Menu
Hairstudio

Find den rette hårkur til din hårtype

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig og dit hår.

Hårkur eller hårmaske, det er egentlig lige meget, hvad du kalder det. Det er nemlig det samme. Det vigtigste er, at du vælger en, der passer til dit hår og dit “hårproblem”. De fleste hårkure er lavet til at behandle dine hårstrå og styrke og beskytte dem mod slid og nedbrydning. En hårkur kan hjælpe dig med at få glans og fugt tilbage til håret. Men alle, også dig med et sundt hår, kan have glæde af at bruge en hårmaske eller hårkur en gang imellem. Oplever du, at dit hår konstant er elektrisk og enten klistrer til hovedet eller flyver rundt i luften? Så får du også nogle fif til at få styr på lokkerne.

Find den rette hårkur til dit hår, med en af disse 11 typer hårkure

1. De professionelle hårkure som frisørerne sværger til

De fleste frisører tilbyder hårkure, og det er kure og masker, som du ofte ikke kan få i håndkøb. De er forbeholdt de professionelle. De kure, der specielt er værd at bide mærke i her, er de kure, hvor kuren starter, når du får lagt farve eller striber i håret. Men selvfølgelig er der også kure og masker til alle andre typer af hår- og hovedbundsproblemer.


Olaplex

Olaplex er en tretrins-hårkur, hvor du får de to første trin hos din frisør. Trin 3 bruger du hjemme en gang om ugen, som en hårkur. Olaplex genopbygger svovl- og saltbindingerne i hårstråets bark (cortex) og styrker hårets struktur. Slidt og “mishandlet” hår bliver stærkt og blankt igen. Olaplex No.3 kan dog også blive brugt derhjemme, uden at der har været en salonbehandling forinden. Den giver et resultat af sundt og glansfuldt hår.


Redken
Frisørdarlingen fra Redken er en dybdevirkende og nærende hårkur, der tilfører intens fugt og pleje til håret. Den gør selv det tørreste hår blødt og medgørligt. Og så modvirker den krus, hvis du har tendens til det.


Amalie fra redaktionen har testet Olaplex No. 3 hårkur:

'' Det er uden tvivl én af de bedste hårkure, mit hår er blevet forkælet med! Den blødgører håret til punkt og prikke og plejer i dybden. Jeg er fan! ''

2. Den der ikke skal vaskes ud

Leave-in kuren fra Matas Natur skal ikke vaskes ud og plejer dermed håret helt ind til næste hårvask. Udover økologisk aloe vera indeholder kuren e-vitamin og provitamin B5, der virker plejende.


Kuren er tilsat betaine, der styrker det enkelte hårstrå, forbedrer hårets elasticitet og tilfører glans til håret.


Den er perfekt til de travle uger, hvor der ellers ikke er tid til at stå længe i badet og vente på at hårkuren virker.


Husk! Lad ikke en hårkur sidde i håret natten over, hvis den ikke er beregnet til det.

3. Den til krøllet hår

Krøllet hår kan nemt blive meget frizzy og kruset at se på. Fugt er derfor ekstra vigtigt, så gå altid efter en maske eller hårkur beregnet til krøllet og kruset hår, da disse ofte er lidt tungere i teksturen og således tæmmer dine lokker bedre.


MAU leave-in kur til tykt og krøllet hår med det søde navn 'Curl Smoothie', der hjælper til at definere krøller - uden krus! Serien er inspireret af Hawaii og baseret på naturlige og meget eksotiske ingredienser som kokosolie og aloe vera juice. Dufter skønt af ferie på en palme-ø!


En anden hårkur der er beregnet til krøllet og kruset hår er John Frieda Frizz Recovery Intensive Masque, der også giver masser af fugt. Den reparere skader på overfladen af håret fra blandt andet daglig slidtage og belastninger fra stylingprodukter.

4. Den til meget tørt og slidt hår

Tørt og slidt hår har brug for fugt, og specielt en hårkur med nærende olier og proteiner er noget, dit hår vil elske.

Aussie har udviklet en hårkur med macadamianøddeolie, der har en unik fugtgivende evner, som formår at give nyt liv til selv meget tørt og træt vinterhår. Giv dit hår en stor slurk, og efter bare 3 minutter vil det være fabelagtigt forfrisket.

En anden hårkur der giver ekstra fugt til håret og plejer intensivt er Matas Striber Kreatin hårkur, der reparerer spaltede spidser og overbehandlet hår. Den indeholder antioxidativ collagen, som beskytter den naturlige barriere og styrker og plejer håret.

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

5. Hårkur til afbleget og lysnet hår

Når der ikke er pigment i håret, bliver det meget sprødt og tørt. Ofte vil du også opleve, at det nemt bliver gulligt eller grønt, så se efter hårkure med silvereffekt og masser af fugt.


Vi anbefaler 3 forskellige hårkure hertil:

1. Matas Striber silver hårkur indeholder ekstra plejende ingredienser, så dit hår bliver silkeblødt, glansfuldt og let at rede igennem.
​​​
2. Björn Axen Color Refresh Treatment Hårkur er udviklet til blondt, lysblondt og platinblondt hår og dæmper effektivt gule toner i håret.

3. L'Oréal ColorVive Purple Mask er en hårmaske med lilla formel til brunt eller blond hår med lyse striber, afbleget eller blond hår.


6. Den til farvet hår

Sol og vask kan hurtigt få din farve til at falme, så vælg en hårkur til farvet hår, som beskytter og fremhæver din farve, frem for at få den til at falme. Vælg en maske, som giver glans, og som er med til at bevare farven i håret. Et godt eksempel er Kérastase, som har lavet en effektiv maske til fint hår, der bevarer farven i håret.


En anden hårmaske vi varmt kan anbefale er en fra Gliss, der er en farvebeskyttende hårmaske til farvet hår og striber. Den giver glans og indeholder også et beskyttende UV-filter.


Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs også

7. Den ekstra plejende

Trænger dit hår til en ordentlig portion pleje, er Elvital Dream Lenght maske med en blanding af vegetabilsk keratin, vitaminer og caster olie en effektiv hårkur, der lukker spaltede ender og genoplive hovedbunden.


Med Björn Axén følels dit hår fuldstændig silkeblødt efter en behandling. Den er specielt udviklet til tørt og skadet hår, og giver et ordentligt fugtboost til håret.   

8. Hårkur mod skæl

Lider du af skæl, er det jo egentlig ikke en hårkur, du har brug for, men en hovedbundskur. Skæl og tør hovedbund kan godt minde om hinanden, men skæl skyldes svamp i hovedbunden.

Tea Tree olie og mælkesyrebakterier er lige det, en tør og irriteret hovedbund har brug for, hvorfor Scalp Cure fra Australian Budycare virker perfekt til hår med skæl. En anden hårkur til skæl, der lindrer symptomer såsom kløe, skæl og irritation forårsaget af tør hud er Scalp Cure fra Astion. Den ikke-fedtende formulering tilfører intensiv fugt, beroliger og lindrer kløe og irritation.  

Sådan bruger du en hårkur

En hårkur giver håret ekstra fugt, men kan ikke erstatte f.eks. balsam. Du kan give håret en kur en til to gange om ugen.


Der er forskel fra produkt til produkt på hvornår, du skal putte en kur eller maske i håret. Nogle masker skal påføres i tørt hår, andre i fugtigt. Nogle masker skal i håret, før du vasker det, andre skal i efter shampoo. Så læs altid brugsanvisningen.


Ingen regler uden undtagelser, men de fleste hårkurer bruges sådan:

1. Vask håret helt rent med shampoo (dobbeltvask, så håret er helt fri for stylingsprodukter mm.)

2. Put hårkur i håret (lad den sidde som anbefalet i brugsanvisningen)

3. Skyl håret.

4. Brug balsam (balsam lukker hårstråene og beskytter det mellem hårvaskene)


Hjemmelavede hårmasker, du kan lave i en fart


Fordelen ved en hjemmelavet hårkur eller hårmaske er, at du hurtigt kan bikse en kur sammen med ingredienser, du har i køkkenskabet. Og er du en af dem, som helst ikke putter noget på kroppen, du ikke ville putte i munden, så er det lige noget for dig. Det kan godt svine lidt og lugte mærkeligt. Men det er jo en del af charmen.

9. Hjemmelavet hårkur med kokosolie

Kokosolie er i sandhed en yndling blandt DIY-beautyelskere. Og med rette. Forsøg har vist, at kokosolie kan trænge ind i hårstråene og reducere proteintabet i hårstråene. Kokosolie har en gavnlig effekt, uanset om du bruger det før eller efter hårvask.


Sådan gør du: Massér kokosolie ind i din hovedbund og fordel det ud i hårlængderne. Red håret igennem med en bredtandet kam, så der ikke er nogen knuder og filtre. Har du langt hår, kan du flette håret og sove med det, eller du kan lade det sidde i 10 minutter. Vask kokosolien ud af dit hår med shampoo og slut af med balsam.


Sørg for at dit hår er tørt og fri for stylingsprodukter, så olien kan trænge godt ind.

10. Hjemmelavet Arganolie-kur

Arganolie er kendt for at være en fantastisk olie, som gør håret blankt uden at fedte og tynge. Arganolie er fuld af antioxidanter og har en helende effekt på huden. Så døjer du med hovedbundsproblemer, uanset om det er tør, fedtet eller skællet hovedbund, så kan en hårkur, hvor hovedbunden og hårrødderne får masser af arganolie, være fantastisk for dit hår.

Tænk på at bruge ren arganolie til hud og hår, og ikke arganolie til madlavning, da der er forskel på de to olietyper.


Sådan gør du: Maser olien godt ind i hårbunden og træk også olien ud i håret. Lad f.eks. olien sidde natten over, og vask dit hår om morgenen og slut af med balsam.

11. Hårkur med æg​​​​​​​

Æg indeholder bl.a. biotin og protein, som giver glans til håret. Det er et gammelt husmorråd at lave en æggemaske til håret for at få mere blankt hår.


Sådan gør du: Pisk et æg sammen og masser det ind i fugtigt varmt hår. Lad masken sidde i 15-20 minutter og skyl så masken ud i koldt vand, så hviden ikke stivner i håret. Vask håret med shampoo og slut af med balsam.

Lav dine egne ansigtsmasker

Vi guider

Lav dine egne ansigtsmasker

Lav en hjemmelavet ansigtsmaske med kun få, skønne ingredienser. Måske har du endda allerede ingredienserne derhjemme. Se her hvilke hjemmelavet ansigtsmasker du kan lave – der er en til ethvert formål og enhver hudtype.

Læs også

5 fif til at angå elektrisk hår

1. Brug fugtgivende balsam og hårkur

Jo mere tørt dit hår er, jo mere elektrisk bliver det. Så overvej, om du skal skifte balsam og hårkur ud med nogle, som er udviklet til at give ekstra fugt til håret.

2. Glat håret

Brug en heatprotector i håret, når du tørrer det, for at beskytte det mod den udtørrende varme fra føntørreren. Glat dit hår med glattejern. Det kan få styr på de flyvske hårstrå og tvinge dem til at blive liggende

3. Hårlak

Hårlak er en enkel måde at holde håret på plads på særligt kolde dage med tør luft.

4. Kram med håndcreme

I den tørre tid smører du sikkert dine hænder med håndcreme flere gange om dagen. Kram spidserne af dit hår med den overskydende creme, du har på hænderne. Det giver fugt til hårstråene

5. Undgå syntetiske tøj

På dage med kold og tør luft er det en god idé at vælge tøj i bomuld og uld, da syntetisk tøj gør dig ekstra elektrisk.

Relaterede artikler

Ultimativ guide til styling

Hairstudio

Ultimativ guide til styling

Af Trine Brøndsted

Du kan nemt fare vild i det store udvalg af stylingprodukter til håret. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde det rigtige stylingprodukt, hvad enten du er på udkig efter et stylingjern eller den perfekte hårspray, stylingspray, krøllecreme eller noget helt fjerde.

Læs Mere
Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Hairstudio

Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, jeg elsker lige så højt som en velplejede hud, er det velplejede, silkeblødt hår. I indslaget her afslører jeg, hvilke hårprodukter, der har forvandlet mit ellers tørre, slidte hår til en blød manke.

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Hairstudio

Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid nemt at finde den perfekte shampoo eller balsam - dét kan vi skrive under på her på Stories Redaktionen, hvor vi har mange forskellige hårtyper. Nogle af os har brug for ekstra fylde, mens andre har behov for et intenst boost af fugt og næring. Vi er også flere, der – til tider – døjer med tør og irriteret hovedbund. Med andre ord: her på redaktionen har vi mange forskellige behov, når det kommer til hårpleje, og netop derfor har vi sat os for at teste Ecookings hårplejeserie.

Læs Mere