Din sundhed
Bliv klogere på Glycolic Acid (AHA)
AHA (Alpha-Hydroxy-Acid) også kendt som frugtsyre, er en betegnelse for flere forskellige ingredienser med samme egenskaber. Læs her, hvad kategorien kan og hvilke problemer den kan løse.

Sherasmør er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

Indholdet af vitamin A og E gør, at sheasmør blødgører din hud og hjælper den til at hele.Vitaminerne er samtidig antioxidanter, som sammen med andre antioxidanter i sheasmøren hjælper til at beskytte din hud mod oxidativ stress og frie radikaler og dermed mod for tidlig aldring af huden.

Sheasmør indeholder, ikke overraskende, også en stor mængde fedtsyrer, deriblandt vitamin F, som i høj grad blødgører, fugter og plejer huden. Sheasmør har også beroligende effekt på huden.

Fordele og anvendelse

Har du tør hud, hvad enten det er på kroppen eller i ansigtet, vil egenskaberne fra sheasmøren arbejde skånsomt og effektivt med din hud.

Produkter med den største mængde sheasmør vil typisk være produkter til kroppen, og dette kan  uden problemer indgå i din daglige pleje af tør hud i ansigtet.

Vær opmærksom på...

Sheasmør er altså fantastisk til tør hud, hvilket dog også gør, at det også kan virke tilstoppende på porerne. Derfor er det en fordel at undgå sheasmør i din ansigtscreme, hvis du har tendens til uren- eller fedtet hud.

Bonus info

Sheatræet stammer oprindeligt fra Sudan og det latinske navn er Butyrospermum parkii. Sheasmør er på fast form ved stuetemperatur når det er ubehandlet.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud
  • Sensitiv hud
  • Anti-age

Populære produkter med Sheasmør

Relaterede artikler

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Vi guider

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Af Matas

Tør hud kan være virkelig frustrerende at have med at gøre – især hvis tilstanden er så slem, at huden klør og skaller. Vi har samlet alt, du skal vide om tør hud i denne artikel, så du har de bedste forudsætninger for at behandle den.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Af Cathrine Park

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.