Vi guider

Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Vil du have smukke og holdbare gelnegle uden at tømme pengepungen helt? Så har vi samlet de bedste produkter, tips og tricks til dig her, så du kan blive pro på ingen tid! Og så har Amalie fra redaktionen lavet en videoguide til dig, så du kan se præcis, hvordan du skal gøre, når du lægger gellak.

Det kræver ofte et besøg på neglesalon, hvis man gerne vil have en fin gelemanicure. Men i denne artikel guider vi dig til, hvordan du nemt laver den fineste gellak derhjemme - med de rigtige produkter er det nemlig ikke så svært!

Hvad er gellak?

Før vi kaster os ud i, hvordan du gør, så lad os lige få på plads, hvad gellak egentlig er. Gellak bliver også kaldet gelpolish, og det er en neglelak, som hærdes med LED-lys. Du påfører altså din lak på neglen, ligesom når du lægger almindelig neglelak, og så hærder den på 30 sekunder under din LED-lampe.


Forskellen på gellak og almindelig neglelak er, at gellak holder længere (op til 14 dage), og lakken er markant stærkere og giver en virkelig flot finish, der ikke forsvinder igen. Dine negle bliver altså hverken matte eller ridsede, som nogle gange kan ske med almindelig neglelak.

Gel manicure med LED lys

Når du skal igang med at lave gellak derhjemme, er det første, du skal bruge et starterkit.


Depend har skabt et Gel iQ Start Kit, hvor du får alt det, du skal bruge til at kreere en smuk gel polish. I kittet får du en lille UV/LED-lampe, en Base Coat, en Top Coat, en Pre-Cleanser, en High Shine Cleanser, en Neglefil og en Manicurepind. Det eneste du selv skal skaffe udover kittet, er altså en ønsket farve gellak, og her har Depend et stort udvalg af smukke farver.


LED-lampen er lavet på den måde, at du lægger alle fem fingre ind ad gangen. Lampen lyser i 30 sekunder for hvert påføringstrin, så er lakken tør, og du er good to go. En helt ny og skøn fornemmelse aldrig mere at skulle vifte og puste og passe på, hvad du rører ved – når først lampen har done it’s magic, så kan du ikke ødelægge lakken.


Videoguide: Amalie fra redaktionen viser, hvordan du laver smukke negle derhjemme med Le Mini Macaron Gel Manicure:


*Rettelse: Du kan købe en Le Mini Macaron Single Gel Polish for 129,95 kr. pr. stk.

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

Step-by-step guide til gel-manicure

​​​​​​​Step 1: Vask dine hænder, så dine negle er fri for fedt og snavs.


Step 2: Skub dine neglebånd let og forsigtigt tilbage, så der er mere plads til din lak på selve neglefladen. Det er det, du bruger den lille neglebåndsskubber til, som også er i kittet.


Step 3: Fil dine negle i den ønskede form og brug derefter filen til at buffe på selve neglefladen.


Step 4: Nu skal du affedte din negl. Benyt her Gel iQ Pre-Cleanser.


Step 5: Inden du lægger den ønskede farve neglelak på neglen, er det en god ide at bruge Gel iQ Base Coat, der sikrer, at du opnår et endnu længerevarende resultat. Husk også, at fingrene også skal under LED-lampen for at tørre basecoaten.  


Step 6: Ryst din valgte lak grundigt og læg et ganske tyndt lag. Det er meget vigtigt, at det første lag lægges så tyndt som overhovedet muligt. Farven skal næsten være gennemsigtig. Husk at køre et let lag over neglespidsen – på den måde forsegler du lakken bedre.


Step 7: Læg dine fingre i LED-lampen og tryk på knappen – lampen lyser i præcis 30 sekunder, så du behøver ikke tælle selv.


Step 8: Læg endnu et lag lak på din negl – denne gang må det gerne være lidt tykkere, så farven rigtig kan skinne igennem. Forsegl spidsen og læg fingeren i lampen – og voila! Du har en flot, lækker gel-manicure.​​​​​​​


Step 9: Et lille ekstra tip – Depend har en ganske vidunderlig topcoat, som jeg også selv bruger. Den lægges som et ekstra lag oven på din lak og gør, at dine negle får ekstra shine. Min oplevelse er også, at lakken holder endnu længere, når jeg bruger topcoaten.


Og husk! Øvelse gør mester. Første gang jeg skulle prøve det her, så fik jeg lagt alt for tykke lag og resultatet blev langt fra som ønsket. Men jeg øvede mig og blev bedre og bedre – så giv det tid og tålmodighed, og så skal du nok nå i mål!



Vidste du, at vi har en hel live, hvor du kan få redaktionens bedste tips til gellak?
Du kan se liven lige her!

Brug en god negleolie

For at få en smuk og holdbar gel-manicure, er det også vigtigt, at du passer på dine negle. Det gælder både, når du har lak på, og når du ikke har. Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at bruge en god negleolie!

Jeg bruger selv min flere gange om dagen og har også en ekstra med i tasken, til når jeg er på farten. Min absolutte yndlings er Solaroil fra CND. Den indeholder ingredienser som jojobaolie, riskild-olie, mandelolie og E-vitamin. Det er med til at gøre neglene mere smidige og fleksible, hvilket blandt andet gør, at de ikke flosser i kanten eller knækker lige så let. Og trust me - det virker! 1-2 gange dagligt, og så kan du se markant forskel meget hurtigt.

​​​​​​​

Vi har hos Matas et bredt udvalg af gode negleolier, som vi har linket til her. Det er noget af det bedste, du kan gøre for dine negle, så sørg for at få god rutine på det. Hav den eventuelt stående ved din arbejdscomputer eller ved siden af din seng, så du husker at få påført olie hver dag til dine negle.



TIP: Fordelene ved negleolie er ikke kun, at dine negle synes smukke og velfugtede. Jo mere fugtede dine negle er, jo mere smidige bliver de, og de knækker derfor ikke lige så nemt.

Sådan fjerner du gellak igen

Det er faktisk ikke så svært at fjerne gellak, som man måske skulle tro. Du kommer rigtig langt med Depends Remover Oil Methods 1.
​​​​​​​

Sådan får du din lak af:

Step 1: Påfør rigeligt med removeroil på den ene hånds fingre, langs neglebåndene og over hele neglen.


Step 2:  Masser i ca. 20 til 30 sekunder på hver negl.


Step 3: Fyld vand i en skål, der kan rumme den ene hånds fingre.


Step 4: Sænk fingrene ned i det varme vand (ca. 40 grader), så alle fingre er dækket af vandet, og vent i ca. 3 minutter.


Step 5: Begynd efter ca. 3 minutter forsigtigt at skrabe lakken af ved udvoksningen tættest på neglebåndet, med din egen negel eller en manicurepind. Dette skal du gøre mens hånden stadig er i vandet.


Step 6: Afslut med at massere overskydende olie ind og tørre hænderne af.


Sådan laver du gel-negle, der holder!

Matas LIVE

Sådan laver du gel-negle, der holder!

Er du også træt af neglelak der begynder at skalle af efter et par timer? Så skal du se med i dette program! Vi guider til, hvordan du kan lave en smuk og holdbar gel-manicure derhjemme, og giver selvfølgelig råd til alt fra at pleje neglene før og efter til farvevalg og fjerning af lakken igen.

Læs også

Gode gadgets til din nailart

Når du er blevet rigtig god til at lægge din gellak, så kan det være sjovt at udvide med nogle gadgets, som kan løfte din nailart til nye højder!

Brug eksempelvis en fin børste til at tegne smukke mønstre, eller pynt dine negle med små sten og klistermærker, som kan gøre looket mere unikt.

En anden meget populær negle-gadget er Nailsters Nail Stamp. Her kan du tegne dit mønster direkte på din negl og 'stemple' det på. Det er også en supersmart måde at lave franske negletips på. Kom lidt lak på puden, og dyp tippen af din negl ned i lakken.  På den måde kan du meget lettere styre, hvordan lakken skal lægge sig på neglen.



5 fejl, du muligvis begår, når du lægger din gellak

Det kan være svært lige at naile, hvordan du lægger den bedste gellak fra første gang. Men der er nogle fejl, mange begår, som du nemt kan styre uden om, hvis du kender dem. Så derfor har vi samlet dem til dig her!

1. Neglen preppes ikke ordentligt
Når du skal lægge din gellak, er det virkelig vigtigt, at du prepper din negl rigtigt. Ellers falder din gellak ret hurtigt af igen. Sørg for at file let i neglens overflade (bare rolig, neglen har mange lag, så der sker ikke noget ved det, så længe du filer helt let i overfladen). Det giver lakken noget at holde fast i, og fjerner olien fra neglen. Gnid efterfølgende neglen med lidt acetone på en vatrondel, eller Scrubfresh fra CND, som er lavet til at fjerne fedt og urenheder fra naturneglen. Så er dine negle helt klar til lak!

2. Du bruger ikke base- og topcoat
Du kan sagtens bare bruge din gellak, når du laver dine negle. Men for det bedste resultat, så er det en rigtig god idé at bruge en basecoat til formålet. Depend har en rigtig god én, som forlænger lakkens holdbarhed markant. Slut gerne af med en god topcoat, som både giver ekstra shine, men også gør, at din lak holder længere.


3. Du rammer huden omkring neglene
Øv dig i at være præcis, når du lægger din lak. Det er nemlig ikke så godt at ramme huden omkring neglene - det ser småsjusket ud, og så kan det også gøre, at lakken løfter sig fra neglen, hvis den hærdede lak har kontakt med huden. Så øv dig i kun at lægge lak på din negl, og fjern eventuelt den lak, der er kommet på huden med en børste til formålet eller en vatpind, inden du hærder den i LED-lampen.


4. Du lægger for tykke lag lak.
Bare rolig - vi har alle været der! Det er nok den fejl, de fleste begår, når de skal lægge gellak første gang. Men sørg for at lægge det første lag ultra, ultra tyndt. Så tyndt, at du næsten ikke kan se farven. Herefter kan du bygge farven på med 1-2 ekstra lag, til du har den farve, du ønsker. Hold gerne alle lag så tynde som muligt, da tykke lag kan have svært ved at hærdne og kan bule lidt ud, så neglen fremstår ujævn.

5. Du glemmer at lade lakken tørre helt
Nogle gange skal lakken have lidt mere end 30 sekunder, da der kan være forskel på lakken. Så sørg for, at lakken er HELT tør, når den kommer ud af LED-lampen. Dup evt lidt på den med en finger. Er den stadig lidt klistret, så giv den lige en omgang til. Der kan nemlig komme ridser i overfladen, hvis du ikke lader den tørre helt igennem, og det vil vi jo helst undgå.
​​​​​​​

Andre gode måder at få smukke negle på:

Kunstige negle

Er du ikke så neglekyndig, og vil du bare gerne have smukke salon-negle her og nu, så har vi her hos Matas nogle rigtig gode alternativer.


Du kan eksempelvis bruge kunstige negle. Med disse smukke neglesæt, vi har samlet her til højre, finder du alle former for mønstre, glitter og farver. Neglenen fra KISS har allerede lim bagpå, og man ”klikker” dem nærmest bare på neglen på nul-komma-fem. Der medfølger en lille renseserviet, som skal bruges inden neglen kommer på for at øge holdbarheden.

Med neglene fra DUFF beauty får du de flotteste og mest trending negle lige nu, uden at du behøver rende til din negledame i tide og utide. Smart, ikke?




Tip! Få et festligt og elegant look ved at sætte en af mønster- eller glitterneglene på ringfingeren, og brug ensfarvede negle på resten af neglene.

Traditionel neglelak med gel-effekt

Er du mest til klassisk neglelak, så har mange mærker taget gelelakkens holdbarhed til sig og skabt en form for hybrid-lak, der kombinerer neglelak, som vi kender den, med ekstra holdbarhed og gel-effekt. Her behøver du dog ingen UV-lampe.


Et par gode bud er ESSIE, der har lavet gel-couture prisvenlige Rimmel. Og du kan finde gel-neglelakker fra endnu flere mærker.


Husk blot at bruge den overlak, der passer til. På den måde øger du holdbarheden og får virkelig noget ud af gel-effekten.

Andre gode produkter til dine negle:

Relaterede artikler

Sådan laver du gel-negle, der holder!

Matas LIVE

Sådan laver du gel-negle, der holder!

Af Matas

Er du også træt af neglelak der begynder at skalle af efter et par timer? Så skal du se med i dette program! Vi guider til, hvordan du kan lave en smuk og holdbar gel-manicure derhjemme, og giver selvfølgelig råd til alt fra at pleje neglene før og efter til farvevalg og fjerning af lakken igen.

Læs Mere
Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Af Amalie Schiller

Spoiler alert: Du behøver ikke at tage i neglesalonen for at få smukke og velplejet negle. Med få trin og produkter kan du nemlig skabe din helt egen neglesalon derhjemme og give dig selv den ultimative manicure. I indslaget her bliver du klogere på hvilke produkter, der giver velplejet negle, hvordan du plejer dem, hvad negle egentlig er samt inspiration til din næste neglelak.

Læs Mere
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Af Alberte Sejling

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs Mere
Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Vi guider

Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Af Cathrine Park

Vi har lavet den ultimative guide til neglelak med 16 tips, du BØR kende. Læs den inden du giver dig i kast med din næste lakering.

Læs Mere