• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage
Vi guider

Find den rette hårkur til din hårtype

Kolde vinde og tør luft fra radiatoren er en udfordring for dit hår. Oplever du, at dit hår bliver statisk elektrisk og mister sit blanke skær, så læs med her.

Om vinteren har dit hår brug for ekstra kærlighed i form af fugt. Det er derfor en god idé at skrue op for hårkure, balsam og de mere plejende hårstylingsprodukter. Oplever du, at dit hår konstant er elektrisk og enten klistrer til hovedet eller flyver rundt i luften, så får du her fif til at få styr på lokkerne samt hvilke hårkur, der passer bedst til dit hår.

Alt hvad du skal vide om hårkur – dit hår vil takke dig!

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig.


En hårkur kan hjælpe dig med at få glans og fugt tilbage til håret. Men alle, også dig med et sundt hår, kan have glæde af at bruge en hårmaske eller hårkur engang imellem.

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også

Sådan bruger du en hårkur

En hårkur giver håret ekstra fugt, men kan ikke erstatte f.eks. balsam. Du kan give håret en kur en til to gange om ugen.


Der er forskel fra produkt til produkt på hvornår, du skal putte en kur eller maske i håret. Nogle masker skal påføres i tørt hår, andre i fugtigt. Nogle masker skal i håret, før du vasker det, andre skal i efter shampoo. Så læs altid brugsanvisningen.


Ingen regler uden undtagelser, men de fleste hårkurer bruges sådan:

1. Vask håret helt rent med shampoo (dobbeltvask, så håret er helt fri for stylingsprodukter mm.)

2. Put hårkur i håret (lad den sidde som anbefalet i brugsanvisningen)

3. Skyl håret.

4. Brug balsam (balsam lukker hårstråene og beskytter det mellem hårvaskene)Husk! Lad ikke en hårkur sidde i håret natten over, hvis den ikke er beregnet til det.

Vælg en hårkur eller hårmaske, der passer til din hårtype​​​​​​​

Hårkur eller hårmaske, det er egentlig lige meget, hvad du kalder der, det er det samme. Det vigtigste er, at du vælger en, der passer til dit hår og dit “hårproblem”. De fleste hårkure er lavet til at behandle dine hårstrå og styrke og beskytte dem mod slid og nedbrydning.


Find den rette hårkur til dit hår, med en af disse 11 typer hårkure

1. Den der ikke skal vaskes ud

Leave-in kuren fra Matas Striber skal ikke vaskes ud og plejer dermed håret helt ind til næste hårvask. Med provitamin B5 og silicum bliver håret silkeblødt og glansfuldt, hvor olien fra marokkanske argannødder sørger for, at håret bliver ekstra plejet. For at beskytte hårets naturlige barriere er hårkuren yderligere tilsat antioxidativ solsikkeekstrakt.


Den er perfekt til de travle uger, hvor der ellers ikke er tid til at stå længe i badet og vente på at hårkuren virker.

2. De professionelle hårkure som frisørerne sværger til

De fleste frisører tilbyder hårkure, og det er kure og masker, som du ofte ikke kan få i håndkøb. De er forbeholdt de professionelle. De kure, der specielt er værd at bide mærke i her, er de kure, hvor kuren starter, når du får lagt farve eller striber i håret. Men selvfølgelig er der også kure og masker til alle andre typer af hår- og hovedbundsproblemer. Hos Matas er der særligt 3 professionelle hårkure.


Olaplex

Olaplex er en tretrins-hårkur, hvor du får de to første trin hos din frisør. Trin 3 bruger du hjemme en gang om ugen, som en hårkur. Olaplex genopbygger svovl- og saltbindingerne i hårstråets bark (cortex) og styrker hårets struktur. Slidt og “mishandlet” hår bliver stærkt og blankt igen. Olaplex No.3 kan dog også blive brugt derhjemme, uden at der har været en salonbehandling forinden. Den giver et resultat af sundt og glansfuldt hår.


Smartbond

Smartbond er L’Oréal Professionnels tretrins-hårkur, hvor du får de to første trin hos frisøren, og det tredje er en balsam, du bruger hjemme ved hver anden hårvask for at bevare og forlænge din salonbehandling. Smartbond er perfekt til dig, som har ødelagt og slidt hår efter f.eks hårfarvning. Smartbond beskytter hårets fibre og styrker hårets struktur.

Olaplex Hair Perfector No. 3 100 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
L'Oréal Professionnel Smartbond Conditioner 250 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
Beology - hårplejeserien der matcher din hårtype

Nyhed

Beology - hårplejeserien der matcher din hårtype

Hår er forskelligt, og derfor er det vigtigt med en hårplejeserie, der kan tilfredsstille de individuelle behov – uanset om håret er tørt, ødelagt eller kruset. Schwarzkopfs første premium hårplejeserie, beology, opfylder disse behov med tre nye serier, Repair, Moisture og Smooth, hvor produkterne kan kombineres på kryds og tværs, så du opnår det bedste resultat for dit hår.

Læs også

3. Den til krøllet hår

Krøllet hår kan nemt blive meget frizzy og kruset at se på. Fugt er derfor ekstra vigtigt, så gå altid efter en maske eller hårkur beregnet til krøllet og kruset hår, da disse ofte er lidt tungere i teksturen og således tæmmer dine lokker bedre.


MAU leave-in kur til tykt og krøllet hår med det søde navn 'Curl Smoothie', der hjælper til at definere krøller - uden krus! Serien er inspireret af Hawaii og baseret på naturlige og meget eksotiske ingredienser som kokosolie og aloe vera juice. Dufter skønt af ferie på en palme-ø!


En anden hårkur der er beregnet til krøllet og kruset hår er John Frieda Frizz Recovery Intensive Masque, der også giver masser af fugt. Den reparere skader på overfladen af håret fra blandt andet daglig slidtage og belastninger fra stylingprodukter.

MAUI Coconut Oil Curl Smoothie 340 g
99,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 10 Point

4. Den til meget tørt og slidt hår

Tørt og slidt hår har brug for fugt, og specielt en hårkur med nærende olier og proteiner er noget, dit hår vil elske.

Aussie har udviklet en hårkur med macadamianøddeolie, der har en unik fugtgivende evner, som formår at give nyt liv til selv meget tørt og træt vinterhår. Giv dit hår en stor slurk, og efter bare 3 minutter vil det være fabelagtigt forfrisket.


En anden hårkur der giver ekstra fugt til håret og plejer intensivt er Botanicals Rich Maske fra L'oréal, der er beriget med plejende oiler fra kokos, soja og safflor.

FAST LAV PRIS
Aussie Deep Treatment 3 Minute Miracle Moist 250 ml
49,95
DU OPTJENER 5 Point
L'Oréal Paris Botanicals Rich Maske 200 ml
39,95
Førpris 79,95
DU OPTJENER 4 Point
Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

5. Hårkur til afbleget og lysnet hår

Når der ikke er pigment i håret, bliver det meget sprødt og tørt. Ofte vil du også opleve, at det nemt bliver gulligt eller grønt, så se efter hårkure med silvereffekt og masser af fugt.


Vi anbefaler 3 forskellige hårkure hertil:

1. Matas Striber silver hårkur indeholder ekstra plejende ingredienser, så dit hår bliver silkeblødt, glansfuldt og let at rede igennem.
​​​
2. Swiss-O-Par Silver Hårkur er udviklet til afbleget og gråt hår og fjerne gule toner i håret.


3. Lysnet og gråt hår kan hurtigt komme til at virke tørt, og har brug for ekstra meget pleje. Derfor har Kevin Murphy Blonde Angel udviklet en hårkur, der netop dækker dette behov.


Matas Striber Silver Hårkur 200 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Swiss-O-Par Silver Hårkur 150 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
Matas Striber Silver Hårkur 200 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point

6. Den til farvet hår

Sol og vask kan hurtigt få din farve til at falme, så vælg en hårkur til farvet hår, som beskytter og fremhæver din farve, frem for at få den til at falme. Vælg en maske, som giver glans, og som er med til at bevare farven i håret. Et godt eksempel er Kérastase, som har lavet en effektiv maske til fint hår, der bevarer farven i håret.


En anden hårmaske vi varmt kan anbefale er en fra Elvital, der er en farvebeskyttende hårmaske til farvet hår og striber. Plejer håret intenst og får det til at føles silkeblødt samt beskytter farvet hår mod ydre påvirkninger og forlænger glansen.


KÉRASTASE Reflection Masque Chromatique Fine 200 ml
319,95
DU OPTJENER 32 Point
L'Oréal Paris Color-Vive Hårmaske 300 ml
29,95
DU OPTJENER 3 Point
Hårfarve – De bedste tips til et godt resultat

Vi guider

Hårfarve – De bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv, og giver dig tips til, hvordan du kan få dit farvet hår til at holde sig pænt længere.

Læs også

7. Den ekstra plejende

Trænger dit hår til en ordentlig portion pleje, er Elvital Dream Lenght maske med en blanding af vegetabilsk keratin, vitaminer og caster olie en effektiv hårkur, der lukker spaltede ender og genoplive hovedbunden.


Med Björn Axén følels dit hår fuldstændig silkeblødt efter en behandling. Den er specielt udviklet til tørt og skadet hår, og giver et ordentligt fugtboost til håret.   

Flere varianter
L'Oréal Paris Elvital Dream Length Maske 300 ml
34,95
DU OPTJENER 4 Point
Björn Axén Repair Deep Conditioner 200 ml
135,95
Førpris 169,95
DU OPTJENER 14 Point

8. Hårkur mod skæl

Lider du af skæl, er det jo egentlig ikke en hårkur, du har brug for, men en hovedbundskur. Skæl og tør hovedbund kan godt minde om hinanden, men skæl skyldes svamp i hovedbunden.

Tea Tree olie og mælkesyrebakterier er lige det, en tør og irriteret hovedbund har brug for, hvorfor Scalp Cure fra Australian Budycare virker perfekt til hår med skæl. En anden hårkur til skæl, der lindrer symptomer såsom kløe, skæl og irritation forårsaget af tør hud er Scalp Cure fra Astion. Den ikke-fedtende formulering tilfører intensiv fugt, beroliger og lindrer kløe og irritation.  

Australian Bodycare Scalp Cure 150 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
Astion Scalp Cure 150 ml.
149,95
DU OPTJENER 15 Point

Hjemmelavede hårmasker, du kan lave i en fart


Fordelen ved en hjemmelavet hårkur eller hårmaske er, at du hurtigt kan bikse en kur sammen med ingredienser, du har i køkkenskabet. Og er du en af dem, som helst ikke putter noget på kroppen, du ikke ville putte i munden, så er det lige noget for dig. Det kan godt svine lidt og lugte mærkeligt. Men det er jo en del af charmen.

9. Hjemmelavet hårkur med kokosolie

Kokosolie er i sandhed en yndling blandt DIY-beautyelskere. Og med rette. Forsøg har vist, at kokosolie kan trænge ind i hårstråene og reducere proteintabet i hårstråene. Kokosolie har en gavnlig effekt, uanset om du bruger det før eller efter hårvask.


Sådan gør du: Massér kokosolie ind i din hovedbund og fordel det ud i hårlængderne. Red håret igennem med en bredtandet kam, så der ikke er nogen knuder og filtre. Har du langt hår, kan du flette håret og sove med det, eller du kan lade det sidde i 10 minutter. Vask kokosolien ud af dit hår med shampoo og slut af med balsam.


Sørg for at dit hår er tørt og fri for stylingsprodukter, så olien kan trænge godt ind.

10. Hjemmelavet Arganolie-kur

Arganolie er kendt for at være en fantastisk olie, som gør håret blankt uden at fedte og tynge. Arganolie er fuld af antioxidanter og har en helende effekt på huden. Så døjer du med hovedbundsproblemer, uanset om det er tør, fedtet eller skællet hovedbund, så kan en hårkur, hvor hovedbunden og hårrødderne får masser af arganolie, være fantastisk for dit hår.

Tænk på at bruge ren arganolie til hud og hår, og ikke arganolie til madlavning, da der er forskel på de to olietyper.


Sådan gør du: Maser olien godt ind i hårbunden og træk også olien ud i håret. Lad f.eks. olien sidde natten over, og vask dit hår om morgenen og slut af med balsam.

Milk Shake Argan Oil 50 ml
189,95
DU OPTJENER 19 Point
Dr. Organic Morocan Argan Oil - Pure Oil 50 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point

11. Hårkur med æg​​​​​​​

Æg indeholder bl.a. biotin og protein, som giver glans til håret. Det er et gammelt husmorråd at lave en æggemaske til håret for at få mere blankt hår.


Sådan gør du: Pisk et æg sammen og masser det ind i fugtigt varmt hår. Lad masken sidde i 15-20 minutter og skyl så masken ud i koldt vand, så hviden ikke stivner i håret. Vask håret med shampoo og slut af med balsam.

Lav dine egne ansigtsmasker

Vi guider

Lav dine egne ansigtsmasker

Lav en hjemmelavet ansigtsmaske med kun få, skønne ingredienser. Måske har du endda allerede ingredienserne derhjemme. Se her hvilke hjemmelavet ansigtsmasker du kan lave – der er en til ethvert formål og enhver hudtype.

Læs også

5 fif til at angå elektrisk hår

1. Brug fugtgivende balsam og hårkur

Jo mere tørt dit hår er, jo mere elektrisk bliver det. Så overvej, om du skal skifte balsam og hårkur ud med nogle, som er udviklet til at give ekstra fugt til håret.

2. Glat håret

Brug en heatprotector i håret, når du tørrer det, for at beskytte det mod den udtørrende varme fra føntørreren. Glat dit hår med glattejern. Det kan få styr på de flyvske hårstrå og tvinge dem til at blive liggende

3. Hårlak

Hårlak er en enkel måde at holde håret på plads på særligt kolde dage med tør luft.

4. Kram med håndcreme

I den tørre tid smører du sikkert dine hænder med håndcreme flere gange om dagen. Kram spidserne af dit hår med den overskydende creme, du har på hænderne. Det giver fugt til hårstråene

5. Undgå syntetiske tøj

På dage med kold og tør luft er det en god idé at vælge tøj i bomuld og uld, da syntetisk tøj gør dig ekstra elektrisk.

Relaterede produkter

L'Oréal Paris Botanicals Rich Maske 200 ml
39,95
Førpris 79,95
DU OPTJENER 4 Point
Ikoo Thermal Treatment Wrap Detox & Balance Mask
59,95
DU OPTJENER 6 Point
MAUI Shea Butter Hair Mask 340 g
99,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 10 Point
Flere varianter
Matas Striber Granatæble Hårkur 200 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
7 Sundhedstrends i 2019: Vi kigger i krystalkuglen

Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2019: Vi kigger i krystalkuglen

Af Trine Brøndsted

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2019.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Vintermånederne er lige om hjørnet og det betyder masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Hos Matas Natur finder du mange grønne og naturlige welnessprodukter, som gør din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage