• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Cathrines hudplejerutine som gravid

Det er virkelig nemt at tage en velafbalanceret hud forgivet. Normalt set vil min være uden de store urenheder, uden de store udsving. Men når jeg er gravid, så får jeg perioral dermatitis. Det er en betændelsestilstand i huden, som gør huden rød, lidt fortættet og ’bulnet’, der kan komme små hvide bumser i huden, og det kan nærmest gøre ondt.

Det er en ganske almindelig tilstand i huden, som mange kvinder oplever fra tid til anden. Det har tendens til at sætte sig omkring næse og mund, for nogen nærmest som en maske, og det er en tilstand som der findes lægemidler for. Men jeg har aldrig oplevet det, før jeg blev gravid. Og nu har jeg døjet med det i begge mine graviditeter. Især her i anden omgang, hvor det har været endnu mere ’udbredt’ i ansigtet, omkring næsefløjen og omkring munden. Træls!

Huden betyder pokkers meget for selvfølelsen

For pludselig får at mærke, hvor meget en rimelig ensartet hud faktisk betyder for selvtilliden.
Huden betyder så pokkers meget for selvfølelsen, for hvordan vi møder verdenen og hvor oprejst pande vi har, når vi går ud af døren. Det har generet mig en del, for det sidder jo også durk midt i ansigtet.


Men nu synes jeg endelig at have fået styr på det.

Jeg har tendens til tør hud. Du ved, følelsen af at huden strammer, når man kommer ud af badet, ind til jeg får creme på. Kender du det? Så har du hud ligesom mig. Hvis du til gengæld ikke helt ved, hvilken hudtype du har, så kan det være godt givet ud at prøve at få en hudbehandling hos en rigtig dygtig dermatolog, så han eller hun kan sende dig på rette vej. For din hudplejerutine skal passe til din hudtype. Din fedtede hud kan være i en proces, hvor den i virkeligheden overproducerer fedtet i huden, hvis du går lidt for meget til den med skrappe eller udtørrende produkter  - det bliver nærmest selvforstærkende. Hvis du har normal hud men bruger cremer beregnet til tør hud, så vil du måske opleve din hud blive fedtet. Det skal ikke være nemt -  men raketvidenskab er det altså heller ikke. Og din hud ændrer også behov med alderen, så hvis du har kørt den samme rutine i ti år, så er det måske på tide at se den i sømmene?


Der findes produkter, som kan hjælpe dig med det meste! Uanset hududfordring eller behov. Men det kan godt være nødvendigt at få en hjælpende hånd med at sende dig i rette retning.


Tilbage til min liiidt tørre hud.

Morgen og aftenrutine

Min steps er næsten ens morgen og aften. Om morgenen elsker jeg at gøre en vaskeklud våd i iskoldt vand og så komme den på huden. Her masserer jeg let, så jeg både for øget blodcirkulationen og fjernet de døde hudceller. Herefter: En mist. En mist danner ligesom en lille fugtlomme under dit serum. Og det er nemlig det næste skridt. Et serum. Det er en lille koncentreret sag, som lige skal have lov at sidde og trænge ind, så jeg børster tænder imens. Og så kommer dagcremen på. Gerne med lidt SPF i.
​​​​​​​

Serum og dagcreme med SPF

Sidste år kom Matas med et ret vildt lille serum; Firming serum. Vildt fordi den indeholder alt det, du godt gider, alt det der er forskning bag er virksomt: Niacinamide (som er en virkelig god ingrediens for min perioral dermatitis), squalene, hyaluronsyre, peptider. Og så er den Svanemærket vel at mærke, produceret i Danmark (fedt) og nu kommer den bedste del: Du får den for under 70 kroner.


Jeg har ladet mig fortælle, at den er så propfyldt med virksomme og smådyre ingredienser, at fortjenesten pr. solgte serum ikke er som vanlig.
Og så en dagcreme: Matas Striber Anti Wrinkle dagcreme med SPF 15. Den fugter, den har lidt SPF 15. Easy does it!

Min renserutine om aftenen

Om aftenen; det er til gengæld der, hvor jeg rigtig renser hud, kommer af med dagens snavs; byens forurening og hvad der ellers sidder på vores beskyttende skjold, huden.


Først renser jeg makeuppen af øjne og bryn, og der bruger jeg Matas Striber Mild Micellar Water. Den er virkelig, virkelig god. På prisen, effekten. Og så er den Svanemærket. Det betyder noget for mig! Og uden parfume.


Så bliver huden renset. Matas Striber Mild Rensemousse. Et lille skud i håndfladen og så masserer jeg ind, giver den lige godt med fingrene, så jeg nærmest får mig en lille massage. Så en lille våd vaskeklud til at tørre det af med igen. Følelsen af REN! Jeg holder i øvrigt af at rense ansigtet, lige når jeg kommer hjem. Det er ikke altid, jeg får det gjort, men det føles ligeså skønt, som når man vasker hænder, så snart man er hjemme. Det er en fornemmelse og en god vane  -  så sikrer du også, at du ikke bliver for træt til at gøre det om aftenen.


Efter rensemousse: Mist. Og så Firming serum, igen! Lade den sætte sig og så Matas Striber Anti Wrinkle 24H Ansigtscreme på huden. Ahhh! Som at føle sig født på ny.

Moisturizing Lotion

Som jeg kort lige fik skrevet, så har niacinamide (vitamin B3) haft en virkelig god effekt på min perioral dermatitis i samspil med en creme fra lægen. Der er ikke så mange muligheder for at behandle med medicinske cremer, eftersom jeg er gravid, men det skal du tale med din egen læge om, døjer du med det.


Men niacinamide er ufarligt som gravid. Så jeg har brugt Matas Moisturizing Lotion, efter mist og før firming serum. Niacinamide bliver ofte brugt i produkter rettet mod uren hud, og det kan være med til at afhjælpe betændelsestilstande i huden. 

Mine elementer har egentlig været det samme over en årrække: Vaskeklud om morgenen, mist, serum, dagcreme. Om aftenen micellevand, rensemousse, mist, serum, creme. Men efterhånden som hudens behov ændres både fra sæson til sæson og med alderen, så kan jeg godt skifte lidt på produkterne. Elementerne forbliver – og så kommer jeg vist aldrig til at gå af med den serum eller den micellevand. Det er guld!​​​​​​​
​​​​​​​

Relaterede artikler

Rockpaperdresses' bæredygtige skønhedsfavoritter

Matas LIVE

Rockpaperdresses' bæredygtige skønhedsfavoritter

Af Matas

Cathrine Wichmand, som står bag den populære blog og Instagramprofil Rockpaperdresses, gæster Matas LIVE, hvor hun vil afsløre hvilke skånsomme skønhedsprodukter hun selv sværger til og dele nogle af sine bæredygtige vaner. Som altid kan du regne med at vi også overrasker dig undervejs!

Læs mere
RockPaperDresses: Nus om de fødder, der bærer dig

Vi guider

RockPaperDresses: Nus om de fødder, der bærer dig

Af Cathrine Widunok Wichmand

På tråds af, at Cathrine Widunok Wichmand besøger en fodterapeut hver/hveranden måned, er det ikke nok. Den daglige behandling er nemlig rigtig vigtig for at forlænge fodterapeutens arbejde. Se med her, hvordan hun vedligeholder de velplejede fødder i hjemmet og hvilke produkter hun tager i brug.

Læs mere
Rockpaperdresses: Hormonhud og hyldest til serum

Nyhed

Rockpaperdresses: Hormonhud og hyldest til serum

Af Cathrine Widunok Wichmann

Læs med når Cathrine Widunok Wichmand fortæller om sin hormonelle graviditetshud, og hvordan et effektivt og budgetvenlig serum hjælper på hendes hudtilstand.

Læs mere
RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Vi guider

RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Af Cathrine Widunok Wichmand

Matas' ambassadør, Cathrine Widunok Wichmand, gør dig klogere på certificeringer som Svanemærket og Den Blå Krans og gør op med nogle af de mange solmyter, vi bliver mødt med i dagligdagen. Hun hjælper dig på vej til både solcremer og selvbruner.

Læs mere