Hairstudio

Hårstylisten guider: Sådan laver du en sleek bun

At lave et sleek look i sit hår ser både sejt og elegant ud, men samtidig er det også virkelig en nem redning om morgenen, hvor dit hår måske kunne bruge en vask, eller det bare ikke er verdens bedste hårdag. Det kender vi nok alle til. Matas’ egen hårstylist, Mike Paudy, guider dig her til, hvordan du nemt kan lave en sleek bun på dig selv.

Sleek look trenden er kommet for at blive, fordi den er så nem at rocke og samtidig ret sej og flot. Og så er den virkelig smart, hvis du har sprunget en hårvask over – dit hår skal nemlig være fedtet. Læs hårstylistens guide til den stramme knold her.

Hvad er en sleek bun?

En sleek bun er en stramt opsat knold, der både kan sidde lavt i nakken eller højere oppe og er stylet til at se glat og poleret ud. Det er en frisure med et rent og sofistikeret udseende, hvor alle hårlokker sidder perfekt på plads. Den passer godt til både hverdagsbrug og festlige lejligheder. Det sleek look passer faktisk også til de fleste ansigtsformer.​​​​​​​

Hvorfor er det sleek look så populært?

En sleek bun og det sleek look generelt har mange fordele. Og det er blandt andet derfor, frisuren er blevet så populær. For det første giver den dig et velplejet og struktureret look, fordi du redder håret ned og bruger produkt, som giver håret shine. Samtidig kommer håret væk fra ansigtet og det sidder hvor det skal hele dagen. Det er så nemt at have med at gøre på arbejde, til fest, på en varm sommerdag eller i træningscenteret.

Det sleek look er nok også blevet ret populært efter store modeikoner som Kendal Jenner og Bella Hadid er set rocke looket adskillige gange. De ses faktisk så ofte med frisuren, at man sagtens kan tænke, at det er blevet deres go-to.

Men bedst af alt, så kan det sleek look styles på forskellige måder og tilpasses din egen stil, så den passer lige til dig. Og så du kan sagtens springe en hårvask over uden nogen opdager det!

Sådan laver du en sleek bun​​​​​​​


Step 1: Børst dit hår grundigt for at fjerne eventuelle knuder eller ujævnheder.

Step 2: Vælg den skilning, du vil have. Her viser Mike på Amalie, hvordan man laver en sideskilning. Et godt tip for at lave skilningen nemmere er, at bruge varmebeskyttelse i håret, og derefter føntørre beskyttelsen ind i den skilning, som du ønsker.

Tip: Hvis du laver en skilning, så lav skilningen med det samme. Brug gerne en spids kam eller tuperingsbørste.
​​​​​​​

Step 3: Lav en lavtsiddende hestehale og bind den med en elastik. Du kan også sætte hestehalen mere midt på hovedet. Du kan gøre, som du synes, er pænest.

​​​​​​​


Step 4: Brug lidt hårgelé eller glansspray på dine hænder og stryg det forsigtigt igennem hestehalen for at få håret til at se ekstra glat og blankt ud. Red gerne håret igennem igen for at sætte håret helt perfekt.

Step 5: Drej hestehalen rundt om elastikken og sno den, indtil den danner en stram knold eller en mere rodet knold, som den Mike laver på Amalie.

Step 6: Fæstn knolden med et par hårnåle, så den sidder godt fast.

Step 7: Afslut ved at spraye lidt hårspray over frisuren for at sikre, at den holder hele dagen.


Prøv at bruge en lille børste eller måske en ubrugt tandbørste og kom lidt hårgelé på. Brug børsten til at redde de små hår ved hårkanten ned. Det vil give et endnu skarpere look.

Find den perfekte skilning til din ansigtsform

Hairstudio

Find den perfekte skilning til din ansigtsform

Du skal style dit hår ud fra, hvordan du selv føler dig bedst tilpas. Men nogen gange kan det være rart at få et par gode råd fra en professionel, når det handler om, hvilken skilning, der passer bedst til dig. Derfor guider Matas egen hårstylist, Mike Paudy, her i artiklen til hvilken frisure og skilning, der går rigtig godt til de forskellige ansigtsformer.

Læs også

Redskaber og produkter, du skal bruge

1. En god hårbørste eller kam til at redde håret.

2. Elastikker og hårnåle til at sætte knolden.

3. Hårgele eller eller glansspray til at style det glatte look.

​​​​​​​4. Hårspray til at slutte af med.

M.COSMETICSPro Teasing Brush
99,95 kr.
(37)
KUN ONLINE
Sort
SenzeElastikker
stk. 19,95 kr.
(2)
24 stk.
M.COSMETICSBrune Lange Hårklemmer Lux
24,95 kr.
(22)
SPAR 25%KØB 2
100 ml
Matas StriberStyling Gel Uden Parfume
48,95 kr.54,95 kr.
(90)
200 ml
Sebastian ProfessionalShine Define Spray
289,95 kr.
SPAR 25%KØB 2
400 ml
Matas StriberHair Spray Stærk Hold Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(463)

Andre idéer til sleek looks

Udover sleek bun er der selvfølgelig også en masse andre flotte sleek looks, som du kan prøve af. Prøv for eksempel at lave en sleek hestehale ved at børste håret tilbage og binde det i en stram hestehale. Eller lav en sleek sideopsætning ved at samle håret til den ene side og style det til en smuk knold eller fletning. Det vil være rigtig flot til en fest.

Gode produkter til stylingen

SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberHeat Protection Spray
69,95 kr.74,95 kr.
(100)
SPAR 25%KØB 2
100 ml
Matas StriberStyling Gel Uden Parfume
48,95 kr.54,95 kr.
(90)
Brun
M.COSMETICSHårklemmer Lux 48 stk.
+ 1 størrelse
39,95 kr.
(44)
KUN ONLINE
RemingtonPower Volume 2000 D3015 Hårtørrer
329,95 kr.
(38)
SPAR 25%KØB 2
400 ml
Matas StriberHair Spray Stærk Hold Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(463)
SPAR 25%KØB 2
150 ml
Matas StriberShine Spray
49,95 kr.
(136)

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør med en fire-årig uddannelse. Derudover har han mere end 10 års erfaring indefor beautybranchen. Efter han blev færdig med sin uddannelse, sprang han direkte ud og havde ansvaret for nogle af de største mærker i den professionelle hårplejeverden. Mike har lavet alt fra at være klassisk salonfrisør til hårshows og undervisning af produkter samt i ingredienser. Han er det man kan kalde en rigtig produkt nørd og har også arbejdet med makeup og grooming. Det er også derfor, han er klædt rigtig godt på for give vores kunder den bedste rådgivning til netop deres behov og ønsker.

Relaterede artikler

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Hairstudio

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Af Nanna Skousbøll

Det har stor betydning for dit hår, hvilken hårtørrer du bruger, hvis du gerne vil undgå krus og tørre lokker. Men føntørrere kommer i mange afskygninger, og er du i tvivl, om du har behov for ION-teknologi, keramisk belægning eller diffuser, så lad os guide dig godt på vej.

Læs Mere
Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Professionelle hårbørster i naturhår

Nyhed

Professionelle hårbørster i naturhår

Af Benedikte Lundberg

Et sundt og glansfuldt hår kræver daglig pleje. Og her mener vi ikke kun hårplejeprodukter. For ligeså vigtigt er det at bruge en god hårbørste. M. Cosmetics by Matas lancerer en helt ny serie af FSC-certificerede hårbørster, der alle er udviklet med vildsvinehår, som gør håret blødt og glansfuldt ved daglig anvendelse.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek