• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

5 gaveidéer til den nybagte mor

Et af livets største gaver er at blive mor til en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres! Vær en god veninde, ven, mor, kæreste eller familiemedlem ved at give en barselsgave til mor for at fejre, at baby endelig har meldt sin ankomst. Men hvad er den perfekte barselsgave? Hvad skal du tage højde for? Og skal en baby push gave være personlig? Vi guider dig og hjælper dig med at finde den perfekte barselsgave til den nybagte mor med fem gode gaveidéer.

Det er en kæmpe omvæltning for de nybagte forældre, når en baby kommer til verden – og ikke mindst den nybagte mor, der har båret rundt på babyen i sin mave i 9 måneder. Derfor fortjener hun helt sikkert også at blive forkælet med en barselsgave eller en ”baby push gift”, som man også kalder det i USA. Her er der nemlig tradition for, at nybagte mødre får en barselsgave af deres kæreste eller ægtemand, som en kæmpe tak og som kompensation for alle de trængsler hun går igennem med presseveer osv. under fødslen.


Traditionen er også så småt begyndt at blive en del af dansk kultur, men hvad er den bedste barselsgave at give til en nybagt mor? Vi har samlet de fem bedste barselsgaver, der byder på en blanding af selvforkælelse og praktisk tilbehør til både mor og baby, og et par gode råd til, hvordan du gør gaven mere personlig.

5 personlige gaveidéer til den nybagte mor

#1. Et personligt smykke

Om det er din veninde, søster eller kollega, der er blevet mor, så er det fælles for de fleste, at et fint smykke vil vække glæde. Det er en sød og personlig måde at sige tillykke på – for det er en gave, som den nybagte mor vil kunne have i lang tid og have som et lille minde i fremtiden.


Hos Matas har vi et stort udvalg af fine, unikke smykker. Om hende, der skal modtage gaven, er mest til guld, sølv, øreringe eller halskæder, så har vi lidt af hvert til en hver smag. Vi har samlet nogle gode bud på et personligt smykke til en nybagt mor i slideren her, så du kan blive inspireret til dit gavekøb.  

#2. Beroligende duft til hjemmet

Selvom det er fantastisk at blive mor, så kan det også være en stressende periode i livet, hvor man ikke har mange stunder for sig selv. For der er sandsynligvis ikke den store tid til selvforkælelse, når en lille ny er flyttet ind.


Derfor kan et duftlys eller diffuser være en nem og simpel måde at få lidt velvære ind i den nybagte mors hverdag. Så kan hun dufte til det, når hun går derhjemme, og få et lille strejf af velvære i sin hverdag. Det er vi sikre på, at hun vil sætte pris på!


Tip! Gør gaven ekstra personlig ved at pakke gaven kreativt ind i en kurv med chokolade og skriv et kort til den nybagte mor.

#3. Få styr på knibeøvelserne!

Når man har født, så anbefales det, at man i den grad upper sit knibe-game og får trænet sin bækkenbund – så man kan nyse, grine og hoppe på trampolin, uden at skulle skifte trusser! Derfor kan en såkaldt knibekugle være en lidt sjov og anderledes (men i den grad brugbar) gave at give til en nybagt mor.


Knibekugler hjælper med at gendanne bækkenbundsmuskulaturen efter fødsler, så man får genvundet sin vaginale kontrol og blandt andet får forbygget at, ja… man tisser lidt i bukserne. Og det vil vi vist alle sammen gerne undgå! Så dermed en perfekt gave til en nybagt mor.

Træn dig til mere nydelse med Elvie

Vi guider

Træn dig til mere nydelse med Elvie

Dyrk underlivstræning med den ultimative personlige træner, Elvie, der giver en helt ny betydning til udtrykket ’intervaltræning’. Med den app-styrede bækkenbundstræner kan du få det ultimative ud af dine knibeøvelser, og du kan træne dig til mere nydelse i soveværelset. Vi giver dig en lynguide til prisvinderen her, så du kan komme i topform og dermed gøre lagengymnastikken og trampolinturen (endnu) sjovere.

Læs også

#4. Nem hjemmetræning til den sporty mor

Måske den nybagte mor, du kender, er en kvinde, der elsker at få pulsen op og holde sig i form? Så kan en god gaveidé være, at du giver hende noget udstyr til hjemmetræning. Er det det, der giver hende energi, så kan det hjælpe hende til at få rørt sig lidt, når baby sover (eller når far tage over).

Et rigtig godt køb til en trænings-glad mor, er en træningsbold. De kan nemlig både bruges til at holde kroppen i form, men de er også fantastiske til at få baby til ro, hvis man sidder på den og hopper let med baby i armene. Det fif kan du jo give videre sammen med gaven!

#5. Den afslappende barselsgave

Med et massageapparat i barselsgave, kan den nybagte mor få en effektiv og dybdegående massage. De findes endda med varmefunktion, der sætter skub i blodomløbet. Det kan være guld værd for den nybagte mor, der helt sikkert ender i nogle spøjse siddepositioner og bærer rundt på en baby i mange timer hver dag.

Vi har samlet et par effektive og afslappende massageapparater til dig her, så du kan blive inspireret til, hvilken én du kan give i gave.  

Gavekurv til den nybagte mor

Har du mere lyst til at samle lidt forskelligt i en gavekurv? Det kan være svært at vælge, hvad man skal fylde en sådan kurv med – men vi har hjulpet dig lidt på vej og fundet fire populære produkter frem, som du kan give den nybagte mor.

Brug de produkter, vi har fundet her, eller kombinér dem eventuelt med nogle af de produkter, vi har nævnt herover. På den måde kan du mikse og matche og gøre gaven helt personlig, så den kan passe perfekt til hende, du skal give den til.

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Læs også

5 gode gaveidéer til baby   

#1. Den milde shampoo // Lille Kanin Bad & Shampoo

Nyfødte babyers hud er ekstra sensitiv, så det er en god idé at have et ekstra øje på, hvilke sæber man udsætter barnet for, når det er badetid.


Shampooen fra Lille Kanin er specialudviklet til spædbørn og er med naturligt skummiddel udvundet fra kokosnød. Emballagen er desuden ret nuttet, og det gør jo ikke spor, at shampooen også ser sød ud at have stående ude på badeværelset.

#2. Det praktiske undertøj // Boody Baby Long Sleeve Suit

Behageligt babytøj er både en barselsgave til den nybagte mor og baby. Den fine body fra det australske undertøjsmærke Boody er lavet med økologisk dyrket bambus med øje for forbrugeren og miljøet.


Denne er designet med fødder, lange ærmer og en lang lynlås fra top til bund, som gør det nemt for mor at skifte tøj. Du kan også gå på opdagelse blandt resten af Boodys babytøjskollektion, der også rummer langærmede trøjer, bukser, huer og strømper.

#3. Den bløde barselsgave // Fuzzy Chocolate Bamse

Børn elsker bamser – og det er også bare en sød gave, at give sådan en lille ny! Så ønsker du, at give en gave, som baby vil elske og holde af i lang tid, så kan det være et godt bud på en gave.


​​​​​​​ Det søde ved bamser er også, at det ofte er nogle, man vil gemme længe – også når barnet bliver større – så man kan se tilbage og huske på, at den fik man, da man var helt lille.


Vidste du, at traditionen om baby push gift stammer helt tilbage fra 1700-tallet i Indien, men er først blevet særligt populært over hele verden ved årtusindeskiftet?

#4. Barselsgaven der aktiverer // Hape Bidering

Ønsker du at give en baby push gave til din veninde eller familiemedlem, der aktiverer barnet og bringer ekstra glæde, er en bidering fra Hape en smart løsning.


Den lille bidering i økologisk og ris-baseret materiale er med til at stimulere barnets auditive sanser med blide raslelyde og hjælper med lindring af smerter og irritation i gummerne ved tandfrembrud, når den tid kommer. De flotte farver på bideringen er også med til at stimulere synsskarpheden. Den er også nem lige at have med i pusletasken på farten, da den ikke fylder meget. 

#5. Den hudvenlige sut // MAM Original Sut

Den perfekte sut findes ikke, men denne her fra MAM er nok det tætteste, du kommer, hvis du er på udkig efter at give en sut i barselsgave. I samarbejde med tandlæger, børnetandlæger og tandreguleringsspecialister har MAM udviklet sutten i et materiale, der er ekstra hudvenligt og giver minimal irritation.


Suttens skjold har fire lufthuller, der sikrer en jævn luftgennemstrømning og gør sutten ideel for babyer op til seks måneder. Og så kommer sutten i alverdens farver med forskellige dyr. 

Det ultimative kit til den nybagte mor

Ankomsten af baby byder på mange nye rutiner og nye ting, som du måske slet ikke vidste, en nybagt mor ville få brug for. Derfor kan en oplagt barselsgave være at give den nybagte mor nogle af de praktiske ting, som er gode at have ved hånden, når man har en baby på armen. Her er vores bedste bud på ting, som den nybagte mor ikke må mangle efter fødslen.

Den praktiske løsning // Matas Luksus Ammeindlæg

Hvis den nybagte mor ammer, kan du ikke komme udenom, at et par ammeindlæg i bh’en er gode til at undgå mælkepletter på tøjet. Den nybagte mor kan nemlig ikke selv styre, hvornår mælken begynder at løbe fra brysterne.


Med Matas Ammeindlæg kan du ved hjælp af to stykker tape holde indlæggene sikkert og behageligt på plads, så de er næsten usynlige under tøjet. Indlæggene er åndbare og har høj sugeevne, som hjælper med at holde huden tør, så mor undgår sår og revner.

De svanemærkede bleer // Libero Touch Bleer

Det er ikke til at komme udenom, at babyer får brugt en del bleer gennem en dag, hvorfor de er gode at have et lille lager af derhjemme. De svanemærkede Libero Touch bleer er silkebløde og føles som bomuld mod babyens hud, så de sidder rart og sikkert om benene, mens de forhindrer lækage om dagen og natten.


Bleerne er lavet i særligt åndbart materiale, der giver luft til huden. Og bleerne fås i forskellige størrelser alt efter, hvor meget baby vejer.


Tip! Vil du gøre gaven med bleer ekstra personlig, kan du lave en ’blekage’ af sammenrullende bleer i 3-4 lag og pynte med farverige bånd.

Helten til rød numse // Weleda Calendula Nappy Change Zink Cream

Den lille zinksalve kan hurtigt blive den nybagte mors bedste ven, når baby har rød numse. Den farvede rumpe kan have mange årsager, men typisk skyldes det fugt og varme, bakterier eller irritation, og der er en zinksalve guld værd.


Zinksalven afhjælper nemlig rødme og irritation, samtidig med at salven blødgør og fugter huden, så huden ikke bliver tør. Og så er det vigtigt at skifte bleen hyppigere end normalt og lade huden lufttørre.

Barselsgave fra far til mor 

Det er ikke kun forbeholdt venner, veninder og familie at give en barselsgave. Det er nemlig også blevet ekstra populært at give en baby push gave til sin kæreste eller kone, når hun har født. Og leder du efter den perfekte barselsgave til din kæreste, kan det betale sig at tænke i kreative baner, der ikke nødvendigvis har noget med baby at gøre, for en barselsgave fra far må gerne være lidt mere personlig.


Det kan eksempelvis være et smykke, du nøje har udvalgt, og som fx har særlige inskriptioner eller ædelsten, der symboliserer jeres lille familie. Du kan også give hende noget at se frem til med en luksuriøs spadag eller skønhedsbehandling, hvor det kun skal handle om hende for en stund. Det vil hun helt sikkert sætte pris på i en tid, hvor det meste kommer til at handle om jeres nyfødte barn.

Relaterede artikler

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Af Christel Elvang

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs Mere
Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Vi guider

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Af Lene Skou Jensen

En dag strammer fingerringen på en måde, som den normalt ikke gør. Og når du kigger ned på dine ømme fødder, kan du se, at de er tykkere, end de plejer. Med andre ord er du ved at samle væske i kroppen. Det kaldes også ødemer og er en helt normal graviditetsgene - hvilket selvfølgelig ikke ændrer på, at det kan være rigtig irriterende.

Læs Mere
Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Vi guider

Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Af Lene Skou Jensen

Lige pludselig ligger barnet på din mave, vådt og glat! Det øjeblik du har drømt om og forestillet dig så mange gange. Og du skal måske til at amme. Hvor svært kan det være? Så længe der er et suttelystent barn og et mælkefyldt bryst, så skulle amningen gerne fungere. Det gør den også for mange. Der findes dog også dem som har brug for støtte og hjælp. Det er bare lige med at finde rundt i de muligheder der findes. Få råd her.

Læs Mere
Sådan kan dit hår ændre sig i graviditeten

Vi guider

Sådan kan dit hår ændre sig i graviditeten

Af Vibeke Sofie Jensen

Nogle dage ser man sig i spejlet og spørger sig selv ”Hvorfor ændrer mit hår sig sådan? Hvad er der nu galt med min hovedbund? Hvad stiller jeg op med det her?” Ja, listen kan være lang, når det kommer til alle de forandringer, du går igennem som gravid og nybagt mor. Få tips og tricks til håret her.

Læs Mere