Vi guider

Hårvoksguide: Find den bedste hårvoks til dig

Sidder dit hår aldrig helt i skabet? Så kan forklaringen meget vel være, at du bruger den forkerte hårvoks. Hårvoks er nemlig ikke bare hårvoks, og skal du have det optimale ud af din klipning og en frisure, der holder, så er der helt bestemte ting, du skal overveje, inden du køber din næste hårvoks. Læs med her og bliv (forhåbentlig) lidt klogere.

Et af de absolut mest populære herreprodukter på hylderne er en hårvoks, for med den rette voks kan du få en lækker frisure, der sidder godt hele dagen. Men hårvoks er ikke bare hårvoks – og der er bestemte ting, du skal overveje, inden du køber en: Du skal vælge den rette type til netop dit hår, og du skal tænke over, hvilket hold og hvilken finish du ønsker.


Når du har fundet den perfekte hårvoks, skal du desuden have styr på, hvordan du bedst bruger din hårvoks, og så er der hele spørgsmålet omkring, hvordan du bedst fjerner den igen. Få masser af tips og gode råd her.

Der findes forskellige typer af hårvoks 

Har du været vant til at købe den samme voks i mange år, vil du måske blive overrasket over at opdage, at der faktisk findes mange forskellige typer hårvoks på hylderne i dag. Der er nemlig ikke kun den klassiske hårde voks i bøtte, som du sikkert kender. Du kan faktisk også få hårvoks på spray eller som dry paste. Her gennemgår vi alle tre varianter:

1. Hårvoks på spray 

Hvad: En voksspray er en kombination mellem en hårspray og en hårvoks, som du kan spraye i tørt hår. Det særlige ved en voksspray er, hvor let den føles i håret, men samtidig giver et stærkt hold i lang tid.


Hvem: Du skal vælge en hårvoks på spray, hvis du ønsker mere tekstur og fylde i håret, men uden at det bliver helt stift at røre ved.


Hvordan: Den sprayes i ca. 30 cm. fra hovedbunden, hvorefter du let kan forme din frisure, som du ønsker.


SPAR MEREKØB FLERE
250 ml
Kevin MurphyTouchable Spraywax Finishing Hairspray
227,95 kr.
(24)
150 ml
Bumble and BumbleSumo Liquid Wax + Finishing Spray
289,95 kr.

2. Den klassiske hårvoks

Hvad: Du kan også gå helt klassisk til værks med en hårvoks, der har en fast konsistens, men bliver medgørlig, når du varmer den op med hænderne.


Hvem: Den type hårvoks er til dig, der både har kort og langt hår, men har brug for en voks, der er nem at håndtere. Den klassiske hårvoks er nemlig nem at styre for de fleste, og kan let fordeles, uden du behøver at bruge meget produkt for at få din ønskede frisure.


Hvordan: Du varmer blot hårvoksen op i håndfladen, så den bliver blød og smidig, inden du masserer den ind i håret og sætter dit hår, som du ønsker.


SPAR 20%ABONNÉR
75 ml
Matas StriberSoft Mud Wax Uden Parfume
74,95 kr.
(92)
FAST LAV PRIS
100 ml
IdHAIRHard Gold
58,95 kr.
(100)


Husk! Langt de fleste typer hårvoks skal påføres i tørt eller letfugtigt hår. Det giver dig klart den bedste kontrol, når du skal forme og sætte din frisure.  

3. Hårvoks som dry paste

Hvad: Skal dit hår have en kraftig volumen, er det en dry paste, du skal gå efter, når du vælger hårvoks. En dry paste kan bedste beskrives som en kombination af en hårvoks og en tørshampoo, der løfter hårstråene fra hovedbunden og giver et fast hold.


Hvem: Denne type hårvoks er god til at alle længder hår, men særligt til dig, der har meget glat og fladt hår, som ønsker mere struktur.


Hvordan: Du skal blot fordele voksen i hårrødderne og massere det godt ind i håret, for at skabe den ønskede volumen.


SPAR MEREKØB FLERE
Kevin MurphyNight.Rider Texture Paste
227,95 kr.
(3)


Husk! Påfør altid din hårvoks lidt ad gangen. På den måde er det meget nemmere at styre, og du undgår, at håret bliver for fedtet og tungt.  

Hvilken hårvoks er bedst til min hårlængde? 

Din hårlængde spiller også en rolle, når du vælger hårvoks. Visse typer hårvoks er nemlig designet til at give masser af hold og tekstur til et kort hår, hvor medium til langt hår ofte kræver en lettere type hårvoks. Vær derfor opmærksom på, om din hårvoks er egnet til den hårlængde, du har.  

Hårvoks til kort hår

Er dit hår til den korte side, kan en hårvoks med ekstra fokus på korte hårstrå gøre det nemmere for dig at sætte og forme din frisure. Med kort hår har du ikke så meget længde at gøre godt med, så en voks kan hjælpe dig med at forme en skarp frisure.


En hårvoks til kort hår giver volumen nede fra hårrødderne, så håret kan syne lidt længere og giver et stærkt hold. På den måde rykker din frisure sig ikke og falder heller ikke sammen i løbet af dagen.


100 ml
CutrinVieno Sensitive Hair Wax Strong
189,95 kr.
(1)
50 ml
TromborgHolger Wax
239,95 kr.
(29)


Husk! Sørg for at varme hårvoksen godt op i hænderne først. På den måde får du også fordelt voksen i et tyndt lag på hænderne, så den ikke sætter sig i klumper i håret, når du styler det.  

Hårvoks til længere hår  

Har du medium langt eller ligefrem langt hår, kan det måske virke underligt at bruge hårvoks, fordi du kender hårvoks, som et produkt, der giver masser af form og tekstur. Men du kan sagtens få gavn af et stylingprodukt som hårvoks, selvom du har længde på håret.


Hårvoks designet til længere hår er ofte af en lettere karakter og har fokus på at fremhæve dit hårs naturlige tekstur, og bevare dets blødhed, form og fylde.


FAST LAV PRIS
85 g
American CrewFiber
99,95 kr.
(14)
100 ml
Gun-BrittStyling Paste
209,95 kr.
(7)

Vælg den rigtige finish

Når du skal vælge en hårvoks, kan du også vælge efter, om du vil have en skinnende eller mat finish i håret. Det kan eksempelvis være oplagt at vælge en voks med mat finish, hvis du har tendens til at få hurtigt fedtet hår. Eller du kan vælge en hårvoks med skinnende finish, hvis du synes, dit hår godt kunne trænge til at se lidt mere blankt ud.


Uanset om du vil have en skinnende eller mat finish, så gør det ikke overordnet forskel på holdbarheden eller styrken af hold, medmindre den specifikke hårvoks, du vælger, har andre fokusområder også.  

To gode med mat finish:

d:fiMatte Clay
131,95 kr.
(1)
80 ml
Björn AxénMatt Wax
139,95 kr.
(16)

To gode med skinnende finish:

50 ml
Less Is MoreHoney Wax
244,95 kr.
(1)
SPAR 20%ABONNÉR
150 ml
American CrewLiquid Wax
209,95 kr.

5 gode fif, når du bruger hårvoks


  1. Brug en smule ad gangen: Start med det, der svarer til en ært. Det er altid nemmere at bygge op end at fjerne, hvis du er kommet til at bruge for meget.  

  2. Varm voksen op: Stort set alle typer voks skal varmes op i hænderne først. På den måde bliver det smidigt og nemmere at fordele jævnt i håret.

  3. Dæk overfladen: Giv håret et tyndt lag hårvoks ved at stryge dine håndflader fladt hen over håret – start gerne fra nakken og kør frem.

  4. Style håret: Nu kan du køre fingrene igennem håret og sætte det, som du ønsker. Undgå at komme for tæt på hovedbunden, så den ikke fedter for meget til.

  5. Fiks de små detaljer: Gå frisuren efter i sømmene. Er der små hår, der stritter eller er på afveje, kan du tage en smule hårvoks og glatte hårene på plads.  

Sådan fjerner du hårvoks

Er du fan af hårvoks og bruger du det dagligt, er det vigtigt, at du også sørger for at pleje og rengøre håret grundigt, så der ikke opbygger sig produktrester i hår og hovedbund og det bliver en fedtet affære.

  • Bruger du oliebaseret hårvoks, kan det godt være lidt svært at vaske ud. Her kan det være en god idé at komme balsam i håret, INDEN du gør det vådt. Balsammen er med til at blødgøre håret og opløse voksen hurtigere. Massér balsammen godt ind i håret, skyl ud med varmt vand og vask herefter håret som du plejer med shampoo.

  • Bruger du vandbaseret hårvoks, er det noget nemmere at vaske den ud. Vask håret som du plejer med shampoo og eventuelt balsam. Mærker du stadigvæk produktrester i håret, så vask eventuelt håret to gange med shampoo.  ​​​​​​​Du kan finde alle vores forskellige typer hårvoks her!

Flere forskellige typer hårvoks? Se her!

FAST LAV PRIS
85 g
American CrewFiber
99,95 kr.
(14)
FAST LAV PRIS
IdHAIRExtreme Titanium 100 ml
58,95 kr.
(131)
SPAR 20%ABONNÉR
75 ml
Matas StriberSoft Mud Wax Uden Parfume
74,95 kr.
(92)
SPAR 20%ABONNÉR
75 ml
Matas StriberMen Soft Mud Wax
74,95 kr.
(33)
KUN ONLINE
75 ml
MoroccanoilTexture Clay
229,95 kr.
FAST LAV PRIS
KUN ONLINE
100 ml
Got2bgot2b Beach Matt Paste Hårvoks
39,95 kr.
85 g
Eleven AustraliaExtra Hold Styling Clay
189,95 kr.

Relaterede artikler

Guide: Find skægtrimmeren der passer til dit skæg

Vi guider

Guide: Find skægtrimmeren der passer til dit skæg

Af Ida Marie Winge

Skæg kommer i mange former og størrelser. Uanset om du er til det store og voluminøse, de maskuline stubbe, eller du har hang til et mere kunstnerisk udtryk, er en god skægtrimmer din ven. Vi guider dig til, hvad du skal overveje, når du vælger skægtrimmer – og giver et par fif til den bedste skægpleje.

Læs Mere
Barbergrej til mænd

Vi guider

Barbergrej til mænd

Af Amalie Schiller

Skæg kommer i mange forskellige former og looks. Nogle mænd foretrækker det glatte look, andre sværger til stubbelooket mens nogle arbejder på at gro et fuldskæg. Hvad end om du er til den ene eller anden type skæg, er det altid en god idé at benytte det rette barbergrej til netop dit skæg og det look, du selv foretrækker og ønsker at skabe. I indslaget her guider jeg til 4 forskellige typer barbergrej, så du kan blive klogere på, hvad der er bedst for dig og dit skæg.

Læs Mere
10 tips til den bedste barbering

Vi guider

10 tips til den bedste barbering

Af Matas

Barberkost og kniv, skraber og gele – en god barbering har mange faconer. Uanset om du er til retro-metoden eller mere moderne værktøjer, guider vi dig til den bedste barbering.

Læs Mere
Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Nyhed

Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Af Benedikte Lundberg

Skægget er for alvor tilbage hos mændene. Der er da heller ikke noget flottere end et velplejet og stylet skæg. Derimod kan det hurtigt komme til at se sjusket og usoigneret ud, hvis du ikke styrker og plejer det. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der giver dig sine bedste råd med på vejen til optimal og nem skægpleje- og styling med Matas Mens produkter.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek