• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 270 butikker
  • Byt frem til 28/2-2022
  • Mere end 1000 brands
Menu

Selen

Helse & Sundhed Kosttilskud Mineraler
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Aktuelt

13 produkter
13 produkter
Sortér efter: Mest populære
Pharma Nord Bio-SelenoPrecise 150 tabl.
149,95
Førpris 159,95
Du optjener 15 point
Biosym OmniSelen 3 120 tab
84,95
Du optjener 9 point
Solaray Selen 90 tabl.
119,95
Du optjener 12 point
Nani Selen 90 kaps.
199,95
Du optjener 20 point
Biosym Omni-Immune 60 kap
199,95
Du optjener 20 point
Solgar Selen 100 mcg 100 tab
109,95
Du optjener 11 point
Natur Drogeriet Amino-Selen 100 ug 60 tab
52,95
Du optjener 6 point
NDS Selen 90 tab
129,95
Du optjener 13 point

Selen

Selen er et essentielt spormineral, der er vigtigt for mange processer deriblandt vedligeholdelse af hår og negle, immunsystemet samt fertilitet hos mænd. Spormineralet er en del af svovlfamilien og indgår i enzymer. Enzymerne er med til at fremme nedbrydningen af det affaldsstof, som dannes, når kroppens celler danner energi ud fra ilt og næring.

Ligesom selen er zink også et spormineral. Zink og selen findes ofte i de samme tilskud, hvilket skyldes begge mineralers egenskaber i forhold til bl.a. fertilitet, hår og negle.

Hvor meget selen må jeg tage?

Den anbefalede daglige dosis i EU er 55 mikrogram (mcg) for voksne. Gravide og ammende anbefales et indtag på 60 mikrogram (mcg) per dag. Hvis du er i tvivl, så spørg altid din læge.

Hvor stammer selen fra?

Selen findes i jorden, hvor planterne optager det, og således ender det i vores kost. Der er stor forskel på, hvor selenrig jorden er rundt omkring i verden. Der er fødevarer og mad, der indeholder mere selen end andet. Du får mest selen i fisk, skaldyr, æg, lever, nogle nødder (f.eks. paranødder), korn og grøntsager.

Symptomer på selenmangel

Da selen indgår i mange vigtige funktioner, kan mangel ses flere steder i kroppen. Genereller gener kan være nedsat sædproduktion, træthed, muskelsvaghed og ledsmerter. Fysiske målbare gener kan være sygdom i skjoldbruskkirtel og hjertemuskel, samt leverlidelser.

Kognitive symptomer som depressive stemninger, angst og humørsvingninger kan også forekomme.

Taber du håret, eller har du misfarvninger på neglene eller i huden? Pludseligt opstået og jævnt fordelt hårtab kan være tegn på, at du ikke får nok selen. I meget alvorlige tilfælde kan du miste hår under armene eller andre steder fra kroppen. På samme måde kan misfarvninger af huden og i særdeleshed neglene (typisk en markant hvidfarvning af neglerødderne) være tegn på langvarig selen-mangel.

Langvarig selenmangel kan føre til lavt stofskifte med flere forskellige symptomer som vægtstigning, kulde følsomhed, forstoppelse, tør hud, træthed m.m.

Hvilket selen tilskud bør jeg tage?

Selen er letoptagelig, for en velfungerende tarm, og fås i både kapsler og tablet. Du kan hos Matas få tilskud med selen alene eller kombineret i en multivitamin eller f.eks hår, hud og negle.

Køb dit næste kosttilskud med selen her på Matas.dk, eller gå i din nærmeste Matas-butik. Du kan altid få råd og vejledning i alle Matas-butikker eller via chat på Matas.dk.

Mette Line S.
Materialist
"Jeg ønsker at hjælpe dig til at blive den bedste version af dig selv. Gode rutiner i hverdagen kan gøre vidundere, og de behøver ikke engang at være besværlige! Derudover skader en flot makeup heller ikke".
Mette Line blev i 2012 uddannet Materialist og Helserådgiver, og har efter sine 10 år i Matas masser af erfaring og viden inden for skønhedsverdenen. Hun elsker at holde sig opdateret på nye trends og produkter - både inden for helse, hudpleje og makeup, så hun altid kan give kunderne den bedste rådgivning. Ifølge Mett...