Myg

25m2
ECOstyleUltralysskræmmer til myg
349,95 kr.
4,8 g
Stik A'Afterstik Stick
54,95 kr.
(67)
SPAR 20%
100 ml
A-DERMACutalgan Ultra-Calming Spray
Medlemspris
114,36 kr.142,95 kr.
(7)
25 ml
MedicMepyramin Medic Creme 2%
59,95 kr.
(2)
100 ml
Matas MedicareMyggefri Spray 40% DEET
109,95 kr.
(71)
25 ml
Stik A'Afterstik Creme
54,95 kr.
(41)
KUN ONLINE
BR 60
BeurerInsektstik Healer
399,95 kr.
15 ml
MedicMepyramin Medic 2%
59,95 kr.
NYHED
Faaborg PharmaRelief Plus til Myggestik
59,95 kr.
100 ml
AutanFamily Care Gel
144,95 kr.
(13)
30 ml
Stik A'Afterstik Spray
54,95 kr.
(17)
NYHED
5,4 g
Faaborg PharmaRelief Plus til Myggestik,
59,95 kr.
SPAR 20%
200 ml
BiodermaAtoderm SOS Spray
Medlemspris
188,76 kr.235,95 kr.
(7)
NYHED
30 ml
Faaborg PharmaRelief Green til Myggestik
59,95 kr.
NYHED
50 ml
Faaborg PharmaRelief Spray til Myggestik
59,95 kr.
NYHED
30 ml
Faaborg PharmaRelief til Myggestik
59,95 kr.
100 ml
AutanProtection Plus Myggespray
144,95 kr.
(149)
100 ml
Stik A'Myggespray 30% DEET
109,95 kr.
(37)
100 ml
SkinOcareStik A' Myggespray
124,95 kr.
25 ml
Matas MedicareEfter Myggestik Spray
39,95 kr.
(108)
KUN ONLINE
14 ml
After BiteAgainst Itching
69,95 kr.
25 ml
Matas MedicareEfter Myggestik
82,95 kr.
(54)
Rikke
Farmakonom

Myggemiddel

De mest effektive myggemidler er syntestiske myggesprays. De næstbedste er oliebaserede. De syntetiske myggesprays er fremstillet for at afskrække myg fra mennesker, hvor de oliebaserede er fremstillede af æteriske olier, som har en naturligt afskrækkende virkning. Det er æteriske olier fra citronella og eucalyptus, der kan virke afskrækkende. De syntetiske myggemidler er effektive i 4-8 timer, og de oliebaserede er effektive i ca. 2-3 timer.

De danske myndigheder anbefaler, at du tager danskkøbte myggesprays med på ferie, hvis du skal til udlandet. Det er din sikkerhed for, at den ikke er sundhedsfarlig, og at den er effektiv nok til eksotiske destinationer. Myggemidler skal være godkendte for deres indhold af aktive stoffer, inden de må sælges i Danmark.

Her på Matas.dk og i vores Matas butikker kan du finde et bredt udvalg af myggemidler, som er godkendte. Et myggemiddel beskytter mod myg i op til 8 timer og bidende fluer i op til 5 timer. Desuden mindsker en sådan spray risikoen for bid af skovflåter i op til 4 timer. Hos Matas finder du både produkter, der virker beskyttende og afskrækkende mod myg, og produkter, der kan anvendes mod kløe. Vi tilbyder både myggesprays, myggelotion, kølende sprays, kløestillende stifter og cremer. Vi anbefaler, at du ikke bruger myggesprays til baby og børn under 3 år, mens du godt kan bruge det til børn over, hvis du sprayer produktet ud i egne hænder og derefter smører barnet ind de steder, hvor tøjet ikke dækker. Undgå dog myggemiddel på barnets hænder. Alle gravide og ammende kan trygt anvende de myggemidler, der er godkendt i Danmark.

Holdbarheden er typisk 1-2 år, men står altid på beholderen. Bliver dit myggemiddel for gammelt, mister det sin effektivitet – men den bliver på ingen måde sundhedsskadelig.  

Info om myg

I Danmark har vi ca. 30 forskellige stikkende myggearter. De tiltrækkes af lugte og varme fra mennesker, og man kan opleve at være mere udsat for myggestik, når man f.eks. sveder. Myg lugter sig frem ved hjælp af sine små "antenner", og de kan lugte blod fra helt op til 50 meters afstand. De flyver gerne langt for at spise. De lever typisk i områder med høj fugtighed og i varme omgivelser omkring skove, hav og søer. Derfor er det en god idé at undgå disse steder i skumringstid. Man har også fundet ud af, at jo mere regn der kommer, jo flere myg kommer ligeledes. Myg lægger æg i små fordybninger, f.eks. i skoven, og når regnen kommer, stiger vandet, hvorefter myggelarver klækker. Er sommeren våd, bliver mange af de små fordybninger med æg fyldt op med vand, og så kommer der flere myg.Myggen, der stikker os, er hun-myggen. Hun er afhængig af blod for at kunne producere æg, og hun tiltrækkes især af stærke, mørke farver. Undersøgelser har vist, at hun-myggen foretrækker mennesker med blodtype o. Faktisk er mennesker med blodtype o dobbelt udsatte for myggestik sammenlignet med andre blodtyper.

Hvad er DEET?

DEET er et andet navn for N,N-Dietyl-meta-toluamid eller dietyltoluamid. DEET er den mest anvendte ingrediens i en gruppe af insektmidler, der virker afskrækkende. Det skyldes, at det er et ekstremt effektivt middel mod myg. Det fungerer som gift på nervesystemet hos de blodsugende insekter. DEET kan minde om en olie i sin konsistens, og det har en let gul farve. Den skal smøres på huden eller tøjet for at beskytte mod myg og andre bidende insekter.

Koncentrationen af DEET i myggemidler er typisk 10-30%. Det er blandet op med andre insektgifte for at optimere effekten. Vi har i Matas enkelte myggesprays, som indeholder DEET. Der er enkelte forholdsregler, der skal tages højde for, når man vil anvende myggemiddel med DEET. Anvend ikke DEET på...

...børn under 3 år... huden i ansigtet... områder med følsom hud... områder med skadet hud

Råd mod myg

  • Forebyg myggestik ved at iklæde dig lange bukser og trøjer
  • Brug myggenet, når du skal sove steder, hvor der er mange myg
  • Køb dine myggemidler i Danmark. Det er din sikkerhed, for at de ikke er sundhedsfarlige
  • Brug ikke myggemidler på børn under 3 år
  • Brug kun myggemidler på de steder, hvor myggene kan komme til
  • Nogle myggemidler kan indeholde duftstoffer – pas på, hvis du har sart hud
  • Brug aldrig myggespray i ansigtet – brug i stedet en stift
  • Er myggen ved at stikke, så lad den stikke færdig! Den suger nemlig en del af sit kløende giftstof ud igen
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek