• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

5 gaveidéer til den nybagte mor

Et af livets største gaver er at blive mor til en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres! Vær en god veninde, ven, mor, kæreste eller familiemedlem ved at give en barselsgave til mor for at fejre, at baby endelig har meldt sin ankomst. Men hvad er den perfekte barselsgave? Hvad skal du tage højde for? Og skal en baby push gave være personlig? Vi guider dig og hjælper dig med at finde den perfekte barselsgave til den nybagte mor med fem gode gaveidéer.

Det er en kæmpe omvæltning for de nybagte forældre, når en baby kommer til verden – og ikke mindst den nybagte mor, der har båret rundt på babyen i sin mave i 9 måneder. Derfor fortjener hun helt sikkert også at blive forkælet med en barselsgave eller en ”baby push gift”, som man også kalder det i USA. Her er der nemlig tradition for, at nybagte mødre får en barselsgave af deres kæreste eller ægtemand, som en kæmpe tak og som kompensation for alle de trængsler hun går igennem med presseveer osv. under fødslen.


Traditionen er også så småt begyndt at blive en del af dansk kultur, men hvad er den bedste barselsgave at give til en nybagt mor? Vi har samlet de fem bedste barselsgaver, der byder på en blanding af selvforkælelse og praktisk tilbehør til både mor og baby, og et par gode råd til, hvordan du gør gaven mere personlig.

5 personlige gaveidéer til den nybagte mor

#1. Gaven med selvforkælelse // Rudolph Care Acai Body Lotion

Selvforkælelse til den nybagte mor i barselsgave er uden tvivl noget, hun vil sætte meget pris på. Kroppen er nemlig blevet presset til sit yderste under fødslen og trænger til en kærlig hånd. Det kan eksempelvis være med den skønne Acai Body Lotion fra Rudolph Care, der bevarer hudens naturlige balance og efterlader huden blød og smidig. Acai Body Lotion er Svanemærket, bærer mærket Ecocert, og og så indeholder den økologiske ingredienser.


En anden måde en nybagt mor kan forkæle sig selv på, er naturligvis med en lækker fodbadesalt. Det kan være hårdt at bære rundt på en baby i 9 måneder, så det er vel på sin plads, at hun fortjener et godt og langt fodbad. Her er Matas Natur fodbadesalt en god gave, som ligeledes er med økologiske ingredienser, svanemærket og uden parfume.

(12)
Rudolph Care Acai Body Lotion 100 ml
244,95
Optjen 25 point
(8)
Matas Natur Fodbadesalt 350 g
74,95
Optjen 8 point

#2. Den praktiske barselsgave // Babymel Pusletaske

Når den nybagte mor skal i byen efter babyens ankomst, kan man ikke komme udenom, at der skal være et par ekstra ting i tasken. Forkæl hende med en pusletaske, der ikke ligner den gængse af slagsen, men fremstår minimalistisk og stilren.


Denne pusletaske fra Babymel er lavet i smukt vegansk sort læder med praktiske lommer i hver side og indeni, så hun nemt kan organisere alt tilbehøret til sig selv og baby, og intet kommer for langt væk.

Babymel Pusletaske Rosie Sort
699,95
Optjen 70 point


Tip! Gør gaven ekstra personlig ved at pakke gaven kreativt ind i en kurv med chokolade og skriv et kort, hvor du roser den nybagte mor.  

#3. Barselsgaven til den hurtige // Matas Plejende 24H Ansigtscreme

Der er ikke meget tid til selvforkælelse, når man står som nybagt mor med ansvaret for et nyt lille væsen. Og hudplejerutinen er nok heller ikke på samme niveau som før, da tiden bruges andre steder, hvorfor en god dagcreme, som kan bruges både morgen og aften, er en sikker vinder.


Dagcremen fra Matas beskytter hudens naturlige barriere med E-vitamin og allantoin, som fugter og beroliger huden. Den plejende ansigtscreme er vegansk og uden parfume. 

#4. Gaven med plejende ingredienser // Derma Eco Woman Shampoo

Der er ikke meget tid til at stå foran spejlet for de fleste mødre, når babyen først har meldt sin ankomst. Derfor er luksusshampooen Eco Woman Shampoo fra Derma en god baby push gave, der efterlader håret glansfuld og velplejet, så den nybagte mor ikke behøver at bekymre sig om tilstanden af sit hår.


Den blødgørende shampoo er Svanemærket og med økologisk mandelolie, aloe vera og honningekstrakt, der booster hårets fugtbalance. Eco Woman shampoo kan også sagtens bruges på resten af kroppen, hvis tiden er knap eller man ønsker bruge så få produkter som muligt.

Derma Eco Woman Shampoo 250 ml
49,95
Optjen 5 point

#5. Den afslappende barselsgave // Beurer MG55 Massage Apparat

Med et massageapparat fra Beurer i barselsgave, kan den nybagte mor få en effektiv og dybdegående trommemassage, der endda har en varmefunktion, der sætter skub i blodomløbet. Og det smarte ved Beurer MG55 massageapparatet er, at man kan rette massagen direkte mod det punkt, hvor smerten befinder sig.


Det kan være guld værd for den nybagte mor, der helt sikkert ender i nogle spøjse siddepositioner og bærer rundt på en baby i mange timer hver dag.

(36)
Beurer MG55 Massage apparat MG55
499,95
Optjen 50 point
Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Læs også

5 gode gaveidéer til baby   

#1. Den milde shampoo // Lille Kanin Bad & Shampoo

Nyfødte babyers hud er ekstra sensitiv, så det er en god idé at have et ekstra øje på, hvilke sæber man udsætter barnet for, når det er badetid.


Shampooen fra Lille Kanin er specialudviklet til spædbørn og er med naturligt skummiddel udvundet fra kokosnød. Emballagen er desuden ret nuttet, og det gør jo ikke spor, at shampooen også ser sød ud at have stående ude på badeværelset.

Lille Kanin Bad & Shampoo 250 ml.
69,95
Optjen 7 point

#2. Det praktiske undertøj // Boody Baby Long Sleeve Suit

Behageligt babytøj er både en barselsgave til den nybagte mor og baby. Den fine body fra det australske undertøjsmærke Boody er lavet med økologisk dyrket bambus med øje for forbrugeren og miljøet.


Denne er designet med fødder, lange ærmer og en lang lynlås fra top til bund, som gør det nemt for mor at skifte tøj. Du kan også gå på opdagelse blandt resten af Boodys babytøjskollektion, der også rummer langærmede trøjer, bukser, huer og strømper.

Boody Baby Long Sleeve Body Suit Lyserød 0-3
199,00
Optjen 20 point

#3. Den bløde barselsgave // Södahl Penny Panda Pude

Giv en ekstra hyggelig stund i barselsgave til den nybagte mor og baby med en sød pude formet som en stor panda. Södahls Penny Panda Pude vil pynte flot i tremmesengen og være rar for babyen at røre ved, da den er lavet i 100 % økologisk bomuldsstrik og er CE-mærket.


Den er god at have i ryggen eller under armen, mens den nybagte mor ammer. Den kan heldigvis også bare bruges til at hygge med i sofaen, når baby er blevet puttet. 


Vidste du, at… traditionen om baby push gift stammer helt tilbage fra 1700-tallet i Indien, men er først blevet særligt populært over hele verden ved årtusindeskiftet?

#4. Barselsgaven der aktiverer // Hape Bidering

Ønsker du at give en baby push gave til din veninde eller familiemedlem, der aktiverer barnet og bringer ekstra glæde, er en bidering fra Hape en smart løsning.


Den lille bidering i økologisk og ris-baseret materiale er med til at stimulere barnets auditive sanser med blide raslelyde og hjælper med lindring af smerter og irritation i gummerne ved tandfrembrud, når den tid kommer. De flotte farver på bideringen er også med til at stimulere synsskarpheden. Den er også nem lige at have med i pusletasken på farten, da den ikke fylder meget. 

Hape Bidering
69,95
Optjen 7 point

#5. Den hudvenlige sut // MAM Original Sut

Den perfekte sut findes ikke, men denne her fra MAM er nok det tætteste, du kommer, hvis du er på udkig efter at give en sut i barselsgave. I samarbejde med tandlæger, børnetandlæger og tandreguleringsspecialister har MAM udviklet sutten i et materiale, der er ekstra hudvenligt og giver minimal irritation.


Suttens skjold har fire lufthuller, der sikrer en jævn luftgennemstrømning og gør sutten ideel for babyer op til seks måneder. Og så kommer sutten i alverdens farver med forskellige dyr. 

MAM Original sut 0-6m 2 stk  Blue
59,95
Optjen 6 point

Det ultimative kit til den nybagte mor

Ankomsten af baby byder på mange nye rutiner og nye ting, som du måske slet ikke vidste, en nybagt mor ville få brug for. Derfor kan en oplagt barselsgave være at give den nybagte mor nogle af de praktiske ting, som er gode at have ved hånden, når man har en baby på armen. Her er vores bedste bud på ting, som den nybagte mor ikke må mangle efter fødslen.

Den praktiske løsning // Matas Luksus Ammeindlæg

Hvis den nybagte mor ammer, kan du ikke komme udenom, at et par ammeindlæg i bh’en er gode til at undgå mælkepletter på tøjet. Den nybagte mor kan nemlig ikke selv styre, hvornår mælken begynder at løbe fra brysterne.


Med Matas Ammeindlæg kan du ved hjælp af to stykker tape holde indlæggene sikkert og behageligt på plads, så de er næsten usynlige under tøjet. Indlæggene er åndbare og har høj sugeevne, som hjælper med at holde huden tør, så mor undgår sår og revner.

De svanemærkede bleer // Libero Touch Bleer

Det er ikke til at komme udenom, at babyer får brugt en del bleer gennem en dag, hvorfor de er gode at have et lille lager af derhjemme. De svanemærkede Libero Touch bleer er silkebløde og føles som bomuld mod babyens hud, så de sidder rart og sikkert om benene, mens de forhindrer lækage om dagen og natten.


Bleerne er lavet i særligt åndbart materiale, der giver luft til huden. Og bleerne fås i forskellige størrelser alt efter, hvor meget baby vejer.

(20)
Libero Touch Bleer Str.1
29,95
Førpris 35,95
Optjen 3 point


Tip! Vil du gøre gaven med bleer ekstra personlig, kan du lave en ’blekage’ af sammenrullende bleer i 3-4 lag og pynte med farverige bånd.

Helten til rød numse // Weleda Calendula Nappy Change Zink Cream

Den lille zinksalve kan hurtigt blive den nybagte mors bedste ven, når baby har rød numse. Den farvede rumpe kan have mange årsager, men typisk skyldes det fugt og varme, bakterier eller irritation, og der er en zinksalve guld værd.


Zinksalven afhjælper nemlig rødme og irritation, samtidig med at salven blødgør og fugter huden, så huden ikke bliver tør. Og så er det vigtigt at skifte bleen hyppigere end normalt og lade huden lufttørre.

(51)
Weleda Calendula Nappy Change Zink Cream 75 ml
77,95
Optjen 8 point

Barselsgave fra far til mor 

Det er ikke kun forbeholdt venner, veninder og familie at give en barselsgave. Det er nemlig også blevet ekstra populært at give en baby push gave til sin kæreste eller kone, når hun har født. Og leder du efter den perfekte barselsgave til din kæreste, kan det betale sig at tænke i kreative baner, der ikke nødvendigvis har noget med baby at gøre, for en barselsgave fra far må gerne være lidt mere personlig.


Det kan eksempelvis være et smykke, du nøje har udvalgt, og som fx har særlige inskriptioner eller ædelsten, der symboliserer jeres lille familie. Du kan også give hende noget at se frem til med en luksuriøs spadag eller skønhedsbehandling, hvor det kun skal handle om hende for en stund. Det vil hun helt sikkert sætte pris på i en tid, hvor det meste kommer til at handle om jeres nyfødte barn.

Relaterede produkter

(26)
Rudolph Care Mommy & Me 45 ml
244,95
Optjen 25 point
(41)
Lansinoh Lanolin HPA 40 ml.
184,95
Optjen 19 point
(8)
Nygaard Joha ammeindlæg uld Large 2 Stk
99,95
Optjen 10 point
Basson Baby Puslehynde Star Offwhite
249,95
Optjen 25 point
Mininor Kam- og Børstesæt 0 m+
79,95
Optjen 8 point

Relaterede artikler

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Af Christel Elvang

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs Mere
Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Vi guider

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Af Lene Skou Jensen

En dag strammer fingerringen på en måde, som den normalt ikke gør. Og når du kigger ned på dine ømme fødder, kan du se, at de er tykkere, end de plejer. Med andre ord er du ved at samle væske i kroppen. Det kaldes også ødemer og er en helt normal graviditetsgene - hvilket selvfølgelig ikke ændrer på, at det kan være rigtig irriterende.

Læs Mere
Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Vi guider

Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Af Lene Skou Jensen

Lige pludselig ligger barnet på din mave, vådt og glat! Det øjeblik du har drømt om og forestillet dig så mange gange. Og du skal måske til at amme. Hvor svært kan det være? Så længe der er et suttelystent barn og et mælkefyldt bryst, så skulle amningen gerne fungere. Det gør den også for mange. Der findes dog også dem som har brug for støtte og hjælp. Det er bare lige med at finde rundt i de muligheder der findes. Få råd her.

Læs Mere
Sådan kan dit hår ændre sig i graviditeten

Vi guider

Sådan kan dit hår ændre sig i graviditeten

Af Vibeke Sofie Jensen

Nogle dage ser man sig i spejlet og spørger sig selv ”Hvorfor ændrer mit hår sig sådan? Hvad er der nu galt med min hovedbund? Hvad stiller jeg op med det her?” Ja, listen kan være lang, når det kommer til alle de forandringer, du går igennem som gravid og nybagt mor. Få tips og tricks til håret her.

Læs Mere