Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Spoiler alert: Du behøver ikke at tage i neglesalonen for at få smukke og velplejet negle. Med få trin og produkter kan du nemlig skabe din helt egen neglesalon derhjemme og give dig selv den ultimative manicure. I indslaget her bliver du klogere på hvilke produkter, der giver velplejet negle, hvordan du plejer dem, hvad negle egentlig er samt inspiration til din næste neglelak.

Personligt føler jeg mig altid bedst tilpas, når mine negle og hænder fremstår flotte og velplejet. I stedet for at gå i den nærmeste neglesalon har jeg undersøgt, hvordan jeg kan give mig selv den ultimative neglepleje i hjemlige omgivelser. Og jeg tror, at jeg har fundet den perfekte rutine, der både er let, budgetvenlig og effektiv.  

Manicure guide: Sådan får du smukke og velplejet negle

1. Start med at fjerne din neglelak

Inden du går i gang med den helt store manicure omgang, skal din nuværende neglelak fjernes med hjælp fra en neglelakfjerner. Neglelakfjerner fås både med og uden acetone, men vælger du uden, skal du være opmærksom på, at det kan kræve lidt ekstra at få neglelakken helt væk.  


Et lille tip til at fjerne din negleak er at duppe en smule på en vatrondel og efterfølgende gnide vatrondellen mildt i cirkulære bevægelser på neglene. Når neglelakken er fjernet, er det en god idé at give dine hænder en tur under håndvasken, så de ikke er smurt ind i acetone.

Matas StriberNeglelakfjerner med Acetone og Uden Parfume
49,95 kr.
(903)
100 ml
Matas StriberNeglelakfjerner uden Acetone
29,95 kr.
(231)
2 FOR 25,-
80 stk.
Matas StriberØkologiske Vatrondeller Normal
stk. 16,95 kr.

2. Giv fugt til dine negle

Du passer bedst dine negle ved at holde dem fugtige. Ligesom håret har vores negle det nemlig med at tørre ud og har brug for daglig pleje. Så find en skål eller balje frem og sæt dine hænder i blød i få minutter, inden du skrubber dine hænder og negle godt ind med en scrub. En scrub fjerner både døde hudceller og efterlader hænder og negle ekstremt bløde. Win-win!


Når hænder og negle er skrubbet, kan du med fordel give dem en smule håndcreme, så de bliver ekstra bløde og velplejet.

SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
EcookingHåndsæbe med Scrub
249,95 kr.
(113)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberGlycerin Håndcreme Uden Parfume
54,95 kr.
(2724)
2 FOR 1
75 ml
EcookingHåndcreme
169,95 kr.
(301)

3. Sådan klipper du dine negle

Eftersom du lige har vasket og plejet dine hænder og negle ekstra godt, bliver det nemmere for dig at klippe dine negle med en neglesaks og undgå, at de flækker.


Klip små stykker af neglene ad gangen, og fil og poler til sidst for et godt finish, når du har fundet den længde, du ønsker, at dine negle skal have.

Matas StriberBuet Neglesaks
149,95 kr.
(41)
Matas StriberNeglefil og -Polerer
31,95 kr.
(49)
PfeilringNegleklipper
84,95 kr.
(141)

4. Sådan skal du file dine negle

Når du filer dine negle, så hold dig til at file i én retning og drop alt om at file frem og tilbage.


Grunden hertil er, at du risikerer at ødelægge neglepladerne, så de skiller og flosser. Fil udefra og ind mod midten, og husk at løfte filen fra neglen hver gang.

Matas StriberFarvet Glasneglefil
117,95 kr.
(141)
2 stk.
M.COSMETICSNeglefile Fin/Medium
24,95 kr.
(125)

5. Sådan får du blanke negle

Så snart neglene får en smule glans, ser de allerede mere velplejede og pæne ud.


Hertil skal du bruge en poleringsfil, der både efterlader neglene med en skinnende og ren overflade samtidig med at mindske riller og ujævnheder. Polering består af flere trin, hvor du polerer neglene med den groveste side først efterfulgt af finere og finere korn.

Matas StriberNeglefil og -Polerer
31,95 kr.
(49)
DependNeglefil med 4 Sider
44,95 kr.
(37)

6. Brug en neglebåndsskubber

Om du vil lakerer dine negle med en neglelak eller ej, er det altid en god idé at bruge en neglebåndsskubber. Den skubber nemlig neglebåndene væk fra neglene og får neglene til at se længere, mere velplejet og flotte ud. Du skal blot bruge den spidse ende til at skubbe dine neglebånd ned.


Når neglebåndene er skubbet ned, vil du opleve, at dine neglebånd stritter ud til højre og venstre - og det skal naturligvis fjernes. Her kommer neglebåndskniven ind i billedet, som fjerner hård hud og løse hudflige. Når du bruger neglebåndskniven skal du skubbe den væk fra dig selv. Her kan du efterfølgende bruge en neglepind til at rense forsigtigt under neglene.

Matas StriberNeglebåndsskubber
52,95 kr.
(37)
Asst. Farver
Matas StriberNeglebåndskniv
42,95 kr.
(60)
8 stk.
Matas StriberNeglepinde af Træ
28,95 kr.
(61)

7. Påfør din favorit neglelak

Efter dine negle har fået hele armen og blevet godt og grundigt velplejet, er det tid til at lakere dine negle med dine favorit lak - yay! Det er altid det her step, jeg personligt glæder mig mest til.


Det er ikke altid lige let at finde ud af, hvilken neglelak man er i humør til. Derfor har jeg testet at ocean af smukke neglelakker i forskellige farver fra forskellige brands. Nedenfor finder du to af mine absolut favoritter:

SPAR 40%
essieNeglelak
Medlemspris
65,97 kr.109,95 kr.
(2337)
CNDVinylux Long Wear Polish
124,95 kr.
(856)

8. Sidste men absolut ikke mindst: negleolie

Vil du gå all-in på dine hjemme-manicure? Så har jeg lige et protip, der vil få dem til at shine og se velplejet ud som aldrig før. Hemmeligheden er: negleolie.


Negleolien har mange fantastiske egenskaber og en god huskeregel er faktisk at pleje neglene hver dag med en negleolie. Jeg vil ærligt indrømme og fortælle, at jeg ikke altid er god til det. Men jeg prøver! Og jeg elsker, når mine negle har fået en omgang. En negleolie giver nemlig masser af fugt og er den ultimative problemløser på stortset alle negleproblemer. Du skal blot lægge et lag rundt om neglene og massere olien godt ind omkring neglene og voilá. Smukke, velplejet negle!

SPAR 25%KØB 2
6502
Nilens JordNail Oil
99,95 kr.
(29)
CNDSolarOil Nail & Cuticle Care
139,95 kr.
(294)


Tip! Stil din negleolie ved din tandbørste. Så husker du den med sikkerhed to gange om dagen. Bonus er, at når du bruger din neglebåndsolie inden sengetid, så har den ro til at virke natten over.​​​


Spis dig til smukke negle

Som så meget andet i kroppen bliver dine negle påvirket af din kost. Og der er især to ting, som påvirker neglene:

 • Biotin, som blandt andet findes i æggeblomme, soja, kål og indmad, er en god kilde til sunde negle.

 • Zink, som for eksempel findes i østers, hvedekim, krabbekløer og kakao, er gode hjælpere til sunde og stærke negle.  

​​​​​​​Spiser du en sund og varieret kost, burde dine negle være stærke og sunde, men du kan også vælge at spise et kosttilskud. Markedet bugner med kosttilskud, som bidrager til at vedligeholde neglene.

Hvad er negle?

Vi har i alt 20 styk, men hvad er negle egentlig? Vores negle er forhornede hudceller bundet sammen med proteinet keratin, som er et hornstof, og vi har negle for at stabilisere huden og beskytte vores følsomme og sårbare finger- og tåspidser.

Hvor meget vokser negle?

Det er individuelt, hvor hurtigt neglene vokser, og både årstid, temperatur og helbred har indvirkning på, hvor meget dine negle vokser. Man siger dog som hovedregel, at neglene på fingrene vokser 0,1 mm per dag. Det vil sige, at det tager en negl godt og vel seks måneder at vokse helt ud. ​​​​​​​
​​​​​​​

Sjove neglefacts

 • Neglene på fingrene gror dobbelt så hurtigt som neglene på fødderne

 • Mænds negle gror hurtigere end kvinders

 • Dine negle vokser hurtigere, når det er varmt

 • Når man har passeret de 20 år, gror neglene langsommere og langsommere

 • Neglene gror hurtigere under graviditet

 • Diæt og slankekur nedsætter voksehastigheden
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

Gode rutiner til neglene

Hvis du vil gøre et godt førstehåndsindtryk, og generelt fremstå velplejet , så gør du klogt i at passe og pleje dine negle. Pæne negle er med til at understrege dit personlige udtryk – dit visitkort, om man vil. Gode vaner betaler sig, når det gælder neglene.

 • Brug din negleolie to gange dagligt

 • Klip dine negle, hvis de er for lange, flækker eller flosser

 • Fil neglene i én retning

 • Fjern altid din neglelak med den mildeste neglelakfjerner, du kan finde – uden acetone

 • Krads aldrig din neglelak af. Det ødelægger neglens overflade

 • Beskyt dine negle mest muligt mod vand og kulde. Brug handsker, både når det er koldt, når du gør rent, og når du vasker op

Hjælp! Hvad gør jeg, når neglene flækker, knækker og spalter?

Hvis dine negle har det med at knække, flække eller spalte, bør du kigge på dine neglerutiner eller mangel på samme og ikke mindst din kost.


Får du de proteiner og vitaminer, du skal? Og hvad med negleplejen? Du har desværre som regel dig selv at takke, men i stedet for at slå dig selv i hovedet over, at uheldet med en negl har været ude, så sæt stærkere ind på plejen og kosten!

Er neglelak godt eller skidt for neglene?

Svaret er ikke helt entydigt. Oplever du, at dine negle flækker og spalter, og du ofte går med neglelak, så hold en pause. Elsker du pæne lakerede negle, så sørg for at vælge en neglelak med plejende ingredienser.


Der findes efterhånden en hel neglelak-generation, der sikrer neglelak uden ftalater, toluen osv., men som stadig er pæne og holdbare, og nogle er endda veganske. Der er altså god grund til at undersøge din neglelak, inden du køber den.

Hverdagsluksus på budget: Neglelak

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: Neglelak

Skal dine negle piftes op med forårets lakker i pastelfarver, er der mange fine og budgetvenlige neglelakker at vælge imellem. Vi har samlet fire af vores bedste neglelakker, hvor både pris, farve og kvalitet er i top. Og så guider vi dig til, hvordan du nemt forlænger holdbarheden på din neglelak og bevarer dine negle så pæne som muligt med den rette neglepleje.

Læs også

Brug basecoat og topcoat

Brug altid en basecoat, og slut af med en god topcoat. De er med til at sikre neglenes sundhed og gør, at lakken holder sig pæn i længere tid. Hold pause i ny og næ, og giv dine negle nogle dage uden neglelak, når du har mulighed for det.


Husk at bruge din neglebåndsolie, selv om du har neglelak på. Det gavner både negle og neglebånd.


Vidste du, at jo sundere dine neglebånd er, jo pænere bliver din neglelak på neglene?​​​​​​​
​​​​​​​

Kunstige negle – er det godt eller skidt?

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger kunstige negle. For de flestes vedkommende hænger det sammen med, at man ikke naturligt kan få sine negle til at holde sig flotte og lange, uden at de knækker.


Der er trods alt mere styrke at hente i kunstige negle, til gengæld slider de på ens naturlige negle og er derfor ikke det bedste bekendtskab. Limen og trykket på dine egne negle er ikke en god kombination, og derfor er det en hård omgang for dine negle. Så husk at pleje dem godt, hvis du har haft kunstige negle på.

Relaterede produkter

Strength Overnight
DependO2 Neglepleje
99,95 kr.
(27)
KUN ONLINE
11 ml
IDUN MineralsNail Oil
79,95 kr.
(9)
15 ml
CNDCuticle Eraser Gentle Exfoliator
119,95 kr.
(46)
Matas StriberSpids Neglesaks
149,95 kr.
(16)
OPIPro Spa
119,95 kr.
(39)
KUN ONLINE
11 ml
IDUN MineralsBase Coat Kristall
79,95 kr.
(2)

Relaterede artikler

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Vi guider

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Af Amalie Schiller

Neglelakker er et helt univers for sig selv. Der findes både de lyse, mørke, hurtigtørrende, ekstra holdbare, for ikke at glemme de mange neglelak farver, nuancer og finish, man også kan vælge mellem. Derfor har jeg taget en beslutning om at teste de bedste neglelakker i de smukkeste farver, der passer perfekt til sommerens festligheder.

Læs Mere
Farvel til problemer med neglene!

Bag om brandet

Farvel til problemer med neglene!

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Få et overblik over, hvad du kan gøre ved dine negleproblemer. Det behøver slet ikke være så svært.

Læs Mere
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Af Frederikke Sofie Kaas

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs Mere
Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Vi guider

Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Af Ida Hinchely Kyhn

Vil du have smukke og holdbare gelnegle uden at tømme pengepungen helt? Så har vores helt egen negletekniker Zita Gaston samlet de bedste produkter, tips og tricks til dig her, så du kan blive pro på ingen tid!

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek