Bag om brandet
Vild Nord er en livsstil
Lige meget, hvilke daglige rutiner du har, og hvordan din livsstil ser ud, kan du nemt gøre Vild Nord kollagenpulver til en del af din hverdag – hvad end den er super hektisk eller i roligt tempo. Læs med, når vi giver dig inspiration og et kig ind i en aktiv livsstil med havet som omdrejningspunkt, hvor Vild Nord er et godt supplement ved siden af en varieret og afbalanceret kost.

Vi har alle vores forskellige daglige rutiner. Størstedelen af os har indrettet hverdagen ret systematisk uden de helt store overraskelser – og vi indrømmer, at det kan være svært at få presset spontane ting ind i en hektisk hverdag. Men er du klar på en udfordring eller måske blot lidt inspiration til en aktiv og sund livsstil, hvor et supplement af Vild Nords kollagenpulver nemt kan indgå?

Vild Nord kollagenpulver

Lad os dog først lige dykke ned i Vild Nords produkter. For måske er du i tvivl om, hvad kollagenpulver egentlig kan hjælpe dig med i hverdagen?


Vild Nord har en stor kærlighed til Norden. Derfor er størstedelen af ingredienserne hentet direkte fra den nordiske natur. Hovedingrediensen i alle varianter af kollagenpulver er marinekollagen udvundet fra vildtfanget, nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. Kollagenet stammer fra torskens skind og resten af torsken bliver til filletter, så mindst muligt går til spilde.  


Fælles for alle de forskellige Vild Nord kollagenpulver er, at du allerede efter 8-12 ugers anvendelse vil kunne opleve en synlig reduktion af rynker og fine linjer, ligesom huden vil føles blødere. Derudover har hver variant en række ingredienser, der har forskellige fordele. Du kan blive meget klogere på de 7 varianter ved at klikke på dem hver især nedenfor.

Vild Nord kollagenpulver

Det kolde gys

Kollagenpulver fra Vild Nord kan selvfølgelig ikke gøre underværker ene og alene. Det skal ses som et godt supplement til en sund livsstil og en varieret kost. Og det leder os tilbage til den lille udfordring, vi nævnte tidligere.


Du har sikkert badet en masse denne sommer, men hvad med at udvide badesæsonen ind i efteråret og måske endda vinter? Til en start kan du læse om alle de fordele, der er ved det kolde gys.


Tager du en dukkert i koldt vand, som defineres som under 20 grader, vil du opleve kuldechok, der har en hel række fordele for kroppen, viser forskning:


  • Når man bader i koldt vand, bliver der frigivet en masse signalstoffer i hjernen som adrenalin, noradrenalin, serotonin, kortisol og dopamin. Signalstofferne får blodkarrene til at trække sig sammen og gør dem afslappede, og dels har de en positiv effekt på humøret. Så når vinterbadere føler sig høje efter et dyp, er det signalstoffernes skyld.


  • Man ved, at immunforsvaret bliver aktiveret, når man udsætter sig selv for kortvarige, kraftige stimuli. Så når du hopper i kold vand, får du gang i hele immunsystemet og formentlig beskytter det imod øvre luftvejssygdomme. En epidemiologisk undersøgelse har vist, at hyppigheden af luftvejsinfektioner som forkølelse, bihulebetændelse og halsbetændelse faldt med 40% hos vinterbadere*.  


  • Som ekstra bonus fryser vinterbadere ikke nær så meget, når de er ude i det kolde vejr. Ud over at man som vinterbader får en anden fornemmelse af kulde, bliver man også bedre til at skrue op for det indre kraftvarmeværk og lave energi.


  • Der er også en hypotese om, at vinterbadning er godt for kredsløbet. Man har målt blodtrykket på nogle vinterbadere og registreret, at deres blodtryk faldt en anelse hen over vintersæsonen. Måske skyldes det den motion blodkarrene får, når man udsætter sin krop for et kuldechok*.Gode råd til at komme i gang
1) Bad altid med andre. Hold jer tæt sammen og bliv tæt på trappen, badebroen eller hvad I bader ud fra.


2) Bad kun når du er frisk. En vinterbadetur er hård for kroppen, så sørg for at være på toppen.


3) Find de rette accesories. Anskaf dig fx badetøfler, badekåbe, gode håndklæder og andre varme ting, du kan tage på lige efter gyset. Tag først tøj på overkroppen, så får du hurtigst varmen.


4) Bad uden understrøm. Du skal sikre dig, at der ikke er understrøm, hvor du bader. Det kan fx ofte være ved revlerne langs strande.


5) Bad ikke på dybt vand. Sørg altid for at kunne bunde, hvis du pludselig begynder at krampe.


6) Forhold dig rolig. Gå roligt hen til vandet, sænk kroppen langsomt i vandet og træk vejret roligt. Hopper du på hovedet kan du komme til at hyperventilere med risiko for at besvime.


7) Træn dig op. Er du helt ny i vinterbadefeltet er det en god ide at lave en glidende overgang fra sommer til vinter, så du gradvist vænner dig til vandets temperatur.Skøn forkælelse efter badning
Når du nu har været så sej at hoppe i den kolde bølge, skal du huske at forkæle dig selv. Her kunne en lækker morgenmad og varm kop kaffe elle te over dagens avis være noget at se frem til. Og hvorfor ikke samtidig tage dig lidt af din hud og din krop?


Som et dagligt supplement til en varieret kost, kan Vild Nord kollagenpulver have flere fordele. Marinekollagenet bidrager først og fremmest til at reducere rynker og fine linjer og gør huden dejlig blød.


En variant, der passer rigtig godt ind i efterårs- og vintersæsonen, er Collagen Yellow Blast med ingredienser som bl.a. pulveriserede hyben, havtorn, multebær og acerolabær. Collagen Yellow Blast er rig på Vitamin C, der bidrager til immunsystemets normale funktion og mindsker træthed og udmattelse, som mange af os oplever i vinterhalvåret. Prøv den fx som:


  • Drys ovenpå din yoghurt med friske bær og granola

  • I din overnight grød med lækker topping af bær

  • I dine daglige glas vand som en infused water med skiver af frisk frugt, mynte eller bær

  • I din morgensmoothie

Hvis du vil inspireres til flere lækre opskrifter, kan du læse mere her og her.


Lige meget hvilken livsstil, du lever, kan Vild Nord nemt blive en fast del af din daglige rutine.


*Kilde: NetdoktorRelaterede produkter

Relaterede artikler

Hvilken kollagen fra Vild Nord skal du vælge?

Vi guider

Hvilken kollagen fra Vild Nord skal du vælge?

Af Ida Hinchely Kyhn

Vild Nord er nogle af de førende på markedet, når det gælder kollagenpulver. De har en lang række produkter skræddersyet til et hvert behov og enhver smag. I denne artikel guider vi til tre af de mest populære kollagenpulver fra Vild Nord, så du kan blive klogere på, hvilket du skal vælge.

Læs Mere
3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Din sundhed

3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Af Benedikte Lundberg

Der er intet bedre end den danske sommer, men de skadelige UV-stråler fra solen, går desværre også ind og nedsætter vores naturlige produktion af kollagen i huden. Heldigvis kan du, udover god omtanke i solen, tage et dagligt tilskud Vild Nord kollagenpulver som supplement til din kost. Vi har fundet tre lækre opskrifter til dig med kollagenpulver, som med garanti bliver et hit på en varm sommerdag*.

Læs Mere
3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs Mere