• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Du kender det måske - hovedbunden kradser og klør, så det er lige til at blive tosset af. Men heldigvis er der råd for at komme den kløende hovedbund til livs. Vi har i denne artikel samlet de bedste produkter til en tør hovedbund og svarer på de mest stillede spørgsmål.

Når man døjer med en tør hovedbund, så kan det være rigtig ubehageligt, da det ofte betyder, at det kan klø og i nogle tilfælde drysse skæl. Vi svarer her på, hvilke årsager der kan være til, at din hovedbund er tør, og hvad du kan gøre for at komme problemet til livs.

De bedste produkter til en tør hovedbund

Når man døjer med en tør og irriteret hovedbund, så kan det være en rigtig god investering at bruge en hovedbundskur, som er specielt udviklet til at fugte og berolige hovedbunden. I højre side finder du et par af de bedst sælgende hovedbundskure, vi har her på matas.dk. De har det tilfælles, at de styrker og beroliger hovedbunden, samtidig med at de reducerer forekomsten af tørre hudflager. Brug den gerne et par gange om ugen for det bedste resultat.

Hvis du også oplever at have skæl/tørre flager i hovedbunden, så anbefaler vi, at du også bruger en skælshampoo, som kan arbejde på at reducere den tørre hud.

Hvis du vil mindske tør hovedbund, er det også en god idé at tænke over ikke at sove med vådt hår eller sætte vådt hår op, da det kan være med til at skabe tørhed, irritaion og generel ubalance i hovedbunden.

Hvorfor klør hovedbunden?


Der kan være mange årsager til, at din hovedbund kan klø:
​​​​​​​

  • Den kan være tør og mangle fugt
  • Du døjer med skæl eller skæleksem
  • Stress
  • Allergi
  • Psoriasis


Ofte er det ikke kun én af disse årsager, der er grunden til, at hovedbunden klør. Det kan sagtens være en kombination af flere.

Hovedbunden har en masse talgkirtler, hvis tilstand har meget at skulle sige, når det kommer til din hovedbunds generelle sundhed. Talgkirtlerne producerer nemlig fedt til hovedbunden. Og producerer de ikke nok, så kan hovedbunden blive tør og klø. Det omvendte kan også være tilfældet – de kan producere for meget, hvilket kan lede til en fedtet hovedbund.

Det er vigtigt at finde den bagvedliggende årsag til at hovedbunden klør, så du kan få lindret symptomerne. Man skal nemlig helst ikke klø og kradse for meget i hovedbunden, da man kan kradse hul på huden og danne sår, så bakterier og infektioner har lettere adgang.

Symptomer på kløende hovedbund


Det mest tydelige symptom på ubalance i hovedbunden er, at den klør. Du kan også opleve rødme ved hovedbunden og i nogle tilfælde små sår og sprækker i huden.

Derudover kan du også opleve at have skæl i hovedbunden. Her findes der to former for skæl. Det kan enten være små, hvide og tørre hudflager, som kan drysse. Eller det kan være fedtede, gule belægninger i hovedbunden. Begge typer af skæl er døde hudceller, som hovedbunden har afstødt, som kan give anledning til kløe.

Hvordan behandler man tør og kløende hovedbund?


Det er altid en rigtig god idé at undgå at klø og kradse – selvom det naturligvis er det, man har aller mest lyst til. Brug en god og effektiv skælshampoo, som kan komme problemet til livs, og suppler med en hovedbundskur mod tør og irriteret hovedbund et par gange om ugen.


Tænk også gerne over, hvor ofte du vasker dit hår. Det kan give anledning til irritation, hvis du vasker dit hår hver dag. Prøv så vidt muligt kun at vaske håret et par gange om ugen, så hårbunden ikke bliver tør og irriteret.

Bruger du ofte stylingprodukter i hår og hovedbund, så prøv at skære ned på brugen af dem. De kan nemlig være med til at udtørre hovedbunden. ​​​​​​​

Artiklens anbefalinger er ikke baseret på lægelig anvisning eller lægeligt ansvar.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Vi guider

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Af Mia Dybkilde

Døjer du med skæl i hovedbunden? Du er ikke alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, som drysser ned på skuldrene.

Læs mere
Sådan kan du lindre tør hoste

Vi guider

Sådan kan du lindre tør hoste

Af Matas

Det kan være meget ubehageligt at døje med en tør hoste. Specielt om natten kan det være et stort problem, når man hoster og ikke kan falde i søvn og måske holder hele matriklen vågen. Men der findes heldigvis råd for, hvad du kan gøre, for at lindre en tør hoste. Vi har samlet de bedste af dem her.

Læs mere
Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Vi guider

Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Af Matas

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge, især hvis cigaretten har været en god ven gennem mange år. Men som de fleste ved, så er et rygestop det bedste, du kan gøre for din krop. Vi dykker ned i her, hvilke faser kroppen kommer igennem, når du har skoddet den sidste cigaret.

Læs mere
Ondt i halsen? Sådan lindrer du det

Vi guider

Ondt i halsen? Sådan lindrer du det

Af Matas

Du kender garanteret fornemmelsen af at have ondt i halsen, når du synker, og generelt opleve ubehag og smerter omkring halsen. Årsagerne kan være forskellige, men der findes måder, du kan lindre på. Vi guider her til, hvad man kan gøre, hvis man døjer med halspine.

Læs mere