Vi guider

Ducray: Hårpleje til skæl, kløe og hår, der fælder

Det kan være ret så irriterende at døje med tilstande som skæl, kløende hovedbund eller hårtab. Derfor er det vigtigt, du ved, at du ikke er alene om at opleve udfordringer med hår og hovedbund – og at der findes rigtig god hårpleje til netop dine behov.

Måske oplever du en fin dryssen af hvide flager fra hovedbunden og ned på dine skuldre. Måske ser du, hvordan du efterlader nedfaldne hårstrå overalt, du bevæger dig, og måske har du svært ved at koncentrere dig på arbejdet, fordi din hovedbund skriger af kløe.

​​​​​​​Det kan være noget så forstyrrende både fysisk og mentalt at døje med hår- og hovedbundsudfordringer, og netop derfor bliver den korrekte hårpleje også vigtig. For selvom der ikke findes en mirakelkur mod symptomerne, hvis du ellers er sund og rask, findes der dermatologiske produkter, som kan reducere generne en hel del.

Dermatologisk hårpleje fra Ducray

I denne artikel introducerer vi dig for fire hårplejeserier, der sætter målrettet ind mod skæl, kløende og irriteret hovedbund og hår, der fælder.

1: Squanorm

2: Kelual DS

3: Kertyol PSO

4: Anaphase+

Vi har i øvrigt testet produkter fra to af serierne selv, nemlig Kelual DS samt Anaphase+.

Hvad skyldes skæl?

Som udgangspunkt er skæl en meget almindelig tilstand, hvor der sker en overproduktion af døde hudceller i hovedbunden, som klumper sig sammen. Skæl kan i virkeligheden overalt på kroppen, hvor der er hår, men typisk ses det i hovedbunden. Selvom skæl hverken er farligt eller smittende, kan det være ret irriterende, fordi de små ’klumper’ af hudceller kan ses, både når de er i hovedbunden, og når de drysser ned.

Og hvorfor er det så, at netop du har fået skæl? Det kan der være mange grunde til. Måske har du særligt sensitiv hovedbund, som kan have særlig tendens til at fremme skæl, og måske du oplever en over- eller underproduktion af talg i din hovedbund.  

Det kan også skyldes, at gærsvampen Malassezia – som normalt lever helt uproblematisk på hovedbundens overflade – vækster for meget, hvilket kan lede til hurtigere omsætning af hudcellerne i hovedbunden.

Squanorm: Normale skæl

Normale skæl er kendetegnet ved, at du har skæl i en mild eller moderat grad og måske oplever let irritation og kløe fra hovedbunden. Hvis det passer på dig, er Squanorm fra Ducray sandsynligvis den rette shampoo.


Til tørre skæl

Hvis dine skæl er af den tørre, dryssende type, er det Squanorm Anti-dandruff Treatment Dry Shampoo, du skal vælge. Denne shampoo fjerner skånsomt de tørre skæl, tilfører masser af fugt til hovedbunden og beroliger kløe. Shampooen gør i øvrigt også håret dejligt blødt, smidigt og glansfuldt.


Shampooen indeholder ingredienser som piroctone olamin og guanandin glycolat, der hjælper med at fjerne skældannelser samt glycerin, der giver fugt til den tørre hovedbund. I en test foretaget af Ducray oplevede testpersonerne at have 86% færre skæl efter 4 ugers hårvaske, og allerede efter enkelte ganges brug ses de første resultater.


Til fedtede skæl

Hvis dine skæl er af den fedtede slags, der ’klæber’ til hovedbunden, og du oplever en kløende og irriteret hovedbund, så er det Squanorm Oily, du skal have hjem på badeværelset. Shampooen virker effektivt på skæl og skældannelse, men sørger samtidig for at balancere hovedbundens sebumproduktion, ligesom den reducerer irritation og kløe.


Shampooen indeholder piroctone olamin samt guanandin glycolat, der hjælper med at fjerne skældannelser og sabal, der regulerer sebumproduktionen. Bisabolol mindsker kløe og virker beroligende. I en test foretaget af Ducray oplevede 97% af testpersonerne at have en mere behagelig hovedbund efter første påføring, og desuden er shampooens effekt langvarig.

Ducray Squanorm Anti-Dandruff Treatment Shampoo Dry 200 ml
200 ml
DucraySquanorm Anti-Dandruff Treatment Shampoo Dry
159,95 kr.
(1)
Ducray Squanorm Anti-Dandruff Treatment Shampoo Oily 200 ml
200 ml
DucraySquanorm Anti-Dandruff Treatment Shampoo Oily
159,95 kr.
(2)

Skelnen på skæl

Tørre skæl, der drysser, opstår, når hovedbunden er tør og irriteret. Som følge heraf kan skæl opstå, eventuelt fulgt af kløe og rødme. Fordi hovedbunden er tør, er skællene også tørre og ser nærmest ud som små støvkorn, der drysser fra hovedbunden. De tørre skæl skal behandles med en beroligende shampoo, der fugtgiver i dybden og modvirker skældannelse.

Fortykkede hudflager og skællende hud kan opstå både på hudområder og i hovedbunden, og vil typisk være både kløende og irriterede på samme tid. Hvis du døjer med denne lidt anderledes form for skæl, er det en rigtig god idé at bruge en plejeserie til de berørte områder, som som reducerer tykkelsen på skæl og flager, mindsker gener med kløe og beroliger de berørte områder.  

Fedtede, gule skæl kommer på en fedtet hovedbund. Her sker en overproduktion af talg, og det miljø er perfekt for de fedtede skæl. Fedtede skæl er ofte større i størrelse end de tørre skæl, og så kan de give gener med kløe. Hvis det er denne type af skæl, du har, bør du bruge en shampoo, der modvirker skældannelse, får hovedbundens talgproduktion tilbage i balance og beroliger kløen.

Kelual DS – svære skæl

Svære skæl er alt det, du har læst længere oppe i artiklen – bare med ’meget’ foran. Det vil altså sige ’meget irriteret hovedbund’ og ’mange skæl’. Hvis din hovedbunds tilstand hører i denne kategori, har du sandsynligvis brug for Ducrays shampoo, der er særligt udviklet til svære skæl, nemlig Kelual DS.


Shampooen er nemlig specielt udviklet til en hovedbund med svære skæl, kløe, rødme og tendens til svær irritation. Shampooen er kendt for at have en meget effektiv virkning, og som resultat er Kelual DS det mest solgte skælprodukt på apoteker i Europa.


Kelual DS indeholder ingredienser som ciclopirox olamin og piroctone olamin samt β-glycyrrehetinsyre, som dæmper kløe og rødme. Keluamid reducerer skældannelser og renser hovedbunden. I en test foretaget af Ducray oplevede testpersonerne at have 89% færre skæl efter 15 dages brug og 73% mindre kløe efter enkelte ganges brug.

Ducray Kelual DS Anti-Dandruff Treatment Shampoo 100 ml
100 ml
DucrayKelual DS Anti-Dandruff Treatment Shampoo
147,95 kr.
(4)

Vi tester Kelual DS

Okay, måske ikke helt. Jeg har desværre ikke selv kunnet teste Kelual DS til denne artikel af den simple årsag, at jeg ikke har skæl. Derfor har jeg allieret mig med en, der har – nemlig min kæreste, Anton. Han har døjet en hel del med svære skæl og kløende, irriteret hovedbund. Når det var værst, sad de synlige skæl nærmest ved hvert enkelt hårstrå.

I virkeligheden er det her strengt taget slet ikke en test, men en anmeldelse. For Kelual DS har i et års tid stået på badeværelset herhjemme, da Anton bruger den til at holde skældannelsen i sit hår nede. Han har prøvet andre shampooer og svampedræbende midler før, men i al simpelhed har Kelual DS været den, der har virket hurtigt, mildest og absolut mest effektivt.  Shampooen virkede lidt, som en tandpasta gør for plak på tænderne. Da han først begyndte med shampooen, gik der en uges tid, før de første resultater viste sig, og hurtigt forsvandt størstedelen af skællene, og den kløende hovedbund lindredes markant.  

I dag bruger han shampooen ugentligt for at vedligeholde balancen i hovedbunden, og han oplever, at generne fra hovedbunden er minimale, i forhold til hvordan det plejede at føles.

NB! Det er vigtigt at understrege, at alle hovedbunde er forskellige, og at dit behov kan være et helt andet. Oplever du svære skæl, bør du derfor altid opsøge din egen læge for en nærmere undersøgelse og ekspertvurdering af netop dit behov.

Før i tiden var Antons hovedbund ofte præget af kløe, irritation og rødme foruden tørre skæl, men i dag ser hans hovedbund sådan ud. Langt de fleste gener er væk, og den irriterede rødme er også næsten helt væk. Han bruger Kelual DS ugentligt for at vedligeholde tilstanden, og så er han begyndt at bruge Elution Shampoo til de øvrige dage.



Tip: Brug Ducrays skånsomme Elution Shampoo mellem skælbehandlinger til at forlænge effekten og til at modvirke, at skællene vender retur.

Kertyol PSO – kløende hovedbund med fortykkede skæl

Hvis du oplever fortykkede hudflager, kløe og irritation på enten hudområder, i hovedbunden eller begge dele, er Kertyol PSO serien, du skal bruge. Det er en hud- og hårplejeserie, der er særligt udviklet til at lindre sådanne symptomer. Serien indeholder den beroligende ingrediens Célastrol samt itchyol, som bremser cellefornyelsen. Salicylsyre er kemisk peeling, der hjælper med at fjerne de tørre og tykke flager, som ophobes på hudens overflade.


I en test foretaget af Ducray oplever testpersonerne 77% mindre kløe efter 8 dages brug samt en reducering af skællenes tykkelse på 78% efter én måneds brug.


Kertyol PSO findes både som shampoo til hovedbunden samt lotion, balm, creme og koncentrat til huden. Brug serien til netop dit behov.

Ducray Kertyol PSO Shampoo 125 ml
125 ml
DucrayKertyol PSO Shampoo
149,95 kr.
(6)
Ducray Kertyol PSO Concentrate 100 ml
100 ml
DucrayKertyol PSO Concentrate
164,95 kr.
(1)

Hårtab - hvad kommer det af?

Hårtab har du måske mest hørt om i forbindelse med mænds alder, men faktisk kan det også være en faktor hos kvinder, der oplever at håret fælder i en sådan grad, at det ikke når at komme tilbage i tide. Resultatet er, at det tynder gradvist ud i lokkerne.

Der kan være rigtig mange grunde til hårtab hos kvinder, men hvis du ellers er sund og rask og ikke mangler vigtige næringsstoffer og vitaminer, kan typiske årsager være meget travle perioder, hormonelle forandringer, aldersbetingede faktorer eller arvelighed

NB! Hvis du oplever hårtab som kvinde, og du ikke ved, hvad grunden er, er det vigtigt, du opsøger din læge, så I sammen kan finde ud af, hvad dit hårtab skyldes.

Anaphase+ anti-hårtab

Hvis du oplever et midlertidigt hårtab, kan Ducrays Anaphase+ være et rigtig godt supplement til en behandling.


I en test foretaget af Ducray oplevede testpersonerne, at hårvæksten stimuleredes efter tre måneders brug, ligesom samme testpersoner oplevede reduceret hårtab efter de første seks uger. Shampooen giver desuden næring, fugt og volumen til håret.


Shampooen indeholder blandt andet monolaurin, som forsinker hårtab, tocopherol nocitinate, som stimulerer celleaktivitet, ruscus, som stimulerer hårets vækst, samt nærende, fugtende og volumengivende ingredienser for hårets udseende.


Husk, at shampooen kan bruges fra 18 år og opefter.

Ducray Anaphase+ Shampoo 200 ml
200 ml
DucrayAnaphase+ Shampoo
147,95 kr.
(2)

Vi tester Anaphase+ Shampoo

Anaphase+ Shampoo fra Ducray er et produkt, som først og fremmest skal anvendes som supplement til behandling mod hårtab og desuden skal bruges over lang tid, før effekten rigtigt ses. Derfor er vi med Anaphase+ (og hårtab generelt) nødt til at væbne os med tålmodighed og vente på, at håret naturligt gror.  

I denne lille test vurderer jeg derfor Anaphase+ ud fra dens effekt på hårets udseende – og det er helt bestemt positivt! Shampooen er virkelig lækker i håret og skummer godt op, hvilket jeg elsker, fordi det giver mig en følelse af, at mit hår bliver helt rent fra rod til spids.

Anaphase+ er beriget med blandt andet hydrolyseret hvedeprotein for volumen, glycerin for fugt og vitamin B5, B6 og B8 for intensiv næring til hårsækkene. Shampooens umiddelbare effekt på mit hår er derfor også øget volumen og et blødt og lækkert feel, som varer ved helt indtil næste vask. Det er ret imponerende, for mit hår har almindeligvis tendens til at blive hurtigt tørt og kruset at se på.

Efter vask med Anaphase+ er mit hår blødt og medgørligt. Som en ekstra bonus oplever jeg også, at mit hår virker mere fyldigt - hvilket er en god trøst i denne periode, hvor jeg ellers oplever, at mit hår fælder mere, end jeg kan lide.

Andre produkter fra Ducray, der kan være gavnlige til dig:

Pharma Nord Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg 90 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
90 kaps.
Pharma NordBio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg
419,95 kr.
Pharma Nord Bio-Selen + Zink 90 tabl
SPAR 20%ABONNÉR
90 tabl
Pharma NordBio-Selen + Zink
+ 1 variant
189,95 kr.
Pharma Nord Curcumin 50 kaps.
50 kaps.
Pharma NordCurcumin
199,95 kr.
Pharma Nord D-Pearls 38 mcg 240 kaps.
FAST LAV PRIS
240 kaps.
Pharma NordD-Pearls 38 mcg
169,95 kr.
Pharma Nord Cholessin Rød Gærris 120 tabl.
SPAR 20%ABONNÉR
120 tabl.
Pharma NordCholessin Rød Gærris
189,95 kr.
Pharma Nord Bio-Magnesium 200 mg 120 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
120 kaps.
Pharma NordBio-Magnesium 200 mg
169,95 kr.

Relaterede artikler

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Fedtet og uren hud? Få den ideelle hudplejerutine

Vi guider

Fedtet og uren hud? Få den ideelle hudplejerutine

Af Natalie Khayat

Bumser, hudorme, rødme og irritation er helt normalt at få fra tid til anden – og det gælder hele livet igennem. I denne artikel guider vi dig til en række dermatologiske hudplejeprodukter, du med fordel kan tilføje til din rutine, hvis du gerne vil forebygge og reducere urenheder.

Læs Mere
Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Din sundhed

Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Af Mike Ljungstrøm

Du kender det måske - hovedbunden kradser og klør, så det er lige til at blive tosset af. Men heldigvis er der råd for at komme den kløende hovedbund til livs. Vi har i denne artikel fået hjælp af vores frisør, Mike, der har samlet de bedste produkter til en tør hovedbund, og så svarer han på de mest stillede spørgsmål.

Læs Mere
Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Vi guider

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er én af de mange danskere, der døjer med en tør, sart og sensitiv hud, så ved du også, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Din hud har brug for masser af fugt, men kan samtidig reagere uhensigtsmæssigt på nye produkter, hvilket kan gøre det udfordrende at finde den rette pleje. Derfor har vi samlet tre gode brands her, som kan hjælpe dig med dine hududfordringer.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.