• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 279 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Uanset om du er til korte eller lange negle, så skal de passes, hvis du gerne vil have en pæn og velplejet hånd. Vi giver dig den ultimative negleguide, med alt lige fra hvad negle er, hvordan du plejer dem, til fordele og ulemper ved neglelak.

Hvis dine negle er en del af dit personlige udtryk, og det ikke er nok for dig, at de bare er rene, så læs med her, når vi nørder negle og neglepleje.  

Hvad er negle?

Vi har i alt 20 styk, men hvad er negle egentlig? Vores negle er forhornede hudceller bundet sammen med proteinet keratin, som er et hornstof, og vi har negle for at stabilisere huden og beskytte vores følsomme og sårbare finger- og tåspidser.

Hvor meget vokser negle?

Det er individuelt, hvor hurtigt neglene vokser, og både årstid, temperatur og helbred har indvirkning på, hvor meget dine negle vokser. Man siger dog som hovedregel, at neglene på fingrene vokser 0,1 mm per dag. Det vil sige, at det tager en negl godt og vel seks måneder at vokse helt ud. ​​​​​​​

Sjove neglefacts

 • Neglene på fingrene gror dobbelt så hurtigt som neglene på fødderne
 • Mænds negle gror hurtigere end kvinders
 • Dine negle vokser hurtigere, når det er varmt
 • Når man har passeret de 20 år, gror neglene langsommere og langsommere
 • Neglene gror hurtigere under graviditet
 • Diæt og slankekur nedsætter voksehastigheden
Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs også

Gode rutiner til neglene

Hvis du vil gøre et godt førstehåndsindtryk, og generelt fremstå velplejet , så gør du klogt i at passe og pleje dine negle. Pæne negle er med til at understrege dit personlige udtryk – dit visitkort, om man vil. Gode vaner betaler sig, når det gælder neglene.

 • Brug din negleolie to gange dagligt
 • Klip dine negle, hvis de er for lange, flækker eller flosser
 • Fil neglene i én retning
 • Fjern altid din neglelak med den mildeste neglelakfjerner, du kan finde – uden acetone
 • Krads aldrig din neglelak af. Det ødelægger neglens overflade
 • Beskyt dine negle mest muligt mod vand og kulde. Brug handsker, både når det er koldt, når du gør rent, og når du vasker op

Giv fugt til dine negle

Du passer bedst dine negle ved at holde dem fugtige. Ligesom håret har vores negle det nemlig med at tørre ud og har brug for daglig pleje, og når du fjerner neglelak, så vælg en mild fjerner, og giv masser af fugt bagefter.


Tip! Stil din neglebåndsolie ved din tandbørste. Så husker du den med sikkerhed to gange om dagen. Bonus er, at når du bruger din neglebåndsolie inden sengetid, så har den ro til at virke natten over.

(11)
CND SolarOil 14,78 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
(19)
Ecooking Håndcreme 75 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(8)
Mavala Neglelakfjerner uden Acetone
79,95
DU OPTJENER 8 Point

Sådan klipper du negle

Tag et dejligt bad, eller vask hænderne godt, inden du klipper dine negle. Varmen fra vandet er nemlig med til at blødgøre dine negle, de bliver nemmere at klippe, og du undgår, at de flækker. Klip små stykker af neglen ad gangen, og fil til sidst for et godt finish, når du har fundet den længde, du ønsker, at dine negle skal have.


Tip! Bid aldrig i dine negle. Det starter en ond cirkel, der bare vil få dem til at spalte endnu mere.

(3)
Tweezerman Stainless Steel Neglesaks
229,95
DU OPTJENER 23 Point
(35)
Matas Striber Negletang
259,95
DU OPTJENER 26 Point
(11)
Pfeilring Negleklipper lille 1 stk
84,95
DU OPTJENER 9 Point

Sådan skal du file dine negle

Når du filer dine negle, så hold dig til at file i én retning, og drop alt om at file frem og tilbage. Grunden hertil er, at du risikerer at ødelægge neglepladerne, så de skiller og flosser. Fil udefra og ind mod midten, og husk at løfte filen fra neglen hver gang.

(14)
Matas Striber Neglefil 18 cm
34,95
DU OPTJENER 4 Point
(4)
Depend Neglefil glas
79,95
DU OPTJENER 8 Point
(16)
M.COSMETICS Neglefile 2 stk. Fin/Medium
19,95
DU OPTJENER 2 Point

Sådan får du blanke negle

Så snart neglene får en smule glans, ser de allerede mere velplejede og pæne ud, og det er nemmere at droppe neglelakken.


Anskaf dig en poleringsfil, og giv dig i kast med at gøre dine negle blanke. Polering består af flere trin, hvor du polerer neglene med den groveste side først og så polerer med finere og finere korn.

(3)
Depend Supershine Poler
45,95
DU OPTJENER 5 Point
(6)
Matas Striber Neglefil og -polerer
29,95
DU OPTJENER 3 Point

Spis dig til smukke negle

Som så meget andet i kroppen bliver dine negle påvirket af din kost. Og der er især to ting, som påvirker neglene:

 • Biotin, som blandt andet findes i æggeblomme, soja, kål og indmad, er en god kilde til sunde negle.
 • Zink, som for eksempel findes i østers, hvedekim, krabbekløer og kakao, er gode hjælpere til sunde og stærke negle.  

​​​​​​​Spiser du en sund og varieret kost, burde dine negle være stærke og sunde, men du kan også vælge at spise et kosttilskud. Markedet bugner med kosttilskud, som bidrager til at vedligeholde neglene.

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs også

Hjælp! Hvad gør jeg, når neglene flækker, knækker og spalter?

Hvis dine negle har det med at knække, flække eller spalte, bør du kigge på dine neglerutiner eller mangel på samme og ikke mindst din kost. Får du de proteiner og vitaminer, du skal? Og hvad med negleplejen? Du har desværre som regel dig selv at takke, men i stedet for at slå dig selv i hovedet over, at uheldet med en negl har været ude, så sæt stærkere ind på plejen og kosten!

Er neglelak godt eller skidt for neglene?

Svaret er ikke helt entydigt. Oplever du, at dine negle flækker og spalter, og du ofte går med neglelak, så hold en pause.  Elsker du pæne lakerede negle, så sørg for at vælge en neglelak med plejende ingredienser. Der findes efterhånden en hel neglelak-generation, der sikrer neglelak uden ftalater, toluen osv., men som stadig er pæne og holdbare, og nogle er endda veganske. Der er altså god grund til at undersøge din neglelak, inden du køber den.

Brug basecoat og topcoat

Brug altid en basecoat, og slut af med en god topcoat. De er med til at sikre neglenes sundhed og gør, at lakken holder sig pæn i længere tid. Hold pause i ny og næ, og giv dine negle nogle dage uden neglelak, når du har mulighed for det. Husk at bruge din neglebåndsolie, selv om du har neglelak på. Det gavner både negle og neglebånd.


Vidste du, at jo sundere dine neglebånd er, jo pænere bliver din neglelak på neglene?​​​​​​​


Husk at drysse glimmer på

Vi guider

Husk at drysse glimmer på

Det er bare mere festligt, når man spicer makeuppen op med en masse glimmer og shimmer. Vi ser derfor på hvilke glimmerprodukter, der passer perfekt til sæsonens mange fester.

Læs også

Kunstige negle – er det godt eller skidt?

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger kunstige negle. For de flestes vedkommende hænger det sammen med, at man ikke naturligt kan få sine negle til at holde sig flotte og lange, uden at de knækker. Der er trods alt mere styrke at hente i kunstige negle, til gengæld slider de på ens naturlige negle og er derfor ikke det bedste bekendtskab. Limen og trykket på dine egne negle er ikke en god kombination, og derfor er det en hård omgang for dine negle. Så husk at pleje dem godt, hvis du har haft kunstige negle på.

Relaterede produkter

(8)
Depend O2 Strength Overnight
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(30)
Matas Striber Plejende Neglecreme 20 ml
54,95
DU OPTJENER 6 Point
(2)
CND Cuticle Eraser 15 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
(0)
The Organic Pharmacy Rose Balm 10 ml
Medlemspris 206,50
Ikke medlem 295,00
DU OPTJENER 21 Point
(9)
OPI Prospa Nail & Cuticle Oil 8,6 ml
83,95
Førpris 104,95
DU OPTJENER 9 Point
(1)
IDUN Minerals Kristall Base Coat
79,95
DU OPTJENER 8 Point

Relaterede artikler

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs Mere
Primer guide: Find primeren til netop dit behov

Vi guider

Primer guide: Find primeren til netop dit behov

Af Isabel Marschall Thostrup

Tør hud, forstørrede porrer, rødme eller skinnende t-zone? Der er ikke en one size fits all, når det kommer til primere, så tag et kig på primerguiden her, og find den helt rette til dit behov.

Læs Mere
C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 279 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret