Menu
Din sundhed

3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Der er intet bedre end den danske sommer, men de skadelige UV-stråler fra solen, går desværre også ind og nedsætter vores naturlige produktion af kollagen i huden. Heldigvis kan du, udover god omtanke i solen, tage et dagligt tilskud Vild Nord kollagenpulver som supplement til din kost. Vi har fundet tre lækre opskrifter til dig med kollagenpulver, som med garanti bliver et hit på en varm sommerdag*.

Så kom den skønne, danske sommer endelig med masser af soltimer. Men hvad du måske ikke ved er, at solens dejlige stråler har en negativ indflydelse på vores hud og dens naturlige produktion af kollagen. Det er der heldigvis råd for, men inden du får dem, så lad os lige kigge lidt nærmere på, hvad kollagen egentlig er.

Kollagen – en byggesten i huden

Kollagen er et vigtigt protein og byggesten i huden. Du kan se det som kroppens lim, da det er den vigtigste faktor for at opretholde en frisk, udglattet og velplejet hud. I takt med alderen begynder vores naturlige kollagenproduktion at dale. Det gør, at man kan opleve tydeligere rynker og fine linjer, og huden kan miste sin elasticitet. Solens skadelige UV-stråler kan yderligere fremme nedsættelsen af kollagen, hvis du ikke beskytter den med SPF. Derfor kan det altså betale sig at gøre sig et par kærlige investeringer for sin hud til sommer, hvis du vil beskytte og holde den sund.

Sol dig med omtanke, drik masser af vand og suppler med kollagen

Det er faktisk ikke ret meget, du skal gøre i det daglige for at passe på din hud i sommerhalvåret. Med tre simple råd, kan du hjælpe den godt på vej til at forblive frisk, sund, beskyttet og velplejet.


 • Først og fremmest skal du altid nyde solen med omtanke ved at undgå overeksponering af solen og altid sørge for at beskytte dig med solcreme.
 • Hold din hud hydreret med rigeligt vand (pssst.. vi giver dig en skøn opskrift på infused water længere nede i artiklen).
 • Derudover kan du også tage et dagligt tilskud af Vild Nord Kollagenpulver som et supplement til din kost.  Vild Nord indeholder vitamin C. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud. Indtager du kollagenpulver fra Vild Nord dagligt, vil du typisk mærke en forskel efter 8-12 uger, hvor rynker og fine linjer vil opleves mindre synlige, og huden vil føles blødere.


Og hvilken bedre måde at indtage sit daglige kollagenpulver på end gennem lækre sommeropskrifter? Med Vild Nord kollagen er det nemlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad det kan bruges i.


Hvis du alligevel trænger til lidt inspiration, så kommer der her tre nemme opskrifter, der vil være rent guf en varm sommerdag. Alle opskrifter kan selvfølgelig også laves uden kollagenpulver.

Sund jordbærkoldskål med Beauty Remedy

Ingen sommer uden koldskål! Og med denne sunde opskrift på jordbærkoldskål, kan du pakke den dårlige dessert-samvittighed langt væk.Til 3-4 personer.


Ingredienser:

 • 4 dl kærnemælk

 • 4 dl skyr

 • 2 x skeer af Beauty Remedy kollagenpulver

 • 1-2 dl frosne jordbær

 • 1 tsk. vaniljepulver

 • 1 tsk. agavesirup


Sådan gør du:
Blend alle ingredienser inklusiv Vild Nord Beauty Remedy kollagenpulver til en fin og ensartet masse. Hæld koldskålen over i skåle og top den efter ønske med fx hjemmelavet müsli, rugbrødscrumble, friske bær og til sidst et drys Beauty Remedy.Vild Nord Collagen Beauty Remedy:
I Beauty Remedy får du en unik blanding af marine kollagenpulver, bærpulver fra solbær, blåbær, aronia og acerola. Blandingen har et højt indhold af vitamin C, der bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler, brusk, tandkød, tænder, hud og blodkar. Vitamin C bidrager til at beskytte cellerne imod antioxidativt stress. Collagen Beauty Remedy har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein. Protein bidrager til at vedligeholde normale knogler og muskelmasse.Infused water med agurk, ingefær, citron, mynte og Collagen Gold

Det er vigtigt at holde sig hydreret en varm sommerdag, men hvad med at spice dit postevand op med et par lækre smagsgivere og samtidig indtage dit daglige tilskud af kollagen?


1 kande.


Ingredienser:

 • Tynde skiver fra en ¼ agurk

 • 1 håndfuld mynteblade

 • Skiver fra 1/2 citron

 • Skiver af ingefær

 • 1-2 teskeer Collagen Gold

 • Postevand

 • Isterninger


Sådan gør du:
Fyld en kande halvt op med vand og drys 1-2 teskeer Collagen Gold i. Rør godt rundt og tilsæt herefter agurk, mynteblade, ingefær og citron i skiver samt isterninger. Server den iskold til middagen eller som en tørstslukker midt på dagen.Collagen Gold:
Vild Nord Collagen Gold er en blanding af hydrolyseret marine kollagenpulver, acerola og mikroindkapslet tang. Acerola bær har et højt indhold af vitamin C, der bidrager til en normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler, brusk, tandkød, tænder, hud og blodkar. Vitamin C bidrager også til at beskytte cellerne imod antioxiativt stress.Vandmelonshake med mynte og Clean Protein


Til 2 personer.


Ingredienser:

 • ¼ - ½ vandmelon (saftig og uden kerner)

 • 1 lime

 • 1 håndfuld jordbær

 • 2 x skeer af Clean Protein

 • 1 spks. honning

 • 1 håndfuld friske mynteblade

 • 2 håndfulde isterninger


Sådan gør du:
Skær skrællen af vandmelonen og skær den ud i mindre stykker. Blend det med resten af ingredienserne og Clean Protein i en god blender. Smag eventuelt til med mere lime, isterninger og honning. Server i fine glas med ekstra is og frisk mynte.Tip:
Hvis du vil have din shake mere iset som en slushice, kan du fryse vandmelonen ned i mindre stykker et par timer før.Clean Protein
Clean Protein indeholder 95 g protein pr. 100 g. Protein bidrager til at vedligehold knogler og muskelmasse. Clean Protein har et lavt fedtindhold, er smagsneutral og varmebestandig, så det kan bruges selv i varme opskrifter.
Vild Nord – enkle og gode råvarer
Vild Nord er et dansk mærke, hvis produkter er baseret på enkle og gode råvarer. Den vigtigste ingrediens i alle de forskellige varianter af kollagenpulver er marine kollagen, der er udvundet af nordatlantisk, vildtfanget torsk fra bæredygtigt fiskeri i den nordlige del af Atlanterhavet.Du finder hele Vild Nords sortiment på Matas.dk dk lige her:​​​​​​​
*Opskrifterne kan også laves uden kollagenpulver.Relaterede artikler

Vild Nord: Sådan holder du din hud smuk!

Vi guider

Vild Nord: Sådan holder du din hud smuk!

Af Ida Hinchely Kyhn

Vores hud er kroppens største organ, og den passer på os hele livet. Det sætter sine spor i form af rynker, fine linjer, og hvad der ellers hører til et langt og levet liv. Så lad os passe så godt på den som overhovedet muligt! Sammen med Vild Nord guider vi i denne artikel til, hvordan du kan pleje din hud med det rigtige kollagenpulver.

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs Mere
Alt du skal vide om kollagen til huden

Matas LIVE

Alt du skal vide om kollagen til huden

Af Matas

Kollagen er på alles læber som den nye mirakelkur mod rynker og andre alderstegn. Men hvad er egentlig op og ned i alle løfterne? I dag dykker kemiingeniør Cecilia Demant ned i det spændende protein og deler alt, der er værd at vide om emnet.

Læs Mere