Vi guider

Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Skal man putte neglelakker i køleskabet, og skal jeg vælge en neglelakfjerner med eller uden acetone? Der er mange myter om neglelak, og vi forstår godt, hvis du synes, det er svært at finde rundt i. Vi har derfor lavet den ultimative guide til neglelak med 15 tips, du skal kende. Læs den inden du giver dig i kast med din næste lakering.

Den rigtige neglelak sætter altid lige prikken over i’et på dit look. Bliv en rigtig neglelak-ekspert med vores uundværlige tips og tricks til, hvordan du lægger en flot neglelak og passer på dine yndlingslakker. Vi gennemgår i denne artikel de 15 vigtigste tips, så du sikkert kan gå i gang med lakeringen!

1. Brug altid en basecoat

Inden du starter, så opblød dine neglebånd i lunkent vand, og skub dem derefter ned med en rosenpind. Det gør dine negle længere og mere elegante at se på. Fil neglene i passende form og længde. Fil kun i én retning, og lad gerne neglen følge fingerspidsens form – især hvis længden matcher.


En basecoat giver nemlig din neglelak et godt underlag at hænge fast på og forlænger holdbarheden på dit neglelook. Desuden modvirker en basecoat, at din negl bliver misfarvet, hvis du bruger meget farverige lakker.

Essie - Strong start base coat

Denne base coat styrker og booster dine negle. Med sit indhold af biotin bliver neglene mere modstansdygtige og både synes og føles stærkere.


Du kan bruge den alene for at undgå at dine negle flækker, skaller eller går i stykker, og du kan bruge den under en farvet lak, for et mere holdbart og skånsomt resultat.

essie Strong Start Base Coat As Strong as it Gets
SPAR 20%KØB 2
As Strong as it Gets
essieStrong Start Base Coat
Medlemspris
95,96 kr.119,95 kr.
(67)

2. Less is more

"Less is more" er helt klart en god regel, når du skal lægge neglelak. Et flot resultat får du typisk, hvis du lægger den i tre lange strøg. Først et midt på neglen og så et strøg på hver side. Læg tynde lag – så tørrer din lak hurtigere, og du undgår for meget griseri på fingeren.

3. Byg op i fire lag

For et perfekt resultat, brug da gerne en basecoat, to lag neglelak og så en topcoat. Lad der gerne gå et par minutter mellem hver påføring.

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Vi guider

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Neglelakker er et helt univers for sig selv. Der findes både de lyse, mørke, hurtigtørrende, ekstra holdbare, for ikke at glemme de mange neglelak farver, nuancer og finish, man også kan vælge mellem. Derfor har jeg taget en beslutning om at teste de bedste neglelakker i de smukkeste farver, der passer perfekt til sommerens festligheder.

Læs også

4. Topcoat på neglespidsen

Afslut med en overlak, der får neglelakken til at holde længere og giver masser af glans. Når du lægger din topcoat, så slut af med at lade penslen glide hen over kanten af neglespidsen. Så modvirker du nemlig, at din neglelak krakelerer, når du rammer fingersidserne mod dit tastatur etc.


CND Vinylux Long Wear Top Coat

CND's Vinylux top coat er en hurtigtørende top coat, der samtididg er kendt for dens holdbarhed. Så snart lakken udsættes for sollys hærder den og giver maksimal holdbarhed.

​​​​​​​

Overlakken giver en keramisk forsegling og beskytter din neglelak mod ridser, afskalning og bevarer high shine i 7 dage.

CND Vinylux Long Wear Top Coat 15 ml
SPAR 25,-
15 ml
CNDVinylux Long Wear Top Coat
99,95 kr.124,95 kr.
(157)

5. Rul din neglelak

Lad endelig være med at ryste dine neglelakker, før du skal bruge dem. Hvis der ikke er så meget lak tilbage i flakonen, så rul den i stedet lodret mellem dine håndflader. På den måde undgår du, at der kommer luftbobler i neglelakken og på dine negle, når du lægger den.


6. Altid ren og tør

Nogle gange kan der komme små bobler på neglen, hvis den ikke er helt tør, eller hvis der sidder nogle olie- eller cremerester på neglen. Du skal derfor sørge for, at dine negle er helt rene og tørre, inden du lægger din lak. ​​​​​​​


Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Spoiler alert: Du behøver ikke at tage i neglesalonen for at få smukke og velplejet negle. Med få trin og produkter kan du nemlig skabe din helt egen neglesalon derhjemme og give dig selv den ultimative manicure. I indslaget her bliver du klogere på hvilke produkter, der giver velplejet negle, hvordan du plejer dem, hvad negle egentlig er samt inspiration til din næste neglelak.

Læs også

7. Acetone

Undgå, så vidt muligt, neglelakfjerner med acetone – især hvis du har skrøbelige negle. Den klarer jobbet effektivt, men kan dog virke udtørrende på dine negle og gøre situationen værre. Foretrækker du acetone (for den er jo effektiv!), så vælg altid en med plejende ingredienser som fx glycerin og panthenol.


8. Det må gerne glitre

Skal du være ekstra festlig, og skal din neglelak kunne holde til lidt af hvert, så vælg en med glittereffekt, som sidder ultragodt fast på neglene. Brug hertil altid en effektiv topcoat, så du får et holdbart resultat.


9. Ekspres Neglelakfjerner

Neglelakker med glittereffekter kan være superbesværlige at få af igen, men her kan en neglelakfjerner med acetone faktisk være din redning. Gør det nemt for dig selv og vælg en neglalakfjerner med acetone. Put negleklakfjerneren på en vatrundel og hold den på neglen i 20 sekunder, så glitterneglelakken opløses. Vipe derefter det sidste neglelak af neglen.


10. Kold neglelak

Opbevar dine neglelakker koldt, tørt og mørkt. Køleskabet er det ideelle sted, for det forlænger levetiden på dine neglelakker, da varme og sollys kan gøre neglelakken tykkere og ændre farven.


11. Neglebåndsolie

Vær gavmild med neglebåndsolien.  For det første holder olien dine neglebånd sunde og velplejede, men hvis du påfører den lige efter, du har lagt din neglelak, kan den faktisk være med til at afværge ridser i lakken, hvis du kommer til at støde neglene ind i noget.


CND - SolarOil Nail & Cuticle Care

Denne neglebåndsolie er den ultimative pleje til dine negle. Olien forebygger negle der skiller i lagene, knækker let eller let bliver misfarvede.


Med ingredienser som jojobaolie, mandelolie og E-vitamin gør den neglene ekstremt fleksible, smidige, og blødgør samtidig neglebåndene.

CND SolarOil Nail & Cuticle Care 15 ml
SPAR 28,-
15 ml
CNDSolarOil Nail & Cuticle Care
+ 2 størrelser
111,95 kr.139,95 kr.
(277)


Psst! Hvis dine negle har ujævnheder, du ikke kan dække, kan du bruge en “ridge filler”-lak i stedet for underlak.

12. Dup med neglelakfjerner

Lægger du for tykke lag, øger du risikoen for mærker og ridser i neglelakken. Har lakken fået et hak, så prøv at duppe lidt neglelakfjerner på området med din finger. Det får lakken omkring ridsen eller mærket til at jævne fordybningen ud. Vent et minuts tid og læg nu et tyndt lag neglelak og afslut med toplak. Voila!


13. Mærk med neglen

Er du i tvivl, om din neglelak er helt tør og good to go, så sæt forsigtigt dine lillefinger-negle mod hinanden. Mærker du modstand og klistrer de en smule til hinanden, ja, så skal du fortsat væbne dig med lidt mere tålmodighed.


4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

14. "Pop" med hvid

Vil du virkelig have dine farverige neglelakker til at poppe og virkelig stå frem, så brug en hvid neglelak som underlak.


15. Læbepensel

Er du kommet til at ramme ved siden af, så frygt ikke! En metode til at fjerne lak, der er kommet ved siden af neglen (og det sker jo!), er ved at bruge en rengjort gammel læbepensel, som du dypper i lidt neglelakfjerner og så forsigtigt pensler pletterne af.Husk! Velplejede hænder og negle giver det bedste resultat, hvis du gerne vil lægge en smuk neglelak. Det er derfor en god idé at pleje dine hænder, før du svinger neglelakken. Så sørg for at smøre hænder ind i en god og nærende håndcreme før du går i gang.

Flere gode produkter til neglene

essie All In One Top and Base Coat
SPAR 20%KØB 2
essieAll In One Top and Base Coat
Medlemspris
95,96 kr.119,95 kr.
(125)
Depend O2 Grape & Avocado Nail Oil
SPAR 20%
DependO2 Grape & Avocado Nail Oil
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(52)
Gosh Copenhagen Nail Lacquer 634 Snow White
SPAR 25%KØB 2
634 Snow White
Gosh CopenhagenNail Lacquer
+ 4 farver
Medlemspris
55,96 kr.69,95 kr.
(32)
Depend O2 Neglelakfjerner 100 ml
SPAR 20%
100 ml
DependO2 Neglelakfjerner
Medlemspris
31,96 kr.39,95 kr.
(33)
Mavala Mava-Strong Fortifying Base Coat
SPAR 20%
MavalaMava-Strong Fortifying Base Coat
Medlemspris
114,36 kr.142,95 kr.
(112)
Nail Diva Corrective Pen
SPAR 14,-
Nail DivaNail Diva Corrective Pen
55,95 kr.69,95 kr.
(18)

Relaterede artikler

Farvel til problemer med neglene!

Bag om brandet

Farvel til problemer med neglene!

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Få et overblik over, hvad du kan gøre ved dine negleproblemer. Det behøver slet ikke være så svært.

Læs Mere
Forårsnegle: 4 farver, der hitter til foråret

Spot Trenden

Forårsnegle: 4 farver, der hitter til foråret

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, der kan få mig ned i gear, er det, når jeg tænder for min favoritserie, sætter mig godt til rette i sofaen, og finder neglelaksættet frem. De sidste par uger har jeg undersøgt, hvilke neglelakfarver, der stjæler rampelyset, og som jeg er sikker på, at vi kommer til at se meget mere til. I indslaget her løfter jeg sløret for fire af dem, der særligt fangede min interesse. Jeg har testet alle farver på egne negle, og i kan tro, at jeg har glædet mig til at dele lakkerne med jer!

Læs Mere
Redaktionen tester: Holdbare topcoats til neglene

Vi guider

Redaktionen tester: Holdbare topcoats til neglene

Af Isabel Marschall Thostrup

Neglelak, der skaller i løbet af ingen tid, er bare ikke sagen. Derfor kan det være en god idé at bruge en topcoat ovenpå lakken, for at forlænge holdbarheden. Men hvilken skal du vælge? Redaktionen har testet 6 topcoats, så du let kan finde din favorit.

Læs Mere
Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Vi guider

Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Af Ida Hinchely Kyhn

Vil du have smukke og holdbare gelnegle uden at tømme pengepungen helt? Så har vores helt egen negletekniker Zita Gaston samlet de bedste produkter, tips og tricks til dig her, så du kan blive pro på ingen tid!

Læs Mere