Vi guider

8 beauty hacks, du skal kende

Beauty hacks kan ikke kun spare dig tid foran spejlet, men også gøre dit liv meget nemmere og sjovere! De sociale medier bugner af smarte (og lidt skøre!) beauty hacks, og der kommer hele tiden nye teknikker og tricks til. Har du dog svært ved at finde rundt i junglen af hacks, så har vi her samlet otte geniale hacks, som, vi tror, du vil få mest ud af derhjemme.

Hvorfor gøre tingene på den traditionelle måde, hvis der findes et endnu bedre hack derude? Ja, det er du sikkert ikke den eneste, der har tænkt, når du har kæmpet med din eyeliner eller stirret dig blind på de flyvske babyhår, som du bare ville ønske, ville lægge sig ned. Nu!

Heldigvis findes der mange smarte tricks, der løser nogle af de små udfordringer, vi møder i hverdagen på skønhedsfronten. Du kan fx bruge din makeup på flere måder eller forvandle almindelige køkkeningredienser til forskønnende beautyprodukter. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, og her har vi samlet otte fede beauty hacks, du bør kende, og som du nemt kan afprøve derhjemme.  

1. Brug din læbestift som blush

Der er ingen grund til at fylde din taske op med alverdens makeup, når du skal i byen eller løbe ærinder, for mange af dine produkter kan faktisk bruges på flere måder. Din læbestift er fx en sand multitasker, der ikke kun ser skøn ud på dine læber, men også er den perfekte blush.

Læbestiftens cremede konsistens gør den nemlig supernem også at bruge på kinderne, og så giver den en skøn glød, som ikke er for markant. Desuden hæfter den cremede base i læbestiften sig også fint til hudoverfladen, så du kan nyde godt af din blush – og dine rosarøde kinder – dagen lang.


Sådan gør du:
-    Brug en læbestift med masser af farvepigment som fx Nilens Jord Lipstick, der fås i mange nuancer.

-    Tegn nu din læbestif på kinden ved at sætte nogle små dup på huden.

-    Brug fingrene til at tone læbestiftens farve blidt ud, så der kommer en fin overgang. Ton den evt. lidt op mod i tindingen i en C-form.

Nilens JordLipstick Silky
189,95 kr.
(196)
FÅ EN GAVEKØB FOR 250,-
KUN I MATAS
EcookingLipstick
159,95 kr.
(80)
Sådan mestrer du din blush som en prof

Vi guider

Sådan mestrer du din blush som en prof

Der er intet som en god blush, der kan få din hud til at stråle. Men hvordan skal du lægge den, så den passer til din ansigtsform, og hvilken nuance skal du vælge? Vi guider dig på vej.

Læs også

2. Få større læber på nul komma fem 

Ønsker du læber, der ville gøre selv Kylie Jenner misundelig, behøver du ikke at ty til lip fillers. Du kan faktisk snyde dig til de fyldige læber med den klassiske contouring metode, som du kender fra resten af dit ansigt. Det vil sige, du behøver slet ikke at finde lipliner eller andre sager frem fra makeuppungen, men du kan blot bruge en contour stick, som fx Nyx Wonder Stick Highlight & Contour.

Sådan gør du:
-    Brug din contour stick til at tegne det ønskede omrids på læberne.

-    Blend den mørke skygge omkring læberne ud med din foundation, så du får en fin og naturlig overgang.
​​​​​​​
-    Den mørke skygge omkring læberne, får nu dine læber til at fremstå mere fyldige. Men husk, øvelse gør mester, og vil du se, hvordan man gør, så følg guiden i videoen her.3. Winged eyeliner til små øjenlåg


Med smalle eller tunge øjenlåg kan en winged eyeliner være svær at mestre, for når øjenlåget folder, vil din vinge komme til at ”knække” på midten. Heldigvis er der gode råd at hente, når pladsen er trang.

Sådan gør du:
Snyd dig til en skarp eyeliner ved give din eyeliner et ”knæk” på midten med vilje. På den måde vil eyelineren følge dit øjes form, når du kigger lige frem, i stedet for at noget af eyelineren forsvinder, så det ligner, at din eyeliner er uskarp.

Se, hvordan du gør i videoen her.Tip! Du kan finde mange sjove og skøre beauty hacks på Tik Tok, men husk, at de ikke altid er testet på forhånd, så brug din sunde fornuft, inden du kaster dig ud i dem. 

4. Naturlige bryn på budget 


De spinkle øjenbryn hører fortiden til, for de naturlige, fyldige øjenbryn er altså kommet for at blive. Tendensen ”laminated brows” er da også at finde over alt på de sociale medier lige nu, og den gode nyhed er, at du ikke behøver at få lavet den populære semipermanente brynbehandling på salon, men du kan sagtens efterligne den populære bryntrend derhjemme.

Sådan gør du:
-    Du skal bruge en ren mascarabørste og en god hårgelé, fx got2b Glued Spiking Gele.

-    Saml lidt af geléen op med mascarabørsten og børst dine bryn igennem, indtil de sidder, som du ønsker.

-    Gå kanten af dine bryn efter med en vatpind og fjern det overskydende gelé på huden.
​​​​​​​
-    Og synes du, at du mangler mere fylde, kan du gå brynene efter med en eyeliner og tegne små brynhår ind.

Du kan også se, hvordan du gør i videoen her.

FAST LAV PRIS
150 ml
Got2bgot2b Glued Spiking Hårgelé
39,95 kr.
(35)
Vi tester: M2 Beauté vippe- og brynserum

Vi guider

Vi tester: M2 Beauté vippe- og brynserum

M2 Beauté har taget beauty-verdenen med storm med deres hypede bryn- og vippeserum. Vi har sat os for at teste, om produkterne er så gode, som folk siger (fingers crossed). Læs med, og hør vores skønne testpersoners oplevelser og resultater med M2 Beauté. Vi kan sige så meget, at 00’erne stjal alle tre testpersoners øjenbryn, så her håber de især på god effekt.

Læs også

5. Lav fox eyes med tape


Skal din eyeliner være så skarp, at man nærmest kan skære sig på den, findes der et godt og billigt trick, som du bare må kende.

Sådan gør du:
-    Du skal bruge en ganske almindelig rulle tape og klippe et stykke af.

-    Sæt tapen på din helt rene hud i en opadgående vinkel fra hjørnet af dit øje i den ene side og læg dine eyeliner, som du normalt ville. Tapen sikrer nemlig bare, at din eyeliner får en helt skarp kant efterfølgende.

-    Vil du have en eyeliner, der er nem at styre, kan du eksempelvis prøve Rimmels Wonder Ink Ultimate Liner, der er ekstra tynd i spidsen.
​​​​​​​
-    Og du kan faktisk også bruge tricket til din øjenskygge, hvis du ønsker en skarp kant på din smokey-eye. Det er dog vigtigt, at du bruger tricket, inden du lægger resten af din makeup, da tapen ikke vil hænge fast på huden, hvis du har foundation eller pudder på.

Se, hvordan du laver de perfekte fox eyes i videoen her.

SPAR MEREKØB FLERE
001 Sort
RimmelWonder Ink Ultimate Liner
109,95 kr.
(92)Vidste du, at… de gamle egyptere var de første til at bruge makeup? Både mænd og kvinder brugte ler, bly (!) og blade til at lave alt fra eyeliner til blush. Det er da noget af et beauty hack! 

6. Kom babyhårene til livs


Det er nok de færreste, der ikke har stået med hårspray og børste i hånden, mens de febrilsk har forsøgt at få de drilske babyhår til at lægge sig ned. Men du skal have fat i mere end bare din hårspray, hvis du virkelig ønsker at tæmme hårene.

Sådan gør du:
-    Brug en hårgelé, som L’Oréals Techni Art Fix Max Gel, der giver ekstra kraftigt hold. Geléen får hårstråene til at klæbe sig sammen, så babyhårene ikke stritter i hver sin retning.
​​​​​​​
-    Følg gerne op med en hårspray efterfølgende, hvis du gerne vil være helt sikker på, at ingen babyhår har sneget sig udenom.

Følg med i guiden i videoen her, så du kan se, hvordan du gør.  

FÅ EN GAVEKØB 2
200 ml
L'Oréal ProfessionnelTecni.Art Fix Max Gel
194,95 kr.
3 FOR 2
Matas StriberHair Spray Stærk Hold Uden Parfume
54,95 kr.
(476)
NygaardHårbørste vildsvin børste 7
129,95 kr.
(14)
Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Hairstudio

Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Har du langt og tyndt hår, og er du træt af altid at sætte det op i en kedelig hestehale, så findes der heldigvis nogle fine alternativer, som er nemme at lave, og som får dit hår til at ligne en million.

Læs også

7. Giv dig selv falske fregner


Bliv du hver sommer grøn af misundelse, når du møder kvinder med hele ansigtet fuld af skønne fregner? Det er der slet ingen grund til, for du kan faktisk snyde dig til fregner, som ligner de naturlige på en prik.

Sådan gør du:
-    Tegn fregner på dit ansigt med en øjenskygge som Nilens Jord Mono Eyeshow i ‘Pearly Brown’ og Mac Precise Eye Liner Brush
​​​​​​​
-    Bliver de for fremtrædende, kan du duppe let med en finger på dine ”nye” fregner, så farven falmer lidt.

Se, hvordan du gør i videoen her.

KUN ONLINE
210
MACPrecise Eye Liner Brush
149,95 kr.
(1)
Nilens JordMono Eyeshadow
169,95 kr.
(276)

8. Naturlig hårkur med risvand

Ris er ikke kun et vidunder til våde smartphones, for dit hår kan også høste de mange fordele, som de små korn gemmer på. Den spøjse hårkur stammer fra Østen, hvor kvinder i århundreder har brugt risvand til at opnå skinnende og blankt hår. I den seneste tid er hårkuren blevet en populær trend på Tik Tok, men faktisk fremhævede Kim Kardashian allerede beauty hacket med risvand i 2020 på Poosh.com. But of course!  

Grunden til, at dit hår efter sigende bliver sundere og blankere af at blive skyllet med risvand 1-2 gange ugentligt, skyldes angiveligt indholdet af bl.a. vitaminer, mineraler og aminosyrer i risene.

Sådan gør du:
-    Tag ca. 2,5 dl ukogte økologiske ris og skyl dem grundigt.

-    Tilsæt 2-3 dl vand og lad risene trække i mindst en time (eller helt op til et døgn)
-    Si vandet fra og hæld det evt. over på en sprayflaske.

-    Vask dit hår i shampoo, som du plejer.

-    Massér nu risvandet ind i hår og hovedbund og lad det sidde i minimum 20 minutter (og op til en time)
​​​​​​​
-    Skyl håret grundigt og voila!

1 kg
UrtekramRis lange brune Ø
69,95 kr.

Relaterede produkter

SPAR 30%KØB 2
Clear
NYX PROFESSIONAL MAKEUPControl Freak Eye Brow Gel
79,95 kr.
(209)
SPAR 30%KØB 2
NYX PROFESSIONAL MAKEUPMicro Brow Pencil
94,95 kr.
(381)
SPAR 30%KØB 2
NYX PROFESSIONAL MAKEUPHighlight & Contour Pro Palette
229,95 kr.
(144)
SPAR 20%ABONNÉR
Nilens JordMineral Powder
294,95 kr.
(511)
956
Nilens JordLip Balm
159,95 kr.
(103)
SPAR MEREKØB FLERE
KUN I MATAS
001 Black
RimmelScandal Eyes Liquid Eyeliner
69,95 kr.
(125)
SPAR MEREKØB FLERE
KUN I MATAS
RimmelBrow This Way Eyebrow Pencil
54,95 kr.
(216)

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Vi guider

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Af Cathrine Park

Har du nogensinde overvejet, at din fødselsdato kunne have en betydning for, hvordan du foretrækker din makeup? Ja, tro det eller ej, men makeup, der matcher dit stjernetegn, er faktisk blevet ting, og her viser vi det oplagte signaturlook til netop dit tegn. Så lad dig inspirere – eller kig med for sjov.

Læs Mere
Den store læbestiftsguide

Vi guider

Den store læbestiftsguide

Af Nanna Skousbøll

En læbestift kan virkelig være prikken over i’et på dit look – hvis du altså mestrer den rette teknik og har styr på, hvilke teksturer og farver der klæder dig bedst. Trænger du til en opfriskning, er det her guiden, du ikke må gå glip af.

Læs Mere
Vi tester vippeserum

Vi guider

Vi tester vippeserum

Drømmer du om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek