Vi guider

Alt du skal vide om Peptider

Hvis du har læst om foryngende hudpleje, er du sandsynligvis stødt på peptider. Men hvad er peptider egentlig for en størrelse, og hvilken forskel kan de gøre for din hud? Vi har talt med Marianne Tromborg, og giver dig svarene her.

Peptider er her, der og allevegne i verden af foryngende hudpleje. Og det kan man skam godt forstå, for uden peptider er din hud langt mindre modstandsdygtig, hvilket kan føre til tab af fasthed og til flere synlige ældningstegn. Men hvad er peptider egentlig?

Hvad er peptider?

- Peptider er en af naturens egne små mirakler, som vi faktisk også har naturligt i vores egen hud, forklarer Marianne Tromborg, der står bag mærket Tromborg. Tromborgs produkter er bygget op omkring solid viden, og Marianne Tromborgs mand, biokemikeren Tim, forsker i ingredienserne, der lander i produkterne.


- Peptider er små kæder af aminosyrer, der fuldstændig uproblematisk kan trænge ned i huden uden at give rødme og reaktioner, uddyber Marianne.


På den måde fungerer peptider altså som byggesten for alle proteiner heriblandt elastin, keratin og kollagen. De er fundamentet for din hud og ansvarlig for hudens elasticitet og styrke.


Kollagen udgør faktisk 80 procent af dermis – også kaldet læderhuden og det lag lige under hudoverfladen. Når vi er unge, producerer kroppen masser af ny kollagen, men allerede når vi fylder 20 år, begynder kroppen at producere mindre og mindre for hvert år, der går, og når vi rammer omtrent de 40 år, stopper produktionen af kollagen desværre helt. Surt show – især fordi den mængde af kollagen, vi har tilbage i huden, også gradvist begynder at blive nedbrudt, efter vi har rundet de 40 år.

Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs også

De vigtige budbringere

Nedbrydningen af kollagen sker, om vi vil det eller ej, og er en helt naturlig konsekvens af at blive ældre. Men der er også visse udefrakommende faktorer, der spiller ind, og som sætter fut under nedbrydningen. Som altid er uv-stråling og rygning de store syndere, men hvor meget du får af de to ting, er du heldigvis selv herre over langt hen ad vejen.


Skal du booste hudens produktion af kollagen, er det her, hudpleje med peptider netop bør gøre sin entré. Påfører du peptider, så viser det sig nemlig, at mange peptider er små nok til at kunne trænge dybt ned i hudens lag, hvor peptiderne kan virke som vigtige budbringere, der fortæller kroppen, at den skal ʻbygge’ kollagen.


- Og bedst af alt, så er det videnskabeligt bevist, at det virker, forklarer Marianne Tromborg og fortsætter:


- Peptider kan styrke kollagendannelsen, nogle kan få muskulaturen til at slappe af, andre går ned og sørger for, at de andre aktive ingredienser virker mere aktivt. ​​​​​​​

Giv din hud et skud peptider

Tromborgs nye peptidemist er ment som en daglig form for skintonic. Men den kan også bruges i løbet af dagen, hvis man føler sig lidt stram i ansigtet. Udover peptider indeholder misten hyaluronsyre, der fylder de mimiske linjer ud. Og så er der mos i, som er fyldt med antioxidanter.


Som bonus gør den huden klar til den efterfølgende creme, som også kommer til at virke mere aktivt.


- Man kan med det samme mærke, at fugtniveauet i huden stiger, og at den får mere glød, fortæller Marianne.

100 ml
TromborgBiomolecular Destress Peptide Mist
479,95 kr.
(11)


Se alt fra Tromborg

Peptider i samspil med andre ingredienser

Husk at peptider kun er en del af puslespillet. Ingen ingredienser kan stå alene, så sørg for at vælge produkter, der også indeholder antioxidanter og hudreparerende og fugtgivende ingredienser. Huden elsker en god cocktail!

Flere produkter med peptider:

Den til læberne

En gennemfugtende læbepleje med en eksklusiv sammensætning af otte aktive peptider og neuropeptider, som synligt mindsker forekomsten af linjer på og rundt om læberne.

Den til øjnene

Oskia Eye Wonder Nutri-Active Eye Serum er en let, super aktiv øjenserum rig på næringsstoffer som niacinamid og vitamin E samt peptider og antioxidanter, der genbygger hudcellernes sundhed og effektivitet.

Den til rødme

En farvekorrigerende creme, der indeholder peptider, kolloid havregryn, hydrolyseret kollagen, aloe og avocado, hjælper med at camouflere rød hud, herunder rosacea, sprængte blodkar, urenheder, hudirritationer, solskader, ar, alderspletter og meget mere.

3 FOR 2
KUN I MATAS
IT CosmeticsBye Bye Redness
279,95 kr.
(40)

Den til natten

Creme de la creme indenfor cremer med peptider, må siges at være Tromborgs Anti-Aging Molecular Messenger Cream. Den er tilsat 11 forskellige peptider med forskellige biologisk aktivitet. Perfekt til dig, der virkelig vil sætte skub unter anti-age effekten, mindske rynker og styrke kollagendannelsen i huden.


Til den unge hud kan du tage et kig på Beauté Pacifiques SuperFruit natcreme, som baseret på tre SuperFruit ekstrakter udvundet fra tyttebær-stamceller, grøn te, æbletræer og tilsat tre biomimetiske peptider samt kobber-peptid. Den bekæmper de allerførste mimiske linjer og tegn på urenheder og pigmentfejl.

KUN ONLINE
50 ml
TromborgAnti-aging Molecular Messenger Cream
2.849 kr.
(3)
SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
Beauté PacifiqueSuperfruit Night Creme
399,95 kr.
(49)

Serummet

Denne avancerede formel indeholder fem unikke peptider, også kaldet ʻvækstfaktorer’, som har samme molekylære opbygning som de livsgivende faktorer, der findes i den menneskelige placenta.


Når disse vækstfaktorer anvendes topisk, er de med til at bremse ældningsprocessen og hjælper på allerede opståede skader.

Hvilke peptider findes der

Der findes naturligvis flere forskellige former for peptider, for ud over signalpeptider, der booster kollagenvæksten, har vi også transportpeptider, der hjælper andre aktive ingredienser med at trænge dybere ned i huden. Og så er der neuropeptiderne, som får musklerne til at slappe lidt af – ikke på Botox-niveau dog.


Peptider kan være fra en naturlig kilde eller lavet bioteknologisk blandt andet Matrixyl 3000, Argireline og kobber-peptider. ​​​​​​​Nogle nyeste peptider, som man arbejder med, hedder Cyclo peptider, messenger peptider, tripetider, tetrapeptider og biopeptider

Relaterede produkter

50 ml
Estée LauderResilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Creme Dry SPF 15
1.149 kr.
(20)
60 ml
The OrdinaryMulti-Peptide Serum for Hair Density
207,95 kr.
(59)

Relaterede artikler

Portræt: Marianne Tromborg - Økologi der virker

Bag om brandet

Portræt: Marianne Tromborg - Økologi der virker

Af Isabel Marschall Thostrup

Du skal kunne stole på, hvad du putter på din hud. Sådan siger kvinden bag Tromborg-brandet, Marianne Tromborg, der tror på naturlige ingredienser og økologi – men ikke uden forskning og evidens bag. Manden Tim er nemlig biokemiker og er med til at sørge for, at det helt rigtige indhold lander i Tromborgs produkter, så de ikke bare virker lækre, men rent faktisk også virker.

Læs Mere
Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Squalane – hudens naturlige smørelse

Vi guider

Squalane – hudens naturlige smørelse

Af Cathrine Park

Når huden tørster og er ude af balance, vil den elske noget ekstra fedtstof, som den genkender. Og derfor bør du kende superfugtgiveren squalane.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek