Din sundhed
5 gaveidéer til den nybagte mor
Et af livets største gaver er at blive mor til en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres! Vær en god veninde, ven, mor, kæreste eller familiemedlem ved at give en barselsgave til mor for at fejre, at baby endelig har meldt sin ankomst. Men hvad er den perfekte barselsgave, og hvad skal du tage højde for? Vi guider dig og hjælper dig med at finde den perfekte barselsgave til den nybagte mor med fem gode gaveidéer.

Det er en kæmpe omvæltning for de nybagte forældre, når en baby kommer til verden – og ikke mindst den nybagte mor, der har båret rundt på babyen i sin mave i 9 måneder. Derfor fortjener hun helt sikkert også at blive forkælet med en barselsgave eller en ”baby push gift”, som man også kalder det i USA. Her er der nemlig tradition for, at nybagte mødre får en barselsgave af deres kæreste eller ægtemand.

​​​​​​​Traditionen er så småt begyndt at blive en del af dansk kultur, men hvad er den bedste barselsgave at give til en nybagt mor? Vi har samlet de fem bedste barselsgaver, der byder på en blanding af selvforkælelse og praktisk tilbehør til både mor og baby, og et par gode råd til, hvordan du gør gaven mere personlig.

5 personlige gaveidéer til den nybagte mor

#1. Postpartum Recovery Kit

Danske Momkind har skabt den helt perfekte box til hende, der lige har født. De har samlet deres musthave efterfødselsprodukter i et Postpartum Recovery Kit, der vil føles som et stort, varmt knus til en nybagt mor.

Kittet indeholder:

Skylleflaske: Op mod 80% af førstegangsmødre, der føder vaginalt, oplever at få en grad af bristning. Det kan gøre toiletbesøg mere smertefulde og lidt mere besværlige end før. Her kan skylleflasken hjælpe med både at rengøre, men også lindre smerter i forbindelse med bristning.

2 par efterfødselstrusser: Momkinds efterfødselstrusser er et mere behageligt (og værdigt) bud på de nettrusser, man får udleveret på hospitalet efter fødsel. De er lavet af genanvendt polyester og er superbehagelige at have på, samtidig med at de holder det store bind på plads.

Køle/varmepose: Kulde- og varmeterapi er en effektiv måde at behandle smerter og hævelse på. Den pose kan både bruges til at lindre smerte ved bristning, brystbetændelse og hæmorider.

#2. Beroligende duft til hjemmet

Selvom det er fantastisk at blive mor, så kan det også være en stressende periode i livet, hvor man ikke har mange stunder for sig selv. For der er sandsynligvis ikke den store tid til selvforkælelse, når en lille ny er flyttet ind.


Derfor kan en diffuser være en nem og simpel måde at få lidt velvære ind i den nybagte mors hverdag. Så kan hun dufte til det, når hun går derhjemme, og få et lille strejf af velvære i sin hverdag. Det er vi sikre på, at hun vil sætte pris på!


Tip! Gør gaven ekstra personlig ved at pakke gaven kreativt ind i en kurv med chokolade og skriv et kort til den nybagte mor.

#3. Få styr på knibeøvelserne!

Når man har født, så anbefales det, at man i den grad upper sit knibe-game og får trænet sin bækkenbund – så man kan nyse, grine og hoppe på trampolin, uden at skulle skifte trusser! Derfor kan en såkaldt knibekugle være en lidt sjov og anderledes (men i den grad brugbar) gave at give til en nybagt mor.


Knibekugler hjælper med at gendanne bækkenbundsmuskulaturen efter fødsler, så man får genvundet sin vaginale kontrol og blandt andet får forbygget at, ja… man tisser lidt i bukserne. Og det vil vi vist alle sammen gerne undgå! Så dermed en perfekt gave til en nybagt mor.

Træn dig til mere nydelse med Elvie

Vi guider

Træn dig til mere nydelse med Elvie

Dyrk underlivstræning med den ultimative personlige træner, Elvie, der giver en helt ny betydning til udtrykket ’intervaltræning’. Med den app-styrede bækkenbundstræner kan du få det ultimative ud af dine knibeøvelser, og du kan træne dig til mere nydelse i soveværelset. Vi giver dig en lynguide til prisvinderen her, så du kan komme i topform og dermed gøre lagengymnastikken og trampolinturen (endnu) sjovere.

Læs også

#4. Nem hjemmetræning til en mor, der kan lide at røre sig

Måske den nybagte mor, du kender, er en kvinde, der elsker at få pulsen op? Så kan en god gaveidé være, at du giver hende noget udstyr til hjemmetræning.

Et rigtig godt køb til en trænings-glad mor, er en træningsbold. De kan nemlig både bruges til at holde kroppen i form, men de er også fantastiske til at få baby til ro, hvis man sidder på den og hopper let med baby i armene. Du kan også gå efter et par lækre træningsthights, som også kan være vidunderlige at gå i derhjemme, eller måske en fin vandflaske, så hun sørger for at få nok at drikke.

#5. Den afslappende barselsgave

Med et massageapparat i barselsgave, kan den nybagte mor få en effektiv og dybdegående massage. De findes endda med varmefunktion, der sætter skub i blodomløbet. Det kan være guld værd for den nybagte mor, der helt sikkert ender i nogle spøjse siddepositioner og bærer rundt på en baby i mange timer hver dag.

Vi har samlet et par effektive og afslappende massageapparater her, så du kan blive inspireret til, hvilken én du kan give i gave. Gå eventuelt efter én, der ikke kræver hjælp fra andre, så hun også kan slappe af, når hun er alene indimellem.

Gavekurv til den nybagte mor

Har du mere lyst til at samle lidt forskelligt i en gavekurv? Det kan være svært at vælge, hvad man skal fylde en sådan kurv med – men vi har hjulpet dig lidt på vej og fundet lidt populære produkter frem, som du kan give den nybagte mor.

Brug de produkter, vi har fundet her, eller kombinér dem eventuelt med nogle af de produkter, vi har nævnt herover. På den måde kan du mikse og matche og gøre gaven helt personlig, så den kan passe perfekt til hende, du skal give den til.

Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs også

5 gode gaveidéer til baby   

#1. Den milde shampoo // Lille Kanin Bad & Shampoo

Nyfødte babyers hud er ekstra sensitiv, så det er en god idé at have et ekstra øje på, hvilke sæber man udsætter barnet for, når det er badetid.


Shampooen fra Lille Kanin er specialudviklet til spædbørn og er med naturligt skummiddel udvundet fra kokosnød. Emballagen er desuden ret nuttet, og det gør jo ikke spor, at shampooen også ser sød ud at have stående ude på badeværelset.

#2. Det praktiske tøj // Soft Gallery Heldragt

Behageligt babytøj er både en barselsgave til den nybagte mor og baby. Den fine body fra Soft Gallery er designet i det blødeste økologiske bomuld og kommer med brandets ikoniske ugleprint.


Heldragten er designet med lange ærmer og ben, og kan med fordel anvendes både til hverdagsbrug og som natdragt. Du kan også gå på opdagelse blandt resten af Soft Gallerys babytøjskollektion, der også rummer langærmede trøjer, bukser, sengetøj, huer og stofbleer.

#3. Den bløde barselsgave // Fuzzy Chocolate Bamse

Børn elsker bamser – og det er også bare en sød gave, at give sådan en lille ny! Så ønsker du, at give en gave, som baby vil elske og holde af i lang tid, så kan det være et godt bud på en gave.


​​​​​​​ Det søde ved bamser er også, at det ofte er nogle, man vil gemme længe – også når barnet bliver større – så man kan se tilbage og huske på, at den fik man, da man var helt lille.


Vidste du, at traditionen om baby push gift stammer helt tilbage fra 1700-tallet i Indien, men er først blevet særligt populært over hele verden ved årtusindeskiftet?

#4. Barselsgaven der aktiverer // Bidering

Ønsker du at give en gave til din veninde eller familiemedlem, der aktiverer barnet og bringer ekstra glæde, er en bidering fra Sophie La Girafe en smart løsning.


Den lille bidering er af 100% ren naturgummi og helt fri for BPA og phthalater. Den kan blandt andet hjælpe med lindring af smerter og irritation i gummerne ved tandfrembrud, når den tid kommer. Den er også nem lige at have med i pusletasken på farten, da den ikke fylder meget. 

#5. Den hudvenlige sut // MAM Original Sut

Den perfekte sut findes ikke, men denne her fra MAM er nok det tætteste, du kommer, hvis du er på udkig efter at give en sut i barselsgave. I samarbejde med tandlæger, børnetandlæger og tandreguleringsspecialister har MAM udviklet sutten i et materiale, der er ekstra hudvenligt og giver minimal irritation.


Suttens skjold har fire lufthuller, der sikrer en jævn luftgennemstrømning og gør sutten ideel for babyer op til seks måneder. Og så kommer sutten i alverdens farver med forskellige dyr. 

Det ultimative kit til den nybagte mor

Ankomsten af baby byder på mange nye rutiner og nye ting, som du måske slet ikke vidste, en nybagt mor ville få brug for. Derfor kan en oplagt barselsgave være at give den nybagte mor nogle af de praktiske ting, som er gode at have ved hånden, når man har en baby på armen. Her er vores bedste bud på ting, som den nybagte mor ikke må mangle efter fødslen.

Den praktiske løsning // Ammeindlæg

Hvis den nybagte mor ammer, kan du ikke komme udenom, at et par ammeindlæg i bh’en er gode til at undgå mælkepletter på tøjet. Den nybagte mor kan nemlig ikke selv styre, hvornår mælken begynder at løbe fra brysterne.De svanemærkede bleer // Libero Touch Bleer

Det er ikke til at komme udenom, at babyer får brugt en del bleer gennem en dag, hvorfor de er gode at have et lille lager af derhjemme. De svanemærkede Libero Touch bleer er silkebløde og føles som bomuld mod babyens hud, så de sidder rart og sikkert om benene, mens de forhindrer lækage om dagen og natten.


Bleerne er lavet i særligt åndbart materiale, der giver luft til huden. Og bleerne fås i forskellige størrelser alt efter, hvor meget baby vejer.

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Din sundhed

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Din veninde er gravid, og du og hendes andre veninder vil gerne holde et dejligt og sjovt babyshower for hende – det er nemlig en fantastisk måde at hylde den kommende mor på! Men hvordan skaber man et godt babyshower? I denne artikel giver vi fem gode råd til, hvordan I kan gribe planlægningen an.

Læs også

Helten til rød numse // Weleda Calendula Nappy Change Zink Cream

Den lille zinksalve kan hurtigt blive den nybagte mors bedste ven, når baby har rød numse. Den røde rumpe kan have mange årsager, men typisk skyldes det fugt og varme, bakterier eller irritation, og der er en zinksalve guld værd.


Zinksalven afhjælper nemlig rødme og irritation, samtidig med at salven blødgør og fugter huden, så huden ikke bliver tør. Og så er det vigtigt at skifte bleen hyppigere end normalt og lade huden lufttørre.

SPAR 16,-
Weleda Calendula Nappy Change Zink Cream 75 ml
63,95 kr.79,95 kr.Spar 16,-

Barselsgave fra far til mor 

Det er ikke kun forbeholdt venner, veninder og familie at give en barselsgave. Det er nemlig også blevet ekstra populært at give en gave til sin kæreste eller kone, når hun har født. Og leder du efter den perfekte barselsgave til din kæreste, kan det betale sig at tænke i kreative baner, der ikke nødvendigvis har noget med baby at gøre, for en barselsgave fra far må gerne være lidt mere personlig.


Det kan eksempelvis være et smykke, du nøje har udvalgt, og som fx har særlige inskriptioner eller ædelsten, der symboliserer jeres lille familie. Du kan også give hende noget at se frem til med en luksuriøs spadag eller skønhedsbehandling, hvor det kun skal handle om hende for en stund. Det vil hun helt sikkert sætte pris på i en tid, hvor det meste kommer til at handle om jeres nyfødte barn.

Andre gode produkter til den nybagte mor:

Relaterede artikler

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Din sundhed

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Af Ida Hinchely Kyhn

Din veninde er gravid, og du og hendes andre veninder vil gerne holde et dejligt og sjovt babyshower for hende – det er nemlig en fantastisk måde at hylde den kommende mor på! Men hvordan skaber man et godt babyshower? I denne artikel giver vi fem gode råd til, hvordan I kan gribe planlægningen an.

Læs Mere
Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs Mere
Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Vi guider

Jordemoderen guider: Amning og en god ammeopstart

Af Lene Skou Jensen

Lige pludselig ligger barnet på din mave, vådt og glat! Det øjeblik du har drømt om og forestillet dig så mange gange. Og du skal måske til at amme. Hvor svært kan det være? Så længe der er et suttelystent barn og et mælkefyldt bryst, så skulle amningen gerne fungere. Det gør den også for mange. Der findes dog også dem, som har brug for støtte og hjælp. Det er bare lige med at finde rundt i de muligheder, der findes. Få råd her.

Læs Mere
Vi guider: Den bedste pleje til din baby

Vi guider

Vi guider: Den bedste pleje til din baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En fin og sart babyhud fortjener den mest skånsomme pleje. Størstedelen af Matas babypleje-produkter har økologisk indhold og bærer både Svanemærket og Den Blå Krans. I denne artikel guider vi til serien fra Matas Striber til baby, så du kan blive klogere på de forskellige produkter.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.