Vi guider
Alt, du skal vide om salicylsyre
Måske har du hørt om salicylsyre i hudpleje? Selvom syre lyder lidt voldsomt, så er den kemiske peeling faktisk mild og meget effektiv til dybderens af særligt uren hud og tilstoppede porer.

Drømmer du også om en hud uden urenheder? Så vil salicylsyre, måske, blive din nye bedste ven! Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor salicylsyre er så populært i peelingprodukter.​​​​​​​

Hvad er det?​​​​​​​

Salicylsyre laves af salicin, som er et anti-inflammatorisk middel, der udvindes fra piletræet. Selv om kombinationen af syre og dit ansigt kan afskrække nogen, så har salicylsyre været kendt til i flere hundrede år og er en populær ingrediens i mange rense- og peelingprodukter.


Og ikke uden grund. Fordi salicylsyre er en beta hydroxy acid (BHA), fungerer den som en kemisk peeling, hvor den trænger dybere ned i hudens porer og derfor er i stand til at rengøre huden effektivt.  

Hvordan virker det? ​​​​​​​

En eksfoliering eller peeling med salicsylsyre er meget effektiv mod uren hud eller hud med tendens til at blive uren, fordi syren opløser de yderste hudceller, der løsnes og fjernes, og din hud dermed bliver trigget til at regenerere. Derfor vil du opleve, at din hud er mere frisk og blød efter en peeling med salicylsyre, og den vil samtidigt få nemmere ved at binde fugten fra dine øvrige plejeprodukter.Salicylsyren arbejder med aktive stoffer og i modsætning til mekanisk peeling med fx en scrub, så er salicylsyren helt uden små skarpe korn, hvilket kan være mildere mod din hud, fordi du ikke risikerer at ridse i den.Derudover er salicylsyren effektiv i renseprodukter, da den både virker bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Produkter med salicylsyre åbner tilstoppede porer, så de ophobede bakterier kan fjernes i- og omkring talgkirtlerne, så du får en klar og strålende hud fri for urenheder. Og som en bonus vil dine porer også se mindre ud, da de er renset i dybden, og snavs og fedt er eksfolieret væk.EU's videnskabelige komité har vurderet, at salicylsyre er sikkert at bruge i plejeprodukter og kosmetik og plejeprodukter, hvor det er tilladt op til en koncentration på 2 %. Hvis du er gravid, kan det dog være en god idé at tale med din læge om salicylsyre i din hudplejerutine.

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs også

God for dig, hvis du:


  • Vil have dybderenset din hud og have en klar og fin glød.

  • Har tendens til fedtet eller uren hud. Salicsylsyre bekæmper den fedtede hud og dermed risikoen for at udvikle hudorme og bumser.

  • Har forstørrede porer. Salicylsyren renser i dybden og fjerner snavs og fedt, hvilket får dine porer til at syne mindre.

Hvad er forskellen på BHA og AHA?  • Salicylsyre er en BHA (beta hydroxy acid), der bekæmper den fedtede hud og formindsker dine porer og dermed risikoen for at udvikle hudorme og bumser.

  • BHA er fedtopløseligt og kan derfor også trænge dybere ned i hudens porer, så de bliver renset effektivt. BHA arbejder således både på hudens ydre lag og dybere i huden, og virker derfor både udefra og ind – og indefra og ud.  

  • AHA (alfa hydroxy acid) er frugtsyre og mælkesyre. Effekten af syren er, at den fjerner døde hudceller, så din hud meget bedre kan optage fugten fra dine hudplejeprodukter.

  • AHA er vandopløseligt, og dens effekt virker bedst på hudens overflade, hvor den kan virke gavnligt mod akne, solskader, rynker og pigmentpletter.


Poweringrediensen, du allerede kender

Nyhed

Poweringrediensen, du allerede kender

Du har sikkert hørt om C-Vitamin før, men ved du også hvilken fantastisk effekt dette vitamin har på din hud? Faktisk er C-Vitamin lidt af en mirakel-ingrediens, som de fleste kan have glæde af - især i den kommende mørke tid.

Læs også

Syre til din hud

Bliv klogere på, hvordan salicylsyre bruges til at rense, eksfoliere og fugte huden ved at læs med her.
​​​​​​​

Til at rense:

Den med naturlige ingredienser

Søger du en blid rens, der effektivt renser porerne og fjerner det overskydende fedt, der får huden til at skinne? Origins Zero Oil Cleanser er en skummende rens, der med hjælp fra salicylsyre dybderenser porerne, mens indholdet af savpalmeekstrakt og tang minimerer det overskydende olielag på huden, der kan være synderen til uren og fedtet hud.

Ønsker du en frisk hud, og vil du erstatte den fedtede overflade med en mat finish, så kan Origins Zero Oil Cleanser måske blive dit nye hero-produkt.

Hudlægens effektive løsning​​​​​​​

Den berømte, amerikanske hudlæge og hudguru, Dr. Howard Murad, har skabt denne antibakterielle rensegelé, som renser porerne i dybden og som virker nu-og-her.


Det er nemlig videnskabeligt bevist, at den reducerer irriterende overfladebakterier med 99,9 % på mindre end ét minut. Triclosan og salicylsyre reducerer udbrud effektivt uden at udtørre og holder huden ren og klar.

SPAR 61,-
Murad Clarifying Cleanser 200 ml
243,95 kr.304,95 kr.Spar 61,-

Den, der virkelig renser i dybden ​​​​​​​

Verso Acne Deep Cleanse er en eksfolierende ansigtsrens forstærket med en høj koncentration anti-inflammatorisk salicylsyre, der renser hud med tendens til akne og urenheder i dybden.


Ansigtsrensen er olieopløselig og virker ved at trænge dybt ned i hudens porer.


Når rensen er trængt ned i huden, opløser den overskydende olie og døde hudceller med en effekt, der forebygger udviklingen af akne og fremkomsten af urenheder. De langvarige resultater er en ren, beroliget og blød hud.

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs også

Til at eksfoliere:

Den, der skal blive siddende på​​​​​​​

Pudderdåsernes T-Zone Peeling med 2 % salicylsyre er en mild vandbaseret eksfoliering, der trods navnet IKKE skal vaskes af, men skal blive på huden og virke.


Den eksfolierer effektivt hudens overflade, renser porerne i dybden og forbedrer hudens cellefornyelse. Både hudens udseende og funktion bliver forbedret markant, især hvis du lider af forstørrede porer, urenheder eller akne.


T-Zone Peeling er særligt velegnet til dig med normal til meget fedtet hud, som måske også har urenheder og bumser, men selv sarte hudtyper kan bruge den i hele ansigtet en eller to gange dagligt.

Den, der også virker opstrammende​​​​​​​

Dermalogica Gentle Cream Exfoliant er en mild, ikke-slibende eksfoliering med salicylsyre, mælkesyre og lindrende lavendel, aloe vera og solhat.


Når du bruger det i et tyndt lag et par gange om ugen i 10-15 minutter, vil du opleve, at hudens overflade bliver mere friskt, ren og strålende.


Eksfolieringen afstøder nemlig døde hudceller, som øger cellefornyelsen, men det har også en opstrammende effekt, da det øger hudens elastin og kollagen.


Desuden modvirker det overskydende talg og tilstoppede porer, samtidig med at indholdet af svovl går ind og renser huden, da det fjerner bakterier forbundet med akne.  

Den budgetvenlige​​​​​​​

Garnier Pure Active Intense Scrub er en eksfolierende ansigtsskrub med salicylsyre og blåbærekstrakt, som passer til dig, der har en fedtet hud med tendens til bumser.


Den eksfolierende formel reducerer urenheder og hjælper med at modvirke, at de kommer igen.


Huden føles ren, frisk, glat, og urenheder er reduceret.ermalogica Gentle Cream Exfoliant er en mild, ikke-slibende eksfoliering med salicylsyre, mælkesyre og lindrende lavendel, aloe vera og solhat.

Til at fugte:

Den, der er testet af hudlæger​​​​​​​

Origins fugtighedscreme til uren hud er en aknebehandlende og oliefri fugtighedscreme i én formel med bambuskul og 1 % salicylsyre, der skånsomt eksfolierer og renser tilstoppede porer og dermed forhindrer nye udbrud.


Huden efterlades ren, frisk og behageligt fugtet.

Den parfumefri​​​​​​​

MDerma Face 51 er en fugtgivende ansigtscreme, der aktivt modvirker bumser, hudorme og urenheder samt tilstopning af porer.


Face 51 indeholder salicylsyre og andre veldokumenterede ingredienser, der mindsker urenheder og reducerer dannelsen af sebum, som giver bumser.


Desuden sikrer cremens indhold af niacinamid for at forbedre din huds elasticitet. Cremen er anbefalet af Asthma Allergy Nordic, og er uden parfume og farvestoffer.

Den med en kraftfuld syre-trio​​​​​​​

Ole Henriksen har udviklet den her lette, matterende lotion specielt til fedtet hud. En kraftfuld blanding af salicylsyre, glycolsyre og mælkesyre hjælper med at løsne og fjerne døde hudceller, så du undgår tilstopning af porerne.


Samtidig hjælper hybenekstrakt med at reducere talgproduktionen, så din hud fremstår mindre skinnende og porernes synlighed minimeres.

Resultatet er en fugtmættet hud med en sund balance og en blød, glat og forfrisket teint.

Ole Henriksen lancerer makeup-primer

Nyhed

Ole Henriksen lancerer makeup-primer

Ole Henriksens nyeste produkt, Banana Bright Face Primer, er spækket med C-Vitamin og sikrer, at makeuppen holder sig smuk hele dagen.

Læs også

Salicylsyre i hårplejen

Salicylsyre har også fundet vej i hårpleje. Som ingrediens i shampoo og balsam har salicylsyre en mild eksfolierende effekt, og er derfor god at bruge, hvis du døjer med en tør og irriteret hovedbund.


Her går salicylsyren ind og fjerner døde hudceller og får tørre hudflager til at løsne sig fra hovedbunden, samtidig med at huden blødgøres og cellefornyelsen fremmes.   


Prøv for eksempel Sachajuan Scalp Shampoo, som er en specialshampoo, der, ud over salicylsyre, også indeholder piroctone olamine, climbazole, rosmarinolie, mentol, ingefærekstrakt og mælkesyre, som tilsammen modvirker skæl og beroliger irriteret hovedbund.  


Sådan bruger du den: Massér shampooen ind i vådt hår og lad virke i 1-2 minutter. Skyl omhyggeligt. Afslut med Sachajuan Conditioner.

Kom af med den hårde hud

Da salicylsyre har en god evne til at blødgøre hård hud, er den en yndet ingrediens i plastre mod ligtorne. Ligtorne opstår jo, når belastningen bliver meget stor på et lille hudområde, og når der bliver dannet meget hornstof for at beskytte området. Gradvist bliver hornstoffet presset sammen til en tyk, hård hornklump med en midte formet som en torn. Når du går på den, eller når din sko trykker mod tæerne, bliver “tornen” trykket ind i huden, og det kan føles ret så smertefuldt.

Ligtorneplasteret

Matas Ligtorneplaster hjælper med at bekæmpe og lindre gener fra ligtorne. Plasterets aktive kerne blødgør ligtornen, så den bliver nemmere at fjerne. Den bløde ring på plasterets indvendige side fungerer som en stødpude for det påvirkede område. Plasteret er hudvenligt og kan placeres på følsom hud.

Ligtorneplasteret indeholder salicyre (35-40%), der blødgør ligtornen. Plasteret er nemt at påsætte, da kerne og plaster er ud i et, og kan placeres alle steder på tæerne.​​​​​​​

Kan salicylsyre være farligt?

Du har intet at frygte, hvis dine hudplejeprodukter indeholder salicylsyre, for det er nemlig ikke skadeligt i lave koncentrationer og dermed i de koncentrationer, du finder i hudpleje og kosmetik. I dansk hudpleje og makeup er det kun tilladt at tilsætte op til 2 % salicylsyre i almindelige håndkøbsprodukter og 6 % i de receptpligtige.


Har du sensitiv hud, skal du dog være varsom med ikke at komme til at irritere din hud ved at bruge produkter med salicylsyre for ofte, eller produkter med for høje koncentrationer. Følger du dog produktets anvisninger og respekterer din huds tolerance, burde du ikke opleve nogle problemer. Og viser din hud nogen som helst tegn på irritationer, så hold en pause med dine salicylsyre-produkter.

Sådan blev salicylsyren opdaget

Salicylsyre er et let smertestillende middel, som blev anvendt allerede af den græske læge Hippokrates, der benyttede afkog af pileblade mod feber og smerter. Stoffet blev fremstillet kunstigt for første gang under navnet Aspirin, og det findes i dag i fx Kodimagnyl.Piletræet indeholder stoffet salicin, der kan omdannes til salicylsyre, og det samme gør flere andre planter, der bruger det som en forsvarsmekanisme mod for eksempel lus.I 1830 lykkes det kemikere at finde ud af, hvordan man producerer salicin og dermed salicylsyre. I mange år blev salicylsyre brugt til at behandle feber, smerter og gigt, indtil det lykkedes en ung tysk forsker at fremstille acetylsalicylsyre, der i dag bruges i fx Kodimagnyl og andre smertestillende midler.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Af Lene Søe Rasmussen

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs Mere
Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Af Trine Brøndsted

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs Mere
15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Af Amalie Schiller

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Ida Hinchely Kyhn

Tør hud om næsen, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. I denne artikel tager vi et kig på en håndfuld produkter, der kan hjælpe dig og din hud gennem de kølige måneder.

Læs Mere