• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Pas godt på dine fødder med pedicure og fodpleje, for de bærer rundt på dig dag ud og dag ind og skal stå model til lidt af hvert. Vi guider dig til, hvordan du passer og plejer dine fødder som en professionel.

Vi drømmer alle om bløde, smukke fødder og velplejede tånegle. Det er lækkert at lægge sig under professionelle hænder, men du kan sagtens lave god fodpleje derhjemme.

Hvad er pedicure?

Pedicure er det rene velvære for dine fødder. En såkaldt fodbehandling, hvor både fødder og negle bliver behandlet og forkælet. Hård hud fjernes, og neglene klippes, files og frigøres for neglerødder – en pedicure kan afsluttes med eller uden neglelak.

​​​​​​​

Du kan bestille tid til en pedicure hos en professionel – med eller uden afslutning med lak på neglene, men det er nemt at lave en pedicure på sig selv derhjemme, og så er det tilmed afslappende.

Sådan plejer du selv dine fødder

Bløde fødder kræver, at du giver dem lidt kærlig opmærksomhed. Døjer du meget med hård hud, eller er det bare længe siden, du har taget dig af dine fødder, så er dette en god måde at komme i gang med hjemmepedicure.


Start med fodbad

Det vigtigste er fodbadet. Fyld en balje med varmt vand, og hæld fodsalt i. Blødgør dine fødder i maksimum 15 minutter, så den hårde hud er blødgjort, men så fødderne ikke er fuldstændig opløst.

Sådan får du sandalklare fødder

Vi guider

Sådan får du sandalklare fødder

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder, at det snart er tid til at finde de åbne sko frem igen. Har vinteren sat sine spor på dine fødder, gælder det om at komme i gang hurtigst muligt med at pleje dem, så de er pæne og bløde til, når sandalsæsonen starter.

Læs også

Skrub tør og hård hud

Skrub og massér dine fødder. Flere fodterapeuter anbefaler, at du bruger en helt almindelig køkkensvamp – du ved, de farverige af slagsen.


Med den ru side af køkkensvampen kan du fjerne problemområder på en mild og skånsom måde. En pimpsten kan også bruges til områder med ekstra hård hud.


(57)
Matas Striber Pimpsten 1 stk
29,95
Optjen 3 point
Diverse Pimpsten Natursten med slibeeffekt 1 stk
49,95
Optjen 5 point

Fugt

Ligesom andre steder på kroppen er fugt og cremer vigtigt for at få fødderne flotte. Der findes et hav af produkter, som er velegnet hertil.


Det vigtigste er, at du husker at smøre dine fødder jævnligt og ikke kun efter et fodbad. Smør dem altid, efter at du har været i bad og eventuelt også om aftenen, før du går i seng, som en slags nat-fodmaske.

(57)
Weleda Skin Food Butter 150 ml
Medlemspris 112,46
Ikke medlem 149,95
Optjen 12 point
(71)
Raunsborg Feet & Heels 100 ml
99,95
Førpris 124,95
Optjen 10 point

Klip og fil

Nu er turen kommet til neglene. Klip og fil dine negle, og find en smuk lak, som kan være med til at gøre dine fødder indbydende, velplejede og sandalklare. Brug altid en underlak og en overlak – så holder din farve fantastisk. Længere nede kan du læse, hvordan du klipper og plejer tåneglene.

Vedligehold fødderne, og undgå hård hud

Optimalt set skal du give dig selv en pedicure en gang om måneden. Hvis du er flittig til at smøre dine fødder ind i creme i mellemtiden, vil du opleve, at du hurtigere og hurtigere kan give dig selv en pedicure uden at bruge alverdens tid på at fjerne tør og hård hud.


Tip! Hvis du smører dine fødder hver dag, så undgår du nemmere hård hud.

Fodmasker – hvad er det?

Masker er populære, og det gælder også fodmasker. En fodmaske til fødderne fungerer ofte som en peeling eller giver ekstra fugt til fusserne.

Peeling-fodmasker

En peelende fodmaske er nem at anvende, da de fleste blot skal sidde på fødderne i 30 minutter som en strømpe. Masken fjerner død og hård hud på fødderne, som falder af i flager de efterfølgende 1-2 uger.


Ønsker du at peele huden på fødderne med en maske, så gør det ikke lige før, du skal opholde dig i solen, og tænk på, at dine fødder undervejs ikke er særlig præsentable.

(229)
Baby Foot Fodpeeling "Sokker" 2 stk
189,95
Optjen 19 point
Look At Me Foot Peel Mask 1 stk
79,95
Optjen 8 point

Fod-fugtmasker

Fugtmasker er lidt mere tilforladelige og er en god måde at give fødderne ekstra fugt på – det kan de ikke få for meget af.


Mange fugtmasker virker i øvrigt beroligende, så det er noget af en fornøjelse at smække benene op i sofaen iført et par fugtmasker på fødderne.

(27)
Baby Foot Fodmaske "Sokker" 2 stk + 6 stk tape
119,95
Optjen 12 point

Den genanvendelige fugtmaske

Vil du gerne pleje dine fødder på den nemmeste måde, kan du investere i et par fugtsokker, som du kan bruge op til 50 gange. De fungerer perfekt.


Når du har smurt dine fødder ind i creme, tager du sokkerne på i cirka 60 minutter, eller du kan sove med dem på. Fødderne bliver helt bløde og lækre. Sokkerne skyller du blot, så de er klar til næste brug.


De er lavet af termoplastisk gummi og indeholder lækre plejende olier.

(5)
Meraki Moisturising Sok Sæt á 2 stk.
199,95
Optjen 20 point

Hælrevner – derfor skal du undgå dem, og sådan gør du

De er ikke pæne, og så er de virkelig svære at komme af med igen – hælrevner! De kan være grunden til, at man ikke har lyst til at stikke fødderne i sandalerne, og så er det smertefuldt at gå på. Men frygt ej, du kan godt komme dem til livs.


Derfor får du hælrevner

Hælrevner skyldes ofte tør hud, men kan også komme af overvægt, sko med åbne hæle, eller hvis du står og går meget.


Hælrevner kan blive dybe, og har det med at komme igen – det ved du, hvis du har prøvet det. Det kræver faktisk hårdt og vedvarende arbejde at komme af med hælrevner – og ikke mindst de rette produkter.

Sådan behandler du dem

Brug en speciel hælcreme, der fugter og lindrer. Brug gerne produkter, der blødgør, eksfolierer og stimulerer dannelsen af nye celler samt øger fugtindholdet.


Når du kombinerer jævnlige fodbehandlinger med daglig brug af en god hælcreme, så kan du snart vinke farvel til de ucharmerende og smertefulde hælrevner. ​​​​​​​

(89)
Cosborg HælCreme 100 ml
219,95
Optjen 22 point
(148)
Pudderdåserne.dk Pudderdåserne Alt i en fodcreme 100 ml.
97,95
Førpris 129,95
Optjen 10 point


Tip! Har du diabetes, bør du få kontrolleret dine fødder hos en professionel fodterapeut én gang om året.

Forkæl dine fødder med massage

Sæt fut i blodcirkulationen med en god gang fodmassage. Hvis ikke du kan lokke din kæreste, din veninde, søster eller mor til at give dig fodmassage, kan du anskaffe dig et par hjælperedskaber.


Fodmassage er ren afslapning (medmindre man er meget kilden under fødderne), men det hjælper også dine fødder på vej til et sundere liv. Den øgede blodcirkulation er nemlig godt både for trætte fødder, og huden på fødderne, hvis du har anlæg for tør hud og hælrevner.

Gode fodmassageprodukter

Døjer du meget med hævede fødder, enten fordi du står op hele dagen eller sidder meget ned, så du ikke får så meget blodcirkulation, så kan du måske få brug for hjælperedskaber.

(8)
Homedics Shiatsu fodmassage m/varme, 3 hastigheder
1.799,00
Optjen 180 point
(8)
Enklere Liv Massagebold Rød 9 cm
45,95
Optjen 5 point

Sådan klipper du dine tånegle

Kan man klippe sine tånegle forkert? Det korte svar er ja, det kan man. Og resultatet heraf er ofte nedgroede tånegle. Det kan være en smertefuld affære. Der er derfor god grund til at få styr på, hvordan tåneglene egentlig skal klippes.

Sådan klipper du neglene


  • Klip dine tånegle lige over. Hvis du klipper neglene ned i siden, så de bliver buede, får du nemmere nedgroede negle.


  • Klip kun lidt af neglene. Det er bedre at klippe for lidt af neglen end for meget. Klip hellere dine tånegle lidt oftere end at klippe dem for korte første gang.


  • Fil efter. Lad der være et par millimeter tilbage af neglen (hele neglen og ikke kun i siderne). Og fil eventuelt til, efter at du har klippet neglene, så de ikke er flossede og river.
(48)
Pfeilring Negleklipper stor 1 stk
99,95
Optjen 10 point

Gør din pedicure lettere

Synes du, at smukke negle tager lidt for lang tid at opnå? Så findes der et par produkter, som kan hjælpe dig lidt hurtigere på vej mod flotte, velplejede negle.

Elektrisk fodfil 

Det kan tage lang tid, hvis du filer hård hud af foden ved håndkraft. Med Philips elektriske fodfil kan du nemt og hurtigt fjerne hård hud, uden at du bliver træt i armene.  

Polér dine negle  

Gør dine negle klar til neglelak med en elektrisk poleringsmaskine fra Homedics, som fjerner ujævnheder og giver en glat overflade. Poleringsmaskinen har to hastighedsindstillinger og kommer med tre forskellige ruller. 

(6)
Homedics Negle polérmaskine
179,95
Førpris 299,95
Optjen 18 point

Alt-i-1 løsningen  

Skal det være ekstra nemt at ordne dine negle, kan dette smarte pedicuresæt være løsningen for dig.  Den er genopladelig og kommer med 10 forskellige ruller, du kan bruge alt efter dit behov. 

(13)
Beurer Genopladeligt Manicure-/Pedicuresæt MP 64
999,95
Optjen 100 point

Sådan lakerer du dine tånegle

Der er ikke den store forskel på fingernegle og tånegle, når det handler om at lakere neglene. Til gengæld holder neglelakken på fødderne ofte længere end på hænderne, så du behøver ikke at pleje neglene så ofte.


Klargøring

Når du skal lakere dine negle, er forberedelsen alt. Klip og fil dine negle. Sørg for, at dine negle er rene, at neglene er skubbet fri for neglerødder og tør hud, og at gammelt neglelak er fjernet.


Underlak

Brug altid en basecoat – det får både beskytter dine negle, får din neglelak til at holde bedre og lægge sig pænere på neglene.


Vælg din farve

Ryst din neglelak godt, inden du går i gang. Påfør et tyndt lag, og gentag med omgang to, når første omgang lak er HELT tør.


Topcoat

Slut altid af med en topcoat. Det får din neglelak til at holde betydeligt længere og giver en flot glans på neglene.


Olie

Slut af med at give dine negle en god negleolie, som både negle og neglerødder har godt af. ​​​​​​​

Redaktionen tester: de bedste neglelakker

Vi guider

Redaktionen tester: de bedste neglelakker

Neglelakker er et helt univers for sig selv. Der findes både de lyse, mørke, hurtigtørrende, ekstra holdbare, for ikke at glemme de mange neglelak farver, nuancer og finish, man også kan vælge mellem. Derfor har jeg taget en beslutning om at teste de bedste neglelakker i de smukkeste farver, der tapper ind i de forskellige sæsoner og trends. Er du nysgerrig på det uendelige farvekort over neglelakker og hvilke, der er ekstra holdbare og hurtigtørrende? Så læs med under billedet!

Læs også

Hvad er forskellen på en basecoat og en topcoat? 

Det kan være lidt svært at finde ud af, hvad en base- eller topcoat er, og hvornår det skal bruges, hvis man ikke har gjort sig så meget i pedicure før.

​​​​​​​

Basecoat

Du skal brug en basecoat under din neglelak for at beskytte dine egne negle. En god basecoat indeholder nemlig ofte plejende ingredienser, eksempelvis E-vitamin, som beskytter og plejer neglen.


Topcoat

Din topcoat fungerer som et beskyttende skjold mod revner og krakelering. Topcoat er altså en ekstra hård lak, som kan tage lidt flere slag end din sædvanlige lak. Som bonus giver den ofte en ekstra glansfuld finish. 

Relaterede produkter

(21)
Tromborg Deluxe Herbal Foot Cream 75 ml
159,95
Optjen 16 point
(51)
Matas Natur Fodcreme 80 ml
55,95
Førpris 74,95
Optjen 6 point
(62)
Australian Bodycare Heel Repair 100 ml
129,95
Optjen 13 point
(10)
My Moments My Moments Soft Feet Scrub 75 ml
50,00
Førpris 99,95
Optjen 5 point
(108)
Ecooking Fodcreme 100 ml
Medlemspris 172,46
Ikke medlem 229,95
Optjen 18 point

Relaterede artikler

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. I indslager her giver vi dig et overblik over, hvilke faktorer du kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge hudpleje udfra din alder. Hertil kommer vi med nogle eksempler på produkter, vi er overbeviste om, din hud vil elske.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Q10 - Din huds energikilde

Vi guider

Q10 - Din huds energikilde

Af Cathrine Park

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det samme kan siges om Q10, der spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. Bliv lidt klogere her.

Læs Mere
10 tips fra materialisten

Vi guider

10 tips fra materialisten

Af Sofie Rasmussen

Foråret er så småt på vej, og her ved Sofie Rasmussen fra Matas i Rødovre hvilke produkter, der kan gøre dig klar til de skønne forårsdage. Find hendes 10 beautyfavoritter her.

Læs Mere