• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Favoritter
Vi guider

Tromborg guider: 5 effektive hudplejeingredienser

Niacinamid, kollagen, peptider… Du har muligvis hørt de ingredienser blive nævnt før, når der er tale om hudpleje. Men hvad er det helt præcis, ingredienserne gør godt for din hud, og hvorfor er de kommet for at blive? Vi tog en snak med Marianne Tromborg om, hvad det er, de forskellige ingredienser kan i deres produkter, og hvorfor hun elsker dem.

Marianne Tromborg startede sin karriere som makeup-artist, men for 20 år siden tog hun springet og startede beauty brandet Tromborg. Alle Tromborgs produkter er udviklet og skabt på deres egne fabrikker i Danmark, og de har stor kærlighed til aktive ingredienser, økologi og grøn teknologi, når deres produkter skal udvikles. Vi tog en snak med Marianne om fem af de bedste ingredienser, de bruger i deres hudplejeprodukter, og hvorfor de virker.

1. Squalene

Lad os starte med en ingrediens, som du muligvis har hørt om før – nemlig squalene. Du finder blandt andet squalene i Tromborgs Aroma Therapy Herbal Hand Cream, som er en silkeblød håndcreme, der er fyldt med en masse gode og aktive ingredienser. Squalene er en effektiv ingrediens, som Marianne elsker at bruge i sine produkter:  

”Squalene er fugt, fugt og fugt! I vores håndcreme er squalene fantastisk i kombination med planteekstrakter. Det er nemlig en af de ingredienser, som er god til at forstærke effekten af andre aktive ingredienser. Den binder fugten i huden og tiltrækker også fugt, og så er den altså rigtig god til lige præcis hænderne, som er udsatte og eksponeret for lys og stråling fra solen hver dag.

Vores squalene er naturlig og kommer fra økologiske sukkerplanter. Den giver gennemfugtet og sund hud og er en fantastisk ingrediens til vores hænder, da den også virker som en antioxidant og dermed beskytter hænderne.”

Skønhed er en videnskab

Marianne og hendes mand Tim Schyberg er tilsammen brandet Tromborg. Marianne har en fortid som makeup-artist, og Tim er biokemiker og har arbejdet med mikrobiologi i mange år. Han har erfaring fra lægemiddel- og bioteknologiindustrien, hvor han blandt andet har forsket i hudpleje, og i dag står han i spidsen for Tromborgs egen in-house forskning og udvikling af produkter. For Tromborg har nemlig deres egen fabrik i Danmark, hvor de forsker, udvikler og producerer deres produkter. På den måde er de hele tiden tæt på processen, når deres produkter produceres.

Hos Tromborg bruger de meget af deres tid på at forske i anti-aging. For dem er det ikke fordi, man ikke skal elske sin hud, som den er, også selvom man bliver ældre – men det handler om at få huden til at fremstå bedst muligt, lige meget hvilken alder man har. Rigtig meget af deres tid og penge går på forskning, så de kan undersøge ny og innovativ hudpleje til Tromborg.

For Marianne er det vigtigt at være med inde over alle processer. Som hun selv siger det, er de med fra mark til maskine, når de skaber deres produkter. De sourcer deres ingredienser så lokalt som muligt og sørger også for at få deres emballage lavet i nærområdet. Få af deres ingredienser skal dyrkes under varmere himmelstrøg, men kan det foregå her i Skandinavien, så bestræber de sig på det.2. Niacinamid

Så skal vi videre til en anden populær ingrediens, nemlig niacinamid. Du har garanteret hørt om niacinamid før, da det efterhånden er blevet en populær ingrediens i hudpleje. Ifølge Marianne er niacinamid en af grundingredienserne i mange af deres produkter, og det er den, fordi den er effektiv på rigtig mange måder. Du finder det fx i deres Herbal Cleansing Water.

”Niacinamid er en power-antioxidant, og det er rigtig godt at have i vores hudpleje. Det er godt til at give hudcellerne energi og at reparere skadet hud fra blandt andet solens stråler. Derudover bekæmper niacinamid også stressfaktorer både indefra og udefra. Man undgår på den måde nedbrydning af huden, og så afhjælper det misfarvning af huden. Niacinamid har også antiinflammatoriske egenskaber, der giver mindre rød hud og styrker hudbarrieren.

Herbal Cleansing water er bare skøn! Og så er den olie- og alkoholfri. Det siger jeg kun, fordi det er vigtigt, hvis man fx har vippe-extensions. Så kan man nemlig bruge den her uden problemer. Den er god til hele familien, også til teenageren med en mere uren hud. Den indeholder netop niacinamid sammen med et arsenal af urter, som virkelig gør underværker for huden. Og så behøver man ikke vaske den af igen.”3. Peptider

Så skal vi runde peptider – en ingrediens, som Marianne Tromborg også er vild med. Du finder peptider i mange af Tromborgs cremer, blandt andet deres Anti Aging Wrinkle Cream, som Marianne fortæller om her:

“Udover at indeholde 35 aktive ingredienser, så indeholder denne creme også seks forskellige peptider. En af dem er en peptide, som får huden til at slappe af, så rynkerne syner mindre med det samme. De her peptider er med til at styrke kollagendannelsen, så man får den her elastiske hud, som syner mere fugtet og plump. Peptiderne er virkelig gode, for det er bittesmå molekyler, som kan trængee ned i huden på en måde, som hverken giver rødme eller irritation.

Du kan bruge Anti Aging Wrinkle Cream som både nat- og dagcreme. Den indeholder også nogle gode æteriske olier, for dem elsker vi at arbejde med hos Tromborg - og vi har masser af erfaring med det. Vores fabrik har arbejdet med det her i 50 år – så vi har god viden om, præcis hvilke koncentrationer man kan komme i. Der er selvfølgelig ikke garanti for, at man kan reagere på duften, men vi har parfumeallergikere, som elsker og bruger vores produkter uden at mærke noget.”

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Vi guider

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Indrømmet: der er et helt særligt dansk brand, der får mit beauty-hjerte til at banke ekstra hurtigt. Et brand, der med sine virksomme produkter med naturlige og økologiske ingredienser er ren velvære pakket i de smukkeste flakoner, som pynter så fint på badeværelset. Jeg refererer naturligvis til Tromborg, og i indslaget her viser jeg mine absolut favoritter fra selv samme brand.

Læs også

4. Økologisk mos

Økologisk mos finder du blandt andet i Tromborgs Biomolecular Destress Peptide Mist, og det er der en helt særlig grund til. For som Marianne selv siger det, så er ’mos i en mist et must’ – det får simpelthen det bedste ud af de andre aktive ingredienser, som produktet indeholder. Brug misten før din hudpleje eller i løbet af dagen, når din hud har brug for en pick-me-up. Marianne fortæller her, hvorfor mos er så interessant en ingrediens i Tromborgs hudpleje:

”Mos kender vi jo fra græsplænen, det kan vokse alle steder – det kan vokse selv på en sten. Mos indeholder blandt andet antioxidanter, som fjerner de skadelige, frie radikaler og nedsætter oxidativ stress – det er det, som gør, at huden ser træt ud. Mos forbedrer hudens hydrering, det er et naturligt vidunder, som også bioteknologisk er superinteressant. Det er også godt til at få andre ingredienser til at trænge ned i huden.”

5. Kollagen

Så skal vi runde kollagen – en ingrediens, som også er meget elsket hos Tromborg. Du finder blandt andet kollagen i deres Aroma Therapy Body Lotion, som er en silkeblød og fugtgivende bodylotion, der også byder på en dejlig sanseoplevelse med dens æteriske olier.

”Den her bodylotion er selvtillid på dåse, plejer jeg at sige. Den giver masser af fugt og aromaterapi med dens æteriske olier. Og så indeholder den også kollagen. Der findes en række forskellige typer kollagen, men vi bruger hydroliseret kollagen. Det betyder, at det er fragmenteret i form af peptider og aminosyre – og de virker på den måde, at den kan trænge ned og nå selv hudens dybere lag. Den tilfører huden masser af fugt og virker også cellefornyende”

5 hurtige til Marianne Tromborg

1. Hvordan startede Tromborg?
Spiren til Tromborg startede for 29 år siden, da min mand og jeg fik vores datter Simone. Så stod vi hjemme i køkkenet og kogte cremer. Tim er multiallergiker, og jeg har psoriasis, så vi kogte cremer i køkkenet for at sikre os, at det var noget, vi alle kunne tåle. Det var startskuddet til at begynde at tænke i, hvad jeg godt kunne tænke mig i hudpleje, og så tog det hurtigt fart.


Så fik vi vores søn, og han havde børneeksem. Når han brugte almindelig sæbe, så sprækkede huden, og dermed blev Tromborg håndsæberne skabt. Alle produkter har sin egen historie, og vi kender alle ingredienserne fra mark til krukke.

Så det var sådan, det startede. Nu er Tromborg blevet vores passion - det er hele vores liv.

2. Hvad er Tromborgs filosofi?
Med få, enkle produkter kan man nå meget langt. Det skal være enkelt og til at gå til. Alle vores produkter kan stå alene, men alt kan også mikses og matches. Det gælder både vores makeup og vores cremer. Alt kan arbejde sammen med alle de andre produkter – det har været vigtigt for os hele vejen igennem.


3. Hvad gør Tromborg unikke?
Vi har vores egen inhouse forskning – det er der ikke mange, der har. Det tager tid at skabe vores produkter, fordi der ligger meget forskning og test bag - fx vores Enzyme Peeling maske tog fire års forskning, før den var klar til lancering. Og så gør det os unikke, at vi kombinerer fantastiske ingredienser med økologi.


4. Hvem bliver du selv inspireret af?
Jeg bliver inspireret af seje kvinder, der udretter noget uden at have sigte på at skulle fremstå på den ene eller anden måde. Da jeg startede det her, var det udansk at stille sig op som kvinde og tale højt og bare se ud, som man nu gør. Sådan er det gudskelov ikke mere. Men jeg elsker, når folk har noget på hjerte – det gælder faktisk både mænd og kvinder.


5. Har du en fact om dig, som der ikke er mange, der ved?
Jeg enormt genert. Og det er på trods af, at jeg kan stå på en scene foran 500 mennesker og holde foredrag. Men det er fordi, jeg elsker, når jeg skal formidle mit budskab - men jeg er sindssygt dårlig til at stå til reception bagefter med et glas champagne i hånden og snakke.

Relaterede artikler

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Vi guider

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Af Amalie Schiller

Indrømmet: der er et helt særligt dansk brand, der får mit beauty-hjerte til at banke ekstra hurtigt. Et brand, der med sine virksomme produkter med naturlige og økologiske ingredienser er ren velvære pakket i de smukkeste flakoner, som pynter så fint på badeværelset. Jeg refererer naturligvis til Tromborg, og i indslaget her viser jeg mine absolut favoritter fra selv samme brand.

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs Mere
10 af de skønneste hudplejehelte

Vi guider

10 af de skønneste hudplejehelte

Af Amalie Schiller

Har du også nogle helt særlige hudplejehelte, der til hverdag formår at redde din hud? For det har jeg og resten af mit team bag! Alt fra velplejende cremer, renseprodukter til masker, der gør en forskel. Ergo: når det kommer til hudpleje har vi en bred vifte af superhelte, vores hud elsker, og i indslaget her skal det handle om 10 af dem.

Læs Mere
Marianne Tromborg om skønhed i alle aldre

Matas LIVE

Marianne Tromborg om skønhed i alle aldre

Af Matas

Marianne Tromborg har om nogen sat danske skønhedsprodukter på agendaen og gået forrest i missionen for at kombinere den særlige skandinaviske ro og lækkerhed med videnskab og effektivitet i sine produkter. I dag har vi Marianne i studiet til en snak om skønhed i alle aldre, ingredienser og en fantastisk iværksætter-rejse.

Læs Mere