• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice
Bag om brandet

Matas Striber elsker havtorn - verdens bedste bær!

Man har efterhånden hørt det mange gange og i mange forskellige sammenhænge, men hvad er havtorn egentligt, og hvorfor er det lille orange bær pludselig så stort et hit både som spise og som skønhedsprodukt?

Verdens bedste havtorn
Man har efterhånden hørt det mange gange og i mange forskellige sammenhænge, men hvad er havtorn egentligt, og hvorfor er det lille orange bær pludselig så stort et hit både som spise og som skønhedsprodukt?

Hvorfor havtorn er verdens bedste bær!

Som navnet giver associationer til, er havtorn en busk, der vokser tæt på havet. I april blomstrer den med små uanselige blomster, mens den i september er prydet med bær. De små bær, som er på størrelse med et blåbær og syrlige som ribs, vokser på buske og grene, der kan blive op til 6 meter høje, og så er busken fyldt med torne, hvilket gør det svært at få fat i den eftertragtede frugt.

Et godt husråd kan være at fryse en del af en gren ned til omkring -23 grader og slå den frosne gren mod en væg eller noget andet hårdt for at få bærerne af grenene uden, at man pådrager sig utallige rifter og ligner en, der har været i nærkamp med en hidsig kat. Samtidig vil nedfrysningen også fjerne havtornens syrlighed, hvilket er en fordel, hvis man vil bruge det i madlavningen.

Det lille bær er nemlig kendetegnet som værende en ”superfood”, eftersom det er blevet videnskabeligt bevist, at det har en sundhedsfremmende effekt på kroppen. Det er da også sprængfyldt med flere forskellige vitaminer og omega 3-fedtsyrer, som alle hver især er med til at holde kroppen i topform.

I Kina har man endda efter sigende længe været bekendt med havtornens mange fordele og har brugt buskens bær til at kurere mavesår og en række andre lidelser, hvilket illustrerer bærrets superkræfter.

Men det er ikke kun indvendigt, at havtorn kan komme os til gavn. Af kernerne kan man presse olie, som benyttes i cremer. Vidunderbærret er nemlig foruden at være rig på vitaminer og gode fedtsyrer også rig på antioxidanter, som er kendt for at beskytte mod frie radikaler og forebyggelse af ældningstegn på huden – og så er det altså et vidundermiddel for hud såvel som for hår!

Sollys, forurening, kemiske behandlinger og varmestyling forårsager alt sammen oxidering af fedtstofferne og proteinerne i hårstråene, hvilket selvsagt yder skade på håret på længere sigt.Matas har derfor som noget nyt lanceret en række hårplejeprodukter med havtorn – HavtornStriber - som supplement til deres friske hudplejeserie, der efterhånden har været i butikkerne i et lille års tid, og vi er mildt sagt begejstrede!

Matas Havtorn Shampoo og Balsam indeholder – ud over havtorn – også den meget kraftfulde antioxidant astaxanthin, der er udvundet af alger. Endvidere er der tilsat hyldeblomst, gulerodsolie og astaxanthin, hvoraf de sidstnævnte to tilføjer produkterne en orange farve, der får dem til at fremstå ekstra sunde!

Både shampoo og balsam har en dejlig forfriskende duft og gør håret blødt og glansfuldt.  En ekstra bonus er desuden, at hårplejeprodukterne er en del af Matas’ Striber, som vi jo alle ved er lækre og budgetvenlige – so what’s not to like?

Udover Matas Havtorn Shampoo og Balsam findes der nu også Matas Havtorn Balsamspray og Matas Havtorn Leave-in Hårkur. Balsamspray’en kan bruges i enten vådt eller tørt hår, behøver ikke at blive skyllet ud, og så bliver håret simpelthen så dejligt blødt og velduftende efter brug, mens Leave-in Hårkuren er exceptionel god til tørt og behandlet hår, som har brug for lidt ekstra kærlig pleje.

Efter at have Googlet og læst om havtorn og efterfølgende vasket hår med Matas Havtorn shampoo/balsam er vi uden tvivl hoppet med på havtorn-bølgen i et forsøg på at forskønne os selv både indeni og udenpå ved hjælp af vidunderbærret!

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Af Trine Brøndsted

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs Mere
Tid til detox

Vi guider

Tid til detox

Af Mia Ibsen

Trænger du til en gennemgående udrensning af kroppen? Vi guider dig til, hvordan du renser ud - uanset om det er hud, hår eller kroppen.

Læs Mere
Vi tester Énergie de Vie

Vi guider

Vi tester Énergie de Vie

Vi har ladet vores materialist Trine Kristensen teste Lancômes nye, vidunderlige hudplejeserie Énergie de Vie, der giver ekstra fugt og energi

Læs Mere
Gi' dit hår et lækkert strand-look

Grib stilen

Gi' dit hår et lækkert strand-look

Af Alberte Sejling

Strandsæsonen er over os, og det betyder også, at der findes et hav af stylingprodukter, du kan bruge til at puste sommer i lokkerne. Her får du syv skønne produkter til at lave et super fedt strandlook, uanset om du skal bruge en dag på stranden, eller bare vil ligne en, der kommer lige derfra.

Læs Mere
Chia - Det lille frø alle taler om

Spot Trenden

Chia - Det lille frø alle taler om

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Du har helt sikkert hørt om det supersunde lille vidunderfrø. Vi snakker selvfølgelig om de små chiafrø. Frøene er smagsneutrale, så de er meget lette at få ind i din daglige kost og få de mange gode egenskaber fra frøene ind i hverdagen.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice