• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Selen

Helse & Sundhed Kosttilskud Mineraler
Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Certificeringer

15 produkter
15 produkter
Sorter efter: Mest populære

Selen

Selen er et essentielt spormineral, der er vigtigt for mange processer i kroppen deriblandt vedligeholdelse af hår og negle samt immunsystemet normale funktion. Spormineralet er en del af svovlfamilien og indgår i enzymer. ​​​​​​​

Hvor meget selen må jeg tage?

Den anbefalede daglige dosis i EU er 55 mikrogram (mcg) for voksne. Gravide og ammende anbefales et indtag på 60 mikrogram (mcg) per dag. Hvis du er i tvivl, så spørg altid din læge.

Hvor stammer selen fra?

Selen findes i jorden, hvor planterne optager det, og således ender det i vores kost. Der er stor forskel på, hvor selenrig jorden er rundt omkring i verden. Der er fødevarer og mad, der indeholder mere selen end andet. Du får mest selen i fisk, skaldyr, æg, lever, nogle nødder (f.eks. paranødder), korn og grøntsager.

Hvilket selen tilskud bør jeg tage?

Selen er let optagelig, for en velfungerende tarm, og fås i både kapsler og tablet. Du kan hos Matas få tilskud med selen alene eller kombineret i en multivitamin eller f.eks. et kosttilskud rettet direkte mod hår, hud og negle.

Køb dit næste kosttilskud med selen her på Matas.dk, eller gå i din nærmeste Matas-butik. Du kan altid få råd og vejledning i alle Matas-butikker eller via chat på Matas.dk.

Mette Line
Materialist
Mette Line blev i 2012 uddannet Materialist og Helserådgiver, og har efter sine 10 år i Matas masser af erfaring og viden inden for skønhedsverdenen. Hun elsker at holde sig opdateret på nye trends og produkter - både inden for helse, hudpleje og makeup, så hun altid kan give kunderne den bedste rådgivning. Ifølge Mett...