Menu
Hairstudio

Sådan får du flot gråt hår

Gråt hår er superflot til både unge og ældre kvinder. Men uanset om dine lokker er naturligt grå, eller dit hår er farvet, så kræver det ekstra pleje. Vi har talt med Frisør Gun-Britt, som giver dig sine råd, hvis du overvejer at gå grå.

Gråt hår er ikke nødvendigvis praktisk, det kræver masser af pleje, både så det ikke bliver gult og så det får masser af fugt.

Derfor får vi gråt hår

Håret bliver ældre med tiden, og hovedbunden producerer færre og færre pigmenter, som giver farve. De fleste af os får derfor med alderen mulighed for at dyrke en smuk og grå hårpragt, som faktisk er populær som aldrig før.


Frisør Gun-Britt vil dog ikke altid anbefale farven, da hårets struktur vil ændre sig meget, når håret bliver gråt.


“Jeg vil anbefale, at du søger vejledning hos din frisør, hvis du leger med tanken om at blive gråhåret. Processen kan være lang, og du må absolut ikke blive gråhåret, fordi det er praktisk – for det er det ikke,” rådgiver Gun-Britt.

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs også

Sådan får du gråt hår

Med alderen vil dit hår blive gråt, eller faktisk hvidt, men den præcise farve er afhængig af din naturlige hårfarve. Kan du ikke vente, eller vil du hjælpe farven på vej, er der flere veje at gå:


Farv håret gråt

Hvis du gerne vil have gråt hår, kan du farve dig til det, men det kræver professionel hjælp, for det kan nemt gå galt.  


Først skal du trække din naturlige farve ud af håret (hvis du er mørkhåret), derefter skal du så farve det gråt. Du skal være indstillet på at farve bunden ca. hver 3. uge for ikke at få en hård udgroning.


Bliv gråhåret over tid

Er du begyndt at blive gråhåret, kan du gøre overgangen glidende ved at få lagt lyse striber og highights i håret. På den måde undgår du de hårde udgroninger, og dine naturlige grå hår bliver mikset flot ind i dit hår.

2 step til at pleje gråt hår

Beslutter du dig for at gå efter sølvlooket, kan det være lidt af en udfordring at få det bedste frem i de grå lokker, for det kræver lidt ekstra.

1

Undgå gult skær

Gråt hår kan meget let blive gullig. For at slippe for det ærgerlige gule skær, bruger Gun-Britt selv sin egen Blonde Serie. Ved hjælp af lemon-ekstrakt og solsikke fjerner produkterne uønsket gult skær og intensiverer den sølvgrå farve.


Gun-Britts blonde shampoo indeholder derudover UV-filter, der beskytter mod solens stråler.


Et andet produkt, der forhindrer gult skær er Björn Axéns Shampoo Cool Silver, der indeholder lilla pigmenter, som neutraliserer og dæmper gule toner i blondt og gråt hår. Shampooen virker derudover blødgørende for både hår og hovedbund.Vidste du, at...
vi alle bliver født med cirka 100.000 hårceller i hårbunden, og at der aldrig kommer flere til?

2

Få glans i håret

De grå lokker kan nemt få et meget tørt og mat udseende, netop fordi hårstråene er uden pigment. Derfor kan du med fordel tilføre ekstra glans til dit hår, så det grå har ser smukt og sundt ud.


Gun-Britt Deep Treatment Blonde

Gun-Brit bruger Deep Treatment Blonde-hårkur en gang om ugen. Den indeholder macadamia-nøddeolie, som fugter håret i dybden.


Matas Silver Hårkur

En hårkur med lilla pigmenter, der neutraliserer den gule farve og fremhæver sølvskæret i gråt eller blondt hår – uanset om det er naturligt eller farvet. Provitamin B5 og glycerin sørger også for fugt og pleje til hår- og hovedbund.


Kokosolie

Er du løbet tør for hårkure, så lav en hårkur af kokosolie, hvor både hår og hovedbund får masser af fugt. Du får nemmest kokosolien ud af håret, hvis du påfører shampoo i håret, før du gør det vådt.Tip! En god hårolie i spidserne giver fugt og glans til håret.
​​​​​​​

Bliv klippet ofte

Hører du til typen, som går til frisøren en gang om året, hvis du husker det, så er det tid til at ændre rutiner. Gråt hår skal passes og plejes godt, og det er vigtigt, at det bliver klippet ofte, så du undgår tørre spaltede spidser.


Tal med din frisør om du skal have en ny frisure, som matcher din nye hårfarve og hårstruktur bedre.

Relaterede artikler

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs Mere
Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Vi guider

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Af Cecilia Demant

Som om der ikke er udfordringer nok forbundet med at farve sit eget hår, er der også en masse du skal tage højde for, når du opfrisker din hårfarve igen. I dag deler vi alle vores bedste tips til at camouflere nye grå hår, skjule udgroninger og holde din farve frisk og fin.

Læs Mere
Redaktionen tester hårprodukter fra Gun-Britt

Hairstudio

Redaktionen tester hårprodukter fra Gun-Britt

Af Amalie Schiller

Som Gun-Britt selv fortæller: Vi skal behandle vores hår, som vi behandler vores hud. Den danske stjernefrisør har udviklet en række produkter, der netop plejer og styler håret på bedste vis. I artiklen her fortæller jeg om min hårplejerutine med produkterne fra Gun-Britt, og hvordan du kan kan få mere fylde i håret takket være styling produkterne iblandt.

Læs Mere
Find den rette hårkur til din hårtype

Hairstudio

Find den rette hårkur til din hårtype

Af Trine Brøndsted

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig og dit hår.

Læs Mere