Hairstudio

5 Hverdagstips til et sundt hår

Det kan være svært at vide, hvad vejen til et sundt hår er og hvordan man skal pleje det i dagligdagen. Materialist og stylist, Cecille, guider dig frem til de bedste tips.

I min tid som materialist og stylist, er jeg stødt på mange spørgsmål omkring korrekt hårpleje. Det klassiske spørgsmål er altid "hvilken kur skal jeg bruge for at redde mit hår?". Hvor jeg oftes tænker - det bedste er at forebygge situationen! En hårkur kan nemlig ikke mirakuløst redde dit skadede hår alene. Derfor vil jeg uddele nogle af mine hverdagstips til hvordan du får et sundere hår.

1. Dobbelt cleanse gælder også din hovedbund

Altså bør du vaske håret 2 gange i shampoo - eller som hovedregel vask det, indtil shampooen skummer godt og grundigt (hvis du bruger naturlige shampoo's).


Første gang du vasker håret i shampoo, sætter den sig på skidtet/fedtet og prøver at opløse det , men den anden gang bliver skyllet ud og shampooen får mulighed for at give dig den pleje den skal.

FÅ EN GAVEKØB 2
250 ml
KÉRASTASESpécifique Bain Prevention Shampoo
249,95 kr.
(3)
Björn AxénRepair Shampoo
114,95 kr.
(191)

2. Børst håret nedefra og op

Jeg ser det konstant, at folk redder håret igennem fra hovedbunden ned mod spidserne. Men gør man det, er der større risiko for, at håret knækker på vejen.


Gør dig selv en tjeneste og red hårets spidser og arbejd dig op til hovedbunden.

169,95 kr.
(333)

3. Brug altid conditioner

Mange med fint hår undgår conditioner - eller på dansk, balsam - fordi det tynger håret. Så handler det måske om at finde en lettere conditioner.


Det er vigtigt, at man altid husker at neutralisere håret efter en shampoovask og få "lukket" spidserne. På den måde beholder du plejen i håret. Ellers sker der det, at du plejer håret med en lækker shampoo, men fordi spidserne står "åbne", fiser al plejen ud igen og du får intet udbytte.  

MAUIShea Butter Conditioner
99,95 kr.
(145)


Vidste du, at …
Kokosolie har den fordel, at det kan trænge dybt ind i håret, og derfor er ideel som hårkur. Brug efterfølgende shampoo før du gør håret vådt og slut af med conditioner.

Solbeskyttelse til dit hår

Vi guider

Solbeskyttelse til dit hår

Det er ikke kun kroppen, du skal beskytte, når du er i solen - håret er også udsat, når solens UV-stråler rammer. Her kan du se de bedste produkter med UV-beskyttelse til håret.

Læs også

4. Brug altid heat protection - og meget af det

Styler du tit dit hår, må du ikke gå ned på heat protection. Varme kan skade håret, hvis det anvendes forkert.


Føntørrer vi håret, har vi heller ingen kontrol over hvor varmt det bliver. Måske bruger du allerede heat protection - men bruger du nok? Det er altså ikke nok at bruge 5 sprays til hele dit hår. Du skal sørge for at din heat protection kommer i HELE håret. Hellere for meget end for lidt.

120 ml
ghdBodyguard Heat Protection Spray
219,95 kr.
(39)
FAST LAV PRIS
200 ml
Got2bgot2b guardian angel 220°C HEAT PROTECTION
39,95 kr.
(42)

5. Brug et ordentligt glattejern

Vidste du at håret ikke kan tåle hverken mere eller mindre end 185 grader? Bliver det varmere eller koldere, dehydrerer du håret - altså fjerner fugten fra håret.


Sørg for at investere i et ordentligt glattejern der sikrer, at du ikke skader dit hår - og at varmen er stabil, så du får en lækker hårstyling.

ghdGold Styler Glattejern
1.899 kr.
(10)

Relaterede produkter

100 ml
NuxeHuile Prodigieuse Dry Oil
324,95 kr.
(104)
100 ml
Gun-BrittBooster Serum
259,95 kr.
(23)

Relaterede artikler

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Af Cecilia Demant

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Af Matas

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek