Vi guider
Husker du dette, når du køber solcreme?
Synes du også, det kan være lidt overvældende at finde rundt i junglen af solcremer, for ikke at tale om SPF, mærkninger og typer af solfiltre? I denne artikel giver vi dig tre anvendelige tommelfingerregler, der sikrer dig optimal solbeskyttelse.

Sommeren er over os, og UV-indekset fortæller os tydeligt, at solcremen skal være fast inventar i din daglige rutine – hvis altså den ikke allerede er det. Det leder os til næste punkt på dagsordenen: Nemlig at vælge den rigtige solcreme. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket produkt du vælger, når det kommer til solbeskyttelse. Læs med, og få den vigtigste viden om solens stråler samt de beskyttende filtre, og følg artiklens tre tommelfingerregler for at finde en solcreme, der lever op til de bedste standarder.

Biotherm Waterlover Hydration Sunmilk

Går du op i, at din solcreme føles lækker på huden og er produceret med omtanke for miljø og – vigtigst af alt – beskytter effektivt og sikkert? Så er Biotherms Waterlover Hydration Milk helt perfekt til dine behov.


Den friskt duftende solcreme beskytter mod både UVA- og UVB-stråler fra solen, den er vandfast, og så trænger den hurtigt ind i huden uden at fedte eller efterlade hvide mærker. Den populære solcreme er desuden certificeret med Svanemærket, som er en af verdens skrappeste miljømærkninger.


Waterlover Hydration Sunmilk fra Biotherm fås i en variant med SPF 30 og SPF 50 og den egner sig til alle hudtyper. Grundet solcremens bløde og behagelige formulering, kan den bruges til både krop og ansigt; men hvis du ønsker dig en solcreme specifikt udviklet til ansigtets særlige behov, kan du læse med herunder.Biotherm Waterlover Face Sunscreen

Der er slet ingenting galt med at bruge en almindelig solcreme til ansigtet, hvis blot du husker den rette mængde. Men så alligevel føles det altså lækkert med en solcreme specifikt udviklet til ansigtets sarte hud med nærende ingredienser.


Her er Biotherms ansigtssolcreme fra Waterlover-serien et oplagt valg, der med sit indhold af antioxidanter beskytter mod frie radikaler og virker helende på huden. Solcremen beskytter effektivt mod UV-stråler med hhv. SPF 30 eller SPF 50, og er, ligesom seriens andre solcremer, vandfast i sin formel. Som noget helt særligt er Biotherm Waterlover Face Suncreen tilsat et anti-age solfilter, som mindsker risikoen for dannelsen af pigmentering.1: Din solcreme skal være bredspektret

Solen udsender to former for UV-stråling: UVA og UVB. Mens vi typisk kender UVB-strålerne for at give solskoldninger, er UVA-strålerne dem, der kan gøre huden brun. Men selvom UVA-strålingens tan måske er mindre smertelig og pænere at se på end UVB-strålingens solskoldede hud, gælder det altså for begge former for UV-stråler, at de er skadelige for huden. Derfor er det vigtigt, du finder en såkaldt bredspektret solcreme – altså en solcreme, der beskytter mod alle solens stråler.

I EU er det et krav, at alt solcreme skal beskytte mod både UVA og UVB-stråler, men det er alligevel vigtigt at være opmærksom. Mange almindelige cremer reklamerer nemlig med at indeholde SPF, men uden at møde de særligt skrappe krav, der er til solcremer.Vil du være helt sikker på, at dit produkt overholder alle EUs krav til solcremer, kan du derfor lede efter såkaldte bredspektrede solfiltre, som beskytter mod både UVA og UVB-filtre.

Du kan også lede efter det lille UVA-mærke med en cirkel omkring – som det, du ser på Biotherm Waterlover Sunmilk – der indikerer, at cremen indeholder de rette mængder UVA-beskyttelse.

2: Brug minimum SPF 15 i Danmark – og SPF 30 sydpå

Det er ikke bare vigtigt at bruge solbeskyttelse – det er vigtigt at bruge en, der beskytter tilstrækkeligt. Anbefalingen fra Kræftens Bekæmpelse lyder på SPF 15 i Danmark og SPF 30 sydpå som minimum. Vil du gerne være helt på den sikre side, kan du vælge at bruge minimum SPF 30 altid

Er du i tvivl om, hvor meget en solcreme beskytter ved forskellig solfaktor, kan du rette dig efter følgende:


– SPF15 blokerer 93% UVB-stråler

– SPF30 blokerer 96,7% UVB-stråler

– SPF 50 blokerer 98% UVB-stråler


Her er det naturligvis også vigtigt at huske, du bør bruge den anbefalede mængde solcreme: én håndfuld til én krop. Bruger du mindre end anvist, er du ikke tilstrækkeligt beskyttet mod solens UV-stråler.Husk! Når UV-indekset er over 3, er det særligt vigtigt at huske solcremen.

5 favoritter fra Biotherm

Vi guider

5 favoritter fra Biotherm

Hvis du oplever, at din hud føles stram, ru og skriger efter fugt lige for tiden, så er du langt fra den eneste. Vi er nemlig mange – jeg selv inklusiv – der kæmper med, at vores hud bliver mere sensitiv, når efteråret melder sin ankomst og den tørre radiatorluft får frit lejde indenfor. Derfor har vi samlet 5 favoritter fra Biotherm, der hjælper os med at give huden lidt ekstra kærlighed på denne tid af året.

Læs også

Hvad med miljøet?

Du har måske hørt, at solcreme er skadeligt for miljøet, og det er også rigtigt, at nogle solcremer kan indeholde stoffer, der er belastende for miljø. Det har blandt andet vist sig, at enkelte solfiltre har en skadelig effekt på verdens smukke koralrev og deres skrøbelige økosystem. Biotherms Waterlover Sunmilk er certificeret med Svanemærket, hvilket er din sikkerhed for, at solcremen ikke indeholder nogen af de stoffer, der er kendt for at belaste vores koralrev eller den øvrige natur.

3: Find en solcreme, du har lyst til at bruge

Ud over at din solcreme skal være sikker og beskytte effektivt mod både UVA- og UVB-stråler, er det naturligvis også helt afgørende, at du får brugt din solcreme hver dag i den rette mængde. Derfor er det naturligvis også helt essentielt, at du vælger en solcreme, der føles lækker på huden, og som gør, du får lyst til at bruge solbeskyttelse og til at værne om din huds velvære.

Biotherms Waterlover-serie er kendt for sin rare konsistens, der trænger hurtigt ind i huden uden at klistre, sin behagelige duft – og selvfølgelig sine usynlige, men effektive solfiltre.

Andre favoritter fra Biotherm:

4 artikler om Nivea vi anbefaler, du også læser:

Hemmeligheden bag Biotherms effektive anti-age

Vi guider

Hemmeligheden bag Biotherms effektive anti-age

Af Natalie Khayat

Masser af fugt, kollagenboostende ingredienser og aktive, probiotiske fraktioner, der arbejder for at skabe glød i huden og et fornyet, friskt udseende. Biotherm har fundet en effektiv opskrift på anti-age – og heldigvis deler det franske hudplejebrand gerne ud af sin viden.

Læs Mere
3 populære ansigtscremer fra Biotherm Blue Therapy

Vi guider

3 populære ansigtscremer fra Biotherm Blue Therapy

Af Ida Hinchely Kyhn

Biotherm er kendt for at lave effektive og lækre ansigtscremer, som i den grad giver resultater til din hud. Læs med her, så guider vi til de tre bedste ansigtscremer fra Biotherm Blue Therapy-serien.

Læs Mere
De populære Aqua Super Concentrates fra Biotherm

Nyhed

De populære Aqua Super Concentrates fra Biotherm

Med egenskaberne fra deres mest unikke ingrediens, Life plankton, er Biotherm kendt som ekspert inden for hudpleje med enestående, dokumenterede resultater. I 2019 startede et nyt kapitel med lanceringen af AQUA SUPER CONCENTRATES: en produkttrio, som er specielt tilpasset de 18-24-årige og som tilfører huden 24 timers fugt. I indslaget her gør vi dig klogere på Aqua Super GLOW, PURE og BOUNCE, som hver især indeholder en formel, der imødekommer hudens forskellige behov.

Læs Mere
Bliv forårsklar med Biotherm

Vi guider

Bliv forårsklar med Biotherm

Af Anja Mille Blum

Når foråret banker på døren, er det den perfekte anledning til at skifte vinterens hudplejeprodukter ud med nogle lette konsistenser og ikke mindst huske solbeskyttelse. I denne artikel guider vi dig til 5 musthaves fra det ikoniske hudplejemærke, Biotherm, der er perfekte til forårets skønne, milde vejr.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.