Vi guider

Frisøren guider: Hårtab hos mænd

Hårtab blandt mænd er helt normalt, og langt de fleste mænd har eller kommer til at stifte bekendtskab med det. På trods af dette er der en hel del ubesvarede spørgsmål indenfor området. For hvad er årsagen til det, hvad kan du selv gøre ved det, og hvad skal du egentlig være særligt opmærksom på? Vi dykker ned i emnet om hårtab blandt mænd og svarer på de mest stillede spørgsmål med vores ekspert og frisør, Mike.

Hvis du selv har oplevet hårtab, ved du, at det kan medføre en del bekymringer. Herunder både hvorfor det sker, hvordan du kan skjule det og ikke mindst, hvordan du kan behandle eller forebygge det. Derfor har vi stillet skarpt på området, så du kan læse med og blive meget klogere.

Hvad er de primære årsager til hårtab hos mænd?

Det er meget individuelt, hvornår mænd begynder at opleve hårtab, men langt de fleste mænd oplever det på et tidspunkt i løbet af deres liv. Der er mange forskellige faktorer, der kan spille ind, når man oplever hårtab som mand. Typisk kan det være genetiske faktorer, hormonelle påvirkninger, livsstilsfaktorer, manglende vitaminer eller stress. Vi anbefaler, at du henvender dig til din læge, hvis du er i tvivl omkring, hvorfor du oplever hårtab.

Hvordan kan jeg identificere begyndende hårtab?

De første tegn på hårtab hos mænd viser sig typisk ved tilbagetrukne hårgrænser, færre hår på issen og små, pletter områder med færre hår. Overordnet set er hårtab en udtynding af håret, hvor man mister mere hår, end der når at gro ud.

Hvordan kan man behandle hårtab?

Der findes en del produkter på markedet, der arbejder på at styrke håret og fremme en sund hårvækst i forbindelse med hårtab. Jeg har samlet flere af dem herunder.

Genesis fra Kérastase

Kérastase har med sin Genesis-serie udviklet produkter specifikt til mænd, der døjer med hårtab. Serien er en skræddersyet løsning, hvor produkterne hver især bidrager til forskellige stadier af hårtab.


Serien fokuserer hermed både på tynde og knækkede hårstrå, men også på decideret hårtab. Shampooen giver en fortykkende og mere volumengivende effekt, og den arbejder samtidig på at styrke håret, så man mindsker chancen for knækkede hårstrå. Serummet går derimod ind på selve hårtab, idet den sænker fældningsprocessen.


Seriens spray anvendes til at give håret en mere synlig volumen. Produktet er udarbejdet til fint og tyndt hår, der har brug for styrke og pleje. Sidst kan du anvende Genesis texturisante for en øjeblikkelig volumen. Produktet er en formbar ler, der maseres ind i et tyndt, svækket hår, så det synes tykkere. Den har en mat finish og et medium hold.

FÅ EN GAVEKØB 2
250 ml
KÉRASTASEGenesis Homme Bain de Masse Epqissant
249,95 kr.
(3)
FÅ EN GAVEKØB 2
90 ml
KÉRASTASEGenesis Homme Serum Fortifiant Anti-chute
439,95 kr.
(3)
FÅ EN GAVEKØB 2
150 ml
KÉRASTASEGenesis Homme Spray Recuperateur D'Epasseur
309,95 kr.
(1)
FÅ EN GAVEKØB 2
75 ml
KÉRASTASEGenesis Homme Cire Push-up
319,95 kr.
(1)

Purely Proffesional

Dette sæt fra Purely Proffesional stimulerer hovedbunden og arbejder for at forbedre hårkvaliteten.


Shampooen indholder blandt andet  koffein, der blokerer omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron, da højt testosteron niveau hæmmer hårvæksten.


Serummet indeholder ekstrakt af gurkemeje og niacinamid, der beroliger og plejer hovedbunden. Serummet booster håret og arbejder for en øget hårkvalitet.

300 ml
Purely ProfessionalShampoo 5
189,95 kr.
(6)
100 ml
Purely ProfessionalSerum 1
199,95 kr.
(4)
Hårtab? Disse tips og produkter kan hjælpe

Nyhed

Hårtab? Disse tips og produkter kan hjælpe

Måske kender du fornemmelsen af at kigge nervøst på hårbørsten for at tjekke, hvor meget hår, der er gået tabt. Eller du frygter at kigge på risten i afløbet, efter du har været i bad. Hårtab er desværre en daglig udfordring for mange, men heldigvis er der hjælp at hente. Her guider vi dig til Hair Loss-serien fra Australian Bodycare, der er målrettet kampen mod hårtab. Vi ser også nærmere på, hvad hårtab kan skyldes, og giver dig en række gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Læs også

Australien Bodycare Hair Loss serie

Australien bodycare har en hel hårplejeserie specifikt til hårtab. Produkterne kan med den naturlige ingrediens, Tea Tree Oil, modvirke bakterier. Ingrediensen, Capilia Longa, har en dokumenteret effekt mod hårtab og sammen bidrager ingredienserne til et styrket hår.


I Hair Loss serien indgår en shampoo, balsam, serum, grow spray og conditioner. Samlet set bidrager dette til en øget hårvækst.

500 ml
Australian BodycareHair Loss Wash
229,95 kr.
(63)
Australian BodycareHair Loss Serum
Fra 199,95 kr.
(94)
150 ml
Australian BodycareHair Loss Spray
129,95 kr.
(38)
200 ml
Australian BodycareHair Loss Conditioner
129,95 kr.
(2)

Ønsker du en hovedbund i balance? Vi guider med Australian Bodycare her!

Kan hårtab forebygges?

Der er ikke et helt entydigt svar på, hvorvidt det er muligt at forhindre hårtab. Genetiske faktorer som arvelighed kan der ikke gøres noget ved. Generelt afspejler håret, hvorvidt kroppen er i balance. Det kan derfor også være relevant at se ind, hvordan din livsstil er, hvis du oplever hårtab.  

Du kan forsøge at passe så godt på dit hår som muligt. Undgå eksempelvis at trække håret tilbage i stramme frisurer, da dette kan forårsage hårskader. Derudover anbefaler Mike blandt andet, at du bruger milde shampooer og undgår hyppig hårvask. En overdreven hårvask kan nemlig fjerne hårets naturlige olier og gøre det mere skrøbeligt.

Mild hårpleje fra Matas Natur mod hårtab

Frisøren anbefaler denne hårplejeserie fra Matas Natur til mænd, der oplever hårtab.


Serien indeholder koffein cellestrukturer fra Lactobacillus Ferment, der bidrager til hårets naturlige vækst. Den reducerer dermed hårtab og styrker hovedbundens processer. I serien får du tilmed en masse fugt og pleje til dit hår gennem økologisk aloe vera, provitamin B5 og E-vitamin.

SPAR 23,-
200 ml
Matas NaturKoffein & Aloe Vera Shampoo Reducerer Hårtab
66,95 kr.89,95 kr.
(43)
SPAR 23,-
200 ml
Matas NaturKoffein & Aloe Vera Balsam Reducerer Hårtab
66,95 kr.89,95 kr.
(21)
SPAR 27,-
125 ml
Matas NaturMikroalger & Aloe Vera Hovedbundsserum
82,95 kr.109,95 kr.
(38)

Pssst! Faktisk bærer serien fra Matas Natur både Svanemærket, Astma Allergi Danmarks 'Den Blå Krans' og RSPO.

Hvad skal du være opmærksom på ved hårtab?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad dit hårtab skyldes, før du påbegynder behandling. Det kan være en god idé at henvende dig til din læge, hvis du er i tvivl om, hvorfor du oplever hårtab. Du kan med hjælp fra din læge kortlægge, hvorvidt det er genetisk, aldersmæssigt, mangel på vitaminer, tegn på stress eller andet.  

Derudover kan en indsigt i, at hårtab blandt mænd er helt normalt, bidrage til en accept og forståelse af, at det ikke bør være et tabu.

Sådan ser hårtab hos mænd typisk ud​​​​​​​

Om eksperten

Mike er i 2013 uddannet frisør med en fire-årig uddannelse. Derudover har han mere end 10 års erfaring indenfor beautybranchen. Efter han blev færdig med sin uddannelse, sprang han direkte ud og havde ansvaret for nogle af de største mærker i den professionelle hårplejeverden. Mike har lavet alt fra at være klassisk salonfrisør, til hårshows og undervisning af produkter samt i ingredienser. Han er det man kan kalde en rigtig produkt-nørd og har også arbejdet med makeup og grooming. Det er også derfor, han er klædt rigtig godt på, for give vores kunder den bedste rådgivning til netop deres behov og ønsker.

Flere gode produkter mod hårtab

SPAR 30%KØB 2
200 ml
Matas StriberStimulerende Hovedbundstonic
79,95 kr.
(35)
SPAR 30%KØB 2
250 ml
Matas StriberStimulerende Shampoo
69,95 kr.
(85)
SPAR 30%KØB 2
250 ml
Matas StriberStimulerende Balsam
69,95 kr.
(48)
SPAR 20%
45 ml
Björn AxénAnti-Hair Loss Serum
Medlemspris
159,96 kr.199,95 kr.
100 ml
Revlon ProfessionalAnti Hair Loss Direct Spray
269,95 kr.
250 ml
Phyto ParisLium+ Stimulating Shampoo Anti-Hair Loss Complement
129,95 kr.

Relaterede artikler

Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Vi guider

Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Af Natalie Khayat

Hvis du døjer med hårtab, kan du helt sikkert nikke genkendende til frygten for hårbørsten og suget i maven, når du ser dine dyrebare hårstrå ligge på tøjet, stolen og i vasken i stedet for at sidde på dit hoved. I denne artikel stiller vi skarpt på hårtab, de mest almindelige grunde til det – og ikke mindst hvad du selv kan gøre, hvis du oplever, at det tynder ud i dit hår.

Læs Mere
Alt du skal vide om skæleksem i hovedbunden

Vi guider

Alt du skal vide om skæleksem i hovedbunden

Af Maria Bech-Jensen

Hvad er skæleksem, hvor kommer det fra og hvordan behandler man det? Vi gennemgår i denne artikel alle de mest stillede spørgsmål og tager dig med, så du bliver klogere på alt den nødvendige viden om skæleksem.

Læs Mere
Hårtab? Disse tips og produkter kan hjælpe

Nyhed

Hårtab? Disse tips og produkter kan hjælpe

Af Matas

Måske kender du fornemmelsen af at kigge nervøst på hårbørsten for at tjekke, hvor meget hår, der er gået tabt. Eller du frygter at kigge på risten i afløbet, efter du har været i bad. Hårtab er desværre en daglig udfordring for mange, men heldigvis er der hjælp at hente. Her guider vi dig til Hair Loss-serien fra Australian Bodycare, der er målrettet kampen mod hårtab. Vi ser også nærmere på, hvad hårtab kan skyldes, og giver dig en række gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Læs Mere
Spørg eksperten: Alt om tør og irriteret hovedbund

Matas LIVE

Spørg eksperten: Alt om tør og irriteret hovedbund

Af Matas

I denne LIVE skal det handle om hovedbunden. Mange af os har oplevet en tør, irriteret og kløende hovedbund. Det er frustrerende og ubehageligt. Det sætter vi derfor fokus på her, hvor eksperten guider og deler gode tips til netop den kløende og irriteret hovedbund: Hvordan skal man pleje den? Hvad kan man gøre ved kløe i hovedbunden? Hvorfor drysser min hovedbund? Vi svarer på det hele her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek