• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage
Vi guider

Sådan kan dit hår ændre sig i graviditeten

Nogle dage ser man sig i spejlet og spørger sig selv ”Hvorfor ændrer mit hår sig sådan? Hvad er der nu galt med min hovedbund? Hvad stiller jeg op med det her?” Ja, listen kan være lang, når det kommer til alle de forandringer, du går igennem som gravid og nybagt mor. Få tips og tricks til håret her.

I denne artikel sætter vi fokus på håret og hovedbunden. Når hormonerne svømmer rundt i kroppen, kan det skabe lidt uorden. Hormonerne kan være skyld i, at vi til tider kan se os i spejlet og ikke helt forstå, hvorfor vi pludselig er begyndt at lide af fedtet hovedbund eller øget hårvækst.  Jeg kan trøste dig lidt med, at du ikke er alene, vi er mange, som står eller har stået i samme situation. Jeg kan give dig et par tips.

Forandringer i håret er normalt

Mange gravide oplever, at håret opfører sig anderledes under graviditeten. Nogle får krøller, andre får kraftigere hår, mens andre igen oplever, at deres hår bliver tyndere. Det er meget forskelligt, hvordan kroppen reagerer.​​​​​​​

Fedtet hovedbund

Oplever du, at din hovedbund fedter, bør du vaske dit hår oftere. Jeg vil anbefale at vaske håret hver dag. Du kan med fordel bruge Matas Urteshampoo.


Når du vasker håret bør du vaske det to gange. Første gang masserer du shampooen godt ned i hovedbunden og masserer. Her renser du hovedbunden for alt fedtstoffet. Du skyller shampooen ud og gentager så. Anden gang du vasker håret, går shampooen ind og plejer din hovedbund. Det første lag af olie og snavs blev fjernet ved første vask. Nu kan shampooen trænge længere ind og fjerne de sidste rester af snavs, men den plejer også håret og hovedbunden.


Hvis du føler at hårvasken ikke er nok, kan du supplere med at bruge en hårpudder. Du laver små skillelinjer i håret og puster en lillesmule hårpudder ind i hovedbunden. Pudderen suger rester af olie og dit hår føles friskt igen.

Flere varianter
Matas Striber Urteprotein Shampoo 250 ml
24,95
DU OPTJENER 3 Point
ZENZ Copenhagen Hair Powder Volume No. 89 10 g
159,95
DU OPTJENER 16 Point
Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs også

Løvemanke

Nogle oplever øget hårvækst, og pludseligt ved man slet ikke, hvad man skal gøre af alt sit hår. Mit råd er at bruge Matas Serum for at styre håret. Serummet blødgører og samler håret, så du nemmere kan kontrollere det. Føntør gerne dit hår efter vask. Husk varmebeskyttelse.


Hvis du har meget tykt hår, kan din hovedbund ikke ånde så let, og den kan heller ikke komme af med fugten, når du har været i bad. Men føntørrer du håret, så skaber du de bedste rammer for din hovedbund. Hvis dit hår føles varmt og tungt så sæt det op og få lidt luft til nakken.

Matas Striber Argan Hair Oil 50 ml
65,95
Førpris 82,95
DU OPTJENER 7 Point
BaByliss AC Dryer med Diffuser 2000 W
799,95
DU OPTJENER 80 Point

Tør hår eller hovedbund

Hvis dit hår og din hovedbund udvikler sig til den tørre side, anbefaler vi, at du vasker håret max hver anden dag i Matas Carbarmid shampoo, som plejer og fugter hår og hovedbund. Shampooen er uden parfume og problematiske ingredienser.


Brug hårkur en gang om ugen. Du kan med fordel bruge Idun Minerals hårkuren. Den er helt naturlig og giver intensiv pleje til tørt hår.


Hvis du skal føntørre dit hår, så husk at anvende et varmebeskyttet produkt, så dit hår ikke tager skade. Matas varmebeskyttende creme uden parfume tæmmer kruset hår og beskytter op til 220 grader.


Når du styler dit hår, vil jeg anbefale at bruge et produkt med arganolie, der plejer og reparerer det tørre hår. Olien modvirker frizz og spaltede spidser og efterlader dit hår blødt og skinnende.

Flere varianter
Matas Striber Carbamid Shampoo 500 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point
IDUN Minerals Hair Mask 200 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Matas Striber Heat Protection Cream 100 ml
49,95
Førpris 62,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede produkter

Rudolph Care Hair Blossom Shampoo 240 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point
Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur 250 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Flere varianter
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo 400 ml
79,95
DU OPTJENER 8 Point
MAUI Bamboo Fibers Hair Mask 340 g
119,95
DU OPTJENER 12 Point

Relaterede artikler

Er solen farlig når man er gravid?

Vi guider

Er solen farlig når man er gravid?

Af Lene Søe Rasmussen

Vi glæder os alle til solens varme stråler. Til at komme lidt ud fra vores hjem og nyde solen varme vores vintertrætte kroppe op. Men er der noget man skal være ekstra opmærksom på, når man er gravid i forhold til solbadning?

Læs Mere
Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Af Matas

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs Mere
Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Vi guider

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Af Lene Skou Jensen

For at sikre at både du og barnet får de vigtigste vitaminer og mineraler, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din daglige kost med kosttilskud. De fleste vitaminer er ugiftige og udskilles uden problemer. Dog er fx for meget A-vitamin farligt for barnet. Tag derfor ikke større doser, end der er anbefalet. Se alle anbefalinger her.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage