Bag om brandet
SolStriberne støtter Kræftens Bekæmpelse
I mere end 17 år har Matas og Kræftens Bekæmpelse samarbejdet om at gøre danskerne klogere på solbeskyttelse for at sikre sunde solvaner. Igen i år donerer Matas 1 krone for hvert solgte solprodukt fra Matas Striberne. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at forebygge kræft i huden.

Siden 2005 har Matas samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om at formidle det vigtige budskab om at omgås solen med stor omtanke og undgå solskoldninger. Det er et samarbejde, der giver så god mening, for er der noget, vi i Matas gerne vil støtte op om, er det at hjælpe med at nedbringe alle de kedelige tilfælde af hud- og modermærkekræft, der hver dag rammer 52 danskere*.

1 krone for hver solgte SolStribe

For 17. gang støtter vi derfor i Matas op om Kræftens Bekæmpelses Solkampagne. Igen i år har vi valgt at donere 1 krone pr. solgte solprodukt fra Striberne (undtagen spray), der sælges online eller i vores fysiske butikker. På den måde er dit køb med til at støtte Kræftens Bekæmpelse og deres vigtige arbejde og initiativer indenfor forebyggelse af kræft i huden.


Solkampagnen gør en forskel

Resultaterne af Solkampagnen bærer heldigvis frugt, viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse**:

  • I perioden 2007-2015 er andelen af danskere, der solskoldes og bruger solarium, reduceret med henholdsvis 1 pct. per år og 6 pct. per år. Det betyder, at der kan forventes mindst 9.000 færre tilfælde af kræft i huden i perioden 2007-2040 sammenlignet med, hvis Solkampagnen ikke havde eksisteret.

  • Hver krone, der er investeret i Solkampagnen i 2007-2015 er ca. 3 kroner sparet for samfundet.


De tre solråd kan forebygge 90% af hudkræfttilfælde

Den gode nyhed er, at 9 ud af 10 tilfælde af hud- og modermærkekræft faktisk kan undgås, hvis vi tænker os om, når vi bevæger os i solen. Derfor gør vi alt, hvad vi kan i Matas for at videreformidle Kræftens Bekæmpelses tre solråd til danskerne. Lige så snart UV-indekset er 3 eller derover, skal solrådene frem fra gemmerne. Så lad lige opfriske dem, så du er helt opdateret, inden sommeren kommer.Skygge

Solens UV-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15, og næsten halvdelen af UV-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du ved at søge skygge midt på dagen undgå rigtig meget uv-stråling. Du behøver nemlig slet ikke at være direkte i solen for at få farve, for solens stråler bliver reflekteret i overflader som vand, beton, sand og sne og rammer dig, selvom du sidder i skyggen.


Du får endda også farve på en skyet sommerdag, for mellem 30-70 procent af solstrålingen slipper igennem skyerne.


5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart, hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs også

Solhat (og tøj)

Det er altid en god idé at huske en solhat med en bred skygge, der også dækker nakke, ører og hals. Tænk især over det, hvis du luger i haven eller går lange ture, hvor solen bager på dig fra oven. Løstsiddende tøj af tætvævet stof samt solbriller er også glimrende solbeskyttelse.


Solcreme

Kræftens Bekæmpelse anbefaler Svanemærket solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Brug mindst faktor 15 i Danmark og mindst faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere. Danskerne smører sig generelt med for lidt solcreme, og det betyder, at solcremens faktortal og dermed også beskyttende virkning nedsættes. En god tommelfingerregel er 1 krop = 1 håndfuld.


Du bliver desuden bedre beskyttet, hvis du smører dig ind to gange med ca. 20 minutters mellemrum, før du går ud i solen. Det øger mængden af solcreme og giver færre ”helligdage” på kroppen. Når du har smurt dig med solcreme, holder beskyttelsen i nogle timer, men du bør altid smøre dig ind i solcreme igen, hvis du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde.Du finder Danmarks største udvalg af solcreme i Matas Striberne, der alle er Svanemærket og fås som både lotions, sprays og stifte med og uden parfume. Du støtter samtidig Kræftens Bekæmpelse med 1 krone for hvert solprodukt (undtagen spray), du køber.

*Kilde: www.cancer.dk/forebyg/skru-ned-for-solen/hudkraeft/kraeft-i-huden-i-tal/

**Kilde: www.cancer.dk/nyheder/saa-meget-sparer-samfundet-naar-vi-forebygger-kraeft-i-huden/Relaterede produkter

Relaterede artikler

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Amalie Schiller

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Kræftens Bekæmpelse guider: Solsikker ferie

Nyhed

Kræftens Bekæmpelse guider: Solsikker ferie

Af Christine Behrens, Kræftens Bekæmpelse

Når vi rejser til lande med varmere klima end Danmark, bager solen endnu mere end herhjemme. På en solrig sommerdag i Spanien, er solen eksempelvis ca. dobbelt så stærk som på en solrig sommerdag i Danmark. Derfor er det ekstra vigtigt at huske de gode solråd, når vi rejser sydpå.

Læs Mere
Sådan holder du styr på UV-indekset

Vi guider

Sådan holder du styr på UV-indekset

Af Astrid Lund Olstrup

Ved UV-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Men hvordan ved man lige, hvad UV-indekset er? Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig med solcreme, solhat og skygge. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har UV-indekset lige ved hånden. Lær mere om den smarte app her!

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.