• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret
Vi guider

Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Vi har lavet den ultimative guide til neglelak med 16 tips, du BØR kende. Læs den inden du giver dig i kast med din næste lakering.

Sommeren står for døren, og den rigtige neglelak kan nemt blive prikken over i’et på dit look, hvor nye farver kan pifte op, når solen vinder frem. Bliv en rigtig neglelak-ekspert med vores uundværlige tips og tricks til hvordan du lægger en flot neglelak, og passer på dine yndlingslakker.

1. Brug altid en basecoat

Inden du starter, så opblød dine neglebånd i lunkent vand, og skub dem derefter ned med en rosenpind. Det gør dine negle længere og mere elegante at se på. Fil neglene i passende form og længde. Fil kun i én retning, og lad gerne neglen følge fingerspidsens form – især hvis længden matcher.


En basecoat giver nemlig din neglelak et godt underlag at hænge fast på og forlænger holdbarheden på dit neglelook. Desuden modvirker en basecoat, at din negl bliver misfarvet, hvis du bruger meget farverige lakker.

Herôme Ridge Filling Base Coat Underlak

Dette er en beskyttende underlak, der fylder de små riller i neglen ud. Dette resulterer i smukke glatte negle. Underlakken beskytter også mod misfarvninger, hvis du anvender farvede lakker.

(1)
Herôme Neglepleje Ridge Filling Base Coat Underlak 10 ml
109,95
DU OPTJENER 11 Point

2. Less is more

"Less is more" er helt klart en god regel, når du skal lægge neglelak. Et flot resultat får du typisk, hvis du lægger den i tre lange strøg. Først et midt på neglen og så et strøg på hver side. Læg tynde lag – så tørrer din lak hurtigere, og du undgår for meget griseri på fingeren.

3. Byg op i fire lag

For et perfekt resultat, brug da gerne en basecoat, to lag neglelak og så en topcoat. Lad der gerne gå et par minutter mellem hver påføring.

Redaktionen tester: 5 forskellige neglelak brands

Vi guider

Redaktionen tester: 5 forskellige neglelak brands

Neglelakker er et helt univers for sig selv og det kan til tider være svært at finde rundt i, hvilken neglelak man skal ende med. Der er både de hurtigtørrende, ekstra holdbare, de dyre og de billige - så hvilke neglelakker er i virkeligheden de bedste?

Læs også

4. Topcoat på neglespidsen

Afslut med en overlak, der får neglelakken til at holde længere og giver masser af glans. Når du lægger din topcoat, så slut af med at lade penslen glide hen over kanten af neglespidsen. Så modvirker du nemlig, at din neglelak krakelerer, når du rammer fingersidserne mod dit tastatur etc.


CND Vinylux Long Wear Top Coat

En innovativ overlak, der giver en keramisk forsegling og beskytter din neglelak mod ridser, afskalning og bevarer high shine i 7 dage.

(18)
CND Vinylux Long Wear Top Coat 15 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point

5. Rul din neglelak

Lad endelig være med at ryste dine neglelakker, før du skal bruge dem. Hvis der ikke er så meget lak tilbage i flakonen, så rul den i stedet lodret mellem dine håndflader. På den måde undgår du, at der kommer luftbobler i neglelakken og på dine negle, når du lægger den.


6. Altid ren og tør

Nogle gange kan der også komme små bobler på neglen, hvis den ikke er helt tør, eller hvis der sidder nogle olie- eller cremerester på neglen. Sørg for, at dine negle er helt rene og tørre, inden du lægger din lak. ​​​​​​​


Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Uanset om du er til korte eller lange negle, så skal de passes, hvis du gerne vil have en pæn og velplejet hånd. Vi giver dig den ultimative negleguide, med alt lige fra hvad negle er, hvordan du plejer dem, til fordele og ulemper ved neglelak.

Læs også

7. Acetone

Undgå, så vidt muligt, neglelakfjerner med acetone – især hvis du har skrøbelige negle. Den klarer jobbet effektivt, men kan dog virke udtørrende på dine negle og gøre situationen værre. Foretrækker du dog acetone (for den er jo effektiv!), så vælg altid en med plejende ingredienser som fx glycerin og panthenol.


8. Det må gerne glitre

Skal du være ekstra festlig, og skal din neglelak kunne holde til lidt af hvert, så vælg en med glittereffekt, som sidder ultragodt fast på neglene.


9. Ekspres Neglelakfjerner

Neglelakker med glittereffekter kan være superbesværlige at få af igen, men her kan en neglelakfjerner med acetone faktisk være din redning. Gør det nemt for dig selv og vælg en Ekspres Neglelakfjerner, som er en neglelakfjerner og svamp i ét. Du stikker bare neglen ned i beholderen og holder den der i ca. 30 sekunder, og så skulle lakken gerne glide af let som en leg.


Matas Ekspres Neglelakfjerner 

Denne neglelakfjerner renser nemt og effektivt lakken af dine negle uden at udtørre dem, da den er acetonefri. Indholdet af glycerin beskytter huden omkring neglene og tilfører fugt. 

10. Kold neglelak

Opbevar dine neglelakker koldt, tørt og mørkt. Køleskabet er det ideelle sted, for det forlænger levetiden på dine neglelakker, da varme og sollys kan gøre neglelakken tykkere og ændre farven.


11. Neglebåndsolie

Vær gavmild med neglebåndsolien.  For det første holder olien dine neglebånd sunde og velplejede, men hvis du påfører den lige efter, du har lagt din neglelak, kan den faktisk være med til at afværge ridser i lakken, hvis du kommer til at støde neglene ind i noget.


Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil

Vitamin E Nail & Cuticle Oil indeholder en fugtgivende formel med hvedekim-, abrikoskerne- og tidseloile, som absorberes hurtigt og virker nærende på dine negle og neglebånd.

(23)
Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil
59,95
DU OPTJENER 6 Point


Psst! Hvis dine negle har ujævnheder, du ikke kan dække, kan du bruge en “ridge filler”-lak i stedet for underlak.

12. Dup med neglelakfjerner

Lægger du for tykke lag, øger du risikoen for mærker og ridser i neglelakken. Har lakken fået et hak, så prøv at duppe lidt neglelakfjerner på området med din finger. Det får lakken omkring ridsen eller mærket til at jævne fordybningen ud. Vent et minuts tid og læg nu et tyndt lag neglelak og afslut med toplak. Voila!


13. Mærk med neglen

Er du i tvivl, om din neglelak er helt tør og good to go, så sæt forsigtigt dine lillefinger-negle mod hinanden. Mærker du modstand og klistrer de en smule til hinanden, ja, så skal du fortsat væbne dig med lidt mere tålmodighed.


4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

14. "Pop" med hvid

Vil du virkelig have dine farverige neglelakker til at poppe og virkelig stå frem, så brug en hvid neglelak som underlak.


15. Fine rene kanter

Har du det med at ramme ved siden af, når du lægger neglelak, så prøv en smart flydende gel-tape som Mess no More. Læg den rundt om neglen, påfør så din lak og toplak, og slut af med at trække gelen af igen – og vupti, du har helt fine og rene kanter.


Mess no more flydende tape

En flydende gel du lægger rundt om din negl, hvorefter du kan lægge neglelak, uden at tænke på om du rammer ved siden af.

(19)
Mess no More Flydende tape 10 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point

16. Læbepensel

En anden metode til at fjerne lak, der er kommet ved siden af neglen (og det sker jo!), er ved at bruge en rengjort gammel læbepensel, som du dypper i lidt neglelakfjerner og så forsigtigt pensler pletterne af.Husk! Velplejede hænder og negle giver det bedste resultat, hvis du gerne vil lægge en smuk neglelak. Det er derfor en god idé at pleje dine hænder også, før du svinger neglelakken. Så sørg for at smøre hænder ind i en god og nærende håndcreme før du går i gang.

Relaterede produkter

(45)
essie Treat Base Coat All In One
89,95
Førpris 114,95
DU OPTJENER 9 Point
(16)
Depend O2 Grape & Avocado Nail oil
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(6)
Depend O2 Neglelakfjerner 100 ml
39,95
DU OPTJENER 4 Point
(33)
Mavala Mava-Strong Styrkende Underlak
119,95
DU OPTJENER 12 Point
(3)
Nail Diva Corrective Pen
69,95
DU OPTJENER 7 Point

Relaterede artikler

Farvel til problemer med neglene!

Bag om brandet

Farvel til problemer med neglene!

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Få et overblik over, hvad du kan gøre ved dine negleproblemer. Det behøver slet ikke være så svært.

Læs Mere
Forårsnegle: 5 farver, der hitter til foråret 2020

Spot Trenden

Forårsnegle: 5 farver, der hitter til foråret 2020

Af Amalie Schiller

Dette forår bliver en sæson, hvor der er skruet ekstra op for pangfarverne. Det gælder ikke kun, når outfittet skal vælges, men også når der skal lakeres negle. Se hvilke farver der hitter modebilledet her, og hvordan dine negle kan følge med forårsmoden 2020.

Læs Mere
Redaktionen tester: Holdbare topcoats til neglene

Vi guider

Redaktionen tester: Holdbare topcoats til neglene

Af Isabel Marschall Thostrup

Neglelak, der skaller i løbet af ingen tid, er bare ikke sagen. Derfor kan det være en god idé at bruge en topcoat ovenpå lakken, for at forlænge holdbarheden. Men hvilken skal du vælge? Redaktionen har testet 6 topcoats, så du let kan finde din favorit.

Læs Mere
Lær at lave gelenegle derhjemme

Vi guider

Lær at lave gelenegle derhjemme

Af Isabel Marschall Thostrup

Vil du have smukke og holdbare negle uden at tømme pengepungen helt? Så se med her, når vi guider dig til forskellige måder, du selv kan lave gelenegle derhjemme.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret