• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Find den rette hårkur til din hårtype

Kolde vinde og tør luft fra radiatoren er en udfordring for dit hår. Oplever du, at dit hår bliver statisk elektrisk og mister sit blanke skær, så læs med her.

Om vinteren har dit hår brug for ekstra kærlighed i form af fugt. Det er derfor en god idé at skrue op for hårkure, balsam og de mere plejende hårstylingsprodukter. Oplever du, at dit hår konstant er elektrisk og enten klistrer til hovedet eller flyver rundt i luften, så får du her fif til at få styr på lokkerne samt hvilke hårkur, der passer bedst til dit hår.

Alt hvad du skal vide om hårkur – dit hår vil takke dig!

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig.


En hårkur kan hjælpe dig med at få glans og fugt tilbage til håret. Men alle, også dig med et sundt hår, kan have glæde af at bruge en hårmaske eller hårkur engang imellem.

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også

Sådan bruger du en hårkur

En hårkur giver håret ekstra fugt, men kan ikke erstatte f.eks. balsam. Du kan give håret en kur en til to gange om ugen.


Der er forskel fra produkt til produkt på hvornår, du skal putte en kur eller maske i håret. Nogle masker skal påføres i tørt hår, andre i fugtigt. Nogle masker skal i håret, før du vasker det, andre skal i efter shampoo. Så læs altid brugsanvisningen.


Ingen regler uden undtagelser, men de fleste hårkurer bruges sådan:

1. Vask håret helt rent med shampoo (dobbeltvask, så håret er helt fri for stylingsprodukter mm.)

2. Put hårkur i håret (lad den sidde som anbefalet i brugsanvisningen)

3. Skyl håret.

4. Brug balsam (balsam lukker hårstråene og beskytter det mellem hårvaskene)Husk! Lad ikke en hårkur sidde i håret natten over, hvis den ikke er beregnet til det.

Vælg en hårkur eller hårmaske, der passer til din hårtype​​​​​​​

Hårkur eller hårmaske, det er egentlig lige meget, hvad du kalder der, det er det samme. Det vigtigste er, at du vælger en, der passer til dit hår og dit “hårproblem”. De fleste hårkure er lavet til at behandle dine hårstrå og styrke og beskytte dem mod slid og nedbrydning.


Find den rette hårkur til dit hår, med en af disse 11 typer hårkure

1. Den der ikke skal vaskes ud

Leave-in kuren fra Matas Natur skal ikke vaskes ud og plejer dermed håret helt ind til næste hårvask. Udover økologisk aloe vera indeholder kuren e-vitamin og provitamin B5, der virker plejende.


Kuren er tilsat betaine, der styrker det enkelte hårstrå, forbedrer hårets elasticitet og tilfører glans til håret.


Den er perfekt til de travle uger, hvor der ellers ikke er tid til at stå længe i badet og vente på at hårkuren virker.

(55)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur 150 ml
48,95
Førpris 64,95
Optjen 5 point

2. De professionelle hårkure som frisørerne sværger til

De fleste frisører tilbyder hårkure, og det er kure og masker, som du ofte ikke kan få i håndkøb. De er forbeholdt de professionelle. De kure, der specielt er værd at bide mærke i her, er de kure, hvor kuren starter, når du får lagt farve eller striber i håret. Men selvfølgelig er der også kure og masker til alle andre typer af hår- og hovedbundsproblemer.


Olaplex

Olaplex er en tretrins-hårkur, hvor du får de to første trin hos din frisør. Trin 3 bruger du hjemme en gang om ugen, som en hårkur. Olaplex genopbygger svovl- og saltbindingerne i hårstråets bark (cortex) og styrker hårets struktur. Slidt og “mishandlet” hår bliver stærkt og blankt igen. Olaplex No.3 kan dog også blive brugt derhjemme, uden at der har været en salonbehandling forinden. Den giver et resultat af sundt og glansfuldt hår.


Redken
Frisørdarlingen fra Redken er en dybdevirkende og nærende hårkur, der tilfører intens fugt og pleje til håret. Den gør selv det tørreste hår blødt og medgørligt. Og så modvirker den krus, hvis du har tendens til det.

Redken All Soft Heavy Cream 250 ml
279,95
Optjen 28 point

3. Den til krøllet hår

Krøllet hår kan nemt blive meget frizzy og kruset at se på. Fugt er derfor ekstra vigtigt, så gå altid efter en maske eller hårkur beregnet til krøllet og kruset hår, da disse ofte er lidt tungere i teksturen og således tæmmer dine lokker bedre.


MAU leave-in kur til tykt og krøllet hår med det søde navn 'Curl Smoothie', der hjælper til at definere krøller - uden krus! Serien er inspireret af Hawaii og baseret på naturlige og meget eksotiske ingredienser som kokosolie og aloe vera juice. Dufter skønt af ferie på en palme-ø!


En anden hårkur der er beregnet til krøllet og kruset hår er John Frieda Frizz Recovery Intensive Masque, der også giver masser af fugt. Den reparere skader på overfladen af håret fra blandt andet daglig slidtage og belastninger fra stylingprodukter.

(77)
MAUI Coconut Oil Curl Smoothie 340 g
119,95
Optjen 12 point
(14)
John Frieda Frizz Recovery Intensive Masque 150 ml
89,95
Optjen 9 point

4. Den til meget tørt og slidt hår

Tørt og slidt hår har brug for fugt, og specielt en hårkur med nærende olier og proteiner er noget, dit hår vil elske.

Aussie har udviklet en hårkur med macadamianøddeolie, der har en unik fugtgivende evner, som formår at give nyt liv til selv meget tørt og træt vinterhår. Giv dit hår en stor slurk, og efter bare 3 minutter vil det være fabelagtigt forfrisket.

En anden hårkur der giver ekstra fugt til håret og plejer intensivt er Matas Striber Kreatin hårkur, der reparerer spaltede spidser og overbehandlet hår. Den indeholder antioxidativ collagen, som beskytter den naturlige barriere og styrker og plejer håret.

(21)
Aussie Hydrate Hårkur 250 ml
48,95
Optjen 5 point
Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

5. Hårkur til afbleget og lysnet hår

Når der ikke er pigment i håret, bliver det meget sprødt og tørt. Ofte vil du også opleve, at det nemt bliver gulligt eller grønt, så se efter hårkure med silvereffekt og masser af fugt.


Vi anbefaler 3 forskellige hårkure hertil:

1. Matas Striber silver hårkur indeholder ekstra plejende ingredienser, så dit hår bliver silkeblødt, glansfuldt og let at rede igennem.
​​​
2. Björn Axen Color Refresh Treatment Hårkur er udviklet til blondt, lysblondt og platinblondt hår og dæmper effektivt gule toner i håret.

3. L'Oréal ColorVive Purple Mask er en hårmaske med lilla formel til brunt eller blond hår med lyse striber, afbleget eller blond hår.


6. Den til farvet hår

Sol og vask kan hurtigt få din farve til at falme, så vælg en hårkur til farvet hår, som beskytter og fremhæver din farve, frem for at få den til at falme. Vælg en maske, som giver glans, og som er med til at bevare farven i håret. Et godt eksempel er Kérastase, som har lavet en effektiv maske til fint hår, der bevarer farven i håret.


En anden hårmaske vi varmt kan anbefale er en fra Gliss, der er en farvebeskyttende hårmaske til farvet hår og striber. Den giver glans og indeholder også et beskyttende UV-filter.


Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Vi guider

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv, og giver dig tips til, hvordan du kan få dit farvet hår til at holde sig pænt længere.

Læs også

7. Den ekstra plejende

Trænger dit hår til en ordentlig portion pleje, er Elvital Dream Lenght maske med en blanding af vegetabilsk keratin, vitaminer og caster olie en effektiv hårkur, der lukker spaltede ender og genoplive hovedbunden.


Med Björn Axén følels dit hår fuldstændig silkeblødt efter en behandling. Den er specielt udviklet til tørt og skadet hår, og giver et ordentligt fugtboost til håret.   

(73)
Björn Axén Repair Deep Conditioner 200 ml
169,95
Optjen 17 point

8. Hårkur mod skæl

Lider du af skæl, er det jo egentlig ikke en hårkur, du har brug for, men en hovedbundskur. Skæl og tør hovedbund kan godt minde om hinanden, men skæl skyldes svamp i hovedbunden.

Tea Tree olie og mælkesyrebakterier er lige det, en tør og irriteret hovedbund har brug for, hvorfor Scalp Cure fra Australian Budycare virker perfekt til hår med skæl. En anden hårkur til skæl, der lindrer symptomer såsom kløe, skæl og irritation forårsaget af tør hud er Scalp Cure fra Astion. Den ikke-fedtende formulering tilfører intensiv fugt, beroliger og lindrer kløe og irritation.  

(225)
Australian Bodycare Scalp Serum 150 mlt
139,95
Optjen 14 point
(39)
Astion Pharma Scalp Cure 150 ml.
139,95
Optjen 14 point

Hjemmelavede hårmasker, du kan lave i en fart


Fordelen ved en hjemmelavet hårkur eller hårmaske er, at du hurtigt kan bikse en kur sammen med ingredienser, du har i køkkenskabet. Og er du en af dem, som helst ikke putter noget på kroppen, du ikke ville putte i munden, så er det lige noget for dig. Det kan godt svine lidt og lugte mærkeligt. Men det er jo en del af charmen.

9. Hjemmelavet hårkur med kokosolie

Kokosolie er i sandhed en yndling blandt DIY-beautyelskere. Og med rette. Forsøg har vist, at kokosolie kan trænge ind i hårstråene og reducere proteintabet i hårstråene. Kokosolie har en gavnlig effekt, uanset om du bruger det før eller efter hårvask.


Sådan gør du: Massér kokosolie ind i din hovedbund og fordel det ud i hårlængderne. Red håret igennem med en bredtandet kam, så der ikke er nogen knuder og filtre. Har du langt hår, kan du flette håret og sove med det, eller du kan lade det sidde i 10 minutter. Vask kokosolien ud af dit hår med shampoo og slut af med balsam.


Sørg for at dit hår er tørt og fri for stylingsprodukter, så olien kan trænge godt ind.

10. Hjemmelavet Arganolie-kur

Arganolie er kendt for at være en fantastisk olie, som gør håret blankt uden at fedte og tynge. Arganolie er fuld af antioxidanter og har en helende effekt på huden. Så døjer du med hovedbundsproblemer, uanset om det er tør, fedtet eller skællet hovedbund, så kan en hårkur, hvor hovedbunden og hårrødderne får masser af arganolie, være fantastisk for dit hår.

Tænk på at bruge ren arganolie til hud og hår, og ikke arganolie til madlavning, da der er forskel på de to olietyper.


Sådan gør du: Maser olien godt ind i hårbunden og træk også olien ud i håret. Lad f.eks. olien sidde natten over, og vask dit hår om morgenen og slut af med balsam.

(6)
Dr. Organic Morocan Argan Oil - Pure Oil 50 ml
139,95
Optjen 14 point

11. Hårkur med æg​​​​​​​

Æg indeholder bl.a. biotin og protein, som giver glans til håret. Det er et gammelt husmorråd at lave en æggemaske til håret for at få mere blankt hår.


Sådan gør du: Pisk et æg sammen og masser det ind i fugtigt varmt hår. Lad masken sidde i 15-20 minutter og skyl så masken ud i koldt vand, så hviden ikke stivner i håret. Vask håret med shampoo og slut af med balsam.

Lav dine egne ansigtsmasker

Vi guider

Lav dine egne ansigtsmasker

Lav en hjemmelavet ansigtsmaske med kun få, skønne ingredienser. Måske har du endda allerede ingredienserne derhjemme. Se her hvilke hjemmelavet ansigtsmasker du kan lave – der er en til ethvert formål og enhver hudtype.

Læs også

5 fif til at angå elektrisk hår

1. Brug fugtgivende balsam og hårkur

Jo mere tørt dit hår er, jo mere elektrisk bliver det. Så overvej, om du skal skifte balsam og hårkur ud med nogle, som er udviklet til at give ekstra fugt til håret.

2. Glat håret

Brug en heatprotector i håret, når du tørrer det, for at beskytte det mod den udtørrende varme fra føntørreren. Glat dit hår med glattejern. Det kan få styr på de flyvske hårstrå og tvinge dem til at blive liggende

3. Hårlak

Hårlak er en enkel måde at holde håret på plads på særligt kolde dage med tør luft.

4. Kram med håndcreme

I den tørre tid smører du sikkert dine hænder med håndcreme flere gange om dagen. Kram spidserne af dit hår med den overskydende creme, du har på hænderne. Det giver fugt til hårstråene

5. Undgå syntetiske tøj

På dage med kold og tør luft er det en god idé at vælge tøj i bomuld og uld, da syntetisk tøj gør dig ekstra elektrisk.

Relaterede produkter

(130)
MAUI Shea Butter Hair Mask 340 g
119,95
Optjen 12 point

Relaterede artikler

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Af Trine Brøndsted

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2020.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage