Mere indhold
Hudpleje
Andre læste
Den optimale hudplejerutine til kombineret hud

Vi guider

Den optimale hudplejerutine til kombineret hud

Læs også
Vi guider

Kombineret hud - sådan plejer du den

En kombineret hud kan være tricky at have med at gøre, fordi den er en ”blanding” af flere hudtyper på én gang. Hvad stiller man op, hvis ens t-zone er fedtet men kinderne er tørre? Skal man bruge forskellige produkter til de forskellige områder i ansigtet? Vi giver dig alle tips til at pleje en kombineret hud i artiklen!

Udtryk som ”at balancere huden” og ”bringe huden i balance” bliver tit brugt om hudpleje til kombineret hud – men hvad betyder det egentlig? Hvordan tager man sig bedst af en hud, som opfører sig meget forskelligt alt efter, hvor på ansigtet man kigger? I dag forsøger vi at gøre dig klogere på den kombinerede hud, så du forhåbentlig altid rammer rigtigt med dine produktkøb i fremtiden!

Hvad er en kombineret hud?

I virkeligheden er alles hud ”kombineret” hvis man ser helt firkantet på definitionen. Vi har nemlig langt større tendens til at producere mere hudfedt i t-zonen (panden, næse, hage) end på kinderne og under øjnene.

Når man alligevel taler om, at nogle mennesker har en decideret ”kombineret hud” kendetegnes den ved at huden opfører sig markant – ikke bare lidt – forskelligt rundt omkring i ansigtet. Det vil som regel betyde en mere eller mindre fedtet t-zone og tørrere kinder i forskellig grad. Nogle vil også opleve irritation på kinderne, forstørrede porer omkring næsen og lignende.

Ofte vil en kombineret hud have tendenser til tilstopninger i huden (altså bumser og hudorme), som især viser sig i panden, ved næsen og omkring mund- og hageområdet.

Vil du være helt sikker på, at du faktisk har en kombineret hud? Så tag et hurtigt kig på artiklen her for at afgøre det:

Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs også

Hvad skal du vide inden du køber hudpleje til en kombineret hud?

Udfordringen med en kombineret hud er at finde produkter, som både fungerer til de fedtede og de tørre dele af ansigtet – og det er ikke altid lige nemt. Når man taler om at ”balancere” en kombineret hud henviser ordet til, at man forsøger at få huden til at opføre sig mere på samme måde over hele ansigtet. Til det er der mange strategier man kan vælge, men ikke alle er lige gode. Lad os tage et kig på nogle af dem!

Det hjælper ikke at "udtørre" sin t-zone
Selvom det altid er en fristende strategi at forsøge at udtørre alle former for fedtet hud, er den virkelig ikke særlig god. Udtørrende ansigtsvask, alt for mange matterende produkter og måske endda overspringning af dagcreme er nogle af de mest anvendte våben mod en øget olieproduktion.

Problemet er bare, at disse metoder ofte gør ondt værre; de berøver nemlig din hud muligheden for at beskytte sig gennem fugt og det betyder, at huden vil overkompensere og begynde at producere endnu mere olie end før, og så har du pludselig en ond cirkel. Prioritér at rense mildt og fugte – det vil måske overraske dig, hvor langt du kommer bare med de to ting!

Vær ikke bange for cremet ansigtsrens
Denne holdning er lidt skribentens egen, men min erfaring viser, at skummende ansigtsvask ofte er alt for hårdt mod huden. Dette er naturligvis ikke tilfældet for alle skummende produkter, men mange rens målrettet en fedtet eller uren hud er unødigt hårde ved huden og trigger igen blot en øget olieproduktion. Prøv i stedet at give en mild rensemælk et skud! Rensemælk respekterer hudens fugtbalance og efterlader kinderne behagelige, men fjerner alligevel al olie fra din t-zone – men lader de gode og vigtige fugtstoffer sidde tilbage på huden.

Gel-creme er din ven
Gel-cremer er i dag enormt avancerede og lækre at bruge. Der er tale om lette cremer, som trænger hurtigt ind i huden og fugter intenst, men uden at bidrage med yderligere olie til huden. Ofte vil de både kunne opfylde t-zonen og kindernes behov for fugt med en langt mere balanceret hud til følge.På Matas.dk har vi et kæmpe udvalg af gel-cremer og du kan finde dem ved at bruge vores filterfunktion under ”Dagcreme” eller tage et kig på nogle af vores favoritter her:

Plaisir No Shine Oil Free Gel 50 ml
SPAR 65,-
50 ml
PlaisirNo Shine Oil Free Gel
64,95 kr.129,95 kr.
(66)
Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly 50 ml
SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
CliniqueDramatically Different Hydrating Jelly
+ 1 størrelse
224,95 kr.
(25)

Giv din t-zone ekstra kærlighed
T-zonen er ofte det område problemerne opstår i for kombineret hud, så det er en rigtig god idé, at sørge for at give den god pleje. Her kan det godt betale sig at investere i et produkt særligt til området. Dem findes der heldigvis mange af på markedet; t-zone peelinger, pore control serummer og produkter, der generelt arbejder på at minimere olieproduktionen uden at udtørre.Et par af vores favoritprodukter af denne type kan du se her. De fungerer alle super godt til at holde t-zonen mere mat, formindske porerne og forebygge bumser og hudorme:

Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Pudderdåserne.dkT-Zone Peeling
219,95 kr.
(382)
Pudderdåserne.dk Niacinamid 10% Serum 50 ml
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Pudderdåserne.dkNiacinamid 10% Serum
219,95 kr.
(266)
RAZ Skincare MdH Serum 30 ml
30 ml
RAZ SkincareMdH Serum
519,95 kr.
(31)

Pas på overeksfoliering og -rensning
Når man gerne vil et hudproblem til livs, er det nemt at blive lidt for ivrig. Det er vigtigt altid at huske på, at huden som udgangspunkt er sart og har det bedst med at blive behandlet nænsomt. Det betyder også, at dine hudplejeindsatser helst skal ske gradvist; introducer kun ét nyt produkt til din rutine ad gangen, lad huden vænne sig til produktet og tilføj derefter nye.

Pas også på med ikke at bruge produkterne for meget - det kan irritere huden og bringe den yderligere ud af balance. Et godt eksempel er eksfoliering; din hud vil elske det, men i moderate mængder. Start med et par aftener om ugen og trap gradvist op så længe du ser gode resultater med det. Begynder huden at skalle eller virke irriteret ved du, at den får for meget af det gode og du kan justere derefter.

Relaterede artikler

Den optimale hudplejerutine til kombineret hud

Vi guider

Den optimale hudplejerutine til kombineret hud

Af Cecilia Demant

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en kombineret hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Af Zita Gaston, Materialist

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs Mere
Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Af Isabel Marschall Thostrup

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs Mere