• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • Byt frem til 28/2-2022
  • Mere end 1000 brands
Menu
Nyhed

Hårtab? Disse tips og produkter kan hjælpe

Måske kender du fornemmelsen af at kigge nervøst på hårbørsten for at tjekke, hvor meget hår, der er gået tabt. Eller du frygter at kigge på risten i afløbet, efter du har været i bad. Hårtab er desværre en daglig udfordring for mange, men heldigvis er der hjælp at hente. Her guider vi dig til Hair Loss-serien fra Australian Bodycare, der er målrettet kampen mod hårtab. Vi ser også nærmere på, hvad hårtab kan skyldes, og giver dig en række gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Hvis du lider af hårtab, kender du nok til at bekymre dig om, hvor mange hår, der mon er faldet af i dag. Måske afholder dit hårtab dig ligefrem fra at vaske eller rede håret så ofte, som du ellers ville gøre, og måske føler du, at dit hårtab påvirker din selvtillid og forholdet til dit eget spejlbillede.

Heldigvis kan problemet som regel forebygges og til en vis grad bekæmpes – og én ting er sikker: Oplever du hårtab, er du ikke alene. Hvor cirka 40 % af alle mænd i 40-års alderen oplever at tabe håret, rammes også op mod 60 % af alle mænd i 60-års alderen af naturligt hårtab. Samtidig viser undersøgelser, at helt op mod 50 % af alle kvinder, i og omkring 50-års alderen, mærker at hårpragten begynder at tynde ud, og for hele 10-15 % er hårtabet markant.

Målrettet indsats med Australian Bodycare

Australian Bodycare har skabt en serie, som indeholder nøje udvalgte, naturlige aktiver, der er gavnlige ved hårtab. Det gælder blandt andet Tea Tree Oil, som renser hovedbunden fri for urenheder, og Capilia Longa, som hjælper med at styrke håret. Serien indeholder i alt fire produkter:

Hair Loss Wash + Hair Loss Conditioner

Med sin enestående sammensætning af Tea Tree Oil og Capilla Longa, hjælper Australian Bodycare Hair Loss Wash med at holde hovedbunden sund og sikrer dermed gode forhold for en sund hårvækst.


Samtidig reducerer Capilla Longa risikoen for hårtab. For at få det bedste resultat anbefaler vi at bruge Australian Bodycare Hair Loss Conditioner efterfølgende.
Både shampoo og balsam kan bruges af mænd og kvinder og passer til alle hårtyper.

(25)
Australian Bodycare Hair Loss Wash 500 ml
229,95
Du optjener 23 point
(14)
Australian Bodycare Hair Loss Balsam 250 ml
129,95
Du optjener 13 point
De bedste produkter med Tea Tree Oil

Vi guider

De bedste produkter med Tea Tree Oil

Siden 1992 har Australian Bodycare skabt problemløsende produkter, som er kendt for deres indhold af det effektive tea tree oil. Tea tree oil er en naturlig, æterisk olie, som hjælper og forebygger hudproblemer uden at irritere og har vist sig at være lidt af en superhelt på flere fronter. Læs med her, så guider vi dig til, hvilke produkter der kan hjælpe med at løse dine udfordringer.

Læs også

Hair Loss Serum

Australian Bodycare Hair Loss Serum er et hårserum med en unik kombination af 100% naturlig, australsk Tea Tree Oil, Biotin og Capilla Longa.


Serummet stimulerer den naturlige hårvækst, styrker hårsækkene og får håret til at føles tykkere. Kan bruges af både mænd og kvinder og passer til alle hårtyper..

(9)
Australian Bodycare Hair Loss Serum 250 ml
299,95
Du optjener 30 point

Hair Loss Spray

Australian Bodycare Leave-in Hair Loss Spray indeholder også de unikke aktiver Tea Tree Oil og Capilla Longa, som sikrer de optimale forhold for et stærkere og fyldigere hår.


Capilla Longa reducerer desuden risikoen for hårtab.
Hårsprayen kan bruges både efter hårvask, og de dage, hvor du ikke vasker håret. Kan bruges af både mænd og kvinder og passer til alle hårtyper.

(15)
Australian Bodycare Hair Loss Spray 150 ml
129,95
Du optjener 13 point

Årsager til hårtab

Hårtab begynder som regel med, at håret så småt begynder at tynde ud, og til sidst kan det forsvinde helt. Hvor det for mænd ofte er mere permanent, kan det for kvinder være mere forbigående og knap så omfattende.

Lad os lige slå fast, at det er helt normalt og naturligt at tabe op mod 100 hår dagligt. Det er en del af hårstråets cyklus, men er der tale om mere end cirka 100 hår om dagen, kan der altså være tale om decideret hårtab, og her er der mange faktorer, der kan spille ind.

Arvebetinget hårtab: Især mænds hårtab er ofte arveligt betinget, men det samme kan gælde for kvinder. Arvebetinget hårtab hos kvinder starter allerede i 20erne og forværres typisk langsomt hen over de næste 10-20 år.


Overdreven brug af hårprodukter: For mange skrappe kemikalier kan irritere hovedbunden, ødelægge hårets naturlige struktur og fjerne naturlige olier, så væksten nedsættes.


Hormonelle forandringer og stress: Hormonelle forandringer i kroppen i forbindelse med p-piller, overgangsalder eller graviditet kan også medføre hårtab. Det samme gælder stress. Selv når hormonerne er i balance igen, eller du har fået bugt med din stress, kan det vare seks måneder, før hårets tilstand normaliserer sig igen.


Sygdom: Hårtab og tyndt hår kan også komme som en følgevirkning af sygdomme som eksempelvis stofskifte-eller hudsygdomme, ligesom visse medicinske behandlinger kan have hårtab som bivirkning.


Mangel på vitaminer og mineraler: Hvis du ikke får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler i det daglige, kan det også få indflydelse på dit hår og ikke mindst mængden af det. Således kan din kost have stor betydning, og du skal især være opmærksom på at få nok jern, B- og D-vitaminer.

Hvad kan man gøre, hvis man oplever hårtab?

Hvis du er alvorligt bekymret over dit hårtab, skal du selvfølgelig tale med din læge om det. Men selvom årsagerne bag kan være mange, så fortvivl ikke. I mange tilfælde kan du som nævnt både forebygge og ofte bekæmpe hårtab ved at gå din livsstil efter i sømmene.

Motion: Ved at få daglig motion, udskiller hjernen endorfiner, der er med til at mindske stress. Dermed kan motion bidrage til at nedsætte hårtab.

Sund og varieret kost: En næringsrig kost kan også være med til at forebygge af hårtab. Både frugter og grøntsager er spækket med vitaminer og antioxidanter, der styrker håret, så hårtab modvirkes. Spis også gerne sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner, som indeholder mineraler, der er effektive mod hårtab.

Vitamin-boost: Får du ikke tilstrækkeligt med B-vitamin i din kost, kan du med fordel supplere med B-vitaminer, som er kendt for at styrke håret.


Begræns hårstylingen og brug milde produkter: Begræns brugen af føntørrer, hårspray, hårmousse, glatte- og krøllejern, der alle kan slide på dit hår, og brug milde hårprodukter, som er varmebeskyttende og uden kemikalier og andre skrappe stoffer.


Tjek elastikken! Går du ofte med håret sat op? Så kig tjek lige din hårelastik og se, om den er sat sammen med en metallukning. Er den det, bør du anskaffe dig elastikker uden denne type lukning. Metaldelen har nemlig en tendens til at skade og slide på håret.


Sæt ind med de rigtige produkter: Det lyder måske som en sjov sammenligning, men dit hår er lidt som en bil. Hvis den får regelmæssig olie, skal den ikke på værksted så ofte. Sådan er det også med håret. Du kan nemlig forebygge skader på hårstråene og gøre håret stærkt ved at anvende hårprodukter, der fokuserer på hårtab.

Relaterede produkter

(287)
Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 500 ml
149,95
Du optjener 15 point
(204)
Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 250 ml
89,95
Du optjener 9 point
Australian Bodycare Hair Rinse Shampoo 250 ml
103,95
Førpris 129,95
Du optjener 11 point
(14)
Australian Bodycare Hair Spray 150 ml
103,95
Førpris 129,95
Du optjener 11 point
(251)
Australian Bodycare Scalp Serum 150 ml
139,95
Du optjener 14 point
(97)
Australian Bodycare Face Wash 100 ml
119,95
Du optjener 12 point
(79)
Australian Bodycare Body Wash 500 ml
149,95
Du optjener 15 point

Relaterede artikler

De bedste produkter med Tea Tree Oil

Vi guider

De bedste produkter med Tea Tree Oil

Af Ida Hinchely Kyhn

Siden 1992 har Australian Bodycare skabt problemløsende produkter, som er kendt for deres indhold af det effektive tea tree oil. Tea tree oil er en naturlig, æterisk olie, som hjælper og forebygger hudproblemer uden at irritere og har vist sig at være lidt af en superhelt på flere fronter. Læs med her, så guider vi dig til, hvilke produkter der kan hjælpe med at løse dine udfordringer.

Læs mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs mere
Få hovedbunden i balance med Australian Bodycare

Nyhed

Få hovedbunden i balance med Australian Bodycare

1 ud af 5 danskere døjer med hovedbundsproblemer. Vi har det nemlig med at glemme, at vores hovedbund har brug for ligeså kærlig behandling som resten af vores hud. Australian Bodycare har siden 1992 været førende indenfor problemløsende hudpleje, hvor de med stjerneingrediensen tea tree oil har skabt effektive serier til specifikke hududfordringer. I dag går vi bag brandet Australian Bodycare og blæser til kamp mod skæl, tør og irriteret hovedbund.

Læs mere