Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Sheasmør

Sheasmør stammer fra sheanødder, og på grund af de forskellige fedtsyrer, antioxidanter og vitaminer det indeholder, er det en sand helt, når det kommer til tør hud.

Salicylsyre er en alsidig aktiv ingrediens med gode egenskaber, du kan finde i alt fra rens og serum til salver og plaster mod hård hud.

Virkning

Indholdet af vitamin A og E gør, at sheasmør blødgører din hud og hjælper den til at hele.Vitaminerne er samtidig antioxidanter, som sammen med andre antioxidanter i sheasmøren hjælper til at beskytte din hud mod oxidativ stress og frie radikaler og dermed mod for tidlig aldring af huden.

Sheasmør indeholder, ikke overraskende, også en stor mængde fedtsyrer, deriblandt vitamin F, som i høj grad blødgører, fugter og plejer huden. Sheasmør har også beroligende effekt på huden.

Fordele og anvendelse

Har du tør hud, hvad enten det er på kroppen eller i ansigtet, vil egenskaberne fra sheasmøren arbejde skånsomt og effektivt med din hud.

Produkter med den største mængde sheasmør vil typisk være produkter til kroppen, og dette kan  uden problemer indgå i din daglige pleje af tør hud i ansigtet.

Vær opmærksom på...

Sheasmør er altså fantastisk til tør hud, hvilket dog også gør, at det også kan virke tilstoppende på porerne. Derfor er det en fordel at undgå sheasmør i din ansigtscreme, hvis du har tendens til uren- eller fedtet hud.

Bonus info

Sheatræet stammer oprindeligt fra Sudan og det latinske navn er Butyrospermum parkii. Sheasmør er på fast form ved stuetemperatur når det er ubehandlet.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud
  • Sensitiv hud
  • Anti-age

Populære produkter med Sheasmør

Relaterede artikler

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Vi guider

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Af Matas

Tør hud kan være virkelig frustrerende at have med at gøre – især hvis tilstanden er så slem, at huden klør og skaller. Vi har samlet alt, du skal vide om tør hud i denne artikel, så du har de bedste forudsætninger for at behandle den.

Læs Mere
De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Vi guider

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs Mere
Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere
Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Af Cathrine Park

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Læs Mere