CosmeticsConfidence In Your Beauty Sleep Cream
434,95 kr.
(16)
50 ml
Helena RubinsteinRe-Plasty Age Recovery Night Cream
3.199 kr.
(6)

10. Solfaktor

Sidst, men i hvert fald ikke mindst, så har vi SPF. Det er virkelig vigtigt at bruge en solcreme til ansigtet som sidste step. SPF er faktisk nærmest det vigtigste antiaging produkt.


Bioterm Waterlover Creme Solaire Anti-age SPF50 er en fantastisk solcreme til ansigtet. Den beskytter effektivt mod solen - både UVA og UVB. Den er anti-age, men kan bruges af alle hudtyper.


​​​​​​​Husk solcremen hver dag - også om vinteren.

3 FOR 2
50 ml
BiothermWaterlover Creme Solaire Anti-Age
239,95 kr.
(53)

Materialist med speciale i hudpleje og makeup.


Zita er uddannet kosmetiker og har 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje, der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem.

Andre hudplejehelte, vi elsker:

3 FOR 2
Kiehl’sUltra Facial Cream SPF 30
279,95 kr.
(102)
50 ml
Helena RubinsteinPowercell Skinmunity Cream
1.399 kr.
(2)
3 FOR 2
125 ml
LancômeCrème Mousse Confort - Cleansing gel for dry skin
269,95 kr.
(16)
3 FOR 2
BiothermLife Plankton Elixir
549,95 kr.
(384)
3 FOR 2
Kiehl’sClearly Corrective Dark Spot Solution
509,95 kr.
(67)

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste serum

Vi guider

Redaktionen tester: bedste serum

Af Isabel Marschall Thostrup

Har du overvejet at tilføje et serum til din hudplejerutine? Så se med her. Vi har testet de bedste sera på forskellige hudtyper, så du kan finde det, der passer til netop din hudtype og pengepung – og som virker!

Læs Mere
Alt du skal vide om Kiehl’s Ultra Facial Cream

Vi guider

Alt du skal vide om Kiehl’s Ultra Facial Cream

Af Anja Mille Blum

Du kan ikke sige Kiehl’s uden at sige “Ultra Facial Cream”; En hellig gral inden for hudpleje, vil nogen nok mene – og den er da også brandets bedst sælgende ansigtscreme, så mon der er noget om snakken? I dag dykker vi i hvert fald ned i Ultra Facial-serien og fortæller dig alt, du skal vide om den ikoniske creme.

Læs Mere
IT Cosmetics vil ændre opfattelsen af skønhed

Bag om brandet

IT Cosmetics vil ændre opfattelsen af skønhed

Af Anja Mille Blum

Skønhed har mange ansigter, former og facetter, og det, at føle sig skøn og smuk, hænger ofte sammen med, at du føler dig godt tilpas. Det er ikke bare fokus for IT Cosmetics nyeste kampagne, Real Women, men faktisk er det en af deres kernemissioner. Er du nysgerrig, så læs med, når vi dykker ned i det populære amerikanske brand.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek