• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Spot Trenden

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund, for mælkesyrebakterierne fungerer som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv. Her er alt du skal vide om probiotika i hudpleje.

Claire Vero, grundlæggeren af det naturlige prisbelønnede mærke Aurelia, der var en af de første til at bruge probiotika i hudpleje. Det er vist helt sikkert at sige, at hun er en ekspert i ingredienser - tidligere arbejdede hun nemlig i medicinalindustrien, og den nørdede tilgang til indhold har hun bevaret lige siden. Her deler hun sin viden, så du kan blive klogere på probiotisk hudpleje.

Mange oplever inflammation i huden

- Jeg oplevede igen og igen at folk havde inflammation i huden. Det kan være fra solskader, ubalancer i hormoner eller meget andet. Så jeg begyndte at se på, hvordan probiotika kan arbejde med immuntriggere i huden, starter Claire med at fortælle.


- Når vi får inflammation i huden kan det påvirke cellefornyelsen negativt, forklarer Claire, der også påpeger at man ikke nødvendigvis kan mærke om ens hud er inflammeret. Der sker nemlig meget under overfladen i huden, især når vi ældes.


Probiotika balancerer huden


Rødme, træt hud, fine linjer, uren eller dehydreret hud – uanset hvad, vil din hud med stor sandsynlighed have gavn af probiotika.


- Probiotika reducerer inflammation, øger hyaluron-niveauet 19 gange så meget som normalt og øger også collagenniveauet med 240%, fortæller Claire.

Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs også

Hvornår kan man se en forskel?

Vi vil alle gerne se resultaterne af vores produkter hurtigt. Med probiotika kan du, ifølge Claire, allerede efter en uge begynde at se en forskel i huden, men da din huds cyklus (ja, sådan en har huden også!) er 23 dage lang, vil det være mest tydeligt efter en måneds tid.


Man skal dog være opmærksom på sine andre hudplejeprodukter, når man vælger probiotika til:


- Undgå at bruge creme med silikoner i, da det kan blokere ingredienserne fra at trænge ned i huden, råder Claire. ​​​​​​​


Koncentreret probiotika boost

Det kan være dyrt at skifte alle sine produkter ud, så her kan du med fordel starte med boosteren fra Aurelia.


Den kan bruges helt rent direkte på huden som en kur til en start (3 pump hver dag i en uge) eller som vedligeholdelse med 1 pump hver dag enten direkte på huden eller blandet i din serum eller creme.


Der er til ca. to måneders brug i den lille booster. På den måde kan du selv afprøve fordelene af probiotika før du ændrer hele din hudplejerutine, som Claire siger.

Bagom Aurelia

Over 120 priser er regnet ned over det britiske brand siden 2013, hvor det blev lanceret. Udover probiotika indeholder Aurelia afrikanske botanicals som babobab, mongogo- og calhari-olie.


Claires egen favorit er dagcremen:

​​​​​​​

- Huden kan stadig ånde og den har sådan en ’whipped’ effekt. A little goes a long way, så den holder 6 måneder for mig!  Den er perfekt til både ung og mere moden hud, forklarer hun.Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Produkter og serier med probiotika:


Elizabeth Arden Superstart

Superstart-serien fra det anerkendte mærke, Elizabeth Arden, skaber balance og styrker hudens forsvar. Her får du virkelig virksomme anti-age produkter med probiotika.


Især Skin Reneval boosteren er rigtig spændende, det er nemlig et nyt produkt i din hudplejerutine, som skal bruges under din serum eller fugtighedscreme.  Clinique Redness Solution

Probiotika kommer i flere og flere produkter. Clinique har lavet serien redness solution, der særligt formuleret til rødmende hud.


Her finder du bl.a. en pudder, der indeholder mælkesyre og dermed reducerer rødme indefra, samtidig med at dens gullige tone reducerer rødme med det samme.
Lancôme Genefique Sensitive

Lancôme har lavet en serie med probiotika til sensitiv hud, og serummet bekæmper alle tegn på sensitivitet og beskytter samtidigt huden de næste tre måneder frem.


Har du brug for et hurtigt fix kan du med fordel prøve sheet-masken, som giver en rar fornemmelse med det samme og fugter huden i dybden.


Relaterede artikler

Anti-pollution skin care: Hvordan virker det?

Spot Trenden

Anti-pollution skin care: Hvordan virker det?

Af Isabel Marschall Thostrup

Anti-pollution skin care vinder mere og mere frem - og det er der god grund til. Produkterne hindrer nemlig forurening i at ødelægge din huds glød. Få en komplet guide til anti-pollution skin care her.

Læs mere
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Af Amalie Schiller

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs mere