Vi guider

Den store guide til gellak: Sådan gør du!

Vil du have smukke og holdbare gelnegle uden at tømme pengepungen helt? Så har vores helt egen negletekniker Zita Gaston samlet de bedste produkter, tips og tricks til dig her, så du kan blive pro på ingen tid!

Det kræver ofte et besøg på neglesalon, hvis man gerne vil have en fin gelemanicure. Men i denne artikel guider negltekniker Zita Gaston dig til, hvordan du nemt laver den fineste gellak derhjemme - med de rigtige produkter er det nemlig ikke så svært!

Hvad er gellak?

Før vi kaster os ud i, hvordan du gør, så lad os lige få på plads, hvad gellak egentlig er. Gellak bliver også kaldet gelpolish, og det er en neglelak, som hærdes med LED-lys. Du påfører altså din lak på neglen, ligesom når du lægger almindelig neglelak, og så hærder den på 30 sekunder under din LED-lampe.


Forskellen på gellak og almindelig neglelak er, at gellak holder længere (op til 14 dage), og lakken er markant stærkere og giver en virkelig flot finish, der ikke forsvinder igen. Dine negle bliver altså hverken matte eller ridsede, som nogle gange kan ske med almindelig neglelak.

Gel manicure med LED lys

Når du skal igang med at lave gellak derhjemme, er det første, du skal bruge et starterkit.


Depend har skabt et Gel iQ Start Kit, hvor du får alt det, du skal bruge til at kreere en smuk gel polish. I kittet får du en lille UV/LED-lampe, en Base Coat, en Top Coat, en Pre-Cleanser, en High Shine Cleanser, en Neglefil og en Manicurepind. Det eneste du selv skal skaffe udover kittet, er altså en ønsket farve gellak, og her har Depend et stort udvalg af smukke farver.


LED-lampen er lavet på den måde, at du lægger alle fem fingre ind ad gangen. Lampen lyser i 30 sekunder for hvert påføringstrin, så er lakken tør, og du er good to go. En helt ny og skøn fornemmelse aldrig mere at skulle vifte og puste og passe på, hvad du rører ved – når først lampen har done it’s magic, så kan du ikke ødelægge lakken.


Depend Gel iQ Startersæt
SPAR 100,-
DependGel iQ Startersæt
299,95 kr.399,95 kr.
(48)
Depend Gel iQ Polish, Step 3 Sunset Blush
SPAR 20,-
Sunset Blush
DependGel iQ Polish, Step 3
+ 26 farver
59,95 kr.79,95 kr.
(202)
Depend Gel iQ Polish, Step 3 French Pink
SPAR 20,-
French Pink
DependGel iQ Polish, Step 3
+ 26 farver
59,95 kr.79,95 kr.
(202)
Depend Gel iQ Polish, Step 3 I Purple You
SPAR 20,-
I Purple You
DependGel iQ Polish, Step 3
+ 26 farver
59,95 kr.79,95 kr.
(202)
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

Zitas step-by-step guide til gel-manicure


Step 1: Vask dine hænder, så dine negle er fri for fedt og snavs.

Step 2: Skub dine neglebånd let og forsigtigt tilbage, så der er mere plads til din lak på selve neglefladen. Det er det, du bruger den lille neglebåndsskubber til, som også er i kittet.


Step 3: Fil dine negle i den ønskede form og brug derefter filen til at buffe på selve neglefladen.


Step 4: Nu skal du affedte din negl. Benyt her Gel iQ Pre-Cleanser fra kittet.

Step 5: Inden du lægger den ønskede farve neglelak på neglen, skal du bruge Gel iQ Base Coat, der sikrer, at du opnår et endnu længerevarende resultat. Derudover beskytter base coat naturneglen mod misfarvning. Husk også, at fingrene også skal under LED-lampen for at tørre basecoaten.  


Step 6: Ryst din valgte lak grundigt og læg et ganske tyndt lag. Det er meget vigtigt, at det første lag lægges så tyndt som overhovedet muligt. Farven skal næsten være gennemsigtig. Husk at køre et let lag over neglespidsen – på den måde forsegler du lakken bedre.


Step 7: Læg dine fingre i LED-lampen, og tryk på knappen. Lampen lyser i præcis 30 sekunder, så du behøver ikke tælle selv.


Step 8: Læg endnu et lag lak på din negl – denne gang må det gerne være lidt tykkere, så farven rigtig kan skinne igennem. Forsegl spidsen og læg fingeren i lampen.​​​​​​​


Step 9: Nu er det tid til top coat! Depend har en rigtig god top coat til formålet, som både giver din lak mere shine og glans, samtidig med at den får lakken til at holde længere.

Step 10: Når det sidste lag med top coat er hærdet, kan neglen føles lidt klistret. Det er det klistrede lag, der sørger for, at lagene hænger sammen. Det kan man nemt fjerne ved at tørre neglene med Depend Gel iQ High Shine Cleanser på en vatrondel. ​​​​​​​


Bemærk: Det er vigtigt, at produktet ikke rører eller kommer i kontakt med huden eller dine neglebånd, da det kan give allergiske reaktioner/allergi.Vidste du, at vi har en hel live, hvor du kan få redaktionens bedste tips til gellak?
Du kan se liven lige her!

Brug en god negleolie

For at få en smuk og holdbar gel-manicure, er det også vigtigt, at du passer på dine negle. Det gælder både, når du har lak på, og når du ikke har. En negleolie styrker neglene og gør dem mere smidige, så de ikke flosser og knækker ligeså let.

Depend Negleolie indeholder blandt andet myrra-, avocado- og olivenolie samt E-vitamin, som styrker og genopretter dine negle. Hav den eventuelt stående ved natbordet eller ved din arbejdscomputer, så du husker at påføre olien på dine negle. Du kan også få din negleolie i penneform, så du altid kan have den lige ved hånden, når du er på farten.

Brug din olie så ofte som muligt i løbet af dagen - minimum 1-2 gange dagligt for det bedste resultat.

Depend Myrra & Avocado Negleolie 8 ml
8 ml
DependMyrra & Avocado Negleolie
69,95 kr.
(1)
Depend Myrra Negleolie 1,8 g
1,8 g
DependMyrra Negleolie
69,95 kr.
(10)TIP: Fordelene ved negleolie er ikke kun, at dine negle synes smukke og velfugtede. Jo mere fugtede dine negle er, jo mere smidige bliver de, og de knækker derfor ikke lige så nemt.

Sådan fjerner du gellak igen

Det er faktisk ikke så svært at fjerne gellak, som man måske skulle tro. Du kommer rigtig langt med Depends Remover Oil Methods 1.
​​​​​​​

Sådan får du din lak af:

Step 1: Påfør rigeligt med removeroil på den ene hånds fingre, langs neglebåndene og over hele neglen.


Step 2:  Masser i ca. 20 til 30 sekunder på hver negl.


Step 3: Fyld vand i en skål, der kan rumme den ene hånds fingre.


Step 4: Sænk fingrene ned i det varme vand (ca. 40 grader), så alle fingre er dækket af vandet, og vent i ca. 3 minutter.


Step 5: Begynd efter ca. 3 minutter forsigtigt at skrabe lakken af ved udvoksningen tættest på neglebåndet, med din egen negel eller en manicurepind. Dette skal du gøre mens hånden stadig er i vandet.


Step 6: Afslut med at massere overskydende olie ind og tørre hænderne af.

Du kan også vælge at fjerne din lak med Depend Remover Method 2, hvor du påfører removeren på remover wraps, og påfører dem på fingerspidserne. Det opløser lakken, så den nemt kan skrabes af med en rosenpind.

Depend Gel iQ Remover Oil, Method 1
SPAR 12,-
DependGel iQ Remover Oil, Method 1
32,95 kr.44,95 kr.
(28)
Depend Gel iQ Remover, Method 2
SPAR 9,-
DependGel iQ Remover, Method 2
25,95 kr.34,95 kr.
(12)
Depend Gel iQ Removal Wraps Foil, Method 2 10 stk.
SPAR 12,-
10 stk.
DependGel iQ Removal Wraps Foil, Method 2
32,95 kr.44,95 kr.
(6)
Sådan laver du en professionel manicure hjemme

Matas LIVE

Sådan laver du en professionel manicure hjemme

Se med, når vores helt egen negletekniker Zita guider dig til at lave en professionel manicure hjemme. I samarbejde med Depend gennemgår vi alt du skal vide om at forlænge holdbarheden af din manicure, pleje neglene, så de holder sig sunde samt vælge den helt rigtige form til dine egne negle.

Læs også

Gode gadgets til din nailart

Når du er blevet rigtig god til at lægge din gellak, så kan det være sjovt at udvide med nogle gadgets, som kan løfte din nailart til nye højder!

Brug eksempelvis en fin børste til at tegne smukke mønstre, eller pynt dine negle med små sten og klistermærker, som kan gøre looket mere unikt. Det er både sjovt at sidde og hygge med, men det tager også dine negle til next level!

Depend Negle Decoration Tools 6640
6640
DependNegle Decoration Tools
129,95 kr.
(30)
Depend Nail Stickers Nr. 2
Nr. 2
DependNail Stickers
59,95 kr.
(13)5 fejl, du muligvis begår, når du lægger din gellak

Det kan være svært lige at naile, hvordan du lægger den bedste gellak fra første gang. Men der er nogle fejl, mange begår, som du nemt kan styre uden om, hvis du kender dem. Derfor har Zita samlet dem til dig her!

1. Neglen preppes ikke ordentligt
Når du skal lægge din gellak, er det virkelig vigtigt, at du prepper din negl rigtigt. Det forlænger nemlig holdbarheden. Sørg for at file let i neglens overflade (bare rolig, neglen har mange lag, så der sker ikke noget ved det, så længe du filer helt let i overfladen). Det giver lakken noget at holde fast i, og fjerner olien fra neglen. Gnid efterfølgende neglen med lidt acetone på en vatrondel, som fjerner fedt og urenheder fra naturneglen. Så er dine negle helt klar til lak!

2. Du bruger ikke base- og topcoat
For det bedste resultat, så er det en rigtig vigtigt at bruge en basecoat til formålet, da det forlænger lakkens holdbarhed markant. Slut af med en god topcoat, som både giver ekstra shine, men også gør, at din lak holder længere.


3. Du rammer huden omkring neglene
Øv dig i at være præcis, når du lægger din lak. Det er nemlig ikke så godt at ramme huden omkring neglene - det ser småsjusket ud, og så kan det også gøre, at lakken løfter sig fra neglen, hvis den hærdede lak har kontakt med huden. Så øv dig i kun at lægge lak på din negl, og fjern eventuelt den lak, der er kommet på huden med en vatpind, inden du hærder den i LED-lampen. Du kan også bruge en Corrector Pen til formålet.


4. Du lægger for tykke lag lak.
Bare rolig - vi har alle været der! Det er nok den fejl, de fleste begår, når de skal lægge gellak første gang. Men sørg for at lægge det første lag ultra, ultra tyndt. Så tyndt, at du næsten ikke kan se farven. Herefter kan du bygge farven på med 1-2 ekstra lag, til du har den farve, du ønsker. Hold gerne alle lag så tynde som muligt, da tykke lag kan have svært ved at hærdne og kan bule lidt ud, så neglen fremstår ujævn.

5. Du glemmer at lade lakken tørre helt
Nogle gange skal lakken have lidt mere end 30 sekunder, da der kan være forskel på lakken. Så sørg for, at lakken er HELT tør, når den kommer ud af LED-lampen. Dup evt lidt på den med en finger. Er den stadig lidt klistret, så giv den lige en omgang til. Der kan nemlig komme ridser i overfladen, hvis du ikke lader den tørre helt igennem, og det vil vi jo helst undgå.
​​​​​​​

Alternativ til gellak: Kunstige negle

Er du ikke så neglekyndig, og vil du bare gerne have smukke salon-negle her og nu, så har vi her hos Matas nogle rigtig gode alternativer.


Du kan eksempelvis bruge kunstige negle. Med disse smukke neglesæt, vi har samlet her til højre, får du nemt og hurtigt fine negle. Til alle sæt medfølger en neglelim. Kom lidt lim på din negl eller bag den kunstige negl, og påfør neglene. Neglene har lang holdbarhed og ser meget naturlige ud.

Depend French Look Rosa Kunstige Negle Medium
Medium
DependFrench Look Rosa Kunstige Negle
84,95 kr.
(8)
Depend Salon Gel Nude Oval
Oval
DependSalon Gel Nude
89,95 kr.
(1)

Andre gode produkter til dine negle:

Depend Fransk Manicure Skabelon
DependFransk Manicure Skabelon
24,95 kr.
(18)
Depend Neglefil Allround
Allround
DependNeglefil
29,95 kr.
(107)
Depend Neglelim
DependNeglelim
+ 1 farve
29,95 kr.
(93)
Depend Fransk Manicure Kit Rosa
Rosa
DependFransk Manicure Kit
99,95 kr.
(36)
Depend O2 Dip-in Neglelakfjerner 75 ml
75 ml
DependO2 Dip-in Neglelakfjerner
49,95 kr.
(41)

Relaterede artikler

Sådan laver du gel-negle, der holder!

Matas LIVE

Sådan laver du gel-negle, der holder!

Af Matas

Er du også træt af neglelak der begynder at skalle af efter et par timer? Så skal du se med i dette program! Vi guider til, hvordan du kan lave en smuk og holdbar gel-manicure derhjemme, og giver selvfølgelig råd til alt fra at pleje neglene før og efter til farvevalg og fjerning af lakken igen.

Læs Mere
Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Vi guider

Manicure guide: Sådan passer du på dine negle

Af Amalie Schiller

Spoiler alert: Du behøver ikke at tage i neglesalonen for at få smukke og velplejet negle. Med få trin og produkter kan du nemlig skabe din helt egen neglesalon derhjemme og give dig selv den ultimative manicure. I indslaget her bliver du klogere på hvilke produkter, der giver velplejet negle, hvordan du plejer dem, hvad negle egentlig er samt inspiration til din næste neglelak.

Læs Mere
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Af Alberte Sejling

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs Mere
Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Vi guider

Alt hvad du behøver at vide om neglelak

Af Maria Bech-Jensen

Skal man putte neglelakker i køleskabet, og skal jeg vælge en neglelakfjerner med eller uden acetone? Der er mange myter om neglelak, og vi forstår godt, hvis du synes, det er svært at finde rundt i. Vi har derfor lavet den ultimative guide til neglelak med 15 tips, du skal kende. Læs den inden du giver dig i kast med din næste lakering.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.