• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage
Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Har du en følsom hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Flere og flere tager en helt - eller delvis - vegansk livsstil til sig. Ofte er det kosten som er fokuspunkt, men ønsker du at udvide til skønhedsprodukter er dette artiklen for dig. Nedenfor finder du en fuldendt, vegansk hudplejerutine særligt til en følsom hud. Vi kommer med flere bud på produkter i hver kategori, så der er noget for enhver smag og ethvert budget!

Hvad er en følsom hud?

Der eksisterer 5 forskellige hudtyper, hvoraf én er ”den følsomme hud” - kaldes også ofte for "sensitiv hud". En sensitiv hud er kendetegnet ved at være meget reaktiv. Det vil sige, at den nemt påvirkes af faktorer som temperatur, luftfugtighed, sollys og hvilke produkter du bruger. Følsomheden kan komme til udtryk som rødme, kløen, varme i huden eller generel irritation.


Den følsomme hud har bedst af en mild og simpel hudplejerutine, hvor man ikke skifter for meget ud i sine produkter og dermed forvirrer huden unødvendigt.


Den optimale hudplejerutine til en følsom hud

Herunder ser du vores bud på den optimale hudplejerutine til en sensitiv hud. Produkterne skal bruges i den rækkefølge de er nævnt. Husk at du selvfølgelig ikke behøver alle trin vi foreslår: de vigtigste er rens, serum og creme hvis man blot ønsker at holde det simpelt!

Ansigtsrens

Enhver god hudplejerutine starter med en ansigtsrens, og huden har behov for at blive renset jævnligt for at have de bedste betingelser for at forblive sund. Ligesom vi børster tænder for at holde en god mundhygiejne, har vi altså også brug for at rense huden fri for snavs, makeup og forurening, så vi vedligeholder en intakt hudbarriere. Generelt anbefales det, at man renser sin hud morgen og aften men en følsom hud kan nogle gange være bedst tjent med kun at blive renset om aftenen, hvis du oplever, at den bliver uhensigtsmæssigt tør eller irriteret ved rens to gange dagligt. Prøv dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Rensemælk Sensitiv Hud 500 ml
51,95
Førpris 69,95
DU OPTJENER 6 Point
Plaisir Gentle Cleansing Gel 125 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
IDUN Minerals Cleansing Lotion 150 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Rudolph Care Acai Antioxidant Cleansing Milk 100 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point

Skintonic

Skintonic er trin nr. 2 i en hudplejerutine og kan have mange funktioner. Til en følsom hud anbefaler vi at du bruger dette trin på at opbygge din fugtpleje og berolige huden, og derfor at gå efter en dejligt nærende skintonic som starter hele fugtprocessen.

Plaisir Gentle Skin Tonic 200 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Rudolph Care Acai Antioxidant Facial Mist 100 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point

Øjencreme

En øjencreme er et produkt som er særligt formuleret til de sarte øjenomgivelser. Den bidrager med fugt og afhængigt af hvilken en du vælger, kan de fås med egenskaber der modvirker mørke rande og hævelser.

Rudolph Care Acai Eye Cream 15 ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Øjencreme Sensitiv Hud 15 ml
48,95
Førpris 64,95
DU OPTJENER 5 Point
IDUN Minerals Eye Cream 15 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Serum

Et serum er en koncentreret form for pleje som vælges alt afhængigt af hvilke udfordringer din hud døjer med. Til en sensitiv hud er det en god idé at vælge et nærende og beroligende serum, der tilføjer din hud den fugt den har behov for samtidig med, at det aktivt bekæmper hudirritation.

Døjer du med særlige hududfordringer såsom pigmentforandringer eller rynker, kan du også vælge serum efter det – mange serummer løser nemt flere opgaver på én gang.

Abonnér & spar 20%
Plaisir Plaisir 3 in 1 Serum 30 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point
IDUN Minerals Rich Moisture Serum 30 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point
Matas Natur Aloe Vera og E-vitamin Serum 30 ml
79,95
Førpris 99,95
DU OPTJENER 8 Point

Creme

En god creme er sidste trin i din hudplejerutine. Den har til formål at gennemfugte huden og sørge for, at fugten bliver i huden til næste gang du påfører creme. En følsom hud har godt af en simpel, beroligende creme gerne med en lidt federe konsistens der kan danne et beskyttende lag på huden. Du kan også vælge at bruge en ansigtsolie som erstatning for din creme, hvis du synes bedre om det. 

Rudolph Care Acai Anti-Stress Facial Cream 50 ml
499,95
DU OPTJENER 50 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Dagcreme Sensitiv Hud 50 ml
48,95
Førpris 64,95
DU OPTJENER 5 Point
Balance Me Moisture Rich Face Cream 50 ml
289,95
DU OPTJENER 29 Point
IDUN Minerals Day Cream Dry Skin 50 ml
279,95
DU OPTJENER 28 Point


Vi håber, at du med disse produktforslag har fået et overblik over nogle af de produkter på markedet som passer perfekt til din hudtype og som samtidig er veganske. Hvis du ender med at prøve nogle af dem, hører vi meget gerne fra dig i en anmeldelse på Matas.dk – der har du mulighed for at fortælle andre om de produkter du prøver, og på den måde være med til at hjælpe andre til at finde produkter der også virker for dem.

Relaterede artikler

Ny effektiv vegansk hår- og hudpleje fra Danmark

Nyhed

Ny effektiv vegansk hår- og hudpleje fra Danmark

HairBeliefs og SkinBeliefs er 100% veganske hår- og hudplejeprodukter og er udviklet med en vision om, at effektiv skønhedspleje skal være enkel og let. Multifunktionelle produkter giver dig muligheden for at se smukke resultater med enkle rutiner.

Læs Mere
Naturlige og rene dufte til dig

Vi guider

Naturlige og rene dufte til dig

Af Isabel Marschall Thostrup

Du går måske allerede efter de naturlige mærker, når du vælger hudpleje og makeup. Men vidste du, at også nogle parfumer er lavet specielt med naturligt indhold? Det er mærker som CLEAN, Zarkeoperfume samt de to lækre hudplejebrands, Rudolph Care og Tromborg, der også har dufte.

Læs Mere
Chia - Det lille frø alle taler om

Spot Trenden

Chia - Det lille frø alle taler om

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Du har helt sikkert hørt om det supersunde lille vidunderfrø. Vi snakker selvfølgelig om de små chiafrø. Frøene er smagsneutrale, så de er meget lette at få ind i din daglige kost og få de mange gode egenskaber fra frøene ind i hverdagen.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage