• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

K-vitamin

Vitamin K har fået sit initial K for koagulation (størkning af blodet). Mangel på K-vitamin fører til øget blødningstendens.

Helse & Sundhed Kosttilskud Vitaminer
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Aktuelt

7 produkter
7 produkter
Sortér efter: Mest populære

Hvad bruger kroppen K-vitamin til?

K-vitamin spiller en central rolle, da den får blod til at størkne (koagulere). Dette betyder, at kroppen bruger K-vitamin til at størkne blodet, når du eksempelvis får skåret dig selv. Uden K-vitain ville det ikke holde op med at bløde. K-vitamin er også vigtigt for dine knogler, og så bruger kroppen vitaminet til at danne proteiner med.

Hvor findes K-vitamin i kosten?

K-vitamin findes i mange madvarer. Det findes blandt andet i:

  • Avocado, broccoli, kål, spinat og vegetabilske olier. Andre kilder er lever, nyre, mejeriprodukter, kornprodukter, kød, æggeblomme og frugter.

Kan man få for lidt K-vitamin?

Ja, man kan godt få for lidt K-vitamin, men det ses nærmest aldrig hos raske mennesker. Generelt er der nemlig rigeligt med K-vitamin i vores kost, og bakterierne i dine tarme hjælper dig med at lave K-vitamin til kroppen. Symptomer på mangel på K-vitamin er øget tendens til blødning, næseblod og blå mærker

Kan man få for meget K-vitamin?

Ja. Hvis du tager blodfortyndende medicin, kan du godt få for meget K-vitamin. K-vitamin nedsætter nemlig virkningen af det blodfortyndende medicin.

Anbefalet daglig dosis er 1 mikrogram per kilo legemsvægt per dag både for mænd og kvinder.

Malene P.
Materialist
”Velvære er for mig at pleje krop og sind. Det handler om at skabe en balance mellem den travle hverdag og selvforkælelse – både indefra og udefra”.
Malene blev i 2017 uddannet materialist i Gråsten. Hun har en stor interesse for både hudpleje og helse, og hun sætter en ære i at lære og uddanne sig selv i produkter, så hun altid kan vejlede kunderne med stor faglighed. Malene ser ikke blot sit job som et arbejde, men også som en hobby hun er passioneret omkring. Ma...