Hairstudio

Sådan holder du din balayage flot derhjemme

Balayage er en hårfarvningsteknik, som har været ekstremt populær de seneste år, da det virkelig kan give fornyet liv og spil til håret. I denne artikel gør vi dig klogere på, hvad balayage er, samt hvordan du bedst kan holde den ved lige ved at tone farven imellem dine frisør-besøg.

Vores frisør Mike guider til de bedste produkter, som du kan friske din balayage op med.

Hvad er balayage?

Balayage er en hårfarvningsteknik, som giver et mere solkysset look til dine lokker, som havde du været tre uger på ferie. Teknikken gør looket mere naturligt, da du ikke ender op med de her hårde udgroninger, da håret farves et stykke fra bunden.

Balayage er fransk og betyder ’strøj’. Det skyldes, at frisøren ’maler’ på håret med lette strøj, som giver det her mere naturlige og efforless look. Alle frisører har hver deres teknik, og nogle holder teknikken hemmelig, så andre ikke kan hapse deres måde at gøre det på.

Skal du ned til frisøren, og har du lidt svært ved at naile det franske sprog til perfektion? Så prøv at udtale det sådan her: [BA-LÆ-ARSH]. Så er vi ret sikre på, din frisør forstår, hvad du mener.​​​​​​​

Kan man lave balayage selv derhjemme?

Når man spørger Mike, som er frisør her hos Matas, om man kan lave en balayage selv derhjemme, er anbefalingen klart, at man ikke kaster sig ud i det.

’Når man er hos frisøren, får man lavet balayage med lysning, papir og striber samt en masse teknikker, som gør, at farven fader lækkert i håret. Det er en teknik, der kræver rigtig meget, så det er ikke noget, jeg på nogen måde vil anbefale, at man prøver at lave derhjemme.

Ofte får man lavet en toning oven på lysningen, når man har været hos frisøren og har fået lavet en balayage. Toningen er den, som går ind og gør farven mere varm og lækker eller kold og lys, alt afhængig af hvad man er til. Kan man lide lidt spræl og pang, så kan man få en rød eller lilla toning på.

Så når man har været hos sin frisør og har fået lavet en balayage, men synes, toningen er forsvundet, så kan man bruge en skyllefarve eller toningsfarve hjemme til at friske håret op med igen’.

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Vi guider

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Som om der ikke er udfordringer nok forbundet med at farve sit eget hår, er der også en masse du skal tage højde for, når du opfrisker din hårfarve igen. I dag deler vi alle vores bedste tips til at camouflere nye grå hår, skjule udgroninger og holde din farve frisk og fin.

Læs også

Sådan toner du din balayage

Har du været hos frisøren og har fået lavet en balayage, men ønsker at få frisket farven op igen, så kan du altså tone din hårfarve. Det kan du gøre på forskellige måder.

Toningsfarve
En toningsfarve dækker cirka 70% og holder i op til 30 hårvaske. Den kommer i en masse forskellige nuancer. Hos Matas har vi den, der hedder Casting Creme Gloss fra L’oreal Paris, som er rigtig god til formålet. De kommer i et hav af farver, som du kan prøve af.

Skyllefarve

Hvis man ikke er til, at farven dækker 70% og holder 30 vaske, så kan man bruge det, der hedder en skyllefarve. En skyllefarve er en farve, som varer alt fra en dags tid og helt op til 14 dage, det er forskelligt fra mærke til mærke.

Skyllefarver virker kun på et allerede farvet eller lysnet hår. Det er en overfladisk sminkefarve, som går ind og hæfter sig på et lysnet eller allerede farvet hår. Så har du fx ikke farvet dit hår og er det mørkt, så kan du altså ikke se nogen forskel på håret.

Hos Matas har vi et bredt udvalg af skyllefarver fra alt til det helt naturlige til et look med mere smæk på farverne.

Frisøren forklarer: Forskellen på balayage og ombre

Balayage er en fade på overflade, som ofte lysner. Den gør, at du får en blended, lækker effekt på håret, som går fra din egen hårfarve oppe i bunden (som evt kan farves dybere mørk), ud til noget lysere i længderne. Den er ofte lavet, så den ser meget naturlig ud.

Ved en ombre er størstedelen af håret en lys eller mørk farve (ofte mørk), og så kommer der en overgang længere nede i håret. Det er en mere hård overgang, så man går fra enten lyst til mørkt eller mørkt til lyst. Kontrasten er ofte større, end det er i balayage.

Balayage:

Ombre:

Sådan passer du bedst på din balayage

Ifølge Mike er det vigtigt, at man bruger en genopbyggende shampoo, balsam og hårkur samt leave-in produkter. Samtidig vil du også gerne holde på den toning, du har fået hos frisøren. Det kan du fx gøre ved at bruge en leave-in med UV-beskyttelse, som hjælper med, at farven ikke fader lige så hurtigt.

Så regel nummer 1 er altså: Brug nogle gode produkter, der er genopbyggende og passer til din hårtype.

Andre gode produkter til hårfarvning:

Relaterede artikler

Frisøren guider: Få en flot hårfarvning hjemme

Vi guider

Frisøren guider: Få en flot hårfarvning hjemme

Af Ida Hinchely Kyhn

Overvejer du en ny, lækker farve til dit hår? Så skal du ikke lede særlig meget længere! Schwarzkopf har nemlig en række super nemme hårfarvnings-kits, som gør det simpelt og overskueligt at få en smuk, ny hårfarve uden at du behøver forbi din frisør. Læs med her og bliv klogere på, hvilken hårfarve der kunne passe til dig, og få Matas’ frisør Mikes bedste ekspert-råd til, hvordan du får det bedste resultat.

Læs Mere

Vi guider

Farv Håret Selv - Få Succes Med Hjemmehårfarve

Af Cecilia Elisabeth Demant

Hjemmehårfarve er perfekt til dig, som ikke gider bruge timer i en frisørstol og som leder efter et mere prisvenligt alternativ til en salonfarvning. Udfordringen er, at de fleste af os bestemt ikke er eksperter til det med hår til at begynde med. Derfor har vi skrevet denne artikel som forhåbentlig giver dig svar på alt der er værd at vide om hjemmehårfarve!

Læs Mere
Få lækre lokker med Maui Moisture

Vi guider

Få lækre lokker med Maui Moisture

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er på udkig efter fugtgivende og velduftende hårpleje, så skal du ikke lede meget længere. Maui Moisture er en unik hårplejeserie med produkter skræddersyet til alle hårtyper. Om du har krøller, tørt hår eller hår, der let frizzer, så findes der en serie fra Maui til dig. Det unikke ved Maui er, at alle deres produkter har 100% aloe vera som hovedingrediens, hvilket gør dem utroligt fugtgivende. Læs med her og bliv klogere på, hvilken Maui-serie der passer bedst til dig.

Læs Mere
5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs Mere