Nyhed
9 gode råd til et sundt og smukt hår
Drømmer vi ikke alle om et velplejet og glansfuldt hår, der stråler af sundhed? Det er faktisk ikke så svært at opnå. Vi har samlet 9 simple tricks til at få et smukt og velplejet hår lige meget hvilken hårtype, du har.

Et sundt og velplejet hår kommer sjældent af sig selv – desværre. Der er heldigvis mange steder, du kan starte i din daglige hårrutiner, der på kort tid vil forbedre dit hårs styrke og efterlade det smukt og sundt. 

1. Red håret rigtigt

Når håret bliver vådt, er det langt mere skrøbeligt og bliver samtidig mere filtret, når det har suget vand til sig. Ved at rede håret inden du går i bad, undgår du filtrede lokker. Hvis du ikke kan vente med at rede håret til det bliver tørt, så brug en bredtandet kam, der er mere nænsom for håret.

​​​​​​​

At rede sit hår oppefra og ned – fra rødder til spidser – virker helt logisk, men faktisk er det langt mere skånsomt at rede spidserne ud først for derefter at tage hårbunden og nedefter. Når du reder fra hårbund ud til spidser, har du større sandsynlighed for at knække hårene på vejen, end hvis du deler børstningen op i to etaper. De gode, naturlige olier fra hårbunden skal stadig nok blive fordelt godt ud i længderne med denne metode

SPAR 15,-
M.COSMETICS Detangling Comb
44,95 kr.59,95 kr.Spar 15,-
Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs også

2. Skru ned for hårvaskene

Hvis du er vant til at vaske hår dagligt, skal du skrue ned for hårvaskene. Hårvask, shampoo og føntørring slider alt sammen på håret. Ved for hyppig hårvask ødelægger shampooen hovedbunden og hårsækkene, der går udover hårets udseende og sundhed. Et glansfuldt hår starter nemlig med en sund hovedbund. Derfor er det optimalt at vaske håret 2-3 gange om ugen, alt efter hvor hurtigt dit hår bliver fedtet. Du kan dog sagtens vænne håret til kun at blive vasket et par gange om ugen, hvis du gør det konsekvent over et par måneder.

3. Rens dobbelt

Vask altid håret to gange med shampoo. Første gang for at fjerne sved, snavs og eventuelle produktrester. Skyl ud, og vask håret med shampoo igen, nu for at vaske håret rent. Slut altid af med balsam for at lukke hårstråenes skællag.

4. Bad i lunkent vand

Dit hår har ligesom din hud glæde af de naturlige olier, som udskilles i hovedbunden. De holder håret sundt og blankt, men hvis du bader for tit eller ved for høj varme medfører det tørt og kruset hår, da olierne vaskes væk. Varme bade er desuden især dårligt, hvis du har kemisk farvet hår, da det både kan trække farven ud og ændre tonen på din hårfarve. Bad derfor i lunkent vand og slut gerne af med et koldt gys, da det kolde vand lukker hårstrået og gør dit hår blankt.

5. Brug hårkur hyppigt

Udover selvfølgelig at bruge balsam hver gang du vasker dit hår, er det også vigtigt at pleje lokkerne med en god hårkur engang imellem. De fleste hårkure vil som minimum behandle hårstråene, styrke og beskytte dem mod slid og nedbrydning, så find derudover en kur, der passer til dit hår og dets udfordringer. En effektiv hårkur skal bruges ca. hver anden uge.


Frisøren guider: Find den helt rigtige hårkur

Hairstudio

Frisøren guider: Find den helt rigtige hårkur

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Jeg har taget en snak med frisør Marie Louise, som her guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dit hår og dit behov.

Læs også

6. Tør håret nænsomt

Når det skal gå hurtigt med at tørre hår om morgenen, har vi en tendens til at frottere håret med håndklædet, der rigtig nok får vandet hurtigt ud af håret, men som i den grad også slider på hårstråene, går det uglet og får det til at kruse. I stedet skal du prøve at vride håret med håndklædet og efterfølgende banke vandet ud af håret, der er langt mere nænsomt.

7. Skru ned for varmen ved hårtørring og styling

Måske tænker du, at føntørrer, glattejern eller krøllejern skal have fuld gas på varmen for at virke bedst muligt, men det er langt fra rigtigt. Når håret når en varme på mere end 215 grader begynder kreatinproteinet i dit hår at smelte, der gør håret spaltet og kruset. Sørg i stedet for, at varme dit udstyr op til max 185 grader for at skade håret mindst muligt og brug altid et varmebeskyttende produkt inden.

7 fejl du ikke må begå, når du bruger glattejern

Hairstudio

7 fejl du ikke må begå, når du bruger glattejern

Er du den lykkelige ejer af et glattejern, så har du sikkert udviklet din helt egen superteknik til, hvordan du svinger fladjernet. Men har du taget det store kørekort til glattejern? Her får du en liste over de typiske fejl, mange af os begår, når vi glatter hår.

Læs også

8. Brug en ordentlig børste

Det er ikke helt lige meget, hvilket udstyr du bruger, hvis du vil have et sundt hår. Hårbørsten er en af de vigtigste redskaber i din daglige hårpleje. Prøv fx en børste med naturlige hår, der er god til at rede hårbundens naturlige olier ud i længderne, så håret bliver mere glansfuldt og velplejet.

SPAR 42,-
M.COSMETICS PRO Cushion Brush ionic
127,95 kr.169,95 kr.Spar 42,-
Professionelle hårbørster i naturhår

Nyhed

Professionelle hårbørster i naturhår

Et sundt og glansfuldt hår kræver daglig pleje. Og her mener vi ikke kun hårplejeprodukter. For ligeså vigtigt er det at bruge en god hårbørste. M. Cosmetics by Matas lancerer en helt ny serie af FSC-certificerede hårbørster, der alle er udviklet med vildsvinehår, som gør håret blødt og glansfuldt ved daglig anvendelse.

Læs også

9. Klip spidserne

Du kan komme langt med gode produkter og godt udstyr, når vi taler sundt hår, men du skal også være flittig til at få klippet spidserne engang imellem. Dit hår vokser 12 millimeter om måneden, så du kan sagtens blive langhåret, hvis du bare klipper et par centimeter hver gang. Helt optimalt skal du få klippet spidser hver 6-8. uge, så du kan gå længere tid uden den helt dyre frisørregning.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Af Amalie Kaaris Lund

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.