• Afsendelse 1-3 hverdage
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 260 butikker
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Få Emily Salomons Curly Girl-rutine

Det her er måske årets bedste nyhed, hvis I spørger mig. Matas Striber har lanceret en hårplejeserie, som er lige efter min næse, og som mit hår knuselsker. Uden kedelige sulfater og silikone, fuld af god pleje OG til at betale – så alle kan være med. Læs med her, og få min rutine med den nye Curly Girl-serie!

Emily Salomon guider til, hvordan hun bruger den nye Curly Girl-serie fra Matas Striberne. Læs med, og få hendes gode tips og tricks til smukke krøller!

Min erfaring med Curly Girl

For 11 år siden (!) skrev jeg et indlæg på min blog om ‘Curly Girl’-metoden, og hvordan den havde reddet mit forhold til mit store, tykke og ganske grove/krusede hår. Jeg har ikke decideret krøl (eller ret skal være ret, det varierer lidt med hormoner/graviditeter), men masser af fald, bølger og bevægelse og mit hår har således trivedes med en modificeret udgave af Curly Girl-pleje siden 2010.


Med ganske, ganske få undtagelser har mit hår ikke mærket sulfater (SLS og SLES) eller silikone på sig siden da. Og det har til tider været både bøvlet og bekosteligt. Så at der nu er Striber, det lever helt og aldeles op til min skrappe hårdiæt, er mageløst. Merci Matas!

Jeg ved godt, at jeg helt bestemt har trukket et af de længere strå, hvad hår angår, men det har krævet lidt at forstå, hvordan det skulle behandles.

Jeg tror ikke, der er én metode, der dur til alle, når det kommer til hårpleje (eller alt muligt andet for den sags skyld). Men denne fungerer godt til mig. Og mange andre med krøl, fald, krus og/eller groft eller porøst hår.

Og i modsætning til konventionelle ‘du-får-1000%-stærkere-smukkere-blankere-tykkere-hår-på-2-dage-hårprodukter’, så kan det altså godt tage lidt tid og tålmodighed at ‘lære ens hår at kende’ og få det tilbage til normaltilstanden og for alvor blive sundt igen. Men jeg kunne allerede se mærkbare forbedringer efter 14 dage, så det er altså ikke fordi, man skal have 2 års tålmodighed. Snarere 3 måneder for fuld effekt, men ja, formentlig man allerede efter et par uger kan fornemme, om man er på rette vej.

Det kan være en god idé at starte med at ‘strippe’ håret for silikonerester, stylingprodukter m.m. med en dybderensende shampoo, inden man starter på Curly Girl-metoden.

Min hårplejerutine

 • Jeg vasker hår 2 gange om ugen med en sulfatfri shampoo som Stribernes Curly Low-Poo. Jeg bruger ikke mere end en 2-5 krone, og jeg vasker kun i hovedbunden, aldrig på længderne.

 • Efter at have vasket håret, bruger jeg en plejende, silikonefri balsam som Curly Conditioner, der bl.a. indeholder abrikoskerneolie og hvedeprotein, som mit hår elsker! En klat på størrelse med en golfbold (i diameter, ikke i rumfylde) rækker til mit hår. Jeg masserer den først forsigtigt ind på længderne og lader den sidde et par minutter. Derefter skyller jeg ganske let og ‘vipper’ længderne op på hovedet og masserer let, sådan at hårbund/hårrødder også får lidt ‘balsam-juice’.

 • Jeg skyller balsammen ud med køligt eller koldt vand (afhænger af årstid, magter ikke isvand om vinteren) og klemmer (ikke vrider!) forsigtigt vand ud af håret.

 • Et par gange om måneden bruger jeg en hårkur i badet. Ok, måske snarere én gang om måneden, oftest bliver det nedenstående leave-in. Men NÅR det lykkes, er jeg blandt andet glad for Curly Protein Hair Mask.

 • Når jeg kommer ud af badet, klemmer jeg igen forsigtigt vand ud af håret med et håndklæde (helst et glat i bomuld eller mikrofiber, ikke frotté) i en nedadgående bevægelse. Ikke noget med at frottere og ruske rundt i det, så er krus garanteret! Og heller ikke noget med at gå rundt med håndklæde om hovedet i lang tid (selvom jeg nu ofte kommer til det), det giver også krus.

 • Hvis jeg reder mit hår ud (det gør jeg kun 1-2 gange om ugen) er det på dette tidspunkt. Evt. kommer jeg en klat Curly Leave in Hair Mask i, inden jeg friserer det forsigtigt ud med en stor børste (med plastikpigge, ikke metal!) eller endnu bedre en bredtandet kam. Er man ægte Curly Girl-discipel, så reder man håret ud i badet med fingrene eller en bredtandet kam, imens der er balsam eller kur i.

 • Herefter vender jeg bunden i vejret – eller stikker i alle tilfælde hovedet nedad -, fordeler en klat Curly Styling Gel mellem hænderne, og så krammer jeg håret op mod hovedbunden for at forstærke krøllerne/bølgerne/faldet. Jo vådere håret er til dette trin, jo bedre.


 • Og så lader jeg det simpelthen bare luftørre. That’s it. Om vinteren, eller hvis det skal være tørt pronto, tørrer jeg det med en diffuser, men kun til det er 50-70% tørt.
  ​​​​​​​
Striberne lancerer ny Curly Girl-serie

Nyhed

Striberne lancerer ny Curly Girl-serie

Hvis man har et krøllet hår, så kan man næsten ikke være kommet uden om at have hørt om Curly Girl-metoden. Det er en måde at pleje sine krøller på, lige fra vask til styling, som er blevet utrolig populær, da den virkelig får krøllerne til at poppe og fremstå bouncy og fulde af liv. Striberne har nu lanceret deres helt egen serie af Curly Girl-produkter, som også er Svanemærket. Læs med her, så guider vi til, hvordan du får den helt rigtige hårplejerutine til dine krøller.

Læs også

Et par gode ting at huske på...

Ovenstående er meget i detaljer (og igen: Det der virker for MIG og MIT hår), essensen af det er kort sagt at gøre så lidt som muligt (lidt som da man var barn) og at undgå sulfater og som udgangspunkt silikone.

I modsætning til da jeg var meget fanatisk ‘Curly Girl’, bruger jeg næsten altid en shampoo (sulfatfri), når jeg vasker hår og bruger ikke ‘balsam-vask’ længere (er man til vaskebalsam er Curly Co-Wash dog lækker). Hvis jeg har trænet (hvilket er ret så sjældent for tiden, ahem) og ikke vil vaske håret, nøjes jeg med at skylle det + komme lidt balsam i længderne.

Hvis håret klasker lidt (det sker dog sjældent) eller trænger til et løft imellem hårvask, pifter jeg det op med lidt hårpudder/tørshampoo ved hårrødderne. Elsker denne usynlige, svanemærkede tørshampoo.

OG så bruger jeg altså glattejern og krøllejern af og til! Men jeg bruger ikke varmestyling dagligt, snarere et par gange om måneden.

Relaterede artikler

Striberne lancerer ny Curly Girl-serie

Nyhed

Striberne lancerer ny Curly Girl-serie

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis man har et krøllet hår, så kan man næsten ikke være kommet uden om at have hørt om Curly Girl-metoden. Det er en måde at pleje sine krøller på, lige fra vask til styling, som er blevet utrolig populær, da den virkelig får krøllerne til at poppe og fremstå bouncy og fulde af liv. Striberne har nu lanceret deres helt egen serie af Curly Girl-produkter, som også er Svanemærket. Læs med her, så guider vi til, hvordan du får den helt rigtige hårplejerutine til dine krøller.

Læs Mere
Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Vi guider

Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Af Emily Salomon

Hvis jeg skulle vælge ét eneste stylingprodukt fra Matas Striberne, så blev det Curl Cream. Eller nej, Dry Shampoo Translucent, eller nej, Curl Cream.

Læs Mere
Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs Mere
Vi tester: 5 favoritter fra StylingStriberne

Hairstudio

Vi tester: 5 favoritter fra StylingStriberne

Af Ida Hinchely Kyhn

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg alle dage har været vild med StylingStriberne. Det er effektive produkter i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Og the cherry on top er, at du kan få næsten alle produkterne i en parfumefri version. Jeg har her samlet fem fantastiske favoritter fra StylingStriberne, som jeg bruger på daglig basis. Og så har min skønne kollega Natalie testet den populære Curl Cream på sine smukke krøller. Læs med og lad dig inspirere!

Læs Mere